lördag 29 december 2007

Jag är sjuk..bara att erkänna.helt däckad..feberfrossa, huvudvärk och på det en dunderförkylning utan dess like... Så trist, så det är bara att ställa in allt som man tänkt företa sig nu i mellandagarna.

Sambon lade sig sjuk igår, och är mycket mer illa däran än mig och därmed också mer synd om honom...ja ni vet hur det är när karlar blir sjuka...oj oj oj.

Så är det hemma hos oss, dottern är på bättringsvägen om än något hängig fortfarande...och då har vi två kvar i familjen, och mycket kan hända än.Nyårsafton är hotad kan man säga!!!

När jag låg i feberdimmorna igår och var inne på den ljuvliga bloggen lantlif så visade hon upp en underbar dopklänning..och jag säger bara det...så söt den var..och varför ska man hänga undan så fina saker..nej!!! rota i gömmorna och garderober och häng fram allt fint..det blir en sån fin prydnad och man får glädjas åt det lite mer.

Jag har min gamla docksäng kvar som jag lekte med när jag var liten..sen har mina nu stora barn haft den i sina rum..den står fortfarande bäddad med orginaltäcken och kudde..ovanför hänger en av döttrarnas första klänning..som min farmor stickat. De första skorna står under på en söt blommig kartong.
Nej nu måste jag krypa tillbaka till sängen, känner att det börjar bli lite snurrigt där uppe...

Må så gott nu mina vänner och ni ska bara veta vad underbart det är att läsa era goa kommentarer...
Nu när jag ligger i horisontalläge med min bärbara kan jag besöka era underbara sidor..kanske är jag inte lika flitig dessa dagar att kommentera själv men så snart jag tillfrisknar lite till så...

GOTT NYTT ÅR!!!
Ann-Catrin





Ja här står docksängen som min gammelmorfar snickrat till min treårsdag..fortfarande intakt.
T. om det virkade täcket som jag tror min mormor gjort håller fortfarande..om än något blekt
den allra ljuvligaste och mjukaste klänning som min farmor stickat till sitt första barnbarn
Ja visst är den helt underbar, och varför skulle den ligga nerpackad i någon låda på vinden,

torsdag 27 december 2007

Tvättsäck och fyndlådor..

Om somrarna brukar vi försöka gå på lite auktioner..sista åren har det blivit lite glest med besöken tyvärr.
Men när jag är på en riktig "bonnauktion"känner jag mig så...ja jag vet inte hur jag ska uttrycka mig men ivrig är jag i allafall.Jag går där bland borden en stund innan det börjar. Vänder, klämmer och känner. Bestämmer mig för de olika föremål och eventuella möbler jag vill ha.
När sen utroparen börjar står jag gärna ganska nära.. så jag inte missar något.Jag har svårt att gå därifrån om än bara för en fikapaus..tänk om man missar DET...
Sen kommer det där som man stått och väntat på...I EVIGHETER!!! och vips har någon "idiot" bjudit mycket högre på en gång...
Ja så är det ju på auktion..men jag brukar sällan komma därofrån tomhänt i allafall..
Fyndlådorna....tänk er..på slutet ..många har redan gått hem..då de samlar ihop massa "krafs" i en låda...ja då lever man igen....tänk vilka skatter de kan innehålla
För ett par år sedan kom jag över en hel låda med så vackra dukar, spetsar, handdukar , och förvaringen för borstar låg lite halvgula och skrynkliga där i.. Allt blev mitt för 30 kr..vilken lycka...bara att tvätta och stryka..nu har jag hängt ner det i mitt badrum..hade glömt av det men nu när jag skulle stryka lite andra dukar hittade jag dom igen. Så sött broderat i rött..tänk vilket arbete..och ingen vill ha
Tänk vad fina skar de gjorde förr..nu slänger vi bara ner allt i lådor..det här ser ju mycket trevligare ut.
Ställde ner en vit stol istället för den i trä..ombyte förnöjer som ni vet, stolar kan jag nästan gödsla med..har tre likadana till, en i sovrummet och två i klädkammaren. Tvättsäcken hänger för tillfället på dörren, den är mest till prydnad för vi har mycket tvätt här hemma och den där skulle inte räcka på långa vägar.

Ta det nu lugnt i mellandagrea-tider!!
Själv blev jag dunderförkyld idag..så min träff med kompisar på stan gick om intet..istället har jag proppat i mig alvedon och går här hemma och snörvlar..host host""

Må så gott A-C

onsdag 26 december 2007

Annandag jul är en mysdag..

...i vår familj. Då ligger vi huller om buller i sofforna och tittar på filmer, äter massa godis och andra onyttigheter. spelar spel och är allmänt slappa.
Julafton och juldagen var så mysiga. Båda dagarna har vi haft folk här hemma. Vi har ätit gott., suttit och pratat och umgåtts. Båda kvällarna har avlutats med frågesport och spelet WII.
Alla är rätt möra i dag är..resten av familjen är inte ens uppstigna.
Julafton höll faktiskt på att sluta på St Eriks ögonakut. Dottern knäckte nötter precsi innan julklappsutdelningen och fick en flisa i ögat!! (en riktig klassiker va). Hon kunde inte se och ögat blev rött och svullet. Vad gör man...vi sköljde och höll på...inte kom den där nötflisan ut inte...ok vi väntar högst en timme..sen måste vi åka in sa vi.. för ögon är ju inget att leka med precis.. Dottern satt och led under hela klapputdelningen..stackarn!!.
Ok nu hade det gått en timme och jag ringde till sjukvårdupplysningen och blev direktkopplad till en sköterska på ögonakuten....under tiden jag pratade med henne kommer dottern uppspringande...hon hade fått ut nötskrället.. vilken tur..och så var den julafton räddad och vi slapp åka till sjukhus..slutet gott allting gott!!!


Den här fick vi i julklapp...mums..de har så fantastisk choklad, den ska intagas idag..MED ANDAKT!!!
En gammal och en ny...film som alla kan titta på i familjen
Precis i den soffhörnan med täcke och kudde... där ska jag inta horisontalläge hela långa dagen!!!
Jag är ju en rastlös och ombytlig person...så fort julen börjar ta slut...eller nästan innan vill jag ha in våren!!!...Men jag vill ändå njuta nu av allt mys, ljus, så jag är inte helt hopplös!!


GOD FORTSÄTTNING OCH KRAM


Ann-Catrin

söndag 23 december 2007

Nu är det jul här i vårt hus...

I vår familj firar vi JUL i flera dagar..igår var det med sambons familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård, deras lilla hus låg inbäddat i vacker snödis..med marshaller och lyktor överallt. Hade jag kamera med mig..ICKE!!! mitt dumma nöt. JA härligt och gott var det på alla sätt.
Idag har vi lunch för några vänner,
och imorgon JULAFTON firar vi med enbart vår familj samt min bror och son. Mamma kommer på en skinkmacka.
JULDAGEN fortsätter fesligheterna...då kommer resterande släkt..andra syskon med familjer, mamma med sambo...ja vi blir ett gäng kan man säga.

Knappt man ser servetterna...men de hade jag inta lagt fram ser jag..ligger i korgen längst bak i bilden

NU VILL JAG ÖNSKA ER EN HÄRLIG JUL...
VAR RÄDDA OM VARANDRA
KRAM Ann-Catrin

fredag 21 december 2007

Marmeladkonfekt

Jag är ingen pysslare, inte när det gäller att skapa fantasiska små saker som jag får se så fort jag går in hos er alla underbara bloggar...man blir ju grön av avund.
Visst jag är en estet ut fingerspetsarna, måla,, planera. inreda..på det är jag rätt bra på och har koll... .men sen jag gillar att skapa på annat sätt. älskar att laga mat, baka.
Kan faktiskt planera en god måltid i flera dagar, tänka ut och fundera. Duka snyggt!. Till jul gör jag inget speciellt i julmat direkt, jag lägger i och för sig in världens godaste sill hihi...och det är klart min grönkålsterrin går inte av för hackor, sen ska vi inte tala om köttbullarna..och den hemgjorda senapen....ja ni hör va..så håller jag på. men julmaten i all ära, visst är det fantastiskt med den första julskinksmackan..så där jättesent på kvällen dagen innan julafton, och sen julafton när det dukas upp med alla läckerheter.
MEN SEN!!! ja ni vet hur det är ..in och ut i kylskåpet, och i ärlighetetns namn, framåt annandagen är det inte lika kul längre. Sån är jag..ombytlig och rastlös tom i matväg!. Trist jag är som pratar om det här redan..usch på mig..vi är inte där ännu..NU SKA DET NJUTAS I FULLA DRAG......Jag har gjort lite hallonmarmelad..såg receptet på "Monikas mat!
...hon gjorde denna marmelad, och där ska jag väl också villigt erkänna att jag är ingen stor fan av marmeladkulor..får mig mest att tänka på Finlandsfärjor och STORA gröna kulor.... men måste tillstå DEN HÄR ÄR SÅ GOD!!!!.Smakar himmelskt faktiskt och världens lättaste. Bara koka några minuter..in i kylen och stelna...skär ut och rulla i SOCKER!! Klart!
Ni måste väl ändå medge att det är vackert godis
Sista minuten recept...ifall ni inte har något att göra...hihi!






Ingredienser: 2 dl outspädd hallonsaft, 2 dl vatten, 1 fl (180 ml). fruktpektin, 5 dl strösocker

Gör så här: Koka upp saft och vatten, blanda ut frukpektinet med lite av sockret och vispa i det,lägg i resten av sockret och vispa tills det löst sig..låt koka under omrörning någon minut till, skumma av. Häll upp blandningen i en form och låt stelna i kyl några timmar.Skär i kuber och rulla i strösockret.

Kram A-C

torsdag 20 december 2007

Jippie...en tidig julklapp

Min snälla mamma kom med ett alldeleles underbart paket..en julklapp i förtid. hon hade sett den i skyltfönstret och tänkt på sin dotter. (ni vet bara så där som mammor kan)
Hade den funnits med lång ärm hade hon köpt en till sig själv sa hon. jag älskar "Odd Molly", tycker nästan allt är snyggt som dom har.
Förra julen fick jag en underbar kofta därifrån..och den använder jag så ofta jag kan.
Kläderna kostar ju lite mer men jag märker att jag inte alls tröttnar på ett sånt plagg på samma sätt som från de lite billigare klädeskedjorna. Inte alls att förakta, för de har också mycket snygga kläder..
...men med "Odd Molly" är det något speciellt med. Har sett ut en annan blus i lite likadan still som är vit med marinblå stickning..kan ju alltid hoppas att de går på rea efter jul.
Ja då vet jag i allafall vad jag ska ha på mig imorgon när vi ska på fest...en svart kjol blir det nog till...och jag kommer att känna mig så fin!

Kram Ann-Catrin

Lackat och klart...och den kära misteln..

Igårkväll inhandlades de sista klapparna (hoppas jag). det var otroligt lugnt i centrum och faktiskt riktigt mysigt att handla alldeles själv!...Efter att ha tittat lite på "Bonde söker fru" slog jag in mina klappar, hittade lite band i gömmorna och en gammal lackpenna så nu är det lackat och klart kan man säga!! En mistel är ett måste här hemma på julen, knöt en liten virkad hyllbård runt Ja då hänger den på plats, ingången till köket..en lämplig plats för en.......................................................
............................................................................puss!

Solen lyser så vackert här fortfarande..tyvärr ska man kanske inte säga...men herregud vad de avslöjar smutsiga fönster och dammiga golv...nej tacka vet jag när det blir mörkt igen om ett par timmar och man får tända stearinljus..det blir liksom så mysigt då...inget syns liksom.

Näej..så ska man inte säga..fy på sig ÄLSKAR ljus och sol..

Have a nice day!!

A-C

onsdag 19 december 2007

Frostnupet

Växthuset ser ut att frysa, och när jag ser det längtar jag till våren, ett symaskinsbord får stå ute hela vintern, där brukar jag ha lite krukor , och gamla söta fat.
Några frostnupna äpplen sitter fortfarande kvar..smaskens för fåglarna, när de ramlat ner är det koltrastarnas som får kalasa

Såg så roligt ut med ett äpple som hänger från en gren rätt ner..der nästan ut som det svävar i luften
Det är en vacker dag i Stockholm idag..solen lyser så underbart. det är ingen snö men vackert frostigt. Var bara tvungen att gå ut och fotografera innan det blir mörkt igen..hihi.
Men nu snart mina vänner så går vi mot ljusare tider igen..om ack så sakteliga men trots allt!
Massor att göra idag..ikväll ska jag köpa de sista julklapparna..vårt köpcentrum har öppet till 20..och jag vet av erfarenhet att efter 18 är det tämligen lugnt där.

Tack underbara ni för så fina kommentarer om vårt badrum..man blir ju alldeles överväldigad..av alla superlativ!
Förutom att man får kontakt med alla fantastiska människor när man bloggar är ju all inspiration man får av att titta runt i alla vackra hem något helt nytt och fantastiskt för mig, man är ute och tittar och tittar... "snor" åt sig godbitarna..tänker om i sitt eget lilla huvud och de utrymmen man har..och skapar något alldeles eget och perfekt för just mig/oss.

Ta det nu så lugnt ni kan dan före dan före dan före....näej det var för långt fram....och tur är väl det!

Stor kram Ann-Catrin
Ps..det går att klicka på förstoring av alla mina kort
Ds..

måndag 17 december 2007

Badrum och vattkoppor

Ja var ska jag börja...vi tar vattkopporna först..så tar vi det roliga sen. Sonen vaknade ju med feber på lucismorgon. Inget konstigt..det går ju så mycket "skit" runt jul.
På lördagen visade han mig en röd prick i pannan...

sonen: - mamma, jag har fått någon konstig prick i pannan, det kliar

mamma: - äh.. du har börjat få finnar helt enkelt..du är ju 13 nu inte så konstigt..sluta tjata!

sonen. -men mamma..på ryggen då..och i hårbotten..kommer finnarna där med?
Ja då börjar mamma bli lite mer intresserad och tänder lampan och synar sonen lite mer ingående. Ta mig tusan..har inte úngen fått vattkoppor..Vid 13 års ålder. Vi som utsatt oss för smittan så många gånger bara för att ha barnsjukdomen avklarad innan skolstart..och ungen klarade sig alltid.. ok han är immun eller har väl haft någon liten ynka koppa som vi förbisett då trodde vi ..men näej då..nu kom den..
sonen är vid ganska gott humör..han har redan börjat jullovet en vecka för tidigt!!!

Badrummet då..nu har mitt lilla dockskåp hittat hem..
Vi har ett ganska stort badrum..som vi renoverade för ett par år sefan, hörnbadkaret har fått stryka på foten mot en kombinerad dusch/ångbastu. nu när barnen är så stora kändes det ok att byta ut det.
Här visar jag lite bilder.. håll till godo..
solen skiner idag..Må så gott och ta det nu så lugnt ni kan veckan innan jul!!
Stor kram Ann-Catrin
En helbild sett utifrån hallen i källaren. den grå dörren har vi satt dit själva, bakom finns elskåp och plats för stora badlakan. Dörren kommer ifrån gamla tider i vårt lilla hus när det var både pannrum, badrum och tvättstuga här nere..färgen var mörkgrönt och rött!!!
Samma vinkel men taget med en softare inställning på kameran
En liten bänk bredvid duschen, en gammal ram som jag målat vit har ett sött blomotiv, den har jag bara ställt uppe på ett tråkigt element


Det gick ut ett liten kant på väggen, där gjorde vi en liten hylla för en zinkvas med torkade rosor
Hörnbadkaret fick som sagt maka på sig mot dusch med ångbastu, den har också lyse och radio och en lten sittplats med fotmassage..härligt att sitta där och värma upp sig ibland..men ungarna kan knorra lite fortfarande, de saknar badkaret
Inte så speciellt med toaletten, en liten söt lampett piggar upp i allafall, korgen med tidningar kommer från Bruka design
Bredvid toan har vi tvätt och torktumlare, samt en värmepanna, vi köpte panelgardiner från Ikea för att skyla, men lätt att dra fram och tillbaka när man ska tvätta.

En fin blomtavla står för tillfället bara lutad mot väggen för det är betongväggar Här ser ni det fina krönet på dockskåpet.

Några små hjärtaskar och en porslinsblomma inköpt någon gång på 80.talet i en fyndlåda..där passar det fintLite tvålar och handdukar får plats. En gammal låda i brunt bryter av det ljuva litegrann
Ett litet satsbord med svarvade ben passar fint bredvid handfatet. De vita bokstäverna på väggen köpte jag för något år sedan på Panduro, kostade ingenting nästan,sprejmålade dom och satte upp dom..lite naivististiskt kanske men rätt kul!
Spegeln murade vi in i väggen, så den har ingen utstickande kant.
Små söta burkar får jag aldrig nog av i de här finns lite småplock som bomull oc topz

Det fanns så fula badrumsskåp..och de som var fina var på tok för dyra. Vi hade en gammal kommod i boden, mörkbrun och ful. den målade jag och sambon gjorde hål för handfatet, skivan byttes ut mot en med mer vattentålig yta
En gammal avlutad stol bryter av fint



söndag 16 december 2007

Så var granen färdigklädd





lördag 15 december 2007

Ja så var julgranen inhandlad..inställd på plats och klädd...och det mer än en vecka innan jul...kan jag ha blivit inspirerad månnto..och av vem i så fall?? hmm låt mig tänka...bloggar ju rätt mycket och kikar in på alla underbara sidor... där det råder sån julstämning att man nästan tappar hakan. Javisst så är det..men jag är rätt ivrig att slänga ut "granfan" så fort det nya året börjar..så det är ju bra att ta in den nu så vi hinner njuta lite.

Jag har blivit utmanad...av två underbara bloggar änglahem samt En vilsen loppa... att lista sju slumpmässiga fakta om mig själv...

och här mina vänner kommer dom:



-Jag är så rädd för tandläkaren att jag får hjärtklappning bara att ringa och boka tid


-Är lite av en hypokondriker, tror alltid det värsta om jag har huvudvärk mer än två dagar i rad



-Är en notorisk "plockare" här hemma, plocka och städa upp efter min familj är tydligen min lott här i livet


-Ryser fortfarande av välbehag när Ronan Keating i pojkbandet Westlife sjunger. (existerar de fortfarande?)



- Gömmer godis hemma, så jag vet att det finns något kvar när jag är sugen, men det börjar bli ont om gömställen kan jag meddela.



- Ringer lite för ofta till mina barn, vill försäkra mig att allt är bra hela tiden, kan bli lite tjatigt.



- Älskar gamla och nystrukna örngott..kan inte ligga på nya, Köper alltid gamla fina vävda när jag är på auktion



Nu utmanar jag En inredoholics bekännelser, Evelinas hus, och Poppins trädgård

jag hoppas de antar utmaningen



Thats all folks!

kram Ann-Catrin

Ps
så underbara ni är med fina kommentarer..tänk att man kan bli sååå glad!!
Ds

fredag 14 december 2007

Köket

Köket sett från vardagsrummet, vi har en öppen planlösning så kök och vardagsrum går i ett
Golvet riktigt blänker, ser nu den plankan som ligger i en annan riktning..där har nog den gamla spisen stått. Huset är ju från 20-talet. Tycker det ser lite fint ut faktiskt..jag har vant mig vid den!
Köket är ju husets hjärta... så också i vårt lilla hus. Det är inte speciellt stort men rätt så funktíonellt. Vi valde medvetet bort köksbordet vid sista renveringenn till förmån för ett lite högre "barbord" med pallar...då vi äter nästan uteslutande alla måltider i vårt uterum där sparade vi plats för mer yta att kunna arbeta på. Jag gör en hel del matbeställningar hemifrån.
Ett nyslipat furugolv kan jag bjuda på och ett vitmålat brädtak...för att behålla den lantliga känslan i ett annat rätt så modernt kök.
Och ja...vi har kristallkronan i köket...snyggt men opraktiskt när man har gasspis...som sagt den behöver tas ner att tvättas ögonblickligen!!!

Ha nu en skön fredag!!
En stor kram / Ann-Catrin
En skänk från IKEA där vi bytte ut skivan mot ett hållbarare material så jag kan baka på det.
Hyllorna ovanför är vanlig plank, vi lade två bredvid varandra så hyllan blev bredare.
En gammal mortel som jag ofta använder i tung sten, Godis skålen en present från en förälder när jag arbetade på förskola, från BRUKA. Den fina fruktkorgen älskar jag, just nu är det frukt där i..annars kan servetter vara fint, Den kommer från Vita Hem
Min sambo har gjort elementskyddet, de som fanns var så fula eller för dyra..det här är med små krokar, lätt att ta av och på.Den lilla söta stolen måste jag ha för att nå uppe i skåpen. Grytlapparna har min mamma sytt och de små söta tomtarna lommer från "Tomtar och Troll" i Gamla stan

Min mormors älsklingsblomma var linnea, den här har hon gjort med broderade små linneor..