torsdag 29 maj 2008

Växtkraft!

När man går på vår lilla gata är det det här man gluttar in på.
Sidan på vårt hus och där man kan se vår utbyggnad! ... Så mycket som vä'xer just nu.. och ogräs är faktiskt vackert det med..ibland i allafall! Tusenskönor... ogräs kanske men ack så vackert! Löjtnantshjärta Kommer aldrig ihåg vad de heter..men rådjuren gillar dom inte i allafall Maskrosor... jag ids inte rensa bort alla.. kör över dom med gräsklipparen istället..och så är de uppe igen nästa dag!! Rabarbern är manshög nu.. och vackert blommande Smultron... Trädgårdsklint...ojoj oj vad jag har slitit med dessa.. de har en tendens att sprida sig ofantligt..nu har jag den bara på en liten begränsad plats..och där är den riktigt fin! Hundkex... jag bara älskar hundkex... så fint i sommarbuketter! Mårbacka när den är som bäst..

Idag har jag en studentleverans.. när den är klar är jag ledig...HELA HELGEN!!!..
ska bli så skönt och vädret är ju helt oslagbart..rena rama medelhavsvärme!!...
Nu kan jag bara hoppas att vädergudarna sparar lite sol och värme tills nästa vecka också.. jag har ju en student att fira för sjutton!!

Ha en härlig helg...Stor kram A-C

onsdag 28 maj 2008

Lycka att hänga tvätt ute!

Ett litet tillägg så här i efterhand... lilla Ylva hittade den rena och sköna tvätthögen... och min kudde som jag brukar ha i hängmattan som låg där så inbjudande.... min nästan helt nakna lilla vovve hittade den allra bästa solplatsen!!. Tyckte det såg så gulligt ut at jag var tvungen att knäppa en bild!!Finns det något härligare än att lägga sig på kvällen i lakan som hängt ute på tork. Jag hänger min tvätt ute så mycket som jag bara kan.
Det blir ju nästan struket också på köpet, och det är ju inte alls dumt! Ett gammalt fint nattlinne som får hänga på tork är ju bara vackert! De här gamla klädnyporna är nog handgjorda tror jag, lite större än andra och så otroligt charmiga... fyndat på en auktion för länge sen!

Mycket att göra.. precis som alla andra denna maj månad som börjar gå mot sitt slut... och snart stundar student och andra härligheter!!!

KRAM / A-C

måndag 26 maj 2008

Bloggträff på Rosendal!

Igår var det dags för bloggträffen då.
Det blev en ljuvlig eftermiddag på Rosendal på kungliga Djurgården. 14 stycken likasinnade träffades på denna gudomligt vackra oas i Stockholm.
Vi hade en förträfflig plats under äppelträden, där satt vi och smaskade i oss massa gott under skratt och livligt prat!
Tack alla ni för en härlig eftermiddag...så roligt det var att få träffa er allesammans!
det gav verkligen mersmak det här.!
kameran låg i väskan... HELA TIDEN.. glömde totalt bort den.. dumma dumma mig!
Av den otroligt goa Lotten hade jag vunnit en utlottning... vinsten fick jag nu här på vår träff och så söta paket...

En liten hjärtmagnet... En hel massa glaskulor.. som jag här lagt i lte vatten. Ljuvliga glaskulor... tack snälla snälla du!!

Ha en fin dag...kram till er //Ann-Catrin


lördag 24 maj 2008

Idag ska jag ta mig sjutton ligga i hängmattan..

Måste erkänna att jag är en smula trött, en smula trött och sliten. Jag har precis arbetat ett par timmar och gjort festmat. Nu är den klar att levereras och vi ska nu avnjuta frukost ute... sen ska jag göra fotbad och lägga mig i hängmattan och bara VARA!!!.
Just där ska jag ligga... just där!
Här ska vi äta lunch, och tack för att vi får glädjas åt ännu en helg med äppelblom.. de går på sista versen nu och det snöar blomblad!

Jag har fixat om i mitt växthus lite.. skrev att nu är det lite mer avskalat..hihi..klarade inte av det riktigt fullt ut ska jag säga... men nu är det somrigt och härligt... här får ni en glimt..ja just det en liten liten glimt .... ska visa mer bilder sen!
Tack söta söta ni för så rara kommentarer och alla glada tillrop för min dotter som nu kämpar i sitt anletes svett för att bli klar till inlämning till Beckmans på måndag...nu är det bara timmar kvar!!
Hoppas ni får en underbar helg och blir grattade på mors dag eller firar er mamma!!
KRAM Ann-Catrin

onsdag 21 maj 2008

Fortsättning följer.. titt i dotterns rum

Min äldsta dotter Josefin har det allra minsta rummet i vårt hus.
Hon fick ta över det när hon flyttade till London för att plugga design. Vi hivade över alla hennes pinaler dit och sonen Ludvig övertog hennes som är lite större.
Eftersom hon inte är hemma speciellt mycket så tyckte vi det var ett bra alternativ. Men mycket saker på väldigt liten yta.. det är inte så bra.. speciellt inte när man är en riktig bohem som hon nu är.
Nu letar hon ju bostad varenda ledig stund... så vi får väl se vad detta lilla näpna rum får för ansiktslyftning sen.... Som ni ser bor det en blivande designer här...men jag har lovat att skriva att det som är uppsatt på väggarna inte är något som hon gjort nu... nej det är gamla alster som hänger uppe!
Klädesplagget dock... har hon både ritat mönster och sytt upp... men det är inte nygjort heller!!

Vintageklänningarna hänger som draperi för en liten sovalkov.. den hade Ludvig förut, där innanför står det mycket kassar och annat som ska med henne när hon flyttar! Det är BARA vintage som gäller..om hon inte syr själv.. inga dussinkläder här inte!! Kuddarna är sydda av gamla påslakan.. och ja det är mamma som sytt dom! de söta prickiga muggarna kommer från Laura Ashley
Undrar om hon tänker ta med den gamla järnsängen när hon flyttar sen??? Det vackra pyjamasfodralet kommer från Zara home

Ni vet väl att det är BLOGGTRÄFF på söndag på Rosendal. Jag ska gå och jag är lite pirrig faktiskt, att gå alldeles ensam men det ska bli så kul att få träffa några av er in real life så att säga...Gå in till Evelinas hus och anmäl er om ni inte hunnit det....
Jag är medlem i bloggkoll... och det är ju såå bra man kan hålla sig uppdaterad när ni lägger in nya inlägg.. men just nu när jag har så mycket jobb.. ja då känns det nästan övermäktigt när jag nu hade 256 nya inlägg att spana in... men så mycket att se fram emot när jag får mer tid!!
Nu ska jag lägga mig raklång i exakt 20 min.. varken mer eller mindre, har varit vaken sen gryningen och gjort iordning för pubafton ikväll... den ska nu snart levereras och jag ska påbörja mat för en 40 åring... de e mycket nu!

Ha det gott /Ann-Catrin

tisdag 20 maj 2008

Vad man gör med en gammal "spik och skruvlåda"

I vår bod hade vi en massa lådor..ni vet lådor där man lägger spik och sånt. När jag tittade närmare på dom fick jag för mig att förändra några av dom i allfall.
Det är gamla trälådor med fack som stått i en gammal snickarbod och nu stod i vår bod
Sagt och gjort... ut med en och torkade av lite lätt, sen slarvmålade jag med vit grundfärg.. på med ett beslag från Koffert och voila... det blev en låda där jag förvarar lite silverbestick. Nu kan de få ligga framme och både vara en prydnad och att använda vid middagar när man vill duka lite extra!

jag tycker det är lite fint att sätta ett band kring några gafflar så där..
att putsa silver är verkligen inte svårt... och man kan göra det miljövänligt också!
Recept för silverputs:
Kokande vatten
Vanligt koksalt
Bakpulver
En bit foliepapper
jag har inga mått utan jag häller bara i på måfå!!
Allt blandas och så lägger du ner sílverbesticken en stund... sen torkas de av och du har nyputsat och klart!!
Min dotters rum skulle jag visa lite fler bilder ifrån... de kommer, men ni får en lite paus ifrån dom... och TACK alla ni som öst beröm över hennes rum och hjälper till att hålla tummarna för henne nu när hon går in på upploppet av sin inlämning till Beckmans...nu ska jag väcka henne... hon kom hem 06.00...vilket arbete de lägger ner..och såååå svårt det är att komma in!!
Endast 15 stycken tror jag.. ingen lätt uppgift..
Själv ska jag i skrivande stund blanda ihop en primörsallad,baka ett gott grovt bröd och planera för en pubafton samt en 40 årsfest...på jobbets vägnar naturligtvis... mycket att stå i!!
Idag skiner solen... och vet ni..igår så möblerade jag om i mitt växthus.... nu är det växterna som ska tala... lite mer avskalat..ni ska få se.. det blev sååå fint!!
KRAM//Ann-Catrin

söndag 18 maj 2008

Det är jobbigt att vara estet.. tro mig

En av mina "ohängda" hundar som båda två har sin favvoplats UPPE på mina kuddar i soffan.. ni kan bara tänka er hur det ALLTID ser ut där... det är ett piffande och puffande där dagarna i ända. Britta sover som en stock..och det ser onekligen rätt så skönt ut!

Att vara estet är ett hårt arbete.. att vara estet i ett litet hus bestående av fem personer plus två ohängda hundar är ett arbete som de allra flesta dagar känns övermäktigt.

Det är ju "människor" överallt, de ligger i soffor, de duschar otaliga gånger per dag till följd av alltid tomma schampooflaskor, de "tappar" läs dräller saker omkring sig precis överallt, äter upp allt läs i allafall gott som finns i kyl och skafferi.,

kompisar som är i samma ålder är ofta här och gör i stort sett samma sak.. om än inte går i våra skåp!.

Missförstå mig inte nu.. jag älskar min familj, mina barn har underbara vänner och jag tycker om att de är hemma.."läs ibland iallafall".

Men när man är estet ja då träder det hårda arbetet in just där... det är så stökigt jämnt!!!. Och jag vill inte helt "go nuts" och fixa kuddar, ställa ordning tusen par skor, eller torka smulor på bordet UNDER TIDEN DE ÄR HÄR!!!.

Då får lilla mamsen helt enkelt fly fältet.... det är lika bra för jag är en estet ut i fingerspetsarna och vill alltid ha vackert omkring mig... och det rimmar dåligt med en stor familj.

Min äldsta dotter har ett väldigt litet rum, ett otroligt sött rum med snedtak och små fönster. Den här otroligt duktiga flickan söker just nu in till "Beckmans" = ett otroligt hårt arbete alla dygnets timmar i stort sett.

Intagningen är om en vecka ungefär och det är väldigt svårt att få en plats. Vi håller alla tummar och tår här hemma för att hennes dröm ska bli verklighet.. för det här är en tjej med otroliga kvalifikationer, hon är ju naturligtvis bäst helt enkelt!... bara de fattar det på Beckmans..fniss!! Den fina gamla järnsängen fick hon för säkert 10 år sedan, hon såg den och ville ha den. den är en gammal NK säng och har fina stämplarDen söta hängaren kommer från Rice och passar in i den ljusblå/vita drömmen


Jag har min vana trogen tagit en hel drös med bilder från hennes rum... men tänkte visa lite i taget. Och jag vill härmed klargöra att rummet INTE ser ut som på bilden alla dagar.. nej de här bilderna är tagna när hon och syrran var i Berlin för ett tag sen...då var "estetpolisen" där och städade upp EN ANING.. bara en aning så jag fick till lite bilder.. Och ja jag har frågat om lov...


Denna gråmulna och säkert också regniga söndag.... då ska jag fly familjen. ska med en kompis till IKEA, inte på något speciellt uppdrag utan bara gå runt och låta oss inspireras, fika och prata om ditt och datt.. en härlig dag helt enkelt!!


Trodde i min enfald att vi bodde i landet "lagom".. men med förra helgens värmebölja på upp emot 30 grader och nu som högst 10..... det är ingen ordning på "nånting"


KRAM A-C

fredag 16 maj 2008

Bevis...jag är kreativ...inte alls hysterisk

Min fina bloggvän karin i Villa grå... ja hon har tänkt på mig, hon har tänkt och givit mig en sån fin utmärkelse..precis i rättan tid. när nu mina barn tycker att jag är en hysterisk mamma som har svårt att sitta stilla på sin bak och bara vara..ja då kommer den här utmärkelsen som en skänk från ovan.. tack söta du.. den värmde!.. Och alldeles nyss fick jag en till likadan.. från Plejkas Änglahem.. .. du är bara så underbar och jag är så glad att jag har dig som bloggvän .. både du och Karin ger sån fantastisk ínspiration i form av härliga bilder och fantastiska texter..
TACK!!


Jag vill ge den vidare naturligtvis... och den lämnas med varm hand till
DRÖM OCH VISION
ME AND ALICE
NJUT EN SMULA

Ann-Catrin + Greengate = Love. Jag skämde bort mig själv för några veckor sedan och köpte muggarna jag gått och tummat på en lång tid. En ren njutning att få duka upp med dessa, så här mysigt hade jag förra helgen.. i solen i trädgården
Vi har syrener precis utanför dörren.. de doftar härligt nu... Äppelträden står sig fortfarande.. nu när det blivit så kyligt ute lär de väl nästan bli konserverade!!

SPÖREGN i Stockholm... sonen har friidrottstävlingar ute.. dottern har mösspåtagning också hon ute... men snälla have some mercy..PLEASE!!!

KRAM ni alla kreativa underbara bloggisar.. verkar som vi alla är av samma skrot och korn....
men snälla visst får vi mycket gjort i allafall!!

Ann-Catrin

onsdag 14 maj 2008

Hysterisk..nej jag tycker kreativ

Mina barn tycker jag är lite lätt hysterisk. min mellersta dotter beskrev mig som en som samtidigt rensar i rabatten, har en matbeställning, puffar kuddar i soffan, dammsuger också gärna har en pensel i handen och målar om en möbel...
jag kan hålla med.. DET BLIR LIIITE MYCKET IBLAND.. ja jag känner det. men det är så mycket man vill hinna med.. och dagarna, eller timmarna som jag har ledigt är få just nu. det gäller att passa på.
När nu datorerna är ockuperade så gott som alla dygnets timmar...ja då måste jag göra något annat än att blogga... så när jag var på stadsmissionen för några dagar sen och såg den här picknickkorgen.. ja då slog jag till...
det var en gedigen korg och kostade mig hela 40 pix.. jag såg på en gång framför mig hur den skulle te sig i en annan skepnad.
Och där träder min lilla hysyteriska sida in. (enligt mina närmaste). Skulle korgen kunna få stå en liten stund hemma, liksom stå till sig och jag kanske skulle hinna köpa något nytt tyg eller band ...
nehej då.. då har jag så bråttom så väl hemma går jag i spinn... upp och rota i duklådan.. klipper sönder en gammal duk..samtidigt som jag springer ut och in och sprejar korgen i lager på lager tills den fått den vita färg jag önskar , då har det nog gått ca en kvart i allfall...sån är jag...och jag börjar allt mer likna min mor... fast hon är snäppet värre.. kanske två t om Varför sätter man på ett sånt fult tyg..nästan skämdes när jag åkte hem med den på tvärbanan
Först sprejade jag den några omgångar.... jag är nu inte den som använder sprejfärg särskilt ofta men när man ska måla en korg t ex som har mycket "knöl" ja då passar en sprej rätt bra speciellt då korgens ursprungsfärg var lätt orange och den vill jag inte skulle synas igenom..
Sen klädde jag korgens insida med en gammal duk.. som är lätt att byta ut om jag vill.
På utsidan satte jag en kant av gamla virkade hyllbårder,
tycker det passade den här korgen och gav den et somrigt utseende till härliga picknickar i vår och sommar.
Men.. hörrni var tog värmen vägen... våren tog nog en time-out.. kanske lite bra så vi har några blommor kvar till alla avslutningar..men liiite varmare kunde det väl allt vara ändå...
Nu ska jag ut med vovvarna och plocka en stor bukett med liljekonvaljer..
Jag fösöker att svara på alla kommenterer och kika in till er så fort jag bara jag kan.. men som jag har skrivit om är det trångt kring datorerna just nu...jag sitter en minut här och en minut där...ohhh vad jag har bloggabstinens!!!
KRAM/ Ann-Catrin