torsdag 16 februari 2012

med morot i

Fick tips om morotsmuffins som inte skulle vara så sockerstinna av min svägerska.
bakade dom för någon vecka sedan och de var riktigt goda.
Hmm men man känner att de är lite nyttigare muffins
 säger jag lite så där diplomatisk
För är jag riktigt sockersugen blir jag nog inte mättad är jag rädd
 sockertorsk som jag är.
Istället för smör är det kesella och det
är groddar i så ni kan ju bara tänka er
hur braiga de är för kroppen!!!



Och med en skiva briesost blev de helt suveräna.

Recept morotsmuffins

Sätt på ugnen på 225 gr

3 st ägg
1 dl socker
1 burk kesella 10%
3,3/4 dl rågsikt
1 dl vetgroddar (jag tog alfalfagroddar)'
3dl finrivna morötter
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt

Vispa ägg och socker poröst
Vänd ner det torra i smeten
Sist i med groddar och 3 dl finrivna morötter
Smörj muffinsformarna med olja
Klicka i smeten i formarna och strö över
pumpakärnor och ev solrosfrön
grädda ca 20 min

Ha det gott
Ikväll blir det Antikmässan för mig!!
Kraam
A-C

8 kommentarer:

  1. Låter väldigt goda och ser väldigt goda ut också för den delen!

    Måste jag testa någon dag:)

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Åhh va fina muffins, ja de rosa marängerna är ännu sötare men men..."lånar" receptet ha det gott Kajsa

    SvaraRadera
  3. Låter ju jätteläckert!!
    Måste jag prova!! :))


    Kram Tina

    SvaraRadera
  4. Vilket bra tips det skall jag prova. Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet. Dom ser jättesmarriga ut.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  6. nää, de där ser ju alldeles för hälsosamma ut, a-c! ;)
    fast jo, jag ska nog också testbaka dem någon dag!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  7. tack för receptet ,dessa skall jag
    fixa i dag. Får skriva dit Kesella på
    inköpslistan, brie -ost,skall jag
    provsmtaka till På Spåret
    kram f rån mig

    SvaraRadera
  8. Dom är riktigt goda, bakade dom i förra veckan och känns faktiskt nyttiga också.
    Kram Liselott

    SvaraRadera