lördag 29 mars 2008

Att komma hem till en nymålad trappa

Ja så är vi hemma igen. efter några härliga dagar i London, ett London som andades vår och en kommande sommar, ett London som hade "modseason" rea, ett London som hade...
ja så där skulle jag kunna fortsätta i oändlighet.
Det finns så mycket roligt att göra i den huvudstaden. Nu var vi sex personer som åkte dit så alla fick sitt lystmäte mättat.
Sonen, sambon, brorsan och kusinen var på fotboll Sverige - Brasilien.. tydligen en riktigt upplevelse med 60 000 pers i publiken.
de hann också med musikalen "Lord of the Rings".
Jag hade lite annat på agendan denna gång. Jag och min mamma som också var med strosade mest omkring... fikade, tittade i affärer och bara njöt.
Tänk vi kunde t.om sitta ute och äta på kvällen..visserligen under "värmeslingor". men känslan att sitta ute klockan 22 på kvällllen i slutet på mars är underbar och ger en hopp om livet!.
After noon tea hann vi också med på "Sothebys"..lyxigt precis som det ska vara!!.
Men dagarna går fort.. och vips så är man hemma...men jag är så glad att jag verkligen tog tag i vår trappa INNAN vi åkte... för tänk vilken härlig känsla att komma hem till en nymålad vit trapp... för det var lite stressat och slitigt.. när jag målat den två gånger så tyckte jag att nyansen inte alls harmoniserade med övriga snickerier. Så det blev att köpa en ny kulör och måla en tredje gång... Men nu är vi nöjda...
visst ska vi tapetsera eller måla övriga hallen...dottern erbjöd sig faktiskt att göra det när vi var borta med en tonårings entusiasm.. men jag tror inte hon insåg vilket hårt arbete det är... så vi väntar med det!!

Ja så här såg den ut.. och när solen ligger på från hallen där nere.. ja då kan ni bara tänka er hur allt damm syntes.

Pärlspånten har suttit uppe i säkert 15 årVisst blev det fint!. Nu ser man inte riktigt de rätta färgerna för bilderna gör sig inte riktigt rättvisa. Färgen vi använde oss av var
ALCRO LOKAL GOLVFÄRG BAS A vi blandade till en kulör som bestod av:
VI: 0.25, BS: 0,75, SS: 0,75 Brytbas A. den blir en mjuk vit nyans som går mot vanilj. vi hade först en annan nynas som gick mer i den grå skalan, den var inte fin till våra andra snickerier som är målade för flera år sedan och antagit en något antik patina....
Jag trodde att färgen skulle vara starkare i lukt... men ändock är det nog skönt att kunna måla på sommaren när det går att vädra bättre.
Färgen var klibbfri på 4 timmar och övermålningsbar efter 16 timmar.
Ett tips är att måla på kvällen.. sen kan man gå i trappan på morgonen., annars kan man måla vartannat trappsteg.
Två strykningar i en ordinär trappa då man målar allt så räcker 2 liter.. färgen kostar runt 250 kr litern. man behöver inte slipa trappan innan.. vi spacklade dock i lite hål och sen tvättade vi den med målartvätt... färgen är väldigt hård och fint blank!!
Vitt och fräscht! Trappan till vinden står alltid framme...den är bara målad lite slarvigt för flera år sedan. Nu smälter den fint in och blir riktigt snygg. Så skönt att allt annat var vitt redan... det räckte faktiskt med trappan.
Här uppe har vi en liten skrivplats... riktigt söt.. den ska ni få se senare...
Mycket att stå i... sonen ska strax få frukost på sängen och paket...vi har en 14 åring här hemma idag...hipp hipp HURRA!!!
Många kramar Ann-Catrin

söndag 23 mars 2008

Underbara presenter..och Paus..

Jag skrev för något inlägg sen att jag ALDRIG brukade vinna.. tror jag får ta tillbaka det.. för nu har jag vunnit 2 ggr på kort tid... vilket flyt jag har och oj vad glad jag blev!
En gissningstävling på en liten mus hade den underbara bloggen "ängeln i vitt"... och jag visste precis vad den användes till..EN SLADDGÖMMA!!
Och tror ni inte att jag vann den söta musen... men när jag hämtade ut paketet så var det inte bara den utan en hel drös med fina saker.... jag bara måste visa er!!! Tänk er att öppna locket och så ligger allt det här ögongodiset i...

Här var den söta musen... att lägga sladdosan i.. så söt som bara den!!

En virkad liten bakelse... ohhh så fin ..den ska få bo under min glasklocka på fot sen!!!En liten brödduk... den låg i boten av paketet och med den passande texten.
Se Carina vad fint den passade i mitt brödfat! En jättefin doftstrut... den hängde jag upp direkt... och ett snöre men mååånga små trähjärtan.. titta så fintdet passar på min lilla knopphängare bredvid hjärtat och doftstruten Och inte hade hon missat att lägga i en liten påse med lavendel...
Kan ni förstå jag är överväldigad... gick som på moln hela dagen..
Tack gulliga gulliga Carina... vad du är duktig och tack snälla för att du delar med dig!!
Nu trycker jag snart på pausknappen..åker på påsklov..
kan ni gissa...
Jodå London ska få besök av oss ett par dagar! Jag hoppas få möta våren där och en hel del shopping kommer det nog bli..om jag känner mig själv rätt.
Ska bli skönt att komma iväg ett tag...är en smula trött faktiskt och uppe i varv.
Trappan ska få sig en sista omgång imorgon..oj så fin den blev..jag har både före och efter bilder.
Lukten har inte varit så besvärande som jag trodde..men en smula besvärligt är det att måla trappor speciellt när man bor i ett litet hus..men nu är det snart gjort halleluja!!!

Haha jag har fått så mycket mejl och frågor hur jag ser ut... och som jag har sagt..man är ju inte purung längre och inte är jag snygg heller...men nu tog jag en liten bild..på mig själv..jag tog den själv.. därav en utsträckt arm..och från sidan... lite måste man ju hålla på..(är faktiskt 44 pust..nu har jag sagt det)..
jag har tre barn.. en dotter som fyller 23 i sommar en dotter som blir 19 nu i april och en son vår minsting som är 14... en sambo...ja han är faktiskt riktigt snygg titta här. lite får man väl skryta!!!!!.. en sak jag kom på om det fotot...när han kom hem hade han nästan inget ögonbryn kvar...han gick så in för bilderna att han noppade bort på riktigt!!
jag tycker det är kul att visa bilder på honom..han har ett helt annat arbete än bilderna visar..men är rätt flitigt anlitad i olika reklamuppdrag... lite roligt att han är helt okunnig vad gäller mode och sånt och inte det minsta fåfäng. Men döttrarna är rätt bra på att stajla honom ibland.
Och ja jag har tillstånd att visa bilder på honom... det har han inget emot..hihi
Vi har varit förlovade sen 1981...tänk va!!!

Ha det så gott ni underbara..jag hoppas jag hinner kika in till er innan jag drar till London..annars så ses vi snart ändå!!


Många kramar Ann-Catrin

fredag 21 mars 2008

Påskhälsningar...och vinnaren är...

Nu har jag dragit lotten... och oj det var så många...över hundra stycken ville vara med och vinna den söta klänningsförvaringen..... Och det blev Mari med den underbara bloggen
Guldkant på Livet som kammade hem vinsten.
Grattis Mari... sänd mig din adress så kommer den hem snart i din brevlåda.
Ni andra som är intresserade av en liknanande eller en helt annan färg eller storlek... mejla mig så gör min mamma en på beställning.

Vad ska jag säga...så många kommentarer..tror jag slagit rekord hos mig!!!
Men än har ni några timmar innan jag drar lotten och en vinnare utses. om ni kikar in efter kl 21... ja då gör jag ett tillägg i inlägget..
Vilken påsk sen...det snöar så ymnigt att man knappt ser något från fönstret...trädgårdspyssel och fikamys ute verkar främmande..nej mys inne får det bli..
Påsklunch idag...och imorgon ska vi på 40-årsgalej... .kanske kanske ska jag ta itu med vår trapp.. den är brun... mörkt brun och har varit på målartapeten i flera år.
Tog mod till mig och frågade i färgbutiken hur jag skulle gå till väga med den...och snacka om lättad när han sa att den INTE behövdes slipas..nej bara tvättas och spackla i lite småhål..sen på med en färg som heter "lokal"..två gånger..torktid 4 timmar..ommålning efter 8 timmar..luktar STARKT!!!..
Wish me luck!!!

Påsklunch.jag hoppas ni inte tröttnat på bilder från vårt uterum....
kan garantera att det INTE ser ut så här utanför fönstret idag.. SNÖ i massor nu
Det här är det enda som vittnar om påsk i vårt hem..lite mysigt att duka lite fint
Pärlhyacint är väl vårigt och fint!! Riktiga och betongägg är sött tilsammans med fjuniga kycklingar i skålen på fot
Linneservetterna kommer fram och med ett ljusgult sidenband om blir det påskigt Härligt med stora fönster!
trådkorgen som brukar vara i mitt växthus har fått kommit in..lade lite grön mossa i botten och lade ägg i..dekorativt och fint! De gula rosorna fick sambon på sin födelsedag..när de började nicka klippte jag av dom och de fick ett nytt liv i en fin glasskål

Som sagt...är ni nyfikna på vinnaren... så kika in ikväll efter 21 tiden!!!

PÅKKRAMAR Ann-Catrin

tisdag 18 mars 2008

Titta jag har utlottning..jag firar!

Jag vill fira.
Jag vill fira att jag haft över 30 000 besökare. Det är inte klokt vad besöksräknaren tickar på. Upp emot 400 kikar in på min sida dagligen.
Jag är så glad och rörd över det.Underbara kommentarer piggar upp vilken grådassig dag som helst!
Allt som behövs är at ni skriver en kommentar till detta inlägg...alla får vara med! Ni har på er till FREDAG kväll.. alltså självaste långfredagen. Sen drar jag en lott och en av er vinner den här lilla "klänningsförvaringen".
Min mamma har sytt den av ett gammalt fint lakan med brodyr. Jag har en liknande på min lilla toalett.
Den är bra till mycket och så söt som en lite konfekt!..att ha topz, klämmor, pads eller liknande. Så var med och tävla nu.......Lycka till!!!Tänk då är det snart påsk!!!
Jag har inte hunnit med känner jag.till på köpet är den oförskämt tidig också.
Jag är inte den som pyntar så speciellt... men ett litet vackert ris... några fina ägg.. ja det kommer fram i allfall.
Det verkar som om vädret spelar oss ett spratt också... igår snöade det ymnigt i Stockholm... tidvis under hela dagen.
Den som tänkt sig en påsk att sitta ute i trädgården eller altan/balkong....ja vi får nog tänka om...Och ni alla som ska ut på vägarna nu... ni har väl dubbdäck på!!!!. Var försiktiga och klä er varmt!!!

Våren står nog bakom knuten tror jag... den bara luras lite...



LYCKA TILL I `TÄVLINGEN NU!!!

Kram Ann-Catrin

måndag 17 mars 2008

Jag vann en liten utlottning!

Idag fick jag ett sånt fint paket med posten... ett handgjort vackert ägg fullt med härligt innehåll.
Jag vann en utlottning på bloggen "På landet mot skogen"... och nu vill jag så gärna visa det... lova att ni kikar in på hennes fina sida..hon har även en pysselblogg som är väl värd att ses!
Tänk vad bloggen för med sig.. så fantastiska människor man "träffar" och får kontakt med.. det kunde jag inte ana när jag började blogga i slutet av november 2007.
Tack söta du.. det ska få en fin plats på min byrå i vardagsrummet... det finaste ägg jag någonsin fått.

Jag ställde det på högkant så nu skulle se den vackra bilden.. kungsängsliljor!!

Innehållet i ägget var en härlig liten doftande tvål.. och ett litet dekorationsägg.. så sött. ett litet ljus var med också men det kom inte med på bilden.
Anthon Bergs marsipanägg...mums.. bästa jag vet!!
Men snälla... vart tog våren vägen?..jag tycker så synd om alla små vårblommor.. tänk vad de ska frysa!!...
Ikväll är det kalas hemma hos oss... "herrn" i familjen fyller år... många år!!!.
kura ihop er nu... i soffhörnan, i sängen .. under filtar och massor med kuddar... det är ingen ordning på "nånting"
kramar Ann-catrin

söndag 16 mars 2008

Då har hon möblerat om igen då...

Vi börjar med Antikmässan..alldeles alldeles underbar.. mycket att titta på, att bli nostalgisk över och mycket vill ha saker,
så kan jag nog summera de mer än fyra timmar jag trampade runt i de olika montrarna. Och vad handlade jag då... var jag sträng mot mig själv.. jodå mina vänner..nästan i varje fall. 6 stycken örngott, 2 lakan och ett par ursöta mammelucker..var jag inte duktig så säg.
Om jag ska vara uppriktig så var det nog plånboken som fick bestämma. man blir ju lite lätt "sjuk" att se alla vackra ting.
Sen värmde jag ju upp i Globen inför melodifestivalfinalen... ja lite celibriteter hann jag se.. men som vanligt är jag rätt bra på att tajma in generalrep och liknande så dom tävlande såg jag inte röken av. däremot uppträdde Alcazar när jag var där och naturligtvis var Bert där och signerade någon bok...
hmmm ja spektaklet sågs hemifrån tv-soffan, på lagom avstånd från den gnistrande bollen. Ätandes hemgjord pizza och hallonpaj.Och visst var det väl lite synd att Sanna inte vann.. hennes ballad var verkligen vacker.
Idag ska jag iväg på lunch med mina kompisar...vi får se var vi hamnar..vädergudarna verkar vara rätt så givmilda idag och en blek sol verkar kunna visa sig lite , det ska bli så mysigt att "snicksnacka" en hel eftermiddag..äta gott och mysa! Vet inte om ni kommer ihåg att mitt bokskåp inte stod ute i uterummet utan här förut..och nu har det bytt plats.
Jag har ju både skrivit och berättat att vi varit på jakt efter gamla fönster för att bygga ett vitrinskåp. jag har letat lite överallt både på annons och i olika butiker men inbte funnit någon i vår prisklass, och tiden den vill inte riktigt räcka till för allt man vill göra.
sagt och gjort..man tager vad man haver...ut åkte bokskåpet.. ännu med alla böcker.. tanken är väl att jag ska fint porslin där ..men först måste jag hitta bokförvaring.Skåpet köpte vi på Auktionshuset för säkert 15 år sedan..och som ni vet med kvalite..man tröttnar aldrig
Visst är det snyggt där..kunde egentligen ha haft ett bredare..och vem vet..håller man ögonen öppna så kanske drömskåpet dyker upp en vacker dag!!
Här syns mina betongägg jag införskaffade på Antikmässan, de hade en blomavdelning... så mycket fint till oroligt rimliga priser, äggen kostade 20 kr för 3 st.


Nej nu måste jag gå och fixa till mig lite.. ska ju in till stan och "svira".... jag hoppas ni får en alldeles underbar söndag..och start på nya veckan.. det är ju snart påsk för tusan!!!

kramar A-C

fredag 14 mars 2008

Att göra ett fynd.. eller flera..

Fredag..IGEN!!! ja inte klagar jag.. härligt med helg!!
Helg som i schlagerhelg får man väl säga. jag som bor granne med Globen kan ju inte undgå den precis.
Faktiskt riktigt roligt att besöka shoppingen de här dagarna.. fullt med uppträdanden och galej i centrum.
Ska ta mig en tur dit imorgon och komma i stämning. jag kan inte stoltsera med att jag följt deltävlingarna slaviskt... men nu när vi kommer till final..ja då vaknar även jag till!!
Synd bara att jag inte har några biljetter, lovade mig själv förra året att nästa år..ja då ska jag hänga på låset och sno åt mig en. det gjorde jag nu då inte.. som vanligt glömdes det bort.. så jag får gå där med min ICA kasse i Globen shopping.. bland uppklädda och festsugna människor.. då känner man sig så där lagom glamorös kan jag säga..läs ful och tråkig-.
Igår efter jobb hann jag med en sväng till Stadsmission, har inte varit där på hela två veckor...oj oj. Nu fanns det nya saker må jag säga.. en hel liten kasse fick jag med hem. Ni förstår..jag har möblat om... ja igen!! Ni ska få se vad det lider..
Ja jag kunde inte motstå den lilla sötsnosen...och när den kostar 20 kr..ja då passar den min lilla nätta plånbok alldeles förträffligt
Knappt hade jag fåttt av mig ytterkläderna så åkte målarburken fram. ja jag tyckte den blen bedårande helt enkelt. ni ska få se var den fick sitt hem... senare.
Den här lilla raringen hade inte ens en prislapp.. och gammal är den.. jag fick den för 5 kr!!
Passar så fint med mina nu torkade rosenknoppar

Inte heller denna gamla fina kruka hade någon prislapp på sig...och den snälla "damen" satte på en... 15 kr!!!
I eftermiddag efter avlutat arbete drar jag iväg på Antikmässan.jag är på jakt efter ett riktigt sött lakan med fint monogram.. och hör nu Ann-Catrin (med riktigt sträng röst)...inget annat...INGET ANNAT!!!.
Vi har grått och rått väder..inget ut och gå väder precis!!
Kramar A-C

onsdag 12 mars 2008

Underskatta aldrig en bit sockerkaka!

Torsdag 13/ 3....jag slänger in ett extra kort på mina nyköpta muggar.. såg att de fick en helt annan färg när jag fotade i går kväll.. de är ju faktiskt turkosa!Att baka en sockerkaka, det är någonting jag kan slänga ihop samtidigt jag gör någonting annat. Men visst är det gott!!
En nybakad sockerkaka tillsammans med en kopp te är ljuvligt i all sin enkelhet.
I vår familj som består av fem personer förslår inte en sockerkaka långt. Ofta är det jag som drar det kortaste strået.. här gäller snabbhet och list. föga förvånad blir jag numera när jag lyfter på locket och bara små smulor finns kvar, och naturligtvis är det INGEN har tagit den sista biten. Jag fick vara riktigt snabb när jag fotade den här..fast jag bakar nästan alltid två åt gången!! Fick hem ett litet paket från Nublu idag, mina "Polkadot" koppar från Miljögården är så söta. kostade endast 19 kr /st så jag köpte ett gäng... ja 6 st blev det. Ohh vad jag älskar prickigt... och oj vad sött det blir att duka med dom i sommar.. i trädgården.. .
Idag har det regnat och regnat...och nu regnar det ännu mer. Har arbetat hårt idag och är så trött i kroppen. Tror jag ska krypa till kojs tidigt.... tillsammans med småvovvarna,
har en riktigt förkyld son hemma..och döttrarna på vift. Sambon...ja han får klara sig själv!!

Tack gulliga ni för alla rara kommentarer och mejl...läser dom om och om igen!!

måndag 10 mars 2008

Nytt överkast

Min snälla mamma var i Spanien hos en vänninna. Som sig bör i detta land så besökte de den lokala marknaden.
Föll för ett sött quiltat överkast med tillhörande kuddar. Hon som syr så fantastiska lapptäcken själv..,och här är mitt förra, som jag gillar jättemycket Men det är ju lite roligt att byta då och då. Visst är det fint!
Vår övervåning bestod av ett jätterum och ett litet rum när vi flyttade i för en herrans massa år sedan. Vi byggde om och det blev tre sovrum.
Som ni ser är det snedtak och vi tog fram bjälkarna,
där var det förut små små garderober, visserligen otroligt söta med små dörrar från var sida. när barnen var riktigt små var de kvar och användes som myshörnor. När sen barnen blev större behövdes mer utrymme för kläder och när man bor rätt småttså behöver man ta vara på alla utrymmen.
Och som ni vet i äldre hus så är det dåligt med förvaringsutrymmen.. en klädkammare har vi men den är knökfull..
Vi löste det med att sätta in en garderobsvägg med speglar, just för att skapa lite mer rymdkänsla i rummet
Härliga brädgolv och brädtak gör att vi behållt den lantliga stuket. Här ser ni sovrummet från andra sidan. den söta skänken är ju rätt nymålad .Ja vi har tv i sovrummet. Inte så särskilt snyggt men jag är en "hackare" natten igenom. Kan gärna vakna vid fyrasnåret och inte somna om... då är tvn bra. den står i allafall på ett sött bord med svarvade ben.Här ser ni våra bjälkar som vi tog fram. Skåpet har sambon snickrat ihop själv och är från spillvirke. det är egentligen ett väggskåp men när vi gjorde iordning köket för några år sedan så fanns ingen annan plats än här för det. jag tycker det är vackert. Ljushållarna kommer från Syster Lycklig och lyktan från AmbianceHär ser ni lite bättre det quiltade överkastet. Just nu gllar jag det jättemycket, även om det lyser lite spanskt om det...rosorna är handgjorda i kortstygn, baksidan är hur snyggt som helst och är småblommigt. Jag ska ha det här överkastet nu tillsvidare i allafall.

Helgen var en rätt så skön historia. Sambon och jag tog bilen och åkte på lunch och fikarunda på lördagen..Lunchen intogs på Fogia nere vid Finnboda varv i Nacka och fikat vid Gustavsbergs porslinsfabrik. nu var inte vädret så där himlastormande.. solen som sken så vackert på förmiddagen hade tydligen visat sig nog när vi var på tur.
Sen blev det "Andra chansen" på kvällen, hela familjen samlad och räkor och goda ostar stod på menyn...plus en herrans massa plockgodis...tänk vad man ska äta hela tiden!!.

Söndagen ja..vart tog den vägen..ja inte vet jag..plötsligt var det kväll... och nu är det ny vecka IGEN!!!.
Ha det så gott och stor kram från mig till er!! //A-C

lördag 8 mars 2008

Det gör ont när knoppar brister..

För några veckor sedan hade vi folk här som klippte våra träd och häck. En otrolig lyx för oss som i alla år beskurit själva läs :sambo.
Vilken känsla att få allt fixat och borttranporterat. Och visst kostar det en rätt stor slant men tid är ju också pengar.
Jag var ute en sväng och snodde in några kvistar... och nu så är de sprängfärdiga.... det gör ont när knoppar brister!
Lördag och mina döttrar lagar nu en riktig "bonnfrukost".äggröra,bacon, juice, te, kaffe frallor....kan man börja dagen bättre..och tittar man ut blir man inte ledsen precis..sol och det ser ut att hålla sig ett bra tag!!!
Sambon och jag ska göra något mysigt.. åka en sväng med bilen och fika..fast vi vet inte var ännu...nu är ju våra "barn" så stora att vi numera åker själva... en ny erfarenhet...och man har ju råd att både äta och fika om man skulle vilja..fniss"""
Mina kvistar jag tog in...nu börjar de blomma!!
Vad är det... ser lite groteskt ut..men för någon vecka sedan såg rabarberna ut så här.. de är på gång liksom allt i trädgården..nu de sista dagarna med lite kyligt väder har allt stannat upp litegrann..ligger i startgroparna..Våra rabarber trivs förträffligt i vår lerjord... Lycka är att finna en flaska rabarbersaft i frysen... en kvarleva från 2007...jag menar i väntan på årets skörd så smakar det här manna!! Men lite is så smakar det sommar!!!
Jag hoppas ni får en härlig helg vad ni än hittar på... många tillverkar ägg på löpande band.. ni är så duktiga och kreativa..jag är sjukt imponerad!!
Kramar till er alla Ann-Catrin