söndag 6 april 2008

Nu är det pasteller som gäller

När jag var i London så tillbringade jag säkert mer än en timme i Laura Ashleys butik. tre våningar av helt ljuvliga saker,
om jag ska erkänna så var jag nog inne i butken säkert 3-4 ggr under vår vistelse.
Så trevlig personal också, min mamma som syr lapptäcken skulle handla tyger där och frågade hur "lite" tyg hon fick handla av varje sort. 10 cm var deras undre gräns.
Perfekt för henne som bara skulle ha småbitar. Då öppnar den här underbara expediten tre stora lådor...med färdigklippta rutor (antagligen provbitar och annat spill).. säger till min mamma att det bara är att plocka ut vad hon ville ha. (men tillägger lite tyst också att göra det lite snyggt så inte alla skulle se det!
Ni kan ju förstå hon blev glad, ja det var som att se ett barn på julafton...det som bidrog till frikostigheten var nog att mamma berättade att hon sytt täcken till just Laura Ashley här i Stockholm. men tänk vad det betyder mycket... trevlig personal... dit går vi gärna igen..tillmötesgående och kunniga!
Likaväl som det kan bli det omvända... när man är inne i en butik där personalen är helt ointresserade och nästan irriterade på kunder som frågar. det är sånt man lägger på minnet och gärna sprider vidare.. både positivt och negativt.
Ni vet ju att tygerna på laura ashley är ljuvliga... så här mina vänner..har möblerna fått sommarskrud

Det här var faktiskt en duk..lite flossad på baksidan så den sitter jättebra. Fåtöljen är en vanlig Ikea.. och blir ju så infernaliskt smutsig hela tiden...

Tyget är romantiskt och sommarlikt... sitter som handsken

Kudden handlade jag på Antikmässan... så vackert med det gamla monogrammet

Pallarna i köket fick ett rosaprickigt tyg..tänk vad härligt det är med textilier, vips så har man ett helt annat uttryck i köket förut hade jag ett svart tyg nu är det pastelligt och somrigt och ljust prickigt... ohh jag är helt såld på prickigt och rutigt Marmeladburkarna fick nya hättor av spilltyget som blev kvar... Kunde inte motstå den här lilla brödduken som får tjäna som vanlig duk på min frukostbänk.. den kommer från danska karsilnikoff

Igår hade vi kalas för vår nykläckta 19 åring, kalas och kalas..nu får det vara nog för ett tag. visst det är kul på alla sätt och vis men rätt mycket "meck" också.
Bjöd gästerna på svensk husmanskost.
Jag som gör så mycket buffemat kan ibland tröttna på det, och jag kan nog säga att de nästan slickade faten när det bjöds på pannbiff med lök, gräddsås, potatisimos, pressgurka och rårörda lingon, grovt bröd med russin, linfrö och nötter. Sen bjöds det förstås på jordgubbstårta...
Tjejerna avslutade födelsedagen med sina vänner på Berns..jag avslutade kvällen i horisontalläge på soffan.
Det händer ju saker här i huset...och här ska jag avslöja en sak...
JAG HAR HITTAT DET!!!! jag har hittat ett underbart fint vitrinskåp..
nu när jag precis kämpat med böcker och flyttat och haft mig..flyttat ut vårt bokskåp i uterummet... ja då hittade jag ett riktigt snyggt ett för ett vrakpris... 350 kr..
jag kan knappt tro det är sant... här i stockholm är det inte lätt att göra fynd. men det stod där med lite repor på skivan.... det bidrog nog till att ingen köpt det... No problem här inte... det ska bara spacklas lite och sen målas... kan knappt bärga mig... jag ska ta både före och efterbilder så ni ska få se!!
Ikväll ska vi till Mosebacke på söder i Stockholm, det är en kväll som går i Cornelis Wresvijks anda...jag älskar vår svenska visskatt... våra döttrar ska också gå så det blir kul!

De lovade trist väder här i Stockholm i helgen...och precis tvärtom har det varit, soligt och rätt varmt..ja jag klagar då inte!!
Kram Ann-Catrin

56 kommentarer:

Dorthe ♥ sa...

Suck!!!! Vilka underbara tyger! Känner oxå att nu till våren och sommaren vill man gärna ha liite färg. Som du säger.....helt plötsligt känns det som ett helt annat rum med lite nya textilier.

Kramar
Dorthe

Evelina sa...

Uuuunderbara tyger. Rutigt och prickigt tröttnar man nog aldrig på tror jag. Det är så härligt med lite färg efter allt vinterns gråa.

Kram

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så underbara tyger! Tänk så fort och smidigt man kan förändra något!
Vad roligt att du har hittat ett nytt skåp! Ska bli kul att få se sen :)
Ha en bra dag.
Kram!

Anonym sa...

Vilka härliga vårtyger.Det se så fint o sommrigt ut.
Så fint.De animerade bilderna kan du hitta om du googla just på animerade bilder finns, hur mycke som helst.
Väntar med spänning på skåpet.
kram ewa

Änglahem sa...

Vad underbar fåtöljen blev!!! sååå vackert tyg!!!
Vilken underbar personal det var på Laura Ashley!! Underbara ting o fin personal...kan ju inte bli bättre!!!! Dom skulle bara veta vilken gudabenådad sömmerska dom gav tygerna till!!!
Fint det blev med prickigt tyg på barstolarna! Riktigt vårlikt!
Spännande med skåpet!! Att du hittade det nu förvånar mig inte alls!!! Så himla typsikt när du fått till det och burit o kånkat!!!*hihi* Det är DÅ skatterna dyker upp bara så där!!!Vill se!!!
Ha en jätteskön Söndag!
Kramar/Ulrika

Anonym sa...

Hej fint hemma
jag lägger till dig på min blogg.
Tack på förhand
Kram Catarina

Lisas torp sa...

Så härligt somrigt ditt hem blir med alla vackra pastellerna!!Ja, tänk vad lite textilier kan göra!

Vilken tur din mamma hade - eller var det skicklighet kanske?! :-)

Ja, husmanskost håller alltid i längden, kan tro att det var populärt!

Antar att du hade en härlig kväll på Mosebacke! Så kul det låter!

Det ska bli spännande att få se skåpet! Vilket fynd! Ja du, det är inte lätt att göra fynd i den här stan, men ibland har man tur!!

Ha en skön vårsöndag! Här blir det fönstertvätt och evinnerlig städning!:)

Kram

Lisa

Anonym sa...

Jag kan ritigt se din mamma över lådan med tygbitar i Ashely butiken... Jag blir också så där innerligt glad när någon engagerar sig i mig och mina idéer, för 95% av de som arbetar i butik gör det inte. Blir ett roligt minne tror jag...tänk vad textilier kan bidra till förändring när basen är vacker och som hos dig inspirerande och enhetlig. Vår och dess fräschet kommer verkligen till sin rätt på dina bilder. Blev sedan så glad när jag läste att du hittat vitrinskåpet som du länge sökt och dessutom till ett riktigt fyndpris, skall bli jättespännande att se när du presenterar det.
Din kalasmat upplevdes som god även i text kan jag berätta, jag gillar att på söndagar bjuda familjen på just husmanskost med det där lilla extra, tänker på pressgurka, syltlök, gele och gott bröd som generationerna innan oss var duktiga på att använda.
Önskar er en mysig kväll i Cornelis anda, det kommer att värma själen gott!
Kramar,
Bella

lottens vita och gröna sa...

oh ann-catrin vilken vårkänsla med din omstyling, vilka tyger, älskar med prickigt!ha enundrbar söndag! vamkram lotten

Lilla Blanka sa...

Åh vilka härliga tyger...!
Vad smart med tyget som inte glider hela tiden..det blev jättefint där på fåtöljen!
Mysig köksbänk och dynorna ser ur-söta ut..härligt!
Kram
Mia

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!
Wow, vilka vackra tyger! Och visst är det så, man kan göra så mycket fint med tyg. Vad fint det blev! Kul med kalas och grattis! Men jo, jag förstår att du blev trött. Ni får vila ut idag! Ha en skön söndag!
Kram, Susanne

LantlivsAnette sa...

Hallo där !
Här händer det grejer vill jag lova..kalas,matlagning och vitrin skåp..jisses...
Vad roligt att du äntligen hittat skåpet som du ville ha..jag kan knappt bärga mig tills jag får se det !!
Och vilket fint tyg du lagt över fotöljen..vips så blev den sommar snygg..och pallarna också..
Det är samma hos oss..man får köpa från 10 cm..det händer faktiskt att det kommer äldre damer och vill köpa 7 cm..har du hört !!hii..hii..
Ha det så bra,nu måste jag öppna butiken,vi har öppet tolv till fyra idag på Söndag,så det är lungt,jag har haft lite sovmorron jag också..
Kram Anette

~~*Pennyshouse*~~ sa...

ojojojoj....suck...så fint du har det...kan inte se mig mätt...visst är det härligt med prickar å rutor....

Vill ha nya gardiner i köket...få se om jag hittar nått bra.

Hoppas att ni haft en trevlig kväll.Älskar oxå Cornelis.

Kram Pernilla

My Lovely Things sa...

åh vilka vackra textiler..jag gillar också Laura tyger..så fina..har haft en soffa i laura ashly tyg..

så fint med det ljuva prickiga tyget i köket....

Tänk att du har hittat ett vitrinskåp för 350 kr..oj ojoj!! helt otroligt billigt..
ska bli roligt att se det..
kram anna

Jessika sa...

Visst är det läcker med Laura Ashley!

Vilken tur din mamma hade. Rena drömmen.

Jag tycker också om färger i kombination med vitt. Ja, det är ju bara att kolla in vårt gröna vardagsrum som är inspirerat av Laura och Designers Guild (Trishia Guild,förmodligen felstavat!)

Fortsätt med dina pasteller, läckert tycker jag!!!!

Jessika i GUla VIllan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja Laura Ashley..så underbart!!!!
fint det blide nmed tyget på fåtöljen..vad mycket det gör ju!!!!
Det prickiga tyget var ju ed jätte sött!!!!
Ha en skön söndag!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Flickan på landet sa...

Vilka vackra bilder!Underbara tyger!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Så romantiskt och fint och vilken butik och vilken lycka för din mamma, att hon sytt åt Laura Ashley med, inte illa, vilken duktig mamma du har! Urgulligt med det rosa vitprickiga tyget på pallarna, duken och burkarna, allt är så fint komponerat, du har verkligen god smak! Maten lät god, husmanskost uppskattas!Vilket fynd för skåpet, 350 kr, det ser vi fram emot att få se! Ha en skön söndag! Mari.

Bodil sa...

Visst är det underbart med tyg!!! Förstår precis hur din mamma kände sig när hon fick plocka själv. Tänk att tyg kan förändra ett rum så helt och hållet. Från att ha varit supermodernt med mycket svart och vitt, till att kanske bli orientaliskt med rött, guld, fransar. Det är fantastiskt. Jättefina tyger du fick tag på i London. Och som du skrev - somriga.
Önskar dig en skön söndagseftermiddag!
Kram Bodil

Elzie sa...

Hade gärna gått till den affären i London. Om man ändå kom dit och fick gå runt och insupa atmosfär!! Hoppas du får en bra måndag.
Kram Elzie

Kol och Rosors sa...

Åh! så somrigt!!!

Det är härligt att kombinera blommor,prickar,rutor... man blir glad.

Ha det så gott!
Kram L-Lott

Flickan på landet sa...

Javisst får du länka till mej!Blir bara glad :-)
Ha en skön kväll!

MiaMaria sa...

Här var det vårigt vackert i pastell...VAd du har pysslat och stått i..... så läckert!

Men så billigt för ett vitrinskåp låter ju toppen!

HA´nu en skön vecka!
Miamaria

Doften av vanilj sa...

Åhh vilka tyger! Ja det är något visst med prickigt. Jag faller också ofta för det. Blev supersnyggt på både pallar och rostyget på fåtöljen/ Kram

IKT i min vardag sa...

Superfräscha tyger. De är så kul att variera med tyger, det kan förändra så mycket med ganska små medel.
Har precis köpt nya söta rosa/vitprickiga sängkläder. Var lätt nervös för att mannen skulle säga att han aldrig tänkte sova i rosa. Istället säger han "Åhh så fräscha de nya sängkläderna var!" ;-D

Kramelikram

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbara tyger!!!! Förstår att ni blev helt saliga av det bemötandet!
Mysigt med kalas! LÅter som en perfekt meny!
Här var det strålande sol igår, men idag har det bara regnat! Tråkigt, men jag har fått massor gjort! Ha en skön kväll, kram!

Marie sa...

Vilka ljuvliga tyger! Fåtöljen blev helt underbar, såå somrig och fin. Och vad fint det blev med det prickiga tyget på pallarna, härligt!
Förstår om din mamma blev toppenglad, vilken supergullig expedit. Visst betyder det mycket om personalen är trevlig och hjälpsam, då går man ju gärna dit igen. För ett tag sedan var vi inne i en inredningaffär på en annan ort där expediten inte ens behagade komma ut från personalrummet, hon hälsade inte ens fastän hon såg oss. Det är ju en butik som jag INTE tänker besöka igen!!!!!

Vad spännande med vitrinskåpet, det ser man fram emot att få se!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

I ett litet hus sa...

Jag älskar också prickgt! Har därimot alldeles för lite prickgt här hemma! skärpning på mig! :)

Ha en skön söndagskväll!

Poppins sa...

Läste i förra inlägget om sonens förlust genom fräcka tjuvar. Usch, så synd att resan skulle sluta så trist för honom.
Jag gillar också Laura Ashley och det är väl synd att man inte kan ta med lite möbler hem från London? :) Men tyg är inget dåligt det heller och så roligt för din mamma att få alla dessa stuvbitar. Nu väntar jag bara på att få se kreationerna.
kramar från Poppins

Linneagården sa...

Å, vad du insprerar med alla dessa fina tyger, nu vill man verkligen förnya här hemma.
Vad häftigt att ha fått den "servicen" hos Laura....Hoppas din mamma fick många beställningar på lapptäcken sen.
Kram! /madelene

Unknown sa...

Åh vad jag älskar ljusrosa!!!!
Så somrigt, lätt och fint.
Va vackert ditt kök är!

Ha en go måndag! kram Pia

Mamma C sa...

Oj, så fina tyger, det blev jättefint det du sytt.
Kram mamma c

Jes/Vita villa vila sa...

Å jag tror jag dånar så sött det rosa-vit-prickiga tyget var på pallarna ♥ och kudden från Antikmässan - bedårande! Alltid sååå mysiga inlägg & härliga bilder A-C!

Det är en fröjd att kika in här på din härliga blogg och nu blir jag ju bara sååå nyfiken på skåpet du hittat!!!

Kram/Jes ♥

me and alice sa...

Hej sötnos!
Åh, ert vackra hus är som taget ur Engelska Country Homes. Så romantiskt och vackert! Spännande att se ditt nya skåp. Kul att du hittade ett sånt du ville ha. Och vilket fyndpris!! Det var ju nästan gratis...
Brukade också gå på Kornilis kvällarna på Mosebacke, men det var säkert 10-12 år sedan...
Hoppas ni får det trevligt där.
kramar i stora lass/Susanne

Kalkstenssommar sa...

Åh, Ann-Catrin!
Kan du inte komma hem till mig o svepa med ditt trollspö.....

Ditt hem är så underbart vacker!

Kram L

ps skall du på bloggträffen?

C De-sign sa...

Vilka underbara tyger, sååå mycket vår och sommarkänsla! Bra med den flossade baksidan! Ska bli spännande att få se skåpet, kul när man hittar det man vill ha och dessutom fyndar!
Ha en bra start på veckan!
Kram fr C

Anonym sa...

Hejsan!
Hoppas du har haft en trevlig helg!
Visst ska du få se mer bilder på valpen.

Vad underbart vackra tyger så vårigt och somrigt och vackert.
Det blir så fräscht!

Vad avundsjuk jag blir när jag hör om en kväll i Cornelis anda. Älskar cornelis och hans visor.
Har översatt Hönana Agda för maken...hi hi

ha en bra början på veckan.
Kram Bodil.

Karin sa...

Hos Laura Ashley finns verkligen många fina tyger. Jag brukar kika på deras rea. :) Så din mamma syr lapptäcken? Kan du inte visa? :)

Grattis till fyndet! Jag håller med om att det är svårt att fynda här i Stockholm. Ska bli kul att se både före- och efterbilder.

Härliga bilder med fina pasteller! Det passar fint nu om våren. Ha en skön vecka! Kram Karin

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nydelige stoffer og farger, til å bli såå glad av.Og grattis med nytt skap , gleder meg til å se. Typisk når man har gitt opp at man kommer over det man behøver...hehe.Og du, de fleste foreldre ligger vel langstrak på sofaen etter barnas bursdagsfeiring :o)))
Ha er skjønn uke.
Klem

Anonym sa...

Hej ! Vilket härligt hemtrevligt kök du har ! Det prickiga tyget blir man ju bara glad av ! Hälsn Åsa

Designe sa...

Så härligt att ha hittat ett vitrinskåp! Skåp behöver man..

Förstår att du faller för pasteller nu, det gör jag med :)
Så sött tyg du lagt över fåtöljen och vilken fin kudde däri oxå!
Blev ju superfräscht i köket med det rosavita tyget!
Ha en fin vecka! Kram :)

Gårdsromantik sa...

Så vackert! Sedan jag börjat blogga har jag blivit helt såld på dimrosa och rosor.

Kram Maud

husnummer30 sa...

Vad trevligt! Och helt underbart för din mamma att stå med en låda med provtyger från Laura Ashley - vill också! :-)

Trevligt med lite "vårstädning" av fåtöljen. Inte behöver det vara svårt att piffa upp hemma inte.

Ha nu en riktigt bra start på veckan! //Jill.

"M" sa...

Å så vackert du gjort med tyg....vårigt å pastelligt....härligt..

Goa sa...

Love it...all of it!!!
Hlet underbart vackra tyger...mums!
Drömmer mig bort!!
Vänta rmed spänning på ditt skåpfynd...Roligt!!

Hoppas ni hade en trevlig kväll..:)
KRam vännen och en fortsatt mys måndag till dig!

Anonym sa...

Åh ibland önskar jag att jag hade ett mer pastelligt hem.. Egentligen skulle jag nog behöva ett par 3-4 st olika hem att inreda för att vara riktigt nöjd! haha
kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Åååh, jag vill också gå i Laura Ashleys butik...det verkar vara sååå fint! Härliga tyger och visst är det kul att kunna förändra lite till vår och sommar
Kram
Marie

Karin i Villa Grå sa...

Hej på dig vännen!

Om det är något hem som pasteller kommer till sin rätt i så är det ditt! En ära för Laura Ashley att få pryda det, tycker jag!

Härligt med vänligt bemötande i butiker, det finns inget värre än snäsiga affärsbiträden och försäljare. Har du tänkt på att det blir alltmer sällan som man bemöts av ett genuint leende på kaféer, t.ex? Min morfar var så besviken de sista åren, just för att butiks- och kafépersonal inte kunde LE, som man gjorde för bara några år sedan. Hur har det kommit sig att det blivit så? *undrar*

Hi hi, jag tycker INTE om att vara med på bild och blir helt enkelt inte bra när man knäpper kort på mig. Brukar fråga "Ser jag ut så där?" och när andra svarar "ja" påminns jag om att stå bakom kameran, inte framför ;-) Så självklart begravde jag ansiktet i kattpäls när bilden i inlägget togs för flera år sedan. Jag var smart *smilar*

Jag är så sugen på att göra som du, byta ut tyger och få in milda färger som ger vårkänsla! Du inspirerar, som du alltid gör! *gillar*

Kram!

Karin

Tonje sa...

For noen vakre og vårlige pastell tøy du har dekorert med...er så flott at man kan bytte ut tøyet i ett rom,og man får en helt nye look i rommet.

Dine gjester ble helt sikkert kjempe glad for å få hjemmelagd god mat kan jeg tenke meg!

Så heldig du var som fikk tak i vitrinskapet som du har lett etter...gleder meg til å se før/etter bilder av det.

Ha en flott uke!

Annika sa...

God klväll! Vilken mysig blogg du har och vilka ljuvliga tyger du hittat:)Passar fint nu när det är vår! Lägger gärna till dig i min blogg om det går bra...Kram Annika

Kathys Home sa...

Hejsan, å vilka fina tyger..så vårfint å fräscht..Visst har hon en fin lägenhet min vännina...så läckert ordnat i en liten lägenhet. Å jag hoppas ni hade en trevlig kväll på mosebacke, älskar Cornelis verkligen...önskar jag kunde varit där..tjingeling/kat..

me and alice sa...

Hej vännen min!
Det är bara tokiga Susanne som är här och smyger omkring mitt i natten!!!
Sov Gott!/Sussa

Annika sa...

Vilka fina tyger,
det är otroligt vad man kan förändra med textiler =)

Kram Annika

Karin i Villa Grå sa...

God morgon söta!

Du vet hur det är, jag dricker mitt morgon kaffe och tittar in hos dig en stund :-) Du ska bara veta hur galen jag ser ut när jag är på besök, med håret på ända *fniss*

Vet du vad jag är idag? En smula less på vårt vita kök..! Ja, det är sant! Jag vill fylla på med lite pasteller, som du har gjort, men då måste jag åka till antingen Gävle eller Uppsala, för något hopp om att hitta tyger här har jag inte. Men den som söker han finner! *ler*

Ha en riktigt bra dag!

Kram, Karin

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
SÅ FINT!!! Alle rose-stoffene dine er nydelige!! Sommerlig å fint. Nå vil jeg hat sommer her nord;)
Ha en finfin dag!
Klem fra chatrine:)

Evelinas hus sa...

Vad vårigt och fint. Det prickiga tyget var jättesött.
Må så gott.
Kram Caroline