fredag 4 april 2008

Uppför den nymålade trappen och en fin award

Jag fick en award för ett tag sen... så glad jag blev... tack gulliga Klarafina för den..jag kan inte välja ut en speciell...ni är alla speciella så varsågod.. den är till er var och en!
Min nymålade trapp är helt ljuvlig... jag är så glad att jag målat den vit och fin. Men jag som trodde i min enfald att inget damm skulle synas fick tji... det syns rätt bra faktiskt.
Ljuvliga vårdagar har vi också haft här i Stockholm, varmt och vindstilla. hopp om livet får man!. har köpt lite fröer som ska petas ner i sålådorna... jag är nog en sån som gärna köper plantor istället för att odla själv, men lite sår jag för att kunna glädjas åt den otroliga växtkraften i de små liven.
Idag tänker jag visa vår lilla "smatt" i hallen på övervåningen. det går lite in där precis vid trappen och det har varit olika möbler som stått där. När barnen var små hade jag ett litet sött bord med två stolar för fikastunder. Nu är det en skrivhörna..

Vi har tre sovrum på övervåningen, dörren rätt fram leder till äldsta dottrens rum och den andra till sonen. Här står min gamla docksäng jag hade som liten och mina barn.En gammal stol och på en liten hylla står dotterns första skor

Som ni ser går det in här och lämpar sig bra som en liten skrivhörna På en kroklist har jag hängt den första klänningen, barnenes dopklänning med broderade namn och en liten blus min mamma hade som liten. Sammetsboken på bordet tilhör min gammelfarmor, där står det poesii och dikter hon skrivit. den är så vacker tycker jag och är i vinröd sammet den och bara måste vara framme för att pryda bordet. Vi hade det så underbart I London på alla sätt... men det fick ett riktigt tråkigt efterspel..och nu tänker jag inte på mina raderade bilder.. det kan jag leva med, det är sånt som händer
Min lillebror ringde två dagar efter vi kommit hem och var alldeles förtvivlad
Någon hade skimmat hans kort och "plockat" ut 20 000 kr, en bedragare hade tömt hela hans konto.
Tänk va... vi rusade iväg och kollade våra kort men vi hade klarat oss.
Han hade inte ens råd att betala hyran...stackars stackars han!!! Nu får vi se vad som händer.. hur banken agerar.
Så tänk på det när ni tar ut pengar att lägga en hand för när ni slår in koden... det var troligtvis en bankomat vid Piccadilly och när han erinrar sig händelsen så fanns det tre automater där men bara en fungerade...det var en lång lång kö vid den automaten...undra hur många som råkade ut för samma öde som min bror.

Herregud fredag.. en hel vecka sen jag kom hem från London..inte klokt... och vi har födelsedagsbarn igen i familjen... som på ett pärlband!!
Ha en underbar fredag och början på helg!!
Glömde ju alldeles att tacka för alla gulliga och rara komentarer om hissgardinen..det ska jag hälsa "sömmerskan"... och det där med kardborreband... ja det funkar perfekt.. sitter som berget hittills i allfall!!

Kram A-C

48 kommentarer:

me and alice sa...

Hej Vännen!
Stackars din bror! Förjävligt rent ut sagt vad folk hittar på! Hoppas verkligen han får hjälp på något sätt av banken. Det måste man väl få. När det är bankens apparater???
Vilken underbar övre hall du har!
Blir så inspirerad när jag ser alla fina krokar o klänningar framme hos dig! Det var du som gjorde så jag tog fram min gamla docksäng! Har en liknande som din!
Ha en go Fredag!!
kramelikram Susanne
HI,hi tänk att jag är först hos dig idag med en kommentar! annars brukar typ 80 st hinna före...*fniss*

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Usch vad trist för din bror , man blir så ursinngt arg när man hör sånt :-(

Känns konstigt att hoppa över till att kommentera din underbara övre hall , men den är verkligen fin !!!
Du är så duktig att ta tillvara på och visa upp saker med en historia bakom , sånt gillar jag . Men så är du ju lite äldre oxå , blink , blink .
Ska härma hela ditt hus i mitt nya tror jag .....

Hoppas det blir en fin helg , med fröpåsar och allt !


Love/lotta

Anita sa...

For en nydelig skrivekrok!!! Perfekt!! Den boken så skjønn ut! Et riktig klenodie!!Tuuusen takk for så hyggelige kommentarer!!! Det varmer virkelig mitt hjerte!!!! Ha en koselig helg! KLem!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Oj så fin smatt.......helt underbar!
Men vad annat kan man vänta sig...*LER*

Men stackars han...fy fan vilka svin det finns...bara orsakar en massa besvär.....fy skäms!!!!
Hoppas att det löser sig för han.

Ha en underbar helg!
Kram Pernilla

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men jösses ...jag glömde ju.....GRATTIS TILL AWARDEN !

KRAM PErnilla

Änglahem sa...

Näää fy sjutton...Stackars bror din!!! Hoppas verkligen att banken har någon försäkring eller nåt som täcker det! Men sådana där saker kan ju ta sådan tid!! Han måste ju leva fram tills dess!
Har kommit på mig själv alldeles för många gånger om hu godtrogen och naiv jag är vad det gäller ju vid bankomater och även om min handväska!

Så mysig skrivhörna ser ut!!! jaa hela hallen som du visar däruppe! Härligt golv, härliga dörrar......

Ha en skön helg!
Kramar
Ulrika

Änglahem sa...

Jag är lika glömsk som Pernilla tydligen...GRATTIS till din Award!!!! Den är du värd!!!!

Kramis

Mamma C sa...

Så synd om din bror, det är förj...ligt. Så fin hallen är, jätte bra med en skrivhörna. Roligt att ha poesibok från din farmor. Grattis till din award.
Kram Mamma C

Anonym sa...

Men så fin liten skrivhörna. Använder ni den också, eller står den bara där och är så himla söt?
Stackars din bror. Vi höll på att råka ut för något liknande, men då ringde de från vår bank och undrade om vi verkligen var i London och höll på att handla för tiotusentals kronor. Vi som var hemma och just hade kommit hem från Thailand blev ju oerhört förvånade, men väldigt tacksamma mot banken som reagerat... Fattar inte hur de kunde märka det, men dt gjorde de. Vårt kort måste alltså blivit skimmat i Thailand och sedan var det någon i London som försökte sno oss på en massa pengar. Man ska vara väldigt vaksam.
kram

Kol och Rosors sa...

Hej!
Sorgligt med din bror & pengarna, kan banken spåra tro...

Vilken vacker skrivplats du har, med alla dess tillhörande saker...

Ha det så gott & trevlig helg!
Kram L-Lott

Nettan sa...

Så mysigt du har det i din skrivar hörna =0)..
Men stackars din bror, hoppas allt löser sig, sånt där tror man bara händer andra & aldrig en själv..
Vad tråkigt med dina bilder...men, men " imorrn är en annan dag & livet rullar vidare ", men kul är det inte..
Näpp, nu ska jag ta en promenad till sjön i vårsolen =0)..
Ha det gott i Helgen..
Kram Nettan

Designe sa...

Det blev verkligen superfint i din hall och så sött där med det lilla prånget ovanför trappen med skrivbord och stol, knoppbrädan med hängande klädplagg!

Stackars din brorsa...vilken himla otur..jag är jämt nojjig när jag ska ta ut pengar..att sånt ska hända.. Hoppas det löser sig!

Ha en fin helg! Kram :)

NICOLINAS BONING sa...

Tack för kramarna,dom värmer!

Hoppas att banken ordnar till det för din bror,det var inte lite pengar som försvann för honom...tycker att banken måste ta sitt ansvar!!!

Underbar slatt...och vilken ordning det var på det skrivbordet:-)
Vad mysigt med alla minnessaker som du har runt omkring...måste kännas fridfullt att se dom så ofta.

Du är allt en riktig retsticka som väntar med att visa pallarna och fåtöljen...fniss...men den som väntar på något fint väntar aldrig för länge...fniss...så jag får väl stå ut någon dag till:-)

Kramar/Birgitta

My White Cottage sa...

Vilken mysig skrivar hörna! Ser att du har samma pennor från GreenGate som jag har - de är för söta!

Gud, vad trist för din bror! Har läst om fler som råkat ut för samma sak och varje gång jag tar ut pengar så tänker jag på det, men trots det håller jag inte alltid över handen... Hmm, MÅSTE verkligen bättra mig på det! Hoppas det löser sig för hans del och att banken står för detta!

Ha en toppenbra helg!
Många kramar från Jenny

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Ann-Catrin, himmel vilken vacker övre hall ni har, så bedårande och romantiskt! Gullig stol och bord, alla detaljer såsom hängare med små kläder, läckert! Inte alla hallar som är så fina, de brukar ofta komma i "andra hand" men din var verkligen fin! Tusen tack snälla du för den fina vinsten! Du har email! Stackars din bror, hoppas det löser sig, fy f-n vad man kan bli förbannad på såna som förstör så för andra! Ha en bra födelsdagshelg igen då : ) Mari.

Bodil sa...

Fy va tråkigt för din bror. Visst har man hört om sådana här saker, men man tror ju inte att det ska hända en själv, eller hur?
En underbar liten hörna ni har där på ovanvåningen. Sådana hörn och andra skrymslen finns ju tvärr inte i 70-talsvillorna....
Va bra att hissgardinen sitter som den skall. Den är underbart vacker!
Ha en skön helg själv!
Kram från Bodil

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!
Nämen stackars lillebror :( Hu! Vad fin trappan blev och vilken härlig hall!! Ha en skön helg!
Kram, Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Nämen fy vad hemskt din bror råkade ut för! Hoppas verkligen det löser sig (att banken står för detta, vilket de brukar). Hemskt med bedragare!

Din hall på övervåningen är såå ljuvlig..man ser att det är "din stil" som man lärt känna av dina bilder..samma ljuvliga stil!!!

Kram vännen
Mia

LantlivsAnette sa...

Jaa ojj vad fin din hall är..och nu har vi båda vita trappor..tjiihii..men som du säger..allt damm syns verkligen..och alla hårstrån..vi är två brunetter i denna familj..så våra strån syns ordentligt..jag är så noga nu med trappen så jag blöt torkar den varannan dag, få se hur länge det håller i sig :)
Vilken fin liten skrivhörna ni har där i hallen..och vilket vackert trägolv..här hemma lider jag just nu av våra fula plast golv..ujj..så fult..vi har endast trägolv i några rum..
Näääee vad hemskt för din bror..att sånt bara kan kunna hända,korten som ska ha blivit så säkra...
Jag har mailat dig..kolla sen..
Ha det så bra Kram Anette

My Lovely Things sa...

åh fy för såna bedragare..tänker alltid på detta när jag tar ut pengar..hoppas att det löser sig för din bror!!!

Så fin hörna..åh vad trevligt med sammetsboken..vilket underbart arv du fått..så roligt att få läsa hennes skrivna poesi..

ha en fin helg..
kram anna

Gårdsromantik sa...

Vilken fin skrivhörna du har ordnat! Härliga väggar - så fräscht!

Ps! Hoppas det löser sig för din bror.

Kram Maud

Vitt är vackert sa...

Hej!

Å så fint ni hade det i övre hallen! Helmysigt med alla vinklar och dörrar!!

Stackars din bror!!! Hoppas det ordnar sig.

Trevlig helg!

Kram Ellinor

Liten Bod sa...

Jättefina vinklar och vrår du har! Skrivhörnan var ju så söt! Stackars bror din, men bankerna brukar väl vara rätt så generösa i dessa fall? Ha en bra helg! Kram, Tina

C De-sign sa...

Så trist att råka ut för något sådant! Hoppas att banken kan agera och "ställa" upp! Underbar hall du har på övervåningen! Jag har nog en liknade övervånging men mindre, jag har min lilla sitthörna där! Så fint med lite minnessaker om hänger/ligger framme! Ja, veckorna rusar iväg...men nu är det skönt att det är fredag!!! Ha en SKÖN helg! Kram fr C

Anonym sa...

Jag blir stum av ilska när jag läser vad som hänt din bror. Han blir liksom den "lilla människan" mellan banken och tjuven, som får hantera en situation som han inte själv ansvarar för... Hoppas innerligt att banken kompenserar honom för det här! Det är väl inte realistiskt att tjuvarna åker fast och pengarna hittas...
Så till något helt annat!
Jag blir så glad inombords när jag ser alla fina minnen som faktiskt får lov att vara en del av din vardag. Dopklänning, babyskor och gammelfarmors diktbok, alldeles, alldeles underbart!
Ann-Catrin, du har ett alldeles ljuvligt hem och jag gissar att det är din personlighet som skymtas av allt fint du visar. Tack för att du visar mig bilder som inspirerar och berör och det är alltid lika härligt att få ta del av dina tankar.
Ha en skön fredag!
Kramar,
Bella

alegni sa...

sablar också, vilken otur för din bror. hoppas banken kommer emot på något sätt!
ni har så vackert hemma hos er, överallt!
grattis till utmärkelsen o trevlig helg!
kram,
ingela

Elzie sa...

Jo du! Det är inte klokt vad folk håller på. Hoppas det ordnade sig för bror din.
Så fint ni har det i hallen. Jag gillade er tapet. Vad är det för sort?
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

Doften av vanilj sa...

Stackars din bror. Vilka nedras typer det finns!!Hoppas att allt ordnar sig.
Vilka fina bilder, mysigt du har det i hallen. Den lilla boken med poesi är så söt. Tänk vilka fina album de hade förr, med sammet och vackra låsanordningar, bara albumet var ju ett smycke./Kram på dig

Staket & Designkonsulterna sa...

Hej och god kväll, vilken otur din bror hade...jag hoppas att banken ersätter honom.

Så fint ni har det på övervåningen...härligt att sitta och kunna skriva en röd i den röda poesiboken kanske :)

Imorgon bär det av till Eskilstuna mässa och det skall kännas skönt när man får en hel helg och bara kunna få relaxa.

Ha en härlig helg...kramar Annelie

Marie sa...

Men stackars din bror, vilka folk det finns!!! Hoppas verkligen att banken ersätter honom!

Eran övre hall är underbar, så gulligt med den lilla skrivhörnan. Det ser så hemtrevligt ut ditt hem, gillar alla mysiga detaljer som dopklänningen, blusen, sammetsboken o.s.v.

Ha en riktigt härlig helg!
Kram Marie

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
Nej men fy vad tråkigt för din bror, så hemskt att bli av med så mycket pengar...

Vilka härliga bilder du visar! Och gardinen...var ju bara så himla fin! Sagolikt verkligen! Önskar dig en jättefin helg ♥

Kram/jes

Glitter och Marsipan sa...

Stackars din bror.Ja man tror ju alla om gott till det händer en sådan sak.
Vilken fin liten skrivsmytt.Vackra saker du har där,sammetsboken med poesi,vilken skatt.
Grattis till awarden,och må så gott
/Anette

lottens vita och gröna sa...

halloj ann-catrin! nedrans, stackars bror din, hoppas att banken hjälper honom med det, håller tummen för det!

ohhhh vad fint du har , så himlans mycket vackra saker och huset verkar ha en underbar själ i sig! lilleman ska ju döpas i släktklänningen om några veckor...ska hänga fram den tror jag..hm undrar var, nu har du sått loppo i huvve på mig, hihi! varmaste kramen lotten

junhe sa...

tack för din kommentar så här på kvällskvisten =) jättemysig hörna du fixat till. har du gjort det söta hjärtat som hänger på väggen? jättefint! ha en jättebra helg/ kram junhe

Millas hem sa...

Ja, vad kan man säga! FINT!!
Kram Camilla

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Jajamensan, räkorna uppätna o vinet uppdruckit!! Men mamma millan är vaken......slappar på soffan o bloggar lite..skönt, men hör på min så ARGA lilla ojoj som förlorar i tvspel mot papsen här....han är sååå dålig förlorare,,(undra vart han fått det ifrån..inte mig i alla fall!)Tror han ska nan nu..japp,,,vi är en kvällspigg familj!!!!!;)


Såååå vacker hall...så HARMONISK!!!!lugnt med det gula som byter av fint till den vita panelen..så kul att ha kvar poesi boken!! Fint med dopklänningen med...min mor har med broderat in alla barn o barn barns namn...uppe i 8 st nu!!!

TREVLIG HELG!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken härlig liten skrivarhörna ni skapat i det lilla utrymmet!

För jävligt att man ska behöva drabbas av dessa lurendrejare! Hoppas det löser sig för bror din!

Kram Annica

Ann-Sofi sa...

Hej! vilken mysig liten skrivhörna och trappen vart jättefin i vitt(:
Trevlig Helg! hoppas solen skiner hos dig. det gör den här!

Mvh Ann-sofi

"M" sa...

Vilket vackert hus...en riktig madicken känsla får jag..

IKT i min vardag sa...

Jag tänker på sån´t varje gång jag tar ut pengar. Det är så jäkla irriterande att man inte kan vara säker med något! Jag tror att banken oftast brukar ge pengarna tillbaka iallafall, men det är så trist!

Vilken härlig vrå ni har på ovanvåningen, ser så mysig ut och du har så fina minnessaker sparade.

Grattis till awarden, du borde få många till!!:-)

Kramelikram

NinaiNinja sa...

Vilken ljuvlig lite skrivhörna! Jag fick lite inspiration där till min och sambons husplanering. ;)
Hoppas det ordnar sig för din bror. Orättvist är bara förnamnet... :/

Anonym sa...

Tyvärr är det ibland baksidor när man reser. Men banken ska stå för sådana händelser om man inte uppenbart har handlat oförsiktigt.
Annars skulle ingen våga bära ett kort idag.Brukar själv ha ett spenderarkort där jag enbart för över pengar för det jag behöver just för dagen,just för att jag är rädd för att förlora pengar.Väldigt bra om man är utomlands.Blev själv avstulen börsen i Londons tunnelbane trängsel som tur var hade jag dom stora pengarna i byxfickan,vi hade blivit varnad av hotellperonalen att inte bära plånbok på oss el i väska.Det är proffs som går runt där och dom ser direkt när det är turister som dom kan lura.

Så underbar mysig hall. Precis en sån där docksäng har jag också
.
kram ewa

Karin sa...

Fy sjutton - stackars din bror! Jag hoppas det löser sig för honom.

Så fint du har fått det i den nymålade trappen. Ser jättetrevlig ut! Grattis till awarden. Den är du verkligen värd.

Idag har jag varit i dina trakter och fotat. Ha en fortsatt fin helg! Kram Karin

Lily of the valley sa...

Hoppas det ordnar sig för din lillebror, man blir så dj--la förbannad när man hör såna saker.

Så fint du har det! Jättemysig hall...

(THE HAMPTONS, påslakansetet)

Sofie sa...

Åh va fint! Va glad jag är att jag hittade din blogg! :) kram

Sanny och Helena sa...

Vilken jättsöt hall med skrivhörna, verkligen vackert och gulligt!
Vad hemskt för din bror att bli bestulen sådär, hoppas det kan lösa sig. Vilka fräcka skurkar det finns.
Jag börjar också bli sugen på att så och sätta lite nu i frölådorna. Problemet är att alla mina fönsterbrädor är fulla av pelargonsticklingar. Men nån liten sålåda ska jag väl kunna knöka in kanske!
Ha en trevlig helg!
Kram Helena

Tonje sa...

så vakkert du har det...virkelig nydelige bilder=)

Goa sa...

Helt sagolikt fin hall!
Härligt att se alla saker som har en saga...underbart!
Alla detaljer, allting är så himla mysigt och inbjudande!
Din gammelfarmors diktbok, är verkligen något som fick mitt hjärta att skutta massa extra..:)
Ja, det är en sann fröjd att hamna här innan sömnen.
Tack!

En solig söndag till dig godingen!
Kraaam...