fredag 6 juni 2008

Vilken student sen...

Tänk vilken dag det var igår.... en alldeles ljuvlig dag att sluta skolan och ha studentfest.
Det började med champagenfrukost och slutade med studentbal... men då låg hennes mamma och sov sött!!
Tänk att två föräldrar kan känna sån stolthet när ens unge springer ut ur skolan med mössan på huvudet...med hela livet framför sig.
Ca 25 personer hade vi på fest i trädgården.... tänk att kunna duka upp och slippa oroa sig för regntunga moln....
maten dukades upp i uterumet och alla kunde sitta lite varstans på de olika borden vi satt fram!
jag hade gjort lite olika spett, marinerat kött ,pajer, chevre med valnötter och honung, färskpotatissallad, laxröra, hummus nybakade baguette och avslutningsvis bjöd vi på jordgubbstårta gjord på mandelbotten och svenska bär.
Min alldeles nybakade student var en "smula" trött när hon kom hem cirka en timme innan gästerna skulle anlända... en smula trött och lite "halvblarig".. och neddränkt i öl och champagne...men efter en dusch och en lur på sängen... så var hon fit for fight igen att ta emot släkt och vänner!
Den här studentklänningen har syrran både gjort mönster och sytt... annorlunda... och alldeles underbar.... och vad klär inte en ung skönhet på 19 år.....ALLT!!
kan bara tillägga att jag är glad att hon hade ombyte med sig innan hon hoppade upp på flaket... det fullkomligt hälldes öl och champagne över varandra...jag har nog aldrg sett något liknande..och då har jag ändå haft en tidigare student. Att köpa dyr champagne och starköl... för att sedan dränka varandra i det, inte bara sprutade lite utan hällde ut den.....ja där går inte min ekvation ihop riktigt...ni skulle ha sett dom efter... och som de "stank". Var får de alla pengarna ifrån.. de där ungdomarna..fniss!
Lite trött och förväntansfull innan den stora dagen börjat!
Lite halvtaskiga bilder .... men lite av festligheterna...Ja så var den dagen till ända... kan säga att jag somnade fint sen....
Nationaldagen idag har varit en riktig slappardag.. vi började med brunch i trädgården hela familjen.. och nu ska vi snart avsluta med grillning.
Imorgon har vi hyrt relaxavdelningen med bubbelpool och solterass högst uppe i Globen... det är ju EM. premiär... vi ska vara där nästan hela dagen och kvällen lite folk och bara ha det gott... äta, sola, bada.. titta på den hänförande utsikten över Stockholm!!
Ha det gott i högsommarvärmen
KRAM A-C

40 kommentarer:

Mjuka sa...

Härligt!! Gratta den nybakade!!
kramar malin

Änglahem sa...

Hej Stolta Mamman....och det med all rätt!!

Tänk vilken dag det är....studentdagen!!....den minns man för alltid! Det är ju en sån speciell känsla....allt slit i alla år, mycket roligt uppblandat med lite tråkigt....och sen alla kärlekar man hinner avverka!!*fniss*....lät inte så himla bra det där....avverka...som om killarna vore skog*haha*...tjaa...kanske..vem vet!*fniss* Jag tror att värmen stigit mig åt huvudet......zzzzzzzzzz, en blir lite trött...sov bara 5 timmar inatt med...sååå nu börjar det kännas.

Imorgon bitti ska jag upp 5.30...Jaaa jag vet...det är lördag!! men jag ska iväg på äventyr med Anna, My Lovely Things....*tihi* ska bli roooligt!

Jooo men alltså....Ulles huvud...Klänningen var ju jättesnygg!! Helt garanterat ensam om den med...vad roligt!! Tänk att ha en sådan duktig storasyster!....förresten...hur har det gått för storasyster? var det imorgon jag skulle hålla tummen, eller var det förra lördagen...eller var det en helt annan dag....? Nääää....jag har inte druckit...även om det låter så....*fniss* Det var det där med tröttheten...skyller jag på iaf!*hihi*

GRATTIS till Evelina, hälsa henne det!!
Och ha det så himla härligt och skoj imorgon!!!

Kramar, Ulrika

Gårdsromantik sa...

Men vilken lyckad studentfest.

Grattulera den vackra studentskan!

Kram Maud

Mamma C sa...

Så kul med en super lyckad studentfest i trädgården. Låter skönt med en mys dag i morgon.
Kram Mamma C

Annika sa...

En till mycket stolt mamma till en nybakad student hälsar...Grattis..Vad mycket smaskens du bjöd på...Här hade vi hemmagjord smörgåstårta en massa jordgubbar med grädde...:)
Ha en super härlig helg
Kram Annika

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilken underbar dag!
Verkar vara perfekt allting! Fantastiskt vacker student, god mat och trevligt :)
Vad härligt att ni hyrt relaxavdelningen imorgon! Njut!!
Kram.

My Lovely Things sa...

Hej vännen!!
åh vilken mumsig mat du har lagat..jag blir så otroligt sugen!!!

så fin hon är din nybakade student..

Så härligt att ni kunde sitta ute..

Åh vad det låter härligt med relaxavdelning..
ha det gott..
kram anna

Glitter och Marsipan sa...

Vädret kunde inte varit bättre för studentfest,och vad mycket gott du bjöd på.
Studenten själv ser ju så söt ut i sin klänning,höll du inte på att spricka av stolthet....
kramar Anette

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen! vilken ljuvlig dottermen en ljuvlig klänning, hälsa henne all lycka på livets väg! vilken fest du ordnat, du verkar så cool med, ingen aikbjudning, så härlig mat det lät! och vädret var ju bara bäst, vi var me på studentuppvaktning i enköping, vi satt ute till 23, det är ju inte så vanligt, hihi!varmastekramen och hoppas ni får en ljuvlig relaxdag! //lotten

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh vad underbart ni har haft , har och ska ha det !!!
Vilken ljuvlig dotter du har och vilken fantastisk klänning , vilka veck !
Fortsätt njut av helgen !!
Mucho Love !!!
Lotta

Karin sa...

Med tanke på menyn önskar jag att jag var med på studentskivan! Vilken härlig fest. Grattis till studenten. Det låter som om ni kommer att få en underbar morgondag.

Kram Karin

Anonym sa...

förstår hur det känns i ditt hjärta.Ifjol hade vi student och man gråter av glädje och faktiskt också för att man vet att man släpper taget succesivt om sina duvungar.Det blev också speciellt när de var ens sista barn som tog studenten.Nästa pers blir väl när någon av dem gifter sig.
Härligt ni verkar ha haft det i er trädgård.
Kram ewa

Anonym sa...

Vilket härligt inlägg! Gud, vad det ser fint ut och vad söt hon är din dotter! :-)

Hannis sa...

Men du vilken fin klänning!!
Och studentskan också.
Förstår att du är en stolt mamma!

Ser ut att ha varit en mysig fest!
Härligt när allting klaffar och blir lyckat.

Men det var då ett fasligt slöseri på dricka!!*skrattar*

Kram Hannis

C De-sign sa...

Härligt att ordna med en studentfest i detta underbara väder! Kan tänka mig att det blev lyckat...det vattnas i munnen när jag läser menyn!!!!!! Låter som du också får en välförtjänt underbar dag idag....så kul att gå ihop och göra något sådant! Ha det gott i försommarvärmen!
Kramar fr C

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så fin student-prinsesse!!
Kos å ha hagefest:) Å all den gode maten du hadde laget da, jeg er helt målløs!!!

Ha en finfin lørdagskveld!
Klem fra chatrine:)

Karin Lindström sa...

Hej!
Vad det låter härligt med student fest. Snart är jag väl där själv fast jag har några år kvar. Min äldsta kille är åtta år.
Tittade på studentplakatet med den bedårande bilden på henne och tänkte att jag har liknande på mina små älsklingar, får se om det blir dom jag får använda.

Er fest låt så trevlig och maten god, och en sån tur med vädret. Hoppas ni hade det lika skönt på Globen.
Nu har jag tittat närmare på din fina blogg och har hittat många fina tips. Tack för all inspiration!

Ha en fortsatt skön helg,
kram
Karin
ps jag länkar dig gärna!

Snusilus o Sannibus sa...

Stort GRATTIS till henne! Vilken vacker klänning och så mysigt ni verkar ha det i trädgården!! Ha det så härligt i Stockholm också!!
Kram, Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Åh jag blir alldeles tårögd när jag ser bilderna och läser...det är nåt speciellt med studenten..jag får liksom gåshud och blir alldeles känslomässig *hihi*
Festen verkar varit alldeles underbar och studenten strålande vacker i sin fina klänning..och maten ljuvlig!

Kram
Mia

Beas sa...

Oj, oj, oj....ditt inlägg berörde verkligen. Du verkar ha gjort ett jättebra jobb, både med dottern och med avslutningsfesten. Jag ska ta med mig det jag läst här och försöka överföra känslan när mina egna barn tar studenten...om femton och sexton år. :-)

Heja...du verkar vara en supermamma!

Solsjö - Under en vind sa...

Hej kära du!!!

Förstår precis din beskrivning av dagen! Så där var våra studemter också....lite trötta efter att ha studsat upp vid 5 tiden och påbörjat morgonen med champagne...deras mössor var prickiga av stänk på flaket....

Men en skön dag var det och jag ser att er dag ganska mycket var lik vår! maten åts ute i skönt väder! Men din meny hade jag gärna varit med och provat...ler....

Jag var glad att jag hade solglasögon på mig då de sprang ut från skolan...det var en gripande stund! Hur ska jag då klara när det är egna barnens tur??? hrm..tur att det är ett tag kvar...

Tur också att man kan kika ikapp inlägg man missar emellanåt...hinner knappt in på bloggarna nu, men dagar för det kommer! Idag har vi haft en heldag vid havet på västkusten, så skönt! skinnet stramar på alla håll...
Nu väntar en sista skolvecka innan vi har skolavslutning här på fredag...nu är det dax för näsduk igen...då ska vi lämna över våra 18 6-åringar till skolans värld...Jag hoppas dock att jag ska få fortsätta med dem upp i ettan, men det är inte klart än...

Imorgon blir det vila från solen på eftermiddagen, då ska vi på en liten träff med både bloggtjejer och icke bloggande vänner, ska bli mysigt!

ha det gott, kram till dig!

Anonym sa...

Jag förstår att du är en stolt och rörd mor nu. Vilken fin klänning din "lilla" studentska fått sytt till sig. Men varför häller de öl på varandra? Vad gammal jag måste vara för jag förstår det inte riktigt.Vilken härlig meny du bjöd på i trädgården! Blir riktigt hungrig när jag läser det. Hoppas ni haft det trevligt på globen med, jag visste inte ens att man kunde göra sånt uppe i globen. Ha det bra, kram Katta

NinaH sa...

Härlig dag... inkl. maten.... och din beskrivning av den! Alldeles sagolikt vacker klänning! Grattis igen till den nybakade, hennes - med rätta- stolta föräldrar... och till "Syster Sömemrska"!!

MiaMaria sa...

Hej!

Grattis till studenten!!!!'Vilken toppendag, de kommer hon aldrig att glömma.....

HA´nu det så gott och njut!
MiaMaria

ängeln i vitt sa...

Här har jag missat en hel del ser jag. Vilken söt dotter och klänningen är ju bara så underbar. Och vilken matmor du är. Dig skulle jag vilja ha här hemma i köket. :=) Hälsa dottern lycka till på vägen.

Varma kramar / Carina

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vilken söt studentska!
Låter som en alldeles perfekt dag :)

Lite avis blir jag över relaxkvällen där...

Ha en skön söndag!

Kram

IKT i min vardag sa...

Vilken vacker studentska! Grattis!
Tänk om man kunde få uppleva den dagen en gång till, den var helt fantastisk. Vilken känsla man hade!

Relaxavdelningen lät ju ganska lockande...;-)

Njut och ha det bra!

Kram

Karin i Villa Grå sa...

Hej A-C!

Vilken jättesöt dotter och vilken urläcker klänning! Den var riktigt snygg och som du skriver passar en 19-åring i allt!

Jag blev alldeles matt av hunger när du räknade upp vad du bjöd på :-) Det ser ut att ha varit ett härligt kalas med bästa tänkbara väder. Ibland har man tur!

Jag undrar också var de får alla pengar ifrån, ha ha! Vi kollade in studenterna här i lilla Tierp och det var champagne och cigarrer i massor..! Men är det studenten så ska man slå på stort, så klart. Jag tycker så förtvivlat synd om dem som inte har den uppbackningen hemifrån. Jag såg några stycken som vilset såg sig omkring efter finklädda släktingar och det fanns liksom inga där :-(

Ha en underbar ny vecka!

Kram!

Karin

Vardagstugg sa...

Grattis till din dotter! Förstår att du är stolt!

Annelie

Grindelunda sa...

Hälsa grattis till studenten! (VILKEN LÄCKER KLÄNNING)Nästa år är det dags för min mellandotter att ta studenten. Det är något alldeles extra. Min äldsta dotter tog studenten för två år sedan, och det var tjolahopp.

Hamnade bland några studentflak i Östersund i torsdags, och jag blev alldeles rörd av att se dessa unga människors glädje. Kom på mig själv med att torka tårarna åt några jag ej kände...men deras känslor gick rakt in i hjärtat på mig.

Må så gott.
Kram Gunilla

Annas skattkammare sa...

Åhh så härligt det ser ut! Och vilken underbar klänning syrran sytt sen!! Grattis till studenten! Förstår att ni är trötta nu! Kram /Anna

alegni sa...

åh, en sån söt student ni har!
roligt att vädergudarna var på er sida, precis som under studentfesterna här i landet för en vecka sedan!
vi har inlett stugsäsongen denna helg - skönt!
kram,
ingela

Millas hem sa...

Hej!
Har också haft studentfirande här hemma! Mysigt att vädret har varit på vår sida under dessa dagar!
Ditt växthus är så mysigt så det finns inte ord att beskriva...så mysigt! Skulle också vilja ha ett...men å andra sidan är det så mycket jag bara vill ha!
Få njuta av dina bilder så länge!
Kram Camilla

Anita sa...

Gratulere med datteren!! Skjønn jente forresten! Kos deg videre i sommeren! Klem!

Lisas torp sa...

Vilken ljuvlig trädgårdsstudentfest ni måtte ha haft, vilken mat du presenterar, för att inte tala om den ursöta dottern!!!Jag förstår om du är stolt, det måste vara en härlig känsla!
Och vilket pangväder för studenter!

Det låter skönt med att slappa på Globen - på toppen av alltet liksom!

Ha en fortsatt skön vecka nu!

kramar

Lisa

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Så härligt ni mste ha haft det , ha en trevlig fortsättning på helgen mvh Maria

Hagbacken sa...

Åh vilken vacker dotter du har, jag förstår med all rätt att du är stolt!

Kram Linda

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!

Grattis till studentskan...hoppas hon har piggnat till nu efter alla kalas...hihihi...kommer ihåg min bror när han tog studenten...han sov i en vecka tror jag...hihihi...

Å att mamma fått vila ut nu under helgen....förstår att du är trött å sliten...
Visst blir man stolt som en tupp över ens barn.
gråter alltid när dom ska spela eller visa upp sig i skolan.å avslutningen ska vi inte tala om....snyft..gråter redan nu...*LER*

Kramiz nilla

Elzie sa...

Vad skönt att vara 19 år och ha livet framför sig. Men, det är väl inte bara en dans på rosor för studenterna heller.
Relaxavdelning?!?! Ni slår på stora trumman riktigt *s*.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Elzie sa...

Glömde ju skriva att klänningen var toppenfin. Tänk att kunna göra sånt själv. Jag är glad om jag kan följa ett mönster *s*.
Elzie