fredag 30 oktober 2009

lite mallig

jag är inte den som har begåvats med gröna fingrar... jag vattnar när jag har lust och kommer på att jag faktiskt har något som kräver vätska för att trivas.
Jag älskar allt det gröna men bor de i mitt hus så blir det torka då och då, bara att erkänna.
Så lite mallig är jag nog att mitt apelsinträd blommar om och om igen och bär de mest bedårande små citrusfrukter, utan att mamman i huset brytt sig nämnvärt om den.
Och kanske är det just det som var tricket, ja inte vet jag.
De vita blommorna doftar Grekland och sen kommer de söta frukterna.
ja så särskilt söta är de ju inte...attans de är helt oätliga så sura som de är.

Jag tror de trivs där i fönstret på verandan där det inte blir så torrt och varmt och ljuset är optimalt.
Tänk så fulländat, de små klyftorna är så perfekta i sin form. ser ni skillnaden mot mandarinens klyftor..och då vet man ju att dom är ju inte så särskilt stora.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Jag skulle egentligen träffat en kompis idag för lite fredagsmys men jag har ont i huvudet och känner mig inget vidare så jag ska vila istället.
I helgen åker vi till våra nära och kära som inte längre finns med oss och tänder ljus vid gravarna.

♥En stor varm kram♥
Ann-Catrin

16 kommentarer:

Elzie sa...

Jag har också haft sånt träd en gång i tiden. Roligt att se om det blir frukter på det eller inte. Hade också ett kaffeträd, stort som en buske växte det ända upp till taket. När väl "bönorna" kom så var dottern där och plockade, haha.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

Les Cotrions sa...

I like citrus either! I made a post about lemons!
A nice week end for you!
Vale

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så roligt att du har fått blommor och frukt på ditt citrusträd. Vi har också ett sådant, men bladen gulnade, och då frågade vi vad som var felet. Trädgårdsmästaren trodde att vi hade skött om det för väl... med vatten osv... Så tydligen ska man inte göra det!
Kram
Marie

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så härligt! Har aldrig haft en citrusträd, men nu blev jag verkligen sugen på ett. Så roligt att det får frukt, och ja...så "söt" frukt! :-)

Ha det fint!

Lisas torp sa...

Visst är det kul när man får något att blomma om, och säkert extra roligt om det är ett apelsinträd!!
Så fint det var!

Du har så himla fint i ditt uterum och säkert trivs de extra bra där.

Hoppas att huvudvärken försvinner! Ha en skön helg!
Kram
Lisa

Skatan sa...

Men du - jag bugar och är imponerad som attan! Bra jobbat :)

Önskar en fin helg.

Kram,

Anna

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Så underbart vackert det är med citrusträd - och så får man ju lite Medelhavskänsla på köpet. Jag har också en förmåga att torka ut mina växter (alternativt att vattna ihjäl dem) så jag har inte vågat mig på citrus. Men det är kanske dags att prova.

alegni sa...

tänk att du lyckas få den att bära frukt. du har visst gröna fingrar, a-c ;)
hoppas huvudvärken är borta!
trevlig helg o kram
ingela

C De-sign sa...

Så fint citrusträd!! Låter som en klok idé att vila och ta det lugnt ikväll.... jag ska göra detsamma! Önskar dig en fin helg! Kram fr C

Anci sa...

Hej !
Tänk vad lika du och jag är: samma fina namn, utan gröna fingrar och med huvudvärk idag :)Ditt apelsinträd beundrar jag.

Hoppas att du blir bättre snart och att din Allhelgonahelg blir fin !

Stor kram
Anci

Unknown sa...

Det tycker jag du gör helt rätt i, att vara mallig för det fina citrusträdet. Vilken vacker färg de har, inser det när jag ser bilden på klyftorna :)

Hoppas du känner dig bättre snart,
ha en skön helg,
kram från Malin :)

Viola sa...

VIlket fint träd du har..har jag aldrig lyckats med...ska iväg och tända ljus imorgon, så vackert denna helg på kyrkogårdarna..titta in på inlägget från den 22/10 och vad med och fira med en lott..) ha en skön helg, kram

Annas skattkammare sa...

Jag gillar verkligen träd i alla dess former, detta var jättefint! Idag ska nog jag ut och plocka löv- helt hemskt ser det ut utanför oss- men ibland hinner man helt enkelt inte! Trevlig allahelgona!
Kram /Anna

Anonym sa...

Vad kul att det får frukt. Det är ju jättevackert att titta på. Hoppas du klarar dig från sjukdom! Ha en skön kväll! Kram Sofia

bakom berget sa...

Vilket fint träd! Det spelar ju inte så stor roll om dom går att äta eller inte. Huvudsaken är ju att det är vackert och det är det ju verkligen! I dag vankas det stor "Antik o hantverksmässa" här, så nu bär det av dit! Ha en skön söndag! Kram Åsa.

Malmkakan sa...

Oj, vad vackert med ditt citrusträd. Det blev att vattna sig i munnen på mig när jag läste digg inlägg. Förstår att dom är riktigt sura...

Ont i huvudet? Hoppas det inte är den beryktade....

Hoppas du är frisk igen!

Kram, cecilia