Det är ett gott äppelår i år, i varje fall hos oss.
I ärligheterns namn är jag inte så där jätteduktig på att äta de naturella, vet inte varför för när jag väl tar ett och knaprar i mig är det ju så gott men helst vill jag ha de klyftade och upplagda på ett fat... pensionärsvarning eller.. hihi.
Men här om dagen gjorde jag en kryddig äppelchutney som var riktig god så jag lägger ut receptet här
9 äpplen skalade
1.5 lök, finhackad
1.5 chilifrukt, finhackad
12 msk äppelcidervinäger
12 msk råsocker
salt
peppar
Skär äpplena i centimeterstora tärningar.
Fräs äpple, lök och chili i lite smör.
Häll i vinäger och socker. Låt koka in.
Smaka av med timjan, salt och lite peppar.
Kan serveras både kall och varm.
Sen bakade jag en supergod äppelkaka som jag fann hos Lisa som själv hade hittat den här.. mums den var så himla smaskig och jag serverade den med vaniljglass.. kanske ett tips i helgen om andan faller på och man har tid
Nu är vi redan en bit in i oktober,inte klokt vad tiden springer iväg... själv ska jag jobba hela helgen men jag jag vill önska er alla fina en fin helg vad ni är ska ta er till.
kramar Ann-Catrin
11 kommentarer:
L
Å
T
E
G
O
T
T
Ha en fin dag :)
Håkan
Hej Frun!
Här blir man ju hungrig :)
Allt väl med dig idag? Jag är hemma med lillen och gör så där lite lagom mycket. Jag övar på att ta det lite piano...det är svårt.
Hoppas du får en skön helg!
kram,
Anna
TACK för tipset om äppelchutney!
Kul att du gillade mitt tips om äppelkakan! Ja, den är verkligen jättegod!!!
Ha en härlig helg, trots jobb!
Kram
Lisa
Det är äppelår här med och jag får lika dåligt samvete varje år. Har gjort en hel del pajer iaf, men jag borde väl ha kokat mos också. Vet inte hur många skottkärror jag kört bort :-(
Nåja.. Man kan inte hinna allt :-)
Trevlig helg!
Kram Linda
Oj vad gött, äpplen är ju så mumsigt♥
Har tyvärr inga äget träd ,) Men som tur är har jag en mamma som tar med från trädgården ,)
Tack så jättemycket för härlig recept, den ska jag prova!! ;)
Njut av helgen och härliga oktober dagar ,)
Kramis Anki
Hej!
Supergott med äpplen. Har ett annat förslag också.Riv ner äpple i färsen när du gör biffar eller köttbullar.Det passar även till kyckling färs.Det blir super gott.
Ha en bra fredag.
Kram Anni
Tycker att du har en så fin och inspirerande blogg. Du har en award att hämta hos mig om du vill.
Kram Annelie
i applaud you, dear friend. jag är precis likadan! jag vill också ha mina äppel skivade på en tallrik. biter jag i ett äpple, får jag en massa skräp mellan tänderna och får direkt ta till tandtråd, så jag äter aldrig äpplen "så där bara". jobbigt...
för oss blir det teaterbesök ikväll. skoj, hoppas jag.
skön helg! kram
ingela
Oh så mumsigt! Vad använder du chutneyn till sedan för mat?
Tar till mig båda recepten. Vad kan man ha chutneyn till, har du något bra förslag. Ha en bra jobbhelg om man kan ha det ;-)
Kram mamma C
Pensionärsvarning... Eller kanske som ett barn :-)
Bra tips! Får inte heller i mig alla äpplen som de är, och vill inte heller massproducera äpplepajer. Lite chutney får det nog bli!
Skicka en kommentar