tisdagen den 7:e december 2010

enkelt och gott julgodis

Julgodis ska man inte börja med för tidigt, knäck brukar jag göra några dagar före jul för att ofta få göra mer på självaste julafton.
Jag vara bara tvungen att testgöra de här pepparkakskulorna som passar perfekt till glöggen eller lussefikat som närmar sig med stormsteg.
Men himmel så goda de var, och enkla.
Bara att mixa pepparkakor till smulor, blanda med färskost rulla till kulor och sen dopp i smält choklad, pricken över i var att strö en uns flingsalt på toppen.
Några rullade jag bara i florsocker

Nu gjorde jag på frihand och har inga direkta mått
Men ca 250 gr pepparkakor till 150 gr färskost är nog lagom.
Tycker man inte om mörk choklad så doppa i vit eller ljus.
Ludvig gillade de med florsocker bäst medan vi vuxna föredrog de mörkchokladdoppade.
Glöm inte flingsaltet för mums vad det är smarrigt med lite salt till det söta.
Men gör inte som mig... i stressen när jag var och handlade köpte jag färskost smaksatt med vitlök.. attans när man inte märker det förrän man står där och har mixat pepparkakorna och ska till att börja blanda...
Tror inte de hade blivit lika goda med lök i... hihi

Varm kram
Ann-Catrin

17 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh du..vilket gott recept du bjuder oss på, det där måste ju jag prova..gottegris som jag är..fniss..
Ha det bra vännen
Kraaam Anette

Hannis sa...

Tack för det receptet!!
Ska bjuda på adventsfika i helgen och samlar nu sånt som är lätt att göra.
Är inget proffs i köket direkt=))
Det lät sååå gott.

Kram Hannis

emblas-kanel sa...

I morgen skal jeg ha noen venninner på besøk, jeg bruker å ha en torsdag i desember med risengrynsgrøt, gløgg og pepperkaker. Jeg skal prøve å lage slike, de så kjempegode ut. Piketitteren kom i går, den var akkurat så fin som jeg trodde :-) Passet perfekt der jeg skulle ha den, kommer i bloggen snart.
Klem fra Eva

the shed sa...

Nä, inte börja för tidigt. Det är vad jag intalar mig varje år. Men nu är det första godiset redan slut, så kanske dags för ditt recept?!
Kram/Tina

Maleviks Rosenträdgård sa...

OJ,,,,,,SER JU

J
Ä
T
T
E
G
O
T
T

UT :)
ha en bra dag
Håkan

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Halloj!

men jösses så mycke jag missat här....underbart fint alltihop ni fixat & trixat med...LOVELY !!

Mumsiga praliner, som ska testas :)

Kramizz Nilla

Lisas torp sa...

Åh, så goda de ser ut! Vilken bra idé! Det måste jag prova! Nej, lök är nog ingen hit som smak i detta sammanhang!!!:)
Kram
Lisa

Mitt hvite hus sa...

MMm dette så virkelig godt ut... så kjekkt å lage julgodis..

jeg pleier å lage issjokolade...som alltid er like velkommen her i huset..

nyt av dagen..

klememr =))

alegni sa...

åh, dom ser smarriga ut. det där receptet ska jag nog pröva! tack snälla för tipset!
jag köpte hem saffran för första gången i mitt liv i går. tänkte baka en saffranskaka och försöka framtvinga lite julkänsla på det viset. får se om det lyckas. ;)
kram
ingela

Hem och Harmoni Marie sa...

Detta kommer jag definitivt att prova, ser smarrigt ut!
Tack för receptet!

Ha det gott du goa vän,
kram Marie

Mamma C sa...

Tack, för det smarriga receptet. Ser och låter jättegott.
Kram mamma C

Trivsamma förändringar sa...

Oj så goda de ser ut!
Är ute efter ett litet annorlunda recept och det här skulle ju passa perfekt till mina choklad/godis-kartonger som jag pysslat ihop!
Men när det är ost i dem så smälter dem kanske och blir väldigt kladdiga om man inte har dem i kylskåp, eller vad tror du?
Tack för tipset, kram Maria

Hemma hos oss sa...

Ser gott ut och låter enkelt att göra så då måste jag helt enkelt prova!

kram Helena

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Vill först tacka såå mycket för din fina kommentar! Den värmde.

De där bollarna ser jättegoda ut! Måste prova!

Stor Kram Annelie ♥

Viola sa...

Det där låter ju helt ljuvligt, vanlig färskost alltså, det där kan var något som även jag kan göra, är ju nötallergiker..skall testas till lucia, TACK för receptet, förresten, titta in och ta en jullott,

kramen

Lilla Kullan ♥ Maja sa...

Det lät gott det där.:-) Kram Stina

HWIT BLOGG sa...

Vilken underbar blogg du har! Detta recept måste jag prova, låter hur smarrigt som helst...
Kul att hittat din blogg!
Hälsningar från ett snöigt Öland och T/Hwit Blogg