Viken härlig helg, vädret på topp fast en smula blåsigt.
Så vackert att jag inte ens tänkte på att ta in trädgårdsdynorna,
tydligen var det regn på G i natt så nu de dyblöta.
Vår rabarber blommar redan,
gjorde en alldeles ljuvlig paj som jag bara måste
delge er.
Lätt, tunn med ett knäckigt täcke
|
500 gr rabaraber i bitar
2 dl socker
150 gr smör
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl grädde
0,5 dl sirap
1 tk bakpulver
Sätt ugnen på 175 gr
Lägg rabarberbitarna i en ugnsfast form.
Smält smör och blanda i grädde och sirap,
låt koka ihopnågon minut.
Blanda i de torra ingredienserna
Bred "geggan" över rabarberna,
grädda i ugn 25-30 min.
Avnjut med mycket vaniljsås eller glass
Oh den blev så god, en favorit nu faktiskt.
En stor kram
Ann-Catrin |
10 kommentarer:
Den lät inte dum den pajen! Sparar receptet, annars är det smulpaj med havregryn som gäller här, knaprigt ska det vara!
/Jenny
Gud så gott- jag äålskar just rabarberpaj! Ska testa ditt recept. Hoppas du får en fin dag/ Johanna
Samma recept brukar jag göra fast med äppelbitar när det inte är rabarbersäsong. Riktigt syrliga gröna äpplen ska man använda.
Min rabarber är pytteliten ännu, jag får nog kolla om det går att plocka hos mamma ;)
Ha en toppendag!
Åh, så god den verkar! Vi är många som bakar rabarberpaj nu och så härligt att få ta del av recepten!
Många - även jag, använder havregryn i pajdegen - så jättegott!!
Tack för receptet!
Kram
Lisa
Mums! vi gjorde roligt nog samma paj i helgen till vårat barnbarns namnfest och vi varvade rabarbern med lite jordgubbar också -otroligt uppskattad paj kan jag säga:)
/Marianne
det får bli en sådan på söndag! jag har testat två olika varianter de senaste två söndagarna, men det är ju roligt med variation :)
kram
ingela
Oj lät mumsigt!
Får bli till kvällen :)
Må gott /Sophia
Mmmmm, så gott det lät. Detta ska provas för rabarberna växer så det knakar här nu.
Kram Mamma C
Skicka en kommentar