torsdag 7 februari 2008

Bloggfötter, Vårigt Ikea och lite tankar

Vet ni! jag har en laddning till med bilder från mitt kök...men ni får ett break..jag lovar.. sparar dom till nästa gångHar ni hört talas om bloggfötter...nej men nu har jag myntat ordet i allafall. man blir ju så rackans kall om tossingarna när man sitter och bloggar.
De här små "dunraringarna" hittade jag på Hemtex.. de hade nu 70% rea. det passade min lilla plånbok och jag slog till direkt. så sött mönster... och färg!! de är så varma och goa kan tilläggas Var på Ikea med min fina kompis. Lite roligt i kråksången var att egentligen skulle vi ta en långpromenad...men när det regnade småspik.. ja... då hamnade vi här... på ett VÅRIGT stort varuhus
Tänk man fick ju lust att köpa ALLT...underbara färger och ljus Allt från kuddar, filtar, blomlådor På en balkong i vår kanske Nya underbara överkast..täcken.. Här hade vi lust att krypa upp...

Jag var ståndaktig... köpte BARA en zinkkruka, lite ljus och en kudde..tror jag måste ta med sambon hit alldeles strax..han får ta med en tjockare plånbok!!
Visst är det underbart att blogga. jag har nu hållit på sen slutet av november. Många timmar har jag suttit vid datorn, hälsat på hos alla underbara, kikat in i fantastiska hem, funnit fina bloggvänner, fått tips och ideer.
Men snälla att det skulle ta så mycket av min tid trodde jag i min enfald inte.
Jag är en sån där "duktig flicka", vill hänga med, hinna med allt,
men snälla jag hinner inte!!! Jag får dåligt samvete när jag inte svarar alla. jag får dåligt samvete när jag inte lägger in nya inlägg tillräckligt ofta.
Har kommit på mig sjäv att gå runt i vårt hus, blivi så självkritisk..på ett sätt jag inte varit förut, tycka att allt är fult, här behöver det målas och där måste det bytas ut och där och...så där kan jag hålla på.
Och vem bloggar jag för..är det för att få bekräftelse från andra.. eller är det för mig själv.
Prestationsångest har också drabbat mig, vad har jag att komma med.. mäter mig med andra.. känns så löjligt.
Jag är en synnerligen vuxen människa med snart vuxna barn. och jag vill ändå tycka att jag är rätt så trygg i mig själv.jag för en liten inre kamp inom mig själv just nu..både vill blogga för att det är så himla kul..och sen den där känslan att jag inte håller måttet. Varför känna så ??!!!

Lite tankar från mig en torsdagmorgon.
ha det gott ni där ute!!
kramar Ann-Catrin

55 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Så mycket fint ikea bjuder på nu!!! Känns lite annorlunda mot tidigare säsonger!

Ha ingen ångest, alla är vi olika med olika stilar, men intresset för våra hem och inredning delar vi! Tror att vi alla har massor av saker vi vill göra om! hemmet är ju en ständig process!
Blogga för att det är kul och för att man hittar så fantastiskt mycket goa männsikor härute!

ha en go dag, kram!

Dorthe ♥ sa...

Godmorgon Raring!
Vet precis hur du tänker och känner. Jag har samma funderingar som du, och undrar själv VARFÖR? Det är på både gott och ont att blogga. Jag har oxå alltid varit nöjd och stolt över det jag har, men nu....vissa dagar är jag inte ett dugg nöjd med någonting alls. Jag funderar oxå på att sluta blogga....vi får se, hur det blir. För det mesta är det ju trots allt roligt, men visst känns det som man inte riktigt kan mäta sig med alla fantastiska hem. Jag älskar din blogg, hoppas att du vet det?

Kramar
Dorthe

alegni sa...

men jisses, a-c, så ska du väl inte känna det! man bloggar när man har lust o tid o det är ingen idé att mäta sig med andra, för du vet ju att gräset alltid är grönare på andra sidan, även om man själv skulle ha det finaste av allt!
en varm bloggkram från
ingela
ps. för att inte tala om brudklänningarna "förr i världen" - helt ljuvliga!

Karin sa...

Jag tycker absolut inte du ska ha någon ångest över bloggandet! Det ska vara roligt och befriat från måsten. Jag tror på att göra som man själv vill och vad som känns rätt för en själv. Klart att man även skriver för andra och vill ha uppskattning och det tror jag att man får om man är sig själv. Efter ett tag insåg jag att det inte går att uppdatera dagligen om man vill visa flera bilder och skriva längre texter. Inte heller kan man besöka alla som man vill. Men så är det ju för alla.

Ditt hem är ju jättefint! Visst ramlar man ofta dit och börjar jämföra men det är ingen idé. Vi har alla olika förutsättningar både vad det gäller tid, ekonomi, utgångsläge, inspiration osv. Mari med Guldkant på livet skrev för ett tag sedan om bloggbilder - det var bra! Hur som helst jag njuter både av att få kika in hos dig och av dina bilder! Så mycket fint. Ha en bra torsdag och kramar!

Anonym sa...

Du är sannerligen inte ensam om att tänka så när det gäller bloggandet - jag drabbas av prestationsångest med jämna mellanrum men just nu har jag iaf lyckats lägga alla "krav" åt sidan och bloggar mest bara för min egen skull, för att det är skoj och för att det är nåt att roa sig med på dagarna (är arbetslös just nu...). Det är jättesvårt att inte blogga för andra om man säger så och jättelätt att falla ner i gropen där man bloggar om sånt man tror att andra vill läsa........... Men det löser sig alltid i slutändan tror jag. :)

Maria sa...

Gud vad härligt, längtar så tills våren är här! Har stora planer för innergård och trädgård. Här skall planteras och målas!!!
KRAM

Anonym sa...

Lyckliga du som har Ikea så nära.
Jag tror det är 28 mil närmast för mig.Vi brukar hyra buss ifrån byn och åka nån gång per år.
Det måste nog vara dags för det tror jag. Jag är ju den som är skyldig till dessa Ikearesor dom är mycket uppskattade och till och med gubbarna har börjat hänga med.De du!
Sluta upp och se hemmet med "bloggögon". Se hemmet med dina ögon och och utgå med din förmåga. Din blogg är då så himla mysig att titta in på ska du veta.
Kan hålla med om att vissa dagar kan det bli lite för mycket häng med datorn.Men som allt annat är lagomt bäst.
Ha en bra dag
kram ewa

Radhusdrömmar sa...

Jag känner igen mig på pricken idet du skriver om bloggstressen...
Jag tänkte lägga av för ett par veckor sedan. Men jag tänker inte ta det så allvarligt nu.
Och tänker att jag behöver inte lägga ut inlägg så ofta, utan det ska vara när jag är sugen på att visa något eller har något jag vill skriva om. Jag vill inte lägga ut en massa bilder från en del rum i huset för jag tycker att jag inte har det lika fint som alla andra.. men man kan inte visa upp perfekta hem... och som du skriver för vem är det man bloggar.
Det ska ju vara kul.

Jag tycker iallfall att du lägger ut mycket roligt och gillar att läsa det du skriver hur ofta du än lägger ut nya inlägg.

Stor Kram!

Johanna

P.s Tack för IKEA bilderna, jag ska dit på måndag, ser att jag får ta med mig stora plånboken... :-)

Vitt Hemma sa...

Hej! Kul att du tittade in hos mig och lämnade en söt komentar! Skålen är från jysk :0) Kostade endast 29 kr!!!
En blogg paus kanske? Det ska ju vara kul att blogga och inspirerande, inte något press och måsten. Det finns det så mkt av från andra platser...
Hoppas du kommer på andra tankar, tycker om din blogg!
Kram S

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men vilka fina bloggskor!!! Dem skulle jag beshöva just nu, sitter barfota! Man skulle inte kunna tro att det var på Ikea, så mycket snyggt, nu fick du nog hela bloggkåren att åka dit! Blev sugen på mycket som syns på bilderna.. Ja, visst är det ett givande och tagande detta bloggande men jag tror att alla är medvetna om att man inte alltid kan besöka alla, då blir det ett heltidsjobb, man får ta det för vad det är och skriva hos dem man känner för, för dagen och avsätta den tid man vill. Till sin hobby. Du har en ljuvlig blogg, så ta't hellre lite lugnt och trappa ner i stället för att sluta, för det skulle vi inte gilla: ) Du har en ljuvlig blogg och hem! Ha en skön fortsättning på veckan! Mari.

Lindesnäs-Annika sa...

Jag vet hur du känner men vet också att du inte borde känna så, vi är ju alla här för vi tycker det är kul och för att vi vill dela med oss av våra tankar och intryck.
Hoppas att du kan hitta tillbaks till den bra känslan igen. Du måste ju om inget annat fortsätta använda dina fantastiska bloggdojjor..... ha det bra!

Kram/Annika

LantlivsAnette sa...

Hallo Ann-Catrin !!
Inte ska du känna så..vi gläds ju så av att få komma in i ditt vackra ,fina, gulliga hus...
Bloggandet ger ju så mycket inspiration och glädje,vi delar ju med oss av vad vi gör,målar,bakar eller vad det nu är...
Alla är vi bra på nåt...ibland tar man en paus några dar för att åter igen kolla alla fina bloggar...
Hinner man inte kommentera eller svara,så gör det inget..det måste ju alla förstå..
Det får ju inte kännas tungt och jobbigt..
Ha nu en skön dag Kram Anette
p.s jag skiter i att ta upp penseln idag,jag känner inte för det,jag tror att jag ska vårda hunden lite,klippa klorna,borsta pälsen..jaa du vet sånt som inte hunden gillar...

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Håller med dig precis.Jag hörde att dom pratade om detta på radion häromdagen.att vi håller på att låsa in oss själva i våra hem.vi ska ha det så fint, å det ska vara så, å titta här i denna tidning hur snyggt dom har det å osv.
Inte klokt.
Men hörre du gör det i din takt å som du vill.Man kan ju skicka en liten hälsning trots att det är ett äldre inlägg.
Kramelikram Pernilla

Anonym sa...

Du ska inte känna dej ett dugg sämre än någon annan, för det är du inte. Din blogg är helt perfekt. Jag bloggar inte själv, tycker inte att jag hinner, men jag är ofta inne och tittar på andras bloggar och får ideér och blir inspirerad och ibland skriver jag någon komentar. Din blogg hör till en av mina favoriter. Och du behöver inte skriva inlägg varje dag. Typ två ggr i veckan är också helt bra. Ha en bra fortsättning på dagen

Goa sa...

Ann-Catrin min... Jag vet sååå vad du menar, anledningen till att min blogg är borta nu.
Släpp alla dessa måsten tankar!!
Din blogg är helt underbar med vackra bilder och mysig text.
Jag hoppas att du fortsätter!
Men visst tar det tid..och visst vill man vara bra!!
Hoppas du klarar det som inte jag gjorde...att se detta som en rolig avkoppling som går till på dina villkor!

Mina varmaste kramar och tankar är dina// Gúa

Jes/Vita villa vila sa...

Å Ann-Catrin jag vet inte var jag ska börja... Din underbara blogg är bara sååå mysig att besöka. Dina härliga bilder från ett ljuvligt hem för att inte tala om dina charmiga, roliga och insiktsfulla texter - det glädjer mig verkligen!!!

Bara som nu; Bloggfötter. Så klockrent ord. Förstår precis vad du menar :) Blir också kall om tassarna när jag sitter vid datorn & häckar!

Det är berövande att höra att du har drabbats av prestationsångest... Inte ska du ha det inte. Och inte heller ska du känna stress för att besöka & kommentera alla bloggar. Gör det i den mån av tid och lust du har - inget annat! Bloggstressen har drabbat andra med hårda bakslag så man får se upp tror jag...men det är ju så roligt. Det viktigaste är nog att göra det för sin egen glädjes skull - inte för andra - då har det gått på tok för långt!

Största kramen vännen!

Jes

PS. Det är absolut förbjudet att besöka & kommentera min blogg idag ;)

KRAM!

Evelinas hus sa...

Ojoj nu ser jag ju att jag måste till IKEA omgående. Vad mycket fint.
Jag förstår vad du menar, jag kan känna likadant ibland.
Se det som en egotripp istället för att göra det som du tror andra förvänar sig.
Du har iallafall alltid fantastiskt fina inlägg med text och bilder.
Må så gott.
Kram Caroline

Liten Bod sa...

Hej! Jag förstår precis hur du känner dig ibland, som ny i bloggvärlden. Men jag tycker att fördelarna överväger! Alla fina hem, idéer, gulliga tillrop från främmande människor. Du får komma ihåg att alla har olika mycket tid, hjälp, pengar osv. Vissa jobbar ju med inredning, andra är sjuka och orkar inte alls som de vill. Vi delar det här intresset bara och blir glada för varje kontakt! Titta igenom din egen blogg, så måste du ju inse hur fint du också har det! Kram, Tina

My White Cottage sa...

Jag kan bara hålla med om alla kloka ord som skrivit här före mig! Du ska blogga för din egen skull och för att det är roligt. Samtidigt kan jag också känna igen mig, men jag tycker ju det är så himlans kul så jag vill så gärna fortsätta!

Din blogg är alltid lika härlig att besöka!!!!!!!!!!

Stor, stor kram från Jenny

Anonym sa...

Kära underbara A-C..
Inte behöver du vara alla till lags.. det finns inte möjligheter i världen att man kan vara det!
Jag förstår precis dina tankar, för jag har exakt likadant!
Det får aldrig bli en ångest att sitta och blogga, det ska bara vara en rolig fritids sysselsättning.
och vi älskar din blogg, så fortsätt med det du gör så himla bra!! ♥
kram på dig!!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åhh, vad mycket vackra saker!!!
De där tofflorna var ju underbara, skulle passa till mina alltid så kalla "Bloggfötter"!!

Designe sa...

Vilka mystofflor!...fint tyg i dom!...Och så mycket vårfint!..på ikea alltså?? Va sugen man blir på shopping!
Håller med dig ang. funderingarna kring bloggandet! Jag känner likadant till och från men så skärper jag till mig och tänker att jag bör ju faktiskt blogga för min egen skull och inte för andras skull för man kan ju aldrig vara alla andra till lags i alla fall. Man får köra sitt eget race och göra inlägg som man själv är nöjd med och så får man hoppas på att det finns andra som gillar det oxå..och det gör det ju oftast!:) Ska man ha det perfekt hemma så får man ju inte göra annat än att göra om!..man får göra det man har lust med helt enkelt! Jag gillar din sida och din text och bilder! Stå på dig! STOR KRAM :)

Anonym sa...

Även om det är en bisak vad andra tycker så tycker iaf jag att du har en otroligt inspirerande blogg. Kikar in titt som tätt för att få lite paus i mitt pluggande och vår rackliga studentlägenhet :)

Modigt av dig att vara så ärlig i allafall. Blogga på dina egna villkor, det räcker hur långt som helst!!!

Änglahem sa...

Åh Ann-Catrin!!! Vuxna kvinnor är vi och ändå hamnar vi i detta tillstånd av att inte känna oss tillräckliga. Nu är det inte bara bloggandet som gör att jag inte mår så bra, har en dotter med kronisk tarmsjukdom, min egna värk + lillasyster som agerar ut sin frustration över att storasyster får för mycket uppmärksamhet, enligt henne själv. Visst blir det olika uppmärksamhet men vi försöker verkligen dela ut av kärleken och uppmärksamhet likt. Men klart att bloggandet stressar mig, därför försöker jag ta det lite lugnt just nu. Men blogga tänker jag fortsätta med, gäller bara att hitta balansen och det är inte lätt. Vi älskar ju dig och din blogg och vill verkligen inte att du ska slita ut dig på vår bekostnad, ta det i din takt!!!! precis som alla de andra säger. Roligare med något inlägg här och där än att du slutar helt. Vill inte det....snälla.

Kramar
Ulrika

Majas mammelucker sa...

Hej min lilla bloggvän!
Ta ett djupt andetag !! försök att inte känna någon ångest att du måste göra inlägg varje dag.Ta en liten bloggpaus,men försvinn inte!! Alla är vi olika tänk så..
Det du har skapat i ditt hem är efter din smak försök och inte påverkas av andra..Du har såå mysigt hem!
Vad fint dom gjort på Ikea..rena rama våryran!!
Tänd lite ljus och njut i kväll!!
I morgon är en ny dag!
Kramar i massor!!/ Maria

Nettan sa...

Kan bara instämma i dom andras kommentarer, du ska bara blogga för att DU tycker det är kul & ger dig själv nått, INTE för & vara andra till lags !!
Och jag tycker om att titta in hos dig/er, för att få som sagt inspiration...
Så fortsätt med det du gör, för du gör det så bra !
Kram Nettan

My Lovely Things sa...

du behöver inte känna att du inte håller måttet!!!
Du har ett av de finaste hem jag sett!!!!

Men det är bra att du sätter ord på den känsla du har....

Jag tror att det är viktigt att ha en balans i sitt bloggande...bloggen får inte bli ens liv....

Dina stolsdynor/stols kjolar är så ljuvliga...ska försöka syn nått liknande.....Tack för all inspirations du sprider runt dig!!!

Kram Anna

Bodil sa...

Godkväll i stugan!
Varför måste alla mäta sig med andra? Vi är ju alla olika och har våra olika hem. Se ditt hem som det är - ett alldeles unikt. Den fasta punkten i ditt och din familjs liv som ni lyckats inreda på just ert sätt. Varför skall det mätas med andra?
Jag tittar dagligen i den blogg och bara njuter av de fina bilderna. Känner du dig stressad av bloggen så försök dra ner på inläggen. Förstår mer än väl att det till slut blir svårt med dagliga inlägg. Orkar du fortsätta så blir i alla fall jag jätteglad för du har så fantastiskt fina bilder och inspirerar otroligt mycket, även om jag aldrig känner att jag vill göra precis likadant som du gjort. Vi har lite olika hem från grunden - du ett gammalt hus och jag i ett 70-talshus.
Önskar dig en skön kväll med exempelvis Antikrundan.
Kram

P-lina sa...

Nämen...inte får du sluta blogga. Men ta det lungt...skriv när du känner för det bara.

Gillar dina bloggfötter skarpt!

Kram/P-lina

Willewira sa...

Det är så lätt att hamna under oket, dvs ställa krav på sig själv som man inte behöver.

Du får tänka så här att de som ser ut att ha perfekta hem, har också smutstvätt, dammråttor, mjölk- och juicefläckar i kylskåpet, leriga stövlar i hallen, tidningar som ligger slängda på en stol, obäddad säng i sovrummet...

Ingen är perfekt, men det är lätt att visa upp en perfekt yta när man bara fotar en liten bit i taget.

Vänd på det och gläds med dem som har tid att skapa, njut av att se allt vackert och ta en sak i taget. Det får alla andra göra...

Det är så lätt att se vad alla andra gör och så lägger man summan av det som alla andra gör på en själv, och det kan vem som helst inse att det går ju inte ihop sig i slutändan - det är då ångesten kommer. Släpp det, ha roligt och gör det du verkligen hinner med!

Jag skulle vilja vara inne och göra inlägg varje dag, samt måla, tapetsera, sy m m, men då hinner jag ju inte hälsa på er andra och det är ju en del av glädjen.

Vi får nog lite till mans lära oss leva i nuet och ta en dag i taget och att vi duger som vi är.

Sköt om dig! Och snälla, sluta inte blogga, njut!

Kram Willewira

IKT i min vardag sa...

Du myntade uttrycket "bloggfötter", jag har myntat uttrycket "bloggutbränd".
Jag har själv bara bloggat en månad och känner av lite det här att man inte kan mäta sig med allas fina hem...Det är lika roligt som jobbigt att blogga...men faktiskt mest roligt.
Det är tråkigt att du känner som du gör och jag hoppas att du inte tänker lägga av, jag gillar att komma in hit och kika. Ditt hem är fantastiskt!!!

Kram Linda

MiaMaria sa...

Hejsan!
Visst har det mycket fint på Ikea nu och vad kul att det kommer nya överkast......

Och det där med bloggande gör man ju för sin egen skull. Det ska kännas bra... och vi alla har olika stilar...tur! Men delar ett stort intresse... för inredning....Kul! Så man får köra på i sitt race så länge man känner för det och orkar så klart.....

HA´en skön och härlig kväll i dina mysiga tofflor!
Miamaria

Elisabet sa...

Du har ju en jättefin blogg!
Sluta inte ..
Att IKEA har så mycket fint visste jag inte o dom där tofflorna skulle man ju ha !!
Kram tilde

Grindelunda sa...

Vilka härliga duntosser. Jag skulle behöva dunvantar.När jag sitter blir jag superkall om händerna.
Må så gott kram Gilla. Nu ska jag läsa Madicken för lilla gumman min.

Nygammalt sa...

Hej du smarta kvinna! Det är en rätt naturlig känsla att känna som du gör. Istället får du försöka knuffa bort de där tankarna och göra så gott DU kan! Och blogga när DU har tid...det lätt och säga men svårare att göra. Känner mig själv stressad över att jag ligger efter med att kommentera. Men men...

Har också nyss varit på Ikea, och de har verkligen lyckats med att göra en vårmysig hörna. Önskar så att jag hade balkong men har tyvärr aldrig haft det.

Blogga lugnt! ;)
Kram.

Smått och gott hos Lina sa...

Så mycket fint! Hoppas det kommer till Ikea här i Finland också. Och så gillade jag nya ordet bloggfötter hihi

Ha det bra!
Lina

Anita sa...

Såå masse flott på IKEA! Og de tøflene var helskjønne! Vil ha!
KLemmer fra Anita

Ann-Sofi sa...

Ahhh jag måste åka till Ikea! (:

Änglahem sa...

Jag glömde ju säga att dina bloggtofflor väcker ett enormt ha begär!! Dom är ursöta!!! Tänkt på dom hela em, tråkigt liv eller...*fniss*

Kramaaar
Ulrika

junhe sa...

men vad söta "tossor" du köpt & till bra pris dessutom!!! ska åka till IKEA islutet av februari *jippey* ha dt gott/ kram junhe

Lisas torp sa...

TAck för ditt fina och lite självutlmnande inlägg! Jag tror att det är många som kanske känner lite likadant och det är verkligen förståeligt. Att vara till lags och vara duktig är nog ett rätt vanligt drag hos flera av oss. Jag känner i alla fall igen mej i mycket.
Samtidigt när jag läser ditt inlägg kan jag inte förstå hur du kan tycka att du inte håller måttet!! Jisses, så fint som du har det och så vackra bilder och fina tips...!
Du säjer att du blivit mera kritisk till ditt hem...etc...! Tänk så märkligt det är - på mej har det blivit nästan tvärtom - jag har plötsligt upptäckt att jag har ju rätt fina saker, framför allt de som ligger i skåpen...:)

Jag hoppas att din "vånda" vänder och att du istället uppskattar ditt vackra hem och din förmåga!!
Det önskar jag dig verkligen och lite skit i hörnen måste vi väl alla ha, även om det inte syns på bilderna!!
Så många goa människor det finns härute - och DU är verkligen en av dem och jag gläder mej mycket åt dina kommentarer på min sida och jag har verkligen njutit av dina fina bilder och ditt badrum dregglar jag verkligen över - det är som en dröm!!!

Kanske tar jag också en tur till IKEA - du har inspirerat mej!!:-)
Kramar

Lisa

Kathys Home sa...

Jaadu, visst hamnar vi där allihopa verkar det som...men Du Ann-Catrin har ju verkligen varit ihärdig...VERKLIGEN..å känn ingen bloggångest..visst är det roligt att surfa runt på alla sidor och se alla vackra bilder men som sagt det är vad vi gör det till..eller hur? Jag tycker tex att det är jättekul att se vad de har på Ikea, för jag undviker det stället just nu..*ler* men nog såg det lockande ut minsann efter vad du visar..Kramelikram på dig//kat

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Man behöver inte leverera hela tiden !!!!
Det ska vara kul och inget tvång , men en förbaskad tid tar det .
Säg till när du tar med mannen med stora pluskan till Ikea , jag kan ju tassa lite bakom och stoppa ner mina saker , utan att han märker förståss ;-)
Kram/Lotta

lottens vita och gröna sa...

hallå där! ikea andas vår, då får man gå dit då och få sig en nypa luft i brist på annat..jag har samma tankar som du om blogga, men att bubbla med likasinnande om sånt som andra tycker är dötråkigt överväger, du har en alldeles kanonblogg, jag hänger här varje då sådetså! kram lotten

Tea Kristin sa...

Så flotte og vårlige utstillinger det er på IKEA nå da! Deilige og lyst!!

Ta det med ro med bloggingen - om du skriver hver dag eller en gang annehver uke kommer vi fortsatt til å lese bloggen din med stor glede!! :)

Marie sa...

Jag känner igen mig precis i vad du säger! Jag är också en sån där person som vill vara snäll mot alla, jag får jättedåligt samvete om jag inte hinner kommentera hos alla. Och visst får man prestationsångest ibland. Men det positiva med att blogga överväger absolut det negativa! Jag tycker det är helt fantastiskt med alla underbara människor som delar samma intressen. Det var ju därför man började att blogga en gång, för att det var så kul med alla likasinnade. Jag försöker tänka på det när bloggandet känns "jobbigt", att jag ska ju göra det här för att det är roligt. Jag älskar att kika in i ditt hem, du har det sååå mysigt och fint. Dra ner lite på inläggningstakten, vi finns kvar ändå!!

Dina bloggtofflor ser helt underbart sköna ut!

Ha en bra fredag!
Kramar Marie

Zizzi sa...

Ingen kan ju bestämma hur du ska ha hemma mer än du! Alla hem är personliga, vilket är tur. Tänk om alla hade det likadant hemma hos sig, då finns det ju ingenting att vara avundsjuk på eller att längta efter. Jag läser din blogg varje dag, och jag hoppas att du fortsätter, för jag älskar ditt hem. Men även om jag älskar ditt hem och vill ha liknande saker, vet jag att det inte skulle vara bra hemma hos oss. Jag tycker att varje hem ska spegla de som bor där.

Vackrare vardag sa...

Det verkar vara många som känner så just nu. Och ärligt har tanken väl slagit mig också. Har inte bloggat så länge heller.

För det första måste jag säga att ditt hem är underbart och ljuvligt! Jag har verkligen njutit av varje bild du visat! Det är ju lätt att bli hemmablind och då blir gräset alltid grönare på andra sidan. Och speciellt i bloggvärlden, när man möts av så mycket fantastiskt vackert, som man annars inte skulle göra. Alla lever vi dock i en vardag och man kanske inte visar allting från den. Man väljer ju själv vad man visar upp och naturligt visar man de bästa delarna, de där som gör att allt ser så perfekt ut.Men jag tror att vi alla, åtminstone de flesta, har något som borde målas om, bytas ut eller annars fixas till, men som vi väljer att inte visa upp.

Hoppas du kan fortsätta att känna glädje över att blogga! Och gör det när du känner för det, inte för att du känner dig tvungen till det!
Stor kram till dig och tack för den inspiration du sprider!

LantlivsAnette sa...

Go morron !!
Hur har du det denna Fredag ? Har du blogg tofflorna på dig ?
Jag skulle behöva ett par jag med..det är lite kallt här där jag sitter...
Ha en skön helg Kram Anette

Lilla Blanka sa...

Sööta bloggis-tofflor!
Åh har IKEA startat vår"pyntet"..då måste jag åka dit o frossa lite :)
Kram
Mia

Tidsmästarinnan sa...

Hej min vän!
jag förstår precis hur du menar. Jag har bestämt mig för att bloggandet BARA ska vara roligt. Man kan ju inte skriva inlägg, fota, måla och fixa hemma jämt och dessutom kommentera och hålla sig ajour med alla andras fina bloggar, man har ju ett liv vid sidan av också :-)

Jag tycker din blogg är helt underbar och hoppas verkligen att du fortsätter, blir så inspirerad av att kika in här. Ta det i den takt du känner passar och var stolt över ditt charmiga och vackra hem!
Många varma kramar från
S.

Jessan sa...

Å så mycket fint!Måste nog ta mej en tripp dit....men det brukar bli så dyrt!
Och instämmer med de andra ha ingen ångest! Jag vet vad du pratar om för jag känner likadant ibland..men bloggandet ska vara kul! Och det är ju för att vi är olika det blir så roligt! Och det finns så mycket goa människor bakom bloggarna somär jättekul att "lära känna" Och jag älskar din blogg! Den är sååå fin!
"bloggfötter" Känner jag igen...varför blir man så kall om fötterna? Hm, kanske man sitter för länge....?....Ha en underbar helg! Kramar Jessan

Anonym sa...

åh.. vad jag är sugen på ikea efter att ha sett dina bilder!! Så mycket fint, gillar de stickade plädarna, zinklådorna.... Ja listan kan göras huur lång som helst ju ;)

Och angående att blogga. Känner oxå att jag justnu har väldigt lite tid för att blogga, händer att jag slänger in ett inlägg nu som då, men hinner inte besöka alla lika ofta som förr, och jag är jättedålig på att lämna kommentarer efter mig.

Jag har alltid tänkt att man ska blogga när man hinner och känner för, att det inte får bli till ett måste. Men hur lätt är det ändå inte att känna sig stressad när man inte hinner svara/besöka sina bloggvänner.

Håller tummarna hårt att du ska fortsätta blogga, blogga när du hinner och känner för. Jag gillar din blogg!

kram/ruffa

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för alla fina kommentarer jag får av dig, jag blir så otroligt glad, men får lite dåligt samvete för att jag inte hinner besöka dig så ofta...Så mycket vackert har du!!!
Men jag vet, man kan inte besöka o kommentera alla, hur mycket man än skulle vilja...
Och att blogga ska ju vara kul!!
Och gör det när du vill och har tid och lust, det gör jag!
Det finns så många underbara hem att kika in i och inspireras av. Och visst drabbas man av ångest, men det verkar som om de flesta gör det mer eller mindre..

Lantliga drömmar sa...

Åh, jag som försökt skuffa bort alla tankar på en ikea-resa hela dagen, och så kikar jag in hos dig och du visar underbara bilder där allt jag vill ha finns med! :-)