fredag 8 februari 2008

Det går ju inte att låta bli...

...att göra ett inlägg idag...bara måste liksom!!!
Vilken support, vilket stöd man får av er, mina bloggvänner.
Och alla fina mejl också., det har kommit så många, jag är glad..och rörd!!!.
Jag har tagit till mig allt, sugit in det i varje por och nu ska jag använda mig av det på allra bästa sätt!! .
Det är lite roligt ändå, när man blir lite personlig..och det är befriande ibland...då "poppar" det upp känslor och tankar...ni skriver så fint och från hjärtat!.
Jag tror att bloggeriet är som en förälskelse...ni vet vet i början när det är så där sprittande, omtumlande och fantastiskt. Man har svårt att inte tänka på annat, det upptar en!!!
Men sen är det ju så att förälskelse går över i något annat...något man måste förvalta och vårda.
Det tänker jag försöka göra..och ni andra fina bloggvänner också.
Vi gör det på vårt eget speciella sätt..alla och envar!!

På mitt månbord i uterummet står dessa skapelser... som jag "shabbat" lite grand
När jag var på Stadsmission för någon vecka sedan stod dom där... ja det är nog antingen gardinknoppar modell STÖRRE eller sängknoppar.. 5 kr st och mörkbruna var dom

Jag målade dom vita och slipade lite med sandpapper.
Det var nämligen så att jag hade sett hos den underbara "me and alice"....hon visade en gång så fina koner som hon hittat..slitna och så vackra... ja det här är ju inte så fina kanske men jag gillar dom på något vis..så gulliga Susanne....hoppas det är ok att jag härmats lite
Nu är det fredag och jag är ledig...ikväll ska jag och en kompis ut... vi ska ta en drink, äta god mat och snacka livet!!!
Ha det så gott ni underbara..idag är det nästan som vår ute..många plusgrader och ljusare än vanligt.. en härlig fredag helt enkelt!!
Kramar Ann-Catrin


48 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Hej!
Visst är bloggandet och biter fast sig. Visst är det kul att kunna få inspiration av andra, och hoppas man kan ge också.
Kul idé med knopparna. De passar bra in på bordet.

Ha det bra!
Kram Lina

Maria sa...

Va söta knopp-prydnader, passar utmärkt där på bordet....och blomkrukan är för SÖT!!!

Tittade länge på bilderna du hade tagit på Ikea, man kan lungt säga att vårkänslorna vaknar, UNDERBART!!

Ha det riktigt roligt ikväll!!

Evelina sa...

Jag hann aldrig kommentera det förra inlägget, men du vet ju att jag har samma tankar :-) Du beskriver det så bra nu. Det är precis som en förälskelse, det är det verkligen. I början var man nästan lite manisk. Ja den sidan dyker väl upp då och då nu med men såhär efter två år som bloggare så börjar det mer bli som ett äktenskap ;-) Och verkligen som ett äktenskap för det är också något som man måste arbeta med hela tiden. Det dyker lätt upp känslor (som de du beskriver) som om man inte bearbetar dem, lätt kan bli törnen och taggar som bara gör ont och förtar allt det roliga med bloggandet. (Värst vad jag blev djup idag) JAg hoppas du sk hitta fram till en bra balans och börja titta på ditt hem med mer "obloggiga" ögon. Själv ska jag fota lite här hemma idag (innan städning) och avslöja den ickeperfekta verkligheten bakom "bloggbilderna". Men det är säkert bara jag som inte har det perfekt hela tiden ;-) Återstår att se om jag vågar visa fotona sedan...

Kram

Fröken Fräken sa...

De där knopparna är mycket riktigt gardinstångsknoppar, från Indiska. Från tiden man skulle ha riktigt rejäla gardinstänger... Har haft sådana och nu ångrar jag verkligen att jag inte har dem kvar, skulle ju vara jättesnyggt och måla dem sådär! En annan fråga, om din fina målade skänk, målade du bara utsidan eller även insidan? Jag har ett skåp som jag ska måla med linoljefärg, och undrar om jag ska bry mig om insidan....

Anonym sa...

Ja bloggandet är nästan som en lite drog! Härligt berusande många gånger!
Så fina bilder du visar som vanligt, man kan inte bli annat än glad när man kikar in här!

Ha nu en toppen fredag!!
Stor kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Så sant, så sant... och DIN kommentar gjorde mej lika rörd och glad, vad vi är bäst: ) Du har det verkligen vackert hemma, man baxnar och vilka fynd du gör, gardinknopparna blev verkligen jättefina med vit färg och skrubb! Ha nu en riktigt skön helg, med eller utan blogg!! Mari.

Millas hem sa...

Åh, vad mysigt det låter när du berättar..hoppas ni får trevligt..och knopparna är fantastiskt läckra där dom står..skavda och charmiga.
Kram Camilla

Lisas torp sa...

Hej du i solen!

Javisst är det en härlig dag idag, nästan som vååååår!
Och visst är det väl så att vi alla tar till oss det vi behöver och förvaltar på olika sätt. Just så.
Så skönt det låter med tjejmiddag på stan, sånt behöver man ibland. Jag ska göra precis samma sak ikväll.
Knopparna urfina oavsett vad de ska användas till, formen och det skavda - jättefint! Och visst får vi väl härmas här?! Jag blir bara glad om nån vill härma mej!:-)

Ha nu en jätteskön fredag och njut av livet!!!

Kramar
Lisa

me and alice sa...

Gud vad fina dom blev! Tokfia, du härmas väl inte. Vi ger varandra tips och inspiration... Jag gillar dig. Det är bara tack vare bloggningen jag kom i kontakt med dig, du goa människa...
Visst kan det bli så att man känner att fasen jag har inget att visa här hemma. Vissa dagar känns bara allt så slitet och fult. Ta bara vårt kök som aldrig blir åtgärdat... Vår spis har jag aldrig visat tex... den står till hälften på en bräda som stöd för att vi inte bilat bort all cement efter en kamin som stod där före vi kom hit(110 år sen). Allt känns så gammalt o skruttigt i vårt hus. Vi har faktiskt inte ens en diskmaskin... Hi, hi... Det är det nog inte många som är utan år 2008. Men ändå älskar jag att bo där vi bor. För det är vårt hem. det finns nog inget hem som är perfekt tror jag... I så fall är det nog väldigt opersonligt..
Som tur är så finns det ju något som heter bloggbilder...(man skyfflar allt åt sidan och tar en vacker bild.)
Och nu har du goa A-C kommit på bloggfötter, om du visste hur rätt du har. Fryser jämt om fötterna när jag suttit vid bloggen en stund. Samma sak blir det med handleden(musarmen)! Kanske är det bara vi bloggerskor över 40 som råkar ut för det fenomenet.*fniss*
Ha nu en underbar fredagskväll!!! Själv ska jag på innebandy med världens goaste son...
kramis /Susanne

me and alice sa...

Jag igen!
Oj, vad långt det blev...
Det ska vara 10 år , inte 110 såklart!
kraam...

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

De tankarna som du skrev om i ditt förra inlägg är nog lite som jag känner också ibland, men då gäller det att man hejdar sig lite...för visst tar det mycket tid! Och så tycker man att alla gör så mycket och man själv inte hinner med något...Men när jag tänker efter så har jag nog lagt ihop allt som alla har gjort(man är ju inne hos så många) och då blir det ju helt fel!
Vilka härliga knoppar du hade fyndat! De blev ju kanonfina!
Kram
Marie

alegni sa...

Fantastiskt vårväder med fågelkvittär här också!
Det är precis som du skriver om bloggandet, först är man så ivrig så man knappt vet vilken fot man ska stå på. Jag har bloggat i snart tre år på ett annat ställe, o till en början var jag inloggad där varenda lediga stund. Jag hann redan fundera om jag kommer att bli helt världsfrånvänd, men efter en tids intensivt bloggande har jag nu kommit ner till en mera hälsosam nivå. Allt har sin tid.
Jag hoppas du fortsätter att glädja oss med dina skriverier o bilder!
Kram,
Ingela

husnummer30 sa...

Jag tycker verkligen dem är superfina! Enkel och lite annorlunda dekoration - kan det det bättre?!?!

Ha det riktigt skoj ikväll!

//Jill.

LantlivsAnette sa...

Härligt att du är på gång igen..det går ju liksom inte att slita sig riktigt...
Åhh du..nog har jag sett de där konerna hos me and alice alltid..och direkt jag såg dina så tänkte jag på dom..
Så smart..tänk att du hittade dom,man har ju spanar ögonen på då man går på loppis...vad fina dom blev då du målade dom och skavde dom så där fint,det gäller nog att inte vara för försiktig då man ska slipa för att få fram den där rätta looken...men det kan ju du..
Åhh vad roligt du ska ha ikväll..sånt behöver man ju ibland också..jag ska på bio på Söndag med en kompis,sånt är också kul,som man gör alltför sällan...
Ha det så bra Kram Anette
p.s idag slapp jag inte undan penseln,har precis målat sista varvet på trappräcket..puuhhh..

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej vännen!!

Ja visst är bloggandet som en drog...hihihi...man kan inte låta bli.
Om du visste hur mycke jag har våndats innan jag köpte skåpet.Har inte riktigt kommit över det än, för det kostar ju en slant...eller många slantar förresten.Å inte vet jag vart jag ska ha det heller..hihihi..snacka om ha begär.

Så fina prydnader du shabbat.Toppen!!
Tack för denna inspiration.
Kramizzar i massor från mig//Pernilla

Anonym sa...

Vilket härligt inlägg att läsa - om att vårda känslorna oavsett vad som är föremålet för dem!

Solsjö - Under en vind sa...

Sååå fina dessa var!!!

Visst är man mer ivrig i början! Sen blir det en naturlig del av vardagen att ta en tur inom här....

Jag kanske blnadra ihop de olika Enskede områdena...kusinen bor iallafall på Dorpatsvägen!

Ha en mysig kväll! Låter toppen!
Kram!

MiaMaria sa...

Vilka fina skapelser....tror att jag ska ha någon gammal pjäs liggandes nere i skrotkällaren...

Det är väl kul att bli inspirerad av andra...och att du inspirerar oss.

HA´en skön fredag!
Miamaria

Designe sa...

Hihi..du skriver precis det jag tänker..Jag upplevde oxå början av bloggningen som en förälskelse, häftigt!..och att det sen gått över i något annat och det både ger och tar energi...men det ger mest! Det är såå roligt! Vilka underbara bilder på underbara saker! Wow, vilket fynd att hitta de där knopparna och så vackra de blev i vitt med lite shabby slitning..fin kruka oxå! Trevlig helg! Kram :)

My White Cottage sa...

Så fina bilder att njuta av!! Skönt också att du tror att du hittat ditt sätt att blogga på, för att det ska kännas bra för dig! Det är det viktiga vet du... :)

Ha nu en trevlig kväll med vänninan! Det lät väldigt mysigt...

Kramar i massor!

Lindesnäs-Annika sa...

Tänk vad fint det blr med så lite!!! Kul att du fått lite ny gnista. Ha en riktigt bra helg!

KRAM/Annika

Majas mammelucker sa...

Hej på dig!
Vad härligt att höra att du är på andra tankar och ser med andra ögon!! Mycket snygga blev dom när du stilade till dom..
Visst är det kul när man gör sina klipp.Ha en jätte mysig kväll med din kompis det är du värd!!
Fredags kram till dig!/Maria

Anonym sa...

hej! vilken härlig blogg du har!

Kram Sara

Bodil sa...

Önskar dig en riktigt trevlig kväll med din vännina. Njut och koppla av!
Kram

Svenska inredningsbloggar sa...

Skönt att du verkar lite piggare idag!:-)
Så duktig du är på att måla "shabby", knopparna blev så fina!

Kram Linda

IKT i min vardag sa...

*Stön* Varför glömmer jag ALLTID att logga ur mig från inredningsbloggar?!
Det var jag som hälsade på i förra inlägget!

Kram igen!

Dubbelörn sa...

Läst dina bloggtankar men alla bloggar är el borda vara unika. Vem vill ha ett hem som liknar någon annans?! Jag vill att mitt hem ska visa att just id etta hem så bor en typisk Dubbelörn med man o tonårsson *skrattar*. Det är vår mix, lite bra o lite dåligt men ändå en hemtrevlig mysig mix.

Till syvende o sist så är det människorna som bor där, som gör hemmet o ger hemmet en själ!!

Glöm inte det vännen min ;)

Psst IKEAs överkast var bara så läckert *villha*

Varmaste kramarna till dig

Anita sa...

Godt sagt om blogging! Håper du har en flott kveld ute!!!
Kjempegod helg til deg og dine!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Ja, broscherna/pinsen är jättesöta! Det är Hasse Alfredsson och Ilon Wikland som designat dem, om jag inte missminner mig helt.
Fint du gjort med knopparna! Kul när man ser nya användningsområden för saker, tycker jag.
Läste ditt tidigare inlägg också, och måste bara säga att jag verkligen känner igen mig! Jag tittar också med dömande blick på mitt hem och grymtar lite missnöjt när jag inte tycker att det duger. Men jag har terpiat mig lite genom att lägga ut bilder från fulrummen också, då känns det inte så allvarligt längre :)
Vad det gäller ditt hem så tycker jag att ni verkar ha det fantastiskt vackert! Jag älskar alla dina inlägg, och du bjuder alltid på vackra foton och läsvärda ord! Du är en absolut favorit hos mig :)

Hoppas du har en riktigt fin kväll!
Kram!

My Lovely Things sa...

ha det så mysigt..kram anna

Staket & Designkonsulterna sa...

Jag tycker att det är så kul med bloggandet, man blir glad, får inspiration och man kan göra det när man vill utan några krav.

Jag måste säga knopparna är så fina och ha nu en riktig bra fredag.

Kram från mig/ Annelie

Anonym sa...

Så klokt du skriver och jag instämmer till fullo.
Bakom varje blogg finns en unik människa med sin förmåga. Hur vore det om vi alla va lika. Gud så tråkigt.Fortsätt precis som du är och för mig berikar du mig med fina bilder och inspiration med ditt sätt att skriva.
Hoppas du får en trevlig kväll ute.
kramis ewa

lottens vita och gröna sa...

jag håller med dig, det är lite som en berusning! jag älskar det!men man får hålla lite distans och sluta jämföra sig,alla är unika! så fina knoppar du shabbat till! kram lotten

NICOLINAS BONING sa...

Snygga bilder som vanligt...och sanna ord i ditt inlägg:-)
Ha en skön helg och kram på dig/Birgitta

Jes/Vita villa vila sa...

Vännen,
skriver lika insiktsfullt som alltid!

Vilken fin idé med knoppar uppställda - så mysigt!

Njut av din drink & middag ikväll - det är du mer än värd! Kramen! /Jes

Vardagslycka sa...

Jag håller med dig, det är så klokt det du skriver. Vi kan inte jämföra oss med varann, vi är ju alla unika men det är kul att vi hittar inspiration av varann. Hoppas du får en trevlig kväll!
Kram, Carina

Kathys Home sa...

Hej Bloggkompis...Du ser...det du skriver är ju alldeles korrek. Du e riktigt klok du. Hoppas ni hade en riktig snackalivet kväll igår,en sådan behövs VERKLIGEN ibland. Å desto trevligare att det var lite vår i luften igår eller hur. Jag lyckades komma hem när det var LJUST ute och kunde ta lilla skruttan på en ljus promenad härligt...Ha en skön helg gumman..kram kat...å glömde de blev jättefina knopparna!

Dorthe ♥ sa...

Hej Raring!
Vackra och kloka ord! Du har ju såå rätt! Så vackra dom blev...vad det nu än är ...hi hi. Nu ska jag kolla efter sånna nästa gång, jag går på loppis. Hoppas att ni hade en mysig kväll, och att du inte har allt för ont i huvudet idag ;o)

Kramisar
Dorthe

Poppins sa...

Hej vännen! Jag ser att jag missat ett av dina inlägg som jag snabbt fick scrolla fram och läsa.
Tycker din beskrivning om bloggandet är helt perfekt. Det är som en förälskelse och det är lätt att brinna lite för mycket. Och då kan lusten brinna upp väldigt snabbt men det gäller att försöka hålla en stadig men liten låga brinnande under en lång tid. Precis som kärleken!
Och sedan måste man fundera på varför man bloggar. Precis som du säger, är det delvis för att bekräfta sig själv. Men för min del är det framför allt ett sätt att dela med mig av livets positiva sidor, att berätta om saker som intresserar mig och motivera mig till att fotografera. Sedan får man ju bloggvänner som man känner att man har något gemensamt med och som man delar blogglivet med.
Jag försöker låta bli att känna tvång när det gäller bloggandet och bara skriva när och om jag har lust. Än så länge har jag massvis av saker som jag vill skriva om! :)
En sak som jag har dåligt samvete över är att jag inte hinner besöka alla bloggar så mycket som jag vill. Men det problemet delar jag med alla andra så jag tror inte att det egentligen är ett problem. Alla vet ju att tiden inte räcker till allt.
Ha en bra helg med dina sköna dunsockar.
kramar

Karolina sa...

Vilken härlig blogg du har! Känner verkligen igen mig i att bloggandet är som en förälskelse! Titta gärna in hos mig om du har tid.
kram Fröken Fägring

Lilla Blanka sa...

Ja bloggandet är verkligen beroendeframkallande..jag är helt "fast"i den här världen..det är en underbar gemenskap och man träffar på världens mysigaste människor här ute och får så mycket inspiration, jag stortrivs. Fast ibland känner jag mig lite osäker, och tycker att "ojoj vad skall jag nu kunna visa, jag har ju inget fint"..men så kollar man in te x hos dig och blir superglad och får full fart igen :)
Tack för din fina blogg, underbara bilder idag, precis som alltid!!!
Kram
Mia

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

He hej...hoppas du hade en skön kväll ute igår...lät härligt att ta en drink o prata lite tjejsnack...skulle jag behöva!!

Fina koner du fixat o billiga...tror jag får börja gå på lite loppisar o second hand...blir så sugen av alla bloggare!!

Jo , i kväll var det schlager....men självklart gillar jag ju nnan musik med!!!!populär musik m.m U2 hör till favvisarna...men carola , henne älskar jag...o Andereas med!!

Ha en skön Lördag då!!

Anonym sa...

tack så hemskt mycket för dina fina ord på min blogg! det värmer.

ja, husköpet känns verkligen toppen. har nedräkning här hemma, bara 20 dagar kvar till inflytt!! klockan har jag fortfarande inte fattat att den är vår! jag viftade bara till med handen när utropet var 100 kr, och fick inget motbud. halleljuja!

är för närvarande hemma hos mamma och pappa och blir firad. mycket trivsamt. har fått pengar, dukar och en moet champange!!

ha en under´bar helg så "ses" vi snart igen!!

kram sara

♥ Pia... sa...

Hej kul ide´ du "snodde"...fina blev de...bloggfötter....hihi...jo du det får man ...fast jag har ibland en hund på mina fötter..min lillaSelma med mycket hår..så det värmer...ha en trevlig och goooo kväll..PIA

Någon på Stinsen. sa...

Som vanligt är det lika mysigt att titta in hos dig.
Kram ia

Hanna i Det stora grå huset sa...

Nej men herregud, inte du med?! DU ska då absolut inte lida av prestationsångest! Du har det alldeles fantastiskt, och det är ju jag som drabbas av det genom att titta runt hos dig!!! Med det måste jag dock tillägga att jag gillar att titta runt hos dig, trots det. Du ger mig så oerhört mycket inspiration, och dessutom är du en av de gulligaste.
KOM IHÅG DET Ann-Catrin!!

Vad enormt fint det såg ut att vara på Ikea-kan det verkligen vara Ikea? Så fina färger...

Dina gardinknoppar var suveräna, gillar dem... Köpte egna på loppis för någon vecka sedan faktiskt, de kommer på bloggen någon dag.

Hoppas att ni hade en kul kväll!!
Jättekramar Hanna

Skatan sa...

Häfigta detaljer!

Jag känner igen mig i det du skriver om bloggandet. Det går i vågor och ja visst, de måste förvaltas : )

Kram till dig!

/Skatan

Vackrare vardag sa...

Du är så go´och klok:)

Kram