onsdag 27 februari 2008

Jag är nöjd!

Först vill jag bara tacka alla er för så gulliga kommentarer om mitt kära växthus, jag är överväldigad... TACK söta ni!!!...
Ja jag är nöjd med det.. njuter när jag går förbi det och tittar på det så ofta jag kan.
Men vet ni, jag har ett större med... det kom till oss för ganska många år sedan..
Vi ställde det där vi förut odlade grönsaker.
Det är ett ganska vanligt och treditionellt ett... men jag är nöjd med det också, det enda jag ångrar nu i dagsläget är att vi inte köpte ett dubbelt så stort..det hade fått plats och hade blivit så fint.
Men jag är nöjd,det är jag.
När ni nu ska få kika in i det kommer ni säkert att säga... nej men hon har ju knappt några växter där... det där är väl inget riktigt växthus... nej det vet jag väl... det är mitt rum..min lilla oas, där fikar jag om morgnarna en kylig sommarmorgon, där bjuder jag gärna in en kompis en tidig vårdag.. där kan jag sitta och bläddra i trädgårdstidningar, lyssna på radio eller bara vara... sitta tyst och höra fåglarna kvittra kannske när det regnar lite.. ja det är livskvalite det.. för mig.. jag är nöjd!! Så här frostnupet såg det ut en morgon i december.. i sin dvala stod det där
En dag i mitten på februari. här börjar man kunna skönja allt som står lite huller om buller inne i växthuset, en grill, vattenslang och annat krafs Efter lite vårstädning en otroligt skön februaridag... kan man verkligen tro det är februari..det är bara de nakna grenarna från plommonträdet som vittnar om att det egentligen är vintermånad Var så goda och stig på..i min lilla oas... Garden pilen, pekar ut mot trädgården......men det är här ni ska kliva inStolarna tror jag komer från Ikea faktiskt, dynorna är röd och virandiga och tjocka och sköna. Bordet är ett gammalt bord mina döttrar hade som "fikabord" i sitt rum när de var små..kommer från sambons mormor och är ett litet pelarbordDetta är en överdel till en spegelbyrå, ingen underdel finns men jag tyscker den passar så fint här ute, den vilar på en marmorskiva jag lagt på ett par gamla tegelstenarJag har lite ljus och lyktor, en fin kruka från Madam Stoltz står också härPå sidoväggarna satte vi upp plåthyllor med ståltråd..sambon bockade till dom. Här finns lite smått och gott.. gillar att ha mycket zink här ute.
Tror faktiskt trådkorgen kommer från Housedoctor om jag inte missminner mig.
Den söta burken men Garden Threed har jag som sagt snören i.
Den lilla vattenkanna är dock ett nyköp för i år... från Ikea.En gammal hylla med skuvade ben passar bra att ställa krukor på.. här står nu mina nerklippta pelargoner. Pallen är ett gammalt auktionsköp och är så himla gedigen, träkorgen finns lite överallt att köpa, där brukar jag ställa mina övervintrande pelargoner i sen inne.

Men sen mina vänner brukar jag faktiskt ha lite mer växter.. chili, tomater, mycket pelargoner och kanske lite örter..men dom får vänta lite ännu... för tidigt på säsongen ännu.
Så just nu njuter jag av det som ett litet extra rum... där det värmer lite extra när solen får ligga på.
Och om ni trodde ni slapp fler bilder så känner ni inte mig...jag tar MYCKET bilder när jag är i tagen... och velig som jag är har jag svårt att välja ut....många fler bilder blir det.....
Jag vill bara säga så här... har ni plats i trädgården, lite pengar på fickan.... KÖP ETT VÄXTHUS!!!
Jag lovar er ni kommer inte ångra er...låt fantasin flöda... gör det till ert speciella rum... ert alldeles egna..
Vår familj har inte överdrivet mycket med tid över.
På sommaren vill vi gärna resa bort ett slag... därför har vi inte så mycket växter som kräver för mycket.... bara så där lite lagom!!
Nu bor vi i ett avlångt land och jag vet att det inte alls ser ut så här överallt just nu....men ha förtröstan... det kommer en vår till er med...och jag är inte alls så säker att vi i Stockholm har sett det sista av vintern... nej då... konstigt väder har vi haft...och än kan mycket hända!!

Kramar Ann-Catrin

39 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh vilket mysigt och fint växthus du har! Där skulle jag kunna sitta i timmar och bara njuta! Nu blev jag så sugen på att göra något liknande :)
Kram!

husnummer30 sa...

Vad fint du gjort i växthuste. Så skoj när det används som mysplats också, och inte bara "blomsterförvaring". Så skoj med ett växthus där man får chansen att försöka sig på lite spännande utmaningar! Längtar tills jag har det där speciella jag drömmer om...

Ha det bra! /Jill.

Tidsmästarinnan sa...

Gode tid!!!
Ge mej större trädgård NUU! Jag blir superinspirerad här ju!
Det närmaste växthus jag har kommit är mina föräldrars, som tyvärr flög bort med stormen Gudrun och aldrig återsågs (eller, det flög väl en tio meter iallafall :-) Inte samma som ett eget.
Men ditt växthus var otroligt fint. Jag önskar mig ett uppföljningsinlägg i maj eller så, när det är alldeles grönt därinne!
Kram och gonatt!
S.

Staket & Designkonsulterna sa...

Men så mysigt och härligt med ett växthus...jag blir riktigt avunsjuk;)

Att bara få vara där, dricka något gott vin och få den där riktigt mysiga känslan att vara ute men ändå inne...kan tänka mig på sommaren med allt det gröna runt omkring.

Så fina saker och detaljer runt omkring...gillar allt helskarpt.

Godnatt och kramiss...kom hem nyss men var tvungen att kika runt lite innan sovdags.

/ Annelie

Ulli sa...

Vilket mysigt och fint växthus! Förstår att det blr din lilla oas att njuta i.

Ha en bra dag!
Ulli

Solsjö - Under en vind sa...

Förstår att du njuter av din lilla oas! Minns att mina föräldrar la mycket tid i vårt växthus då jag var barn....det man mest åt där var gurka och solvarma tomater....Sedan många år finns växthuset hos grannen som köpte det då mamma tröttnade...
Jag skulle vilja ha ett glasat rum, med bara lite krukor och mysiga sittplatser....det skulle passa mig!
Ha det gott idag, kram!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Åååå näe nu blir jag tokig snart.Precis så har jag tänkt mig ute i min trädgård.Önskar mig ett växthus som jag kan bara vara i å myyyysa.....
Ska visa älsklingen när han kommer hem...jag fyller ju halvjämt i år...fnissss....kanske kanske.

Växthuset är underbart!!!!!
Fint inrett!!!
Men vad skulle det annars vara med din fina smak...wow !!!
Kram Pernilla

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Besvim, så nydelig!Tenk alle de lekre blomstene du kan få til her, og i så fine omgivelser kommer de til å stor trives.
Herlig uke til deg.
Klem

Karin i Villa Grå sa...

God morgon!

Det är ju precis det där som jag är ute efter - en oas, ett eget rum ute att smita undan i och andas ut i... *drömmer* Eftersom ett växthus har glasväggar kan man samtidigt ha uppsikt över de små, kan det bli bättre? :-)

Jag drömmer om att odla persikor, meloner och kiwi *ler* I själva verket kommer jag att vara överlycklig om det hinner bli ett färdigt växthus i trädgården öht i år. Till dess kan jag alltid smyga in här och kika på ditt.

Det verkar som om de allra flesta som skaffar växthus, efter ett par år säger som du - att de borde ha skaffat ett större!

Underbart med många bilder, ju! Finns inget bättre! Ös på bara, alla verkar nöjda och belåtna ;-)

Vi har fortfarande elektriker hemma och nu börjar det bli RIKTIGT jobbigt. Det blir lortigt efter deras skor, det ligger sågspån och gammal spik och bråte överallt efter att de sliter bort och sätter dit ny kabel och vår minsting, som har autism, börjar bli väldigt störd av deras närvaro. Jag sitter mest på undervåningen och trycker medan dammråttorna växer till jättearméer där uppe. Inte roligt att åka hemifrån heller, vill ju ha koll på vad de sysslar med... :-/

Solen skiner! Fortsätt att njuta av ditt fina växthus!

Kram på dig!

Karin

Ann-Sofi sa...

Vad myysigt... så vårigt och fint(:
skönt och kunna sitta och få sol och slippa kall blåst.
Jag har oxå en sån vit prinsesskrona som hänger i taket...

Mvh ann-sofi

Bodil sa...

Va kul att du visar ditt växthus. Vi har också ett växthus med bord och sittplatser. Och jag håller med dig. Det är en helt underbar plats att att sitta i - på våren och långt fram på hösten. Jag har inte städat ur vårat ännu. Har lite annat som behöver göras klart innan.
Kram

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Så mysigt det ser ut...! Kan känna värmen från solen och dom härliga dofterna senare framåt våren, sommaren... Mmmm...

Och det lilla växthuset är jättefint!

Ha en härlig dag!

Kramar
Flisan.

Lilla Blanka sa...

Åå..både det lilla och det stora växthuset är sååååå fina..vad mysigt du har inrett det..precis som det skall vara...inte bara jord och växter, utan mysiga stolar, bord, möbler speglar osv osv..nu har jag världens lust att få mitt klart...det avstannade på ca 90% klart...nu är jag redo för de sista 10% :)
Kram
Mia

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken lycka med ett eget växthus! Jag skulle vilja ha ett jag med, och då främst för mej själv, inte för växter som min sambo skulle vilja... så snyggt du hade möblerat där, fint gammalt bord och just de Ikeastolarna har jag med, jättefin skåp och andra detaljer, jag ska kolla mera, du har alltid så mycket smått & gott att titta på.. Jätetfint, vi hoppas våren kommer på allvar snart nu! Mari.

Designe sa...

Så härligt med växthus! ..och vilken vacker överdel på spegelbyrån!:) Ha en fortsatt fin dag! Kram :)

Liten Bod sa...

Nu snackar vi min typ av trädgårdsarbete! Sitta och mysa bland växterna... Du måste visa mer sen när det växer, då måste det ju vara ännu finare! Var hittar du alla fina gamla möbler? Både pallen, spegeln, och hyllan var ju kanon! Kram, Tina

me and alice sa...

Hej Vännen!
Åhh, jag tror jag döör såå fint. Precis så där vill jag också ha det...
Tänk att sitta där med en väninna o bläddra i tidningar över ett glas vin...mmm! Förstår om du trivs därute...Kanske knackar jag på hos dig en ljummen sommarkväll med en flaska rött och en bunt trädgård och inredningsblaskor...*fniss*
kramis på dig tjejen! /Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

men så härligt!! Vad jätte fint du hade inne i växthuset...så mysigt, riktigt hemtrevligt ju!!!

Ja kommer gjärna o tar en kopp kaffe där nån da o doftar på alla blommorna;) hihi

ha det så gott..o kul att du visade oss ditt mysiga uterrum!!!

alegni sa...

tack för att du visade ditt tjusiga sommarrum! ett sådant ska jag också ha! jag har alltid velat ha ett uterum, men vi har inte tyckt att vi har råd att bygga ett, men ett växthus låter ju inte helt oöverkomligt! jag har redan sått ett för hos maken genom att visa honom dina bilder!
jag är överförtjust!!

Anonym sa...

men din lyckans OST! sååå fint!
*drömmer mig bort*

Snäckornas sjö sa...

Jag tycker det är mycket bra med en massa bilder!!! Och särskilt så fina som dina!

Vad fint du har gjort det i växthuset! Du har öga och känsla för att göra det ljuvligt omkring dig!

Kramar

Gammalt o nytt 1:12 sa...

vilket mysigt växthus du har!Vad fint du har gjort det i växthuset nu vill nog jag ha ett,många kramar

Anita sa...

Åh! Så flott du har det i drivhuset ditt! Har selv drivhus, men har ikke fått no tak på det de siste årene, lurer litt på om det skal få stå tomt i år!
Ha en flott kveld og helg!

Allis sa...

Oj, va fint du har i ditt växthus!!
Jag riktigt längtar till våren och när man får sätta i gång med lite odlingar eller bara sitta ute och lapa sol med en kopp kaffe......livskvalitee...
Ha en trevlig helg!
Kramar E

Marie sa...

Men du, vilket helt ljuvligt växthus du har! Så vackert inrett med en massa fina saker, ser sååå mysigt ut. Det är min dröm, att om några år, ha ett växthus! Tack för underbar inspiration!

Kramar Marie

Poppins sa...

Det var kul att få hälsa på i ditt stora växthus. Så fint du och mannen har gjort där inne. Kan tänka mig att det är mysigt att sitta där inne på sommaren och bara vara, njuta av växterna och kanske höra regnet slå mot rutorna.
kramar

Tankar tar tid sa...

Vilka underbara växthus, båda två. Det lilla var jätte vackert lite annorlunda mot de man brukar se. Och det stora var som en oas i en stressad värld ... förstår om du bara sitter där och njuter och bara "är".
Jag har en sk "pensionärskuvös", dvs en inglasad altan, och det är min oas ... sitter där jämt på sommaren och tidig vår och sen höst också.
Jag hade växthus för flera år sedan ... odlade tomat och gurka och lite smått och gott ... det var jättehärligt att gå ut dit och plocka allt det färska. Har ett omonterat står någonstans och har bett maken att sätta upp det för att kunna odla eget igen.
Kramar
Christina

Anonym sa...

hej! vilket underbart växthus, förstår att det är din oas. skulle mer än gärna ha ett växthus att smita ut till för att samla tankarna, dricka te och läsa inredningsmagasin..

vilka fina möbler du har där inne, skulle gärna bli trädgårdsmästare hemma hos dig, *fniss*

Stor kram sara

linnea-maria sa...

Så otroligt fint duhar piffat i växthuset. Jag hoppas att någon gång kunna bygga ett växthus som rymmer både nytta och fägring. Det lille växthuset hade jag nog blivit överlycklig om jag fått av min man /linnea-maria

Änglahem sa...

Precis SÅ skulle jag vilja ha det!!! om jag nu hade haft ett växthus! Drömmer om ett och får nog fortsätta att drömma ett tag till...eller jaa kanske för alltid! Vet inte om vi har plats igentligen..*fniss* för mycket växter...tror jag! Men OM så skulle jag plagiera ditt*tihi*

Tack snälla du för dina gulliga ord, det värmer ska du veta!!

Ha en toppenhelg!, förhoppningsvis en fika i ditt fina växthus, tyvärr har jag ju inte vägarna förbi...attans oxså!

Kramaar
Ulrika

C De-sign sa...

OJ, OJ ,OJ sååååå fint, vilken bra idé!!!! Vilken underbar plats du har skapat med alla detaljer.... nu satte du "myror" i huvudet på mig..... Klart att det måste bli ett växthus på tomten!!!!!! Ja, jag bara säger alla dessa idéer och drömmar som föds här på bloggarna!!! Så mysigt att sitta och äta sin frukost i ett så fint växthus!!! Njut och ha en bra fredag önskar C

Dorthe ♥ sa...

Herre Gud så underbart ditt växthus är....alldeles bedårande!!!

Kramar
Dorthe

ChatrinesLiving sa...

Så koselig dette var da! Fin ide med et lite ekstra-rom, så er det vel koselig å sitte der å titte på dine vekster når de er sådd og begynner å vokse til:)
Nydelig liten oase du har ja!
Ønsker deg en riktig fin helg!
Klem fra chatrine:)

My Lovely Things sa...

åh vad mysigt...
jag skulle oxå vilja ha ett växthus...
så fint dú har gjort det..verkligen oas...
ser så otroligt inbjudande ut..
ha det gott..
kram anna

Karin i Villa Grå sa...

Morning! :-)

Vet du vad maken plötsligt har bestämt? Jo, för att bygga ett slags inglasat uterum av våra gamla fönster och i stället köpa ett nytt växthus... Det blir i så fall inget snett och charmigt hemmabyggd växthus, men det kanske går ändå..? DITT växthus är ju charmigt!

Hmm, jag ska fundera några varv till innan jag ger maken klartecken eller rött ljus ;-)

Ha en underbar fredag! Äntligen är det helg! *gillar*

KRAM!

Karin

Jes/Vita villa vila sa...

Å A-C sååå himla mysigt!!! Å vad jag vill ha ett så fint växthus...mmmm
Superhärligt!

Önskar dig en underbar helg vännen ♥

Kram Jes

Fröken Fräken sa...

Härligt med växthus där både växter och människor kan växa och må bra! Jag älskade som liten att vara i mina morföräldrars växthus och plantera och gå an..

Skatan sa...

Men så oerhört mysigt! Jäsiken vad jag skulle tillbringa mycket tid där om jag var ägare till ditt charmiga växthus!! Tyvärr har vi för liten tomt för att rymma någonting...radhus, du vet :)

Önskar en skön helg.

Kram.

Millas hem sa...

Gillar växthus så mycket! Både stora och små. Vill ha ett ute i trädgården, min man oxå så vi får se när! Det ser ju så inbjudande på bilderna så där hade jag suttit ofta och fikat.
Kram Camilla