söndag 27 april 2008

1 cup, 2 cup, cupcakes

När jag var i London... känner ni igen den raden.....tar det aldrig slut tänker ni....men jag vill bara visa det här... jo förstår ni..jag är en älskare av köksattiraljer... gärna i fina pasteller.. sånt som piggar upp i köket.. det är det lilla extra som gör det.. i varje fall enligt mig!

När jag sprang på de här måtten var jag bara tvungen att köpa dom, nu tycker jag att de är så söta att jag har de framme på diskbänken. där står de på rad och visar 1 cup, 2 cup... Och när man har så fina mått är man ju bara tvungen att baka lite cupcakes.

det blev stora muffins med björnbär på det blev små med lite annat påReceptet på dessa kan ni ta del av här... ett riktigt höjdarrecept faktiskt.. saftiga och godaVi hade en rätt så fin inlednig av vädret på lördagen, tills på eftermiddagen då det spöregnade...


Sprang på en liten loppis utanför ett köpcentrum och fann en underbar hylla, en rätt stor en... den står nu bredvid mitt växthus och passar utmärkt för krukor.. den ska ni få se alldeles snart.

Jag har ju också utlovat bilder på insidan av lekstugan, det kommer..jag skulle ju visa bilder när våra barn var små och hade storstädning... tror ni jag hittade det kortet..alla andra kort utom just det... så typiskt, för det var så sött. men bilder kommer i allafall alldeles snart, tänkte bara ni skulle få lite andrum och omväxling istället för trädgårdsbilder idag!


Jag hoppas ni får en skön avslutning på helgen och en fin start på veckan.... söndagen verkar gå i samma tecken som hela den här ljuvliga veckans väder gjort.... man blir ju såååå glad!!!

"Om du vattnar den och den dör, då är det en planta. Om du drar upp den och den kommer tillbaka så är det ogräs"

kramar / A-C

51 kommentarer:

Karin sa...

Mmm cupcakes så gott! Ditt recept får jag kika närmare på. Själv ska jag baka muffins idag - har ett favoritrecpet. Mums! Inte har vi tröttnat på att höra om London. Måtten är ju kalassnygga, synd bara att de inte bor hos mig. *Ler*

Min plan var att gå på loppis igår men jag hamnade i Kungens kurva istället (på Zetas bla). Känner tyvärr inte till så många loppisar här i Stockholm. Får ta igen det när jag kommer till Göteborg nästa gång.

Ha en härlig söndag! Kram Karin

Gårdsromantik sa...

Men vilka härliga cupcakes mums!

KramMaud

Bodil sa...

Dina mått är som små karameller. Urläckra. Jag skall prova att baka cupcakes en dag, hittills har jag bara bakat amerikanska blåbärsmuffins som blir riktigt stora.
Kram på dig

Stämningsfullt sa...

Hej!
Men åh vilka fina mått!! Vill också ha!
Cupcakesen ser riktigt mumsiga ut :) Får baka några en dag...
Hoppas din dag blir bra!
Kram!

P-lina sa...

Mums vad goda dom ser ut! och måtten ja....det måste ju bara användas dagligen för dom är så vackra!tur kanske jag inte köpte såna hihi

Du...måste säga att jag älskar ditt lilla hus !!!ser fram emot att se bilderna från insidan.Jag hade tänkt mig städa inne i dotterns lestuga igår tills jag hittade enn gigantiskt spindel där inne. Då tog det stopp....fy fasiken vad jag hatar dom.Ischh

Nåja, ha en bra söndag!Kram/P-lina

LantlivsAnette sa...

Hallo vännen !
Här bakas det och donas, hur hinner du människa ;)
Jag bakar nästan aldrig,ingen ordning på torpet här alls, idag ska jag ha födelsedags kaffe här, mina föräldrar, syskon o några kompisar,vet du vad jag har gjort !! jag har köpt färdiga tårtbottnar,bara att fylla..du svimmar väl då du hör detta...förr när flickorna var små, då bakade jag jätte ofta..jaa..jaa jag får väl skylla på att jag målar istället..hii..hii..fast det gör jag faktiskt inte idag, så den gick inte..
Du har så ljuvligt fint där i sommar rummet,med fikat så fint i glasfatet...man bara njuter..Ha en skön Söndag, och jag hoppas att solen skiner på dig,här skiner den så fint..
Kram Anette

ChatrinesLiving sa...

MMMMMmmm, sier jeg bare! Jeg tror jeg inviterer meg selv, til deg på kaker i dag!:)
"cup"ene var skjønne da! Forstår du ikke kunne la de bli igjen i london;)
Hærlige bilder!
Ha en kjempefin søndag!
Klem fra chatrine:)

Annas skattkammare sa...

Mm.. jag som precis satte på kaffet, hade vart perfekt med en sån god cupcake till! =) Fina mått du har, härliga färger! Förstår att du inte kunde låta bli dom.. Ha en skön söndag! Kram /Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Himmel så läckert allt ser ut som di visar! Underbara bakbunkar i pasteller ( jag hade lsutigt nog lite pastelligt inlägg i dag jag med, men inget ätbart: ) och alla dina bakelser, jag som inte är så "bakig" utav mej blev tom sugen på att tesat, tack för receptet, de såg fantastiskt goda ut!!! Ha en skön söndag! Mari.

Nettan sa...

Härliga Cup Cakes mått i pastelliga färger =0) & nää vi tröttnar inte ;0)
Ha det got resten Söndan..
Kram Nettan

Mamma C sa...

Så goda dom såg ut dina cupcakes, ska spara receptet.
Kram mamma c

Snusilus o Sannibus sa...

Åh så gott! Så söta de blev! Och vilka fina små formar! Klart de ska stå framme. Ha en skön söndag!
Kram, Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ÅÅ såå söta ,,både dina cupar i plast o dina ljuvliga ätbara sakerna!!!

MUMSFILIBABBA JUUUUUUUUUUU!!!!!
Fint du dukat med ju!!!

Kram Millan!!
Ha en trevlig Söndag!!

IKT i min vardag sa...

Åhh de är ju så underbart söta de där måtten! Om jag hade sådana skulle jag också tjata om dem ;-)
Smarriga muffins, tack för receptet!

Kram

NICOLINAS BONING sa...

Ser gott ut...sund att det inte går att ta en pytteliten smaktugga...fniss...men då hade HELA försvunnit;-)
Jag har varit ute och dragit marktäckare för fullt...även kallad ogräs av mig trots att det är en perenn som ta mig 17 sprider sig som ett riktigt ogräs!!!
Gillar dina mått med sköna sommarfärger:-)
Kramar/Birgitta

Sara sa...

Mumsigt med cupcakes! Måtten var jättesöta, gillar patellfärger!
Kram Sara

Annika sa...

Åå så gott du bjuder på...Slick och mumms vill ha...:) Så fina skålar du hittat...Appropå tidigare inlägg en mycket fin lekstuga...Mina flickor vill ha en, men maken är tveksam...Kanske skall jag framhålla fördelarna:) ungarna sysselsatta, du får egen tid, mindre gräsmatta du slipper klippa så mycket Hihi.. Kanske får dom då en egen och kanske lika fin lekstuga som ni har...:)Ha en bra Söndagkväll..Kram Annika

Staket & Designkonsulterna sa...

Men så goda de ser ut...cupcakes.
De är ju så vackra att man inte kan äta upp dem.

Idag har det varit en riktig slappar söndag...det behövs ibland.

Bästa kramar från mig...Annelie

Malin - I min trädgård sa...

Mmm.. har faktiskt cupcakes i ugnen just nu - smaskens! Söta mått förresten!

Ha en skön kväll!

Unknown sa...

Mums va gott det ser ut! Jag förstår om du vill ha dem framme de är jättesöta. Jag har fortfarande inte varit på loppis men igår var jag i Vadstena, det var en härlig upplevelse!

Jag är suen på att baka jag med fast bröd. Jag brukar baka efter ett recept maken har haft sen han gick i sexan....supergott. Ska nog kika på ditt goda recept med!!
Kram Pia

Anonym sa...

Så härliga cupcakes bakade själv några idag,men på bild ser det extra gott ut.Vilka underbara måttkannos du har skulle gärna vilja ha rosa sådana.Går det bra att jag länkar dig?
Kika gärna in hos mig på tildaochmamma.blogspot.com

Kramis Tess

C De-sign sa...

Mums sååååååååå gott det ser ut! Önskar dig en bra start på veckan...själv ska jag inte ge mig...för en kamp mot en del ogräs....Kramar fr C

Tidsmästarinnan sa...

Jag säger som tvååringen här hemma: MUMS Å BALEBABBA!!

Kram vännen!
S

Lisas torp sa...

Jätteläckra mått du köpt! Ååååh, vilka cupcakes sen!! Jag dregglar här!!

Jag får vänta med bakningen tills jag flyttar ner till torpet - här i stan har jag gasspis och ugnen är helkass!

Ett riktigt smaskigt inläss du hade här - det tackar man för!

Ha en skön vecka och hoppas att vi får lite sol och fortsatt vååår!

kram

Lisa

husnummer30 sa...

Vad roligt att baka. Det kanske man skulle göra till veckan - måste ju fira att man är ledig 1:a maj!

Ha det fint! //Jill.

Tankar tar tid sa...

Jättehärliga cupcakes ... men som ViktVäktare är det nog inget för mig ... TYVÄRR!!! Det är sånt här som är det jobbiga ... att det känns som om det är massor man "offrar".

Visst är det härligt med planer för trädgården ... vi har en jättestor trädgård men väldigt lite rabatter ... har också prioriterat lekyta och fotbollsplaner för våra grabbar tidigare. Men nu känns det som om man vill ha annat ... mer rabatter och växter och trädgårdsland. Det får bli lite undan för undan ... man kan inte göra allt på en gång.

Kramar Christina

Anonym sa...

Har gått och längtat efter fika hela dagen...det lät så mysigt när det regnade på segelduken som vi spänt över altanen...men eftersom maken fick ihop mina idéer och kom igång så bra, var det inte värt att störa honom, tänkte jag...
Jag får njuta av dina bilder och försöka känna lite smak - det som är bra med det är ju att jag inte lägger på mig...
Vad allt blir vackert som du lägger en hand vid!
Måtten är så inbjudande - behöver själv sådana hjälpmedel för att öka inspirationen i köket! Med glada mått kan man ju inte låta bli att använda dem...
Jag kan riktigt se den stora hyllan du inhandlat idag, har varit på spaning efter något att sätta på väggen i krukboden - får nog bege mig iväg på någon loppis. Skall faktiskt bekänna en sak...jag har aldrig varit på Rusta, men nu efter att ha sett så fina fynd du gjort där så skall jag besöka det (kan inte släppa dynorna ifrån förra inlägget)!
Många kramar och tack för att du finns här på min skärm!
Bella

Änglahem sa...

Kvällens A-C,

Här tittar jag in snabbt innan sängen intas efter en LÅÅÅNG men fantastikst ROLIG DAG!!
Var så roligt att få träffa tjejerna och dom flesta var precis som man föreställt sig! Vi har skrattat, ätit, shoppat, shoppat, ätit och SKRATTAT!! Jaaa det var en verkligt lyckad dag.......men priset betalar jag imorgon....blir det inte många knop men denna värkande kropp. Men det var det värt!!!

Så söta mått!! Vill ha!! (som om jag inte handlat nog idag!!*fniss*). Åhh cupcakesen ser så goda ut!! Tar mig en som nattamat!! Mums

Ha det gott vännen!
Kramar/Ulrika

Anonym sa...

Vad mycket fint du visar! Älskar också köksattiraljer och även fikabröd så jag blev helt hungrig av de fina bilderna. Tycker så mycket om din blogg, hit kommer jag gärna tillbaka! Kram kram!

me and alice sa...

Hej A-c!
Känns som det är väldigt länge sedan jag var inne och läste några bloggar. Har varit utomhus den mesta tiden. Det blir så när vi bor som vi gör. Man umgås med grannar och hittar på saker tillsammans... Vad mycket härligt det var att läsa hos dig nu. Underbara måttbunkar du köpt i London. Dom hade fått följa med mig hem också, och cupcakesen... Ja dom skulle kunna slinka ner varendaste en...*fniss*
Många kramar till dig! /Susanne
Nu ska jag fortsätta läsa på din sida. Så jag inte missar något...
Ha det så gott vännen!

Galleri MochB sa...

Jag förstår att du var tvungen att köpa dom...:O) Härliga vackra cupcakes du bakat! Måste prova ditt recept någongång, mina brukar bli så torra...

Liten Bod sa...

Nu blev jag också sugen på att baka, det var jättelänge sedan! Måste kanske prova ditt recept :) Måtten var jättefina, och vilka bilder på bakverken... Heter det muffinsarna i plural :)? Kram, Tina

Useful Art sa...

Vilka otroligt söta mått!!

Förstår att du blir sugen på att baka :) Älskar cupcakes, jag har också bakat lite i helgen, men kommer nog inga bilder just nu :)

Sara

Maria sa...

Så fina! Hade gjort sig i mitt 50-tals kök. Skall hålla utkick efter något liknande. Muffins är aldrig fel,mums!

Glitter och Marsipan sa...

Vilka underbara pastellfärgade koppar.Cupcakes ser ju fantastiska ut.Hur lyckas du?Får nog titta på ditt recept.
Ser fram emot bilder från ditt växthus.
Ha en skön dag.
Anette

Anonym sa...

oj underbart gott... skicka över en *leR*

Radhusdrömmar sa...

Vilka fina mått! Den där ljusblåfärgen är fin, sån skulle jag vilja ha.
Åh vad gott det ser ut!

Ska bli kul att se hyllan.


Ha en fortsatt bra vecka!

Kram
Johanna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

mmm så gott det ser ut.
Så underbara skålar du köpt förstår att du inte kunde motstå dom...vill oxå ha...*LER*
Jasså ett skåp till...det ska bli kul att se hur det ser ut.

Ha en underbar dag/em
Kram Pernilla

Anonym sa...

Nu är jag tillbaka här hos dig och oj så många inlägg jag har missat... har verligen dagarna gått så fort...

Sååå underbart ljuvligt söta mått du har köpt. Bara av att titta på dom så längtar man efter att få baka.

Jag är precis som dig - jag älskar saker till köket... och köksmaskiner också. Men det är ju där jag tillbringar mesta tiden i huset känns det som och då vill jag verkligen ha bra och fina saker just i köket så jag trivs.

Dina Cupcakes ser verkligen goda ut och med lite eftertanke så kanske jag också borde baka lite imorgon. Hm... jag bakar ju i och för sig var och varannan dag här hemma.

Kram Kram

Lilla Blanka sa...

Åh vad fina kärl..underbara färger också!!!
Muffinsarna ser jättegoda ut..gott med frosting på :)
Mia

drömmen om vitt sa...

Förstår att du har måtten framme, gud så söta och vad sugen jag blev på att baka. jag kan nästan känna doften av dina muffins.
Ha det så gott.
Lotta:)

LOPPISLIV sa...

Hej raring...tack för din rara kommentar....Wow vilka söta mått i pastellfärger du fått tag på...London nyheterna tröttnar vi inte på...ge oss mera bara :-) du visar ju så mycket fint....Tack för receptet...kakorna ser ju ut som små konstverk....Ha det gott...Kramis Paula

Marie sa...

Vilka söta mått du köpte i London, helt ljuvliga pastellfärger! Cupcakesen ser väldans goda ut, en sån hade ju inte varit fel såhär på kvällskvisten!!!

Ha det bra!
Kram Marie

Designe sa...

Vilka underbara mått!..de skulle jag oxå gärna ha!:) ..och vilka smarriga cupcakes oxå! Läckert! Kram :)

Majas mammelucker sa...

Mums..dom var goda..
urläckra bakverk du kan du ..
jätte fina mått..förstår att du tog alla tre..
loppis ja finns det nåt bättre..
var på ett i lördags..visar sakerna senare..
Ha en trevlig valborg! Kram Maria

Villa Nyhem anno 1918 sa...

så härliga bilderdu bjuder på ser smskigt ut kram Maria

Kol och Rosors sa...

Vilka mumsiga muffins & underbara mått i härlga färger...
London är en härlig stad,den får man aldrig nog av...så mycket inspiration...

Ha det så gott!
Kram L-Lott

Marie Söderberg sa...

underbar sida..massor av kuliga sdetaljer att kika på, kommer åter..
ha det så härligt !!

Poppins sa...

De där måtten hade jag inte heller kunnat motstå. Ursöta!!!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vilka helfräcka cup´s (heter det så?) Får man fråga vart i London du köpt dem? Hejsvejs P.

Anonym sa...

Hej! Känner du till något ställe i London där man kan köpa kul dekorationer till kakor och tårtor eller räcker det att gå in i en "vanlig" mataffär? Måtten är underbara. De skulle passa så bra i mitt kök ;)