torsdag 29 januari 2009

Först måste jag bara....

.. säga att jag är rörd till tårar av alla fina kommentarer och mejl jag fått senaste dagarna..
Mitt förra inlägg om mina döttrars flytt.. ni är underbara som peppar och kramar om där ute i den fantastiska bloggvärlden.
TACK tack.. jag kommer snart att hinna runt till er alla!!
Och tårarna är liksom på glänt hela tiden denna känslosamma vecka, det bara är så och jag låter det ske och kännas.
Inte många skrymslen i huset är i sin ordning, det står kassar, kartonger lite varstans och det får också vara så.
Snitslad bana skrev jag om i förra inlägget och det är det verkligen, mysfaktorn är låg här i huset.
Men så glad jag blev när jag såg att mitt blåbärsris blommade... så skirt och ger mig förtröstan om ljus, stundande vår..


När jag var på Formex för några veckor sedan så fastnade jag för en monter med så himla fina kläder, helt i min stil.. säkert känner många av er redan till märket men för mig var det nytt.
När jag kikade på hemsidan tyckte jag mig inte se de underbara vårnyheter som de hade på mässan... men de kommer nog snart..
MELMELLI hette klädmärket.. håll utkik för jag tror det kommer sälja stort med tanke på hur mycket folk det var som klämde och kände på plaggen där på mässan.
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Kram från en gråtmild men glad och stolt mamma
Ann-Catrin

38 kommentarer:

Elzie sa...

Åh vilken vårbild! Något man verkligen behöver när man ser verkligheten utanför fönstret. Snö i stora tussar som kommer ner! Tack och lov verkar det inte lägga sig.
Hoppas du får en fortsatt bra torsdag.
kram Elzie

Änglahem sa...

Men lilla vännen.....dom flyttar ju inte till andra sidan jordklotet....för det GÖR dom väl inte*kom på förskräckt här*?
Det här nog till lite att bli lite blödig när barnen släpper mamsens kjol. Fast inte kan jag komma på att min mor grät....undras vad det betyder?*haha*...El och vatten räkningarna blev lägre, telefon räkningen ännu MINDRE....dom fick mer pengar över*fniss* Det var nog bara skönt att ungarna flyttade....se det positivt...2 TJEJER som flyttar samtidigt...tänk på telefon räkningen så blir du nog gladare*fniss*. Är jag inte en fantastisk glädjespridare?!*hihi*

Vad FINT det var med blåbärsris som blommar inne, aldrig sett förut.

Ha det gott gumman!
Kram, Ulrika

Jenny sa...

Åh vad härligt att se blommande blåbärsris, passar så bra med tulpanerna oxå:)
Jag gillar Melmellis kläder, köpte en jättesöt tunika i det märket i våras. Ska bli spännande att se deras nya kollektion!

Ha en riktigt bra dag,
Kram Jenny

Lallis - liv och leverne sa...

De bilderna... är underbara! Och jag förstår verkligen att det måste vara energikrävande dessa dagar för dig.
Kram Lallis

Anita sa...

Åh! Som jeg gruer meg til barna skal ut av huset!! HEldigvis er det lenge til selv om det går forferdelig fort!! Så bra at de skal bo sammen, ekstra trøst for mamma`n det! Nå skal jeg kikke til mine små! Kos deg!

My White Cottage sa...

Hej gumman!

Förstår att det måste vare en stor omställning i livet när ens barn flyttar hemifrån... För en annan känns det än så länge ganska avlägset (killarna är 7 och 10 år) men vips så lär vi också vara där...

Så underbart vackert ditt blommande blåbärsris är! Sist när jag var ute i skogen med hunden såg jag ett ställe med massor av blåbärsris (vilket inte är så lätt att hitta här nere på Österlen), nu känner jag att jag genast måste bege mig dit igen och plocka med lite hem! Tack för inspirationen vännen!

Många och varma kramar till dig!
Jenny

Unknown sa...

Ja livet är en prövning av roliga och tråkiga saker, tänk va underbart ändå att känna så till sina baran, alltför många barn har ingen som bryr sig om dom. Vilken tur dina barn har som har dig!!

Va underbart vårigt med rosa tulpaner och blomande ris...ljuvligt

Sköt om dig gumman, kram Pia

Nettan sa...

Jag förstår att det måste kännas " blödigt " i ögat när ens barn tar sitt pick & pack & flyttar fr. hemmet !
Klart man ska få gråta ut... ;0).

Har oxå en sådan vecka fast av sorgligare saker, begravde min favvo Moster i Fredags & igår var det 5 år sen Mamma gick bort, så på mig rinner tårarna med...

Härligt blommande blåbärs~ris, våren är på väg... =0)
Kram Nettan

Lotta sa...

Hej,
läser och begrundar...min tid kommer också och förstår att det inte blir helt lätt. Barnen är nu 16, 14 och 12...inte så långt bort tror jag.
Var ålder har sin tid.
Ha de så bra.
kram Lotta

Inspiration i vitt sa...

Hej A-C, jag blir rörd till tårar utav det du skriver för jag är i samma situation som du.
Mina flickor börjar bli stora och min 20 åring flyttar till Spanien om 14 dagar och jag är så ledsen för det samtidigt som jag är stolt och jag tycker hon är såå modig.

Precis som du skriver så är det en ny tid som börjar och jag ser fram emot den precis som jag förstår att du gör och nu snart kan man börja göra lita andra saker i livet.

Vad skönt att dina flickor ska bo ihop och att de har varandra.
Stor kram till dig/ingela.

Eva Linnea sa...

Vilken härligt vårlig bukett du visar! Det piggar upp i vårt grågrågråa väder. Fast i dag känns det ju lite lättare med den gnutta snö som har fallit.
Det jag märkte mest när mina barn (2 st) flyttat var att det blev så tyst hemma. Men mina flyttade ett i taget så det blev en successiv avvänjning.
Ha det gott!
Kram Eva Linnea

Viola sa...

Vilken underbar vårlig bild, så du börjar återhämta dig så smått, det tar lite tid jag lovar dig, en stor omställning det är det...ha det gott, stor kram

Les Cotrions sa...

Hello my friend! If I understand what you wrote, your daughter came to live by herself...I understand it must be sad for you! My 18 son lives now in Milan and it has been difficult for me too when he left! But they grow and it's right they leave the parents to become adults!
Anyway your flowers are gorgeous and the web-shop you suggest too!
Have a nice day and...smile!
Hugs
Vale

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Hoppas att det känns lite bättre nu..men jag vet, det känns svårt, våra små barn som har blivit stora,
jag tycker det kändes redan då första allvarliga killen kom in i min dotters liv, jag blev liksom tvåa på en gång..det kändes..
Du Melmelli, jag hade en klänning på mig från det märket nu i Jul, en underbar svart med broderier på...
Ha det gott
Kraam Anette

Celias Spetsar sa...

Underbart, underbart, uuunderbart jag längtar till våren. Blev sjukskriven till den 15 april så det ska bli skönt att få följa våren.
Ja, du vännen jag förstår att det trillar tårar, men tänk på en sak, du har dem kvar, de ska "bara" flyga ur boet du mister dem inte för gott, krast av mig, men det är ju ingen bilolycka eller ingen farlig sjukdom de har drabbats av. Så torka tåren och tänk positivt, kram.

Vilka finfina kläder. Hoppas inte alla var lika små i storlekarna som de var till den lilla modellen ;-) Jag tror det blir en tripp till Malmö när alla behandlingar är klara.
Kram Linda

Mitt hvite hus sa...

Hei lilla gumman:O=)


Du bjuder på vakra vår bilder i dag:O=)

Det er nå bra at de ikke flytter til et annet land. Min datter flyttet til Usa når hun var 17 år. Såå følelsene kjenner jeg veldig godt igjen.

Det går bra skaø du se. Klem Kerstin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

En så härlig bukett!

Såklart det blir en stor omställning i livet nu när döttrarna flyttar - för alla... Men det kommer alldeles säkert att gå bra. Och nu öppnas möjligheten till en helt annan typ av relation till döttrarna. På många sätt kan jag känna att jag fått en mycket bättre relation till min mamma sedan jag flyttade hemifrån. Bättre kanske inte är rätta ordet egentligen, den har alltid varit väldigt bra, men numera har vi ju en "vuxnare" relation. Mer som två kvinnor och inte hela tiden som mamma och dotter. Mamma är ju alltid mamma, men det är givande att kunna ha en annan typ av relation också.

Nu har jag kanske snurrat tillräckligt... ;-) Hoppas du får en riktigt fin helg!

Mamma C sa...

Vad härliga bilder, har aldrig hört om detta märka. Ska kolla in sidan.
Kram Mamma C

Färjtorp sa...

Men så vackert, blåbärsris som blommar!!
Kram Johanna

Jenny sa...

Så himla fint med blåbärsriset och tulpanerna. Vårt ris finns under miljoner ton snö så jag kan inte plocka in till tulpanerna jag köpte idag. Vad sorgligt med barnen som flyttar hemifrån, men jag antar att det är det som är meningen. Jag undrar hur livet ser ut den dag mina grabar flyttar, de är 11 och 6 nu! Och åtminstone den yngsta säger att han alltid ska bo hemma! /Jenny

Willewira sa...

Hej vännen!

Hoppas att det blir lite lättare snart för dig...

Skönt med lite härliga tulpaner som kan lätta upp sinnet. Vackra saker och ting att titta på gör livet lite lättare. Ibland... :)

Härligt klädmärke!! Mycket snyggt och mycket vill-ha-stämpel. Ska lägga det på minnet.

Önskar dig en bra helg, trots alla flyttbestyr och seperationer.

Stor varm kram!
Willewira

drömmen om vitt sa...

Jaa! du jag kan inte ens tänka tanken att mina flickor som nu är 15ton och 16ton ska flytta ifrån oss så småning om....Nu har vi även en liten prins i 10årsåldern...Men flickorna är snart där....hujeda mig...och det är sant ....min mamma har alltid sagt att barnen är till låns...men tur är väl det:)
Trevlig helg!
Lotta

Mjuka sa...

Så fantastiskt vackert med blommande blåbärsris! Hoppas att mitt också börjar blomma
kram malin

Viveka i Bläckhornet sa...

Så uppmuntranade vår bild du bjuder på. Skönt att veta att vi går mot rätt årstid :)

Ha en fin helg

Kram Viveka

Unknown sa...

Åh nu blir jag sååå vårsugen!! Hihi Ha det gott! Kram Petra

Mia sa...

Visst är det härligt när blåbärsriset börjar blomma. Det hände mig också i julas. Härlig bild!

Vi har inga barn än men jag kan tänka mig att dagen då de flyttar är en enorm förändring, men du kommer alltid att vara deras älskade mamma.

Njut av den kommande helgen!
Kram Mia

Helene sa...

Gulle gulle dig! :)

Jättefint blåbärsris! Vackra färger.
Fredagskram till en fin mamma

Annas skattkammare sa...

Förstår att det måste kännas.. och att det är blandade känslor.. men med dig som mamma kommer de klara sig fint! =)
Underbara bilder på våriga blommor och blåbärsris!
trevlig helg vännen!
Kram /Anna

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Så fint du skriver om dina barn och visst är det så, de är bara till låns. Jag blev rörd när jag läste ditt förra inlägg och tänkte att än har jag några år kvar men det går så fort, alldeles för fort. Så fint ditt blåbärsris är :) Ha en fin helg!

Kram, Susanne

Liten Bod sa...

Jag känner med dig, där du går bland kassar och lådor! Min dotter har varit bortrest en vecka nu med sin pojkvän, och jag saknar henne verkligen även om vi inte ses varje dag annars trots att hon bor hemma. Det är nog lite skillnad på mammors och döttrars relation jämfört med sönerna. I alla fall bland de jag känner som har både och... Om man inte känner av när de flyttar, vad har man då för relation? Kram, Tina

Solsjö - Under en vind sa...

Såååå fina bilder!!!

Tänker på dig ska du veta!!

Önskar dig en skön helg! Kramar!

hoppas att min inbjudan nått dig så att du kan kika in då tid och lust finns....

Anonym sa...

Vilken underbar bild.
Ha en mysig helg och tänk på vad mysigt det är när du träffar döttrarna.Då har du något roligt att se framemot.

Kram annica

Hanna sa...

Vackert!
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Hanna sa...

Hej!
Vilka härliga bilder på blåbärsriset! Undrar om jag ska ta med mig spaden ut i skogen imorrn, och gräva fram lite blåbärsris :)

Förstår 'ångesten' för barnens flytt... inget jag ser fram emot!
Tiden går ju så himla fort!!

Ha en trevlig helg!
Kram kram Hanna

Kol och Rosors sa...

Vilka härliga vårbilder!

Blåbärris är så vackert...

Varmt Välkommen in till mej.

Trevlig helg!
kram/L-Lott

Marie sa...

Förstår att det måste kännas sorgligt när barnen flyttar hemifrån, klart man måste få gråta. Mina barn är ju så små än, men tiden går ju så himla fort och en vacker dag är jag i samma situation, är helt övertygad att jag kommer känna det precis likadant som du då.

De där kläderna från Melmelli stod vi också och kollade in på mässan, helt ljuvliga!!!!!!!

Min största kram till dig!
Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, vilken vacker tulpanbukett, med blåbärsris, men hur ska man hitta det under snön..... tänk så här, du kan vara jättelycklig över att du har barn som kan flytta hemifrån och står på egna ben...utan fysika och psykiska problem, bara det värt att fira: ) Ha en skön helg nu! Mari.

Malin sa...

Ja, visst är Melmelli fantastiskt!
Har äran att sälja detta märke på jobbet och Gunnel som designar alla kläder är en fantastiskt underbar tjej.
Härliga kläder och en lyhörd designer som lyssnar när vi säljare har nåt att påpeka!
Snart trillar vårkollektionen in i butiken och jag längtar redan!!!

KRam