söndag 4 januari 2009

Som popcorn..

Jag vet inte hur ni fungerar.. men jag är så där när ett nytt år börjar då händer det någonting i mitt lilla huvud.
Jag vill göra om överallt, slänga ut, möblera om....man kan nästan likna det som när man poppar popcorn...först litegrand.. sen bara mer och mer.. tills det poppar över.. så känns det just nu.. det är på gränsen att locket börjar lyfta sig....mitt huvud är som en popcornskastrull.
Nu ska jag lugna ner mig... strukturera upp det... och börja med en sak... inte två eller fem som det brukar bli.
Anders får nog ta ett lugnande snack med mig... ta ner mig på jorden...
det är han rätt bra på.. när han börjar dilla om att det där det tar lååång tid och det där måste man göra till sommaren...och. det där har vi verkligen inte råd till...och... men då har jag redan slutat lyssna....på väg mot nya mål och trixiga idéer.


Nu ska jag äta upp det överblivna lördagsgodiset, dricka te i min söta Laura Ashley kopp.. drömma mig vidare och planera för här poppar det som bara den...

KRAM
Ann-Catrin

38 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Søte du, hihi.
Det er godt å kjenne at energien og pågangslysten popper litt!

Selv skal jeg sy nye gardiner til et skap med glassdører, herregud så lei jeg blir av å flytte på tekstilen som bare ligger der og venter på å bli sydd, nå skal det syes og komme på plass, basta bom!
Klem

Eva Linnea sa...

Det känns absolut igen! Kram Eva Linnea

Änglahem sa...

Snälla Annki!!...kom hit ner och poppa lite med är du snäll...inte ett majskorn i sikte här inte!*tihi*.
Dom där karlarna....bara "sabba" popkornsmaskinen*haha*....konstigt vad man hör sämre imellanåt!*tihi* men det är skööönt det! Bara slå dövörat till.....

Ha det gott goaste Annki vännen!
Kram, Ulrika

Himmelbit/Njut en smula sa...

Ja, ibland skulle man önska att man hade minst 48 timmar på sitt dygn :-D. Tänk, då skulle man kanske hinna förverkliga iallafall hälften av alla idéer.

Jag har också en "bromskloss" här hemma och det kanske är tur ibland ;-) :-D.

Ha en toppendag!
Kramar

Jenny Oak Fae sa...

Jag känner också igen det där..!
Men i mitt fall handlar mina tankar nu om en STARK längtan efter ett annat & bättre boende...

KRAM, Jenny

<3

Anonym sa...

¨Jag har inte riktigt haft tid med så mycket iéér än. Jag har varit mycket ute i det vackra vintervädret och då är man helt slut efter allt tid ute.

Tänk att man kan bli så trött efter det!!!!

Härligt trött!

Idag ska det mesta av julen bort, låter lite fattigmanssilver och någon ljusslinga vra kvar dock

Spännande att se allt vad du ska hitta på :)

Kram Lena

Viola sa...

Du här är det ständigt krig uppe hjärnkontoret, hade jag inte haft mannen så hade vi nog flyttat vartannat år, istället har det gått 5-6 år mellan varje flytt, måste hela tiden ha nya utmaningar annars blir livet för tråkigt, ibland önskar jag att jag bara kunde var nöjd med allt som det är men det går inte blir rastlös....att man är kreativ kan ju både vara positvit och negativt, men jag mår som allra bäst när nya projekt poppar upp, har nu ett jätte där golv och höga taket är inblandat på landet, vi får se vad som händer, ha en skön vintedag
,kram

gamla skolan sa...

Nytt år , ny start , då vill man allt på en gång , göra allt hemma , börja motionera , helst gå ner i vikt . Så du är inte ensam ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Anneli sa...

Haha - känner igen o igen o igen...
Vilken tur att man inte är själv om detta fenomen, The Man tror att jag är en utomjording...
Kramar/Annelie

Lisas torp sa...

Oj, oj, så du måste ha det - popcorn i huvudet! Men jag kan känna igen mej litegrann när man börjar trixa och fixa i tanken - det går ju så smidigt och man kan ju helt enkelt inte fatta att saker kan ta tid och den tröga verkigheten tränger sej på!
Tur att du har din Anders!!

Ha en jätteskön eftermiddag!
Kram
Lisa

C De-sign sa...

Vad härligt att du har så många ideér!!!!!! Låt det poppa på bara!!!! Det sorterar sig självt, för dygnet har bara 24 timmar....men skriv upp och spara alla dina ideér! Jag känner lite igen mig, och åren har lärt mig att det inte alltid innebär att man måste förverkliga alla ideér... en del fungerar som "språngbräda" till andra........ nya, ännu bättre.... Jag ser fram emot ett givande bloggår med alla er fantastiska bloggare, så inspirerande! Stor Kram fr C

n o r d i n g å r d e n sa...

Gud va goa de där rosa mjuka såg ut ( hur kan jag ens tänka tanken efter allt ätande: ) jamen detta är ju för kul, vilken bra beskrvning, popcornkastrull! Så känner nog jag med, och många i denna bloggvärld, därför är det så himla kul att äntligen ha mött de som förstås, hur galna vi egentligen är: ) Ha en gott nytt inredningsår med massor av ideér! Mari.

Anonym sa...

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver!!! Jag har massor idéer som poppar upp i mitt huvud och jag vet inte hur jag ska få all tid ( o pengar :P) att räcka...

Celias Spetsar sa...

Visst känns det igen, synd/tur kanske att det inte poppar lika mycket hos min man. Tillslut tröttnar jag på att vänta på att han ska vara med på banan och bara gör, så får han tycka i efterhand :-)

Jag hade behövt dig här i köksplaneringen, för nu börjar det snurra på.
Jag ska på behandling på torsdag så innan dess måste vi ha tömt det mesta i köket för sen följer en kass vecka. Snickare står i dörren och vill sätta igång.
Kram Linda

Mamma C sa...

Ja sätter det igång och poppar så har det en tendens att poppa över här oxå faktiskt. Men det är kul att få ha dessa ideér som några kanske får bli verkliga.
Kram mamma C

Syster vit sa...

Ha Ha ibland känner jag mig också som en överfull popcorn gryta,med en man som bromsar.....ibland realistiskt tråkigt men men...
Kram
Marina

ängeln i vitt sa...

Vad rolig du är :D men tänker jag efter så är jag nog lika dan. Ta bara våran lilltoa, det är absolut inget fel på den igentligen men jag ska måla trätaket och då känns det som att jag måste gå över väggarna och golvet oxå.

Till hyllorna i köket har smideskonsoller... nja, det ska nog bytas till trä och använda dom i smide till andra hyllor.

Sedan spanar jag efter en skänk eller nåt liknande till köket. Hittar jag en sån ja då ska jag kasta ut det vidriga vitrinskåpet. Det är så här jag håller på haha.

I veckan ska jag på auktion igen för jag har sett (ännu bara på bild ) en gammal avskavd järnsäng och ett litet zinkbadkar mm. Blir nog dyrt men jag måste dit och kolla.

Ha det bäst vännen

Kram Carina

Krusidull sa...

Hej från ett annat popcorn
i kastrullen
Kram
Krusidullan

♥ Anna Wais ♥ sa...

Känner igen mig! =) Ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen av alla idéer och tankar som snurrar runt i tankarna. Tur att man har en fästman som kan ta ner en på jorden nångång ibland =)

Kram

Anna

Skomakartummen sa...

*fniss* känner igen mig väldigt bra... min mamma påpekade det senast i dag "du kan väl ta det lite lungt ett par veckor" *fniss* undrar vad mamsingen menade med det. kram sari ps koppen är ljuvlig

Marie sa...

Vad skönt att höra att det poppar hos fler än mig, hihi. Tur att vi är lika tokiga allihopa så vi förstår varandra.

Ha en bra vecka Ann-Catrin!
Kramar Marie

♥ Fyra årstider sa...

Bloggandet ger oss griller i huvudet.
Kram Lotta

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så masse vakkert hos deg, som alltid!:)
Ønsker deg et kjempefint nytt år!

Stor Nyttårsklem fra Chatrine:)

alegni sa...

*skrattar*
åh, vi är så lika, du o jag. tur att vi har våra gubbar som lägger band på oss mellan varven ;)
kram
ingela

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej älskade popcorn!!

hihihi...här är det likadant...hihihi..poppar å poppar både i huvudet å i micron.Har kommit in i ett popcornstim överallt.
film å nypoppade popcorn, å min hjärna poppar av ideer....
Det lär bli ett spänande år!

Kramizz Nilla

Anita sa...

Sånn er det ja! Men jeg er der mest på hobbyfronten! Har vært og shoppet litt stoff idag, og har store planer i mitt hode! Nå skal jeg quilte den bittelille siste rest på mitt store teppe! Kos deg!

NinaH sa...

Japp- nyår skapar verkligen en massa ny energi & lusta till att förändra & kreera! Sant!!

Annas skattkammare sa...

Det var en bra liknelse.. Det är precis likadant här.. vill massor! tyvärr har nog mina popcorn bränts vid idag för jag ligger i soffan med världens huvudvärk..
Ha en mysig trettondagshelg!
Kram /Anna

Les Cotrions sa...

Enjoy your tea and make projects! A fantastic way to start a new year!
Happy week!
Vale

Karin Lindström sa...

Hej vännen!
Härligt att det poppar hos dig i alla fall! Här har jag mest lust att rensa just nu. Huset är helt upp och nervänt nu när man ska ta ut julen och så har jag börjat plocka i alla möjliga kartonger och skåp också! Vet inte var jag ska fota till bloggen, det känns inte vidare inspirerande någonstans just nu *ler*!

Ha en skön trettondag!

Varmaste kramarna

Karin

Millas hem sa...

Haha!
Låter mysigt det där..."äta upp det överblivna lördagsgodiset"!
Skulle jag också gjort, om det någongång blivit något över! :)
Söt kopp!
Kram Camilla

Inspiration i vitt sa...

Ja tänk vad man känner igen sig i det du säger, vilken tur att våra män tar ner oss på jorden i bland fast man kanske inte riktigt vill det hihihi.
Jag är glad över att du har så mycket idee'r så att jag kan få njuta utav dom här hos dig.
Kram på dig/Ingela.

Annika sa...

God Morgon
Känner precis som du :) Jag har nu tusen ideer som bara vill fram... men jag liksom du har en klok man som ibland tar ner mig på jorden igen... Fast skall erkänna att under helgen så har han vid flera tillfällen själv börjat tala om att göra om så det här året kanske det blir massor gjort...hihi...
Ha en fortsatt bra vecka.
Kram Annika

Jojo sa...

Jaaaa, här har du en till med popcorns-syndrom =)

Jag har såååå mycket jag skulle vilja ha gjort här hemma, men om bara pengar, tid, ork och lust skulle räcka till. Främst är det väl då det där med pengar som är den stora boven i dramat. Men å andra sidan så är det väl just det som gör det så överkul då man hittar på billiga loppis och seccondhand lösningar =)

Hoppas du får en fin mysstund och en trevlig vecka!

Kramar i massor!!!!
Jojo

Anonym sa...

Hej :).
Åh vad fint ni fått det hemma. Nya projekt hela tiden gissar jag *fniss*. Inredningsbloggande kvinnor är nog rätt hopplösa :)? Men kreativitet är bra...hälsa maken det ;).
Jag gissar att vi bor ganska nära varandra...å att vi den 21 dec var o handlade o njöt av lugnet i det köpcentret??? Deras sushi är god där...OM jag nu gissar på rätt ställe vill säga :).
Jag har kikat in i din blogg då o då under året som gått...å inspirerats massor! Å jag blev såå glad för recepttipsen i julas, inte för att jag hann med dina som lät såå goda. Men de inspirerade mig till liknande klappar :).
Vill önska er en God fortsättning!
Kram whitevintagedreams

Anonym sa...

Jag menade att vi förmodligen var och handlade julklappar i samma köpcentra...samma dag. Inte för att det är viktigt, men jag är nog lite luddig i mitt beskrivande. Ivrig att skriva snabbt :)?
Kram whitevintagedreams

Anonym sa...

Så där ja, nu blev jag godissugen IGEN. Älskar sånt där skumgodis som du har på bilden..... mums.
Vilken ljuvlig lampskärm, har du sytt den själv??
Kram Mia

Zizzi sa...

Jag har också en ganska stor "nystart" idé! Jag funderar på att rum för rum ta ut alla möbler som står där, och sen "börja om från början", som om vi precis flyttat in. När rummet är tomt tror jag att man lättare ser på det med nya ögon. Det kommer kanske att ta ett tag. (Jag ska även tömma alla skåp och se om jag kan omplacera saker även där.)
Kram cissi