Jag gör alltid knäck till jul, inte för att jag själv är så där överdrivet förtjust i det men resten av familjen älskar det.
Min knäck gör jag i micron, det går på ca 8-9 min och fastnar inte i pappret och minimalt med kladd.
kaffebryggskannan är perfekt
Men gör aldrig misstaget att göra dubbel sats om ni inte har superhöga kanter och stor micro för då kokar det över.
ca 3 satser brukar det gå åt här hemma det brukar räcka om jag inte ställer fram det allt för tidigt innan julafton förstås.
Blanda 1 dl grädde med 1 dl ljus sirap i en kanna
Ställ i micron på högsta effekt ca 8 min
När det håller kulprovet är det bara att blanda i hackad mandel och hälla upp i formar.
|
Knäck är det enda julgodiset jag gör i år, vi har drivor med chokladaskar här hemma så det får räcka med det söta.
Annars lägger jag in några sorter sill, köttbullar, rödbetsallad, rödkålsallad, och gör skinkan förstås
Inte överdrivet mycket utan alldeles lagom man hinner med så här dagarna innan dopparedagen.
Vi har sååå kallt, svårt att hålla riktig perfekt innetemp så jag skulle inte klara mig utan min fårskinntofflor.
jag matar småfåglarna varje dag, gjorde faktiskt såna där bollar som Ernst gjorde här om dagen i tv.
Oj vad de kalasar där ute på de nu...
Man smälter bara margarin, blanda i havregryn och lite nötter till en lagom kladdig röra
sen rullade Ernst runda bollar direkt men det tycker inte jag gick något vidare så jag ställde det att stelna ett tag i kylen först innan rullning, det var mycket enklare och inte så kladdig.
han hängde upp dom men jag har lagt ut bollarna på vår altan så koltrastarna också kan smaska.
Kramar
Ann-Catrin |
8 kommentarer:
Oj, så mycket fint du gör! TACKar för tipset och receptet! Försökte mej på fudge igår - misslyckades totalt! Den blev bara rinnig och geggig, trots att jag följde receptet! *suck*!
Går nog till affären och köper istället..!
Det ser i alla fall jättegott ut med din knäck!
Ja, det gäller att vara rustad även inomhus med fårskinnstofflor! I min lägenhet är det däremot varmt och gott - så jag får fira min jul i stan i år!
Kram
Lisa
herlig.. slike lagde pappa hver jul..
har gjort de noen år.. men faller alltid tilbake på issjokolade..
vakre bilder..
klemmer =))
Så mange fine tips du kommer med. Tusen takk ♥ Skal lage litt julegodt til fuglene, det er kaldt her i Nord-Norge også. Ha en fin jul.
Klem fra Eva
Tack för recept ! Nu blir det kanske knäck till jul :)
GOD JUL & Kram
Anci
Tänkte också testa fågelbollarna. Kul att läsa om nån annan som testat. Lena/isis
Passar på och önskar dig en God Jul! Hoppas du får ett härligt jullov!
Kram Helena
Gott med knäck ! :-)
Här har vi bakat Vit ischoklad, hemmagjord daim, och pepparkaksgodis :
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
God Jul ! :-)
Hej Ann-Catrin, så gott, jag vill göra såna där i micron, men, är det inget smör? Var så länge sen jag gjorde dem men tycks minnas att det var tre ingredienser i af? Har kanske fel.. så himla vackert matsal du har i verandrarummet, vilken optimal plats att äta julmiddan på!
GOD JUL min bloggvän! Mari.
Skicka en kommentar