torsdag 16 februari 2012

med morot i

Fick tips om morotsmuffins som inte skulle vara så sockerstinna av min svägerska.
bakade dom för någon vecka sedan och de var riktigt goda.
Hmm men man känner att de är lite nyttigare muffins
 säger jag lite så där diplomatisk
För är jag riktigt sockersugen blir jag nog inte mättad är jag rädd
 sockertorsk som jag är.
Istället för smör är det kesella och det
är groddar i så ni kan ju bara tänka er
hur braiga de är för kroppen!!!



Och med en skiva briesost blev de helt suveräna.

Recept morotsmuffins

Sätt på ugnen på 225 gr

3 st ägg
1 dl socker
1 burk kesella 10%
3,3/4 dl rågsikt
1 dl vetgroddar (jag tog alfalfagroddar)'
3dl finrivna morötter
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt

Vispa ägg och socker poröst
Vänd ner det torra i smeten
Sist i med groddar och 3 dl finrivna morötter
Smörj muffinsformarna med olja
Klicka i smeten i formarna och strö över
pumpakärnor och ev solrosfrön
grädda ca 20 min

Ha det gott
Ikväll blir det Antikmässan för mig!!
Kraam
A-C

8 kommentarer:

Vardagskärlek sa...

Låter väldigt goda och ser väldigt goda ut också för den delen!

Måste jag testa någon dag:)

Kram Johanna

Kajsa sa...

Åhh va fina muffins, ja de rosa marängerna är ännu sötare men men..."lånar" receptet ha det gott Kajsa

Tinas vita bo sa...

Låter ju jätteläckert!!
Måste jag prova!! :))


Kram Tina

Cc sa...

Vilket bra tips det skall jag prova. Kram

Mamma C sa...

Tack för receptet. Dom ser jättesmarriga ut.
Kram Mamma C

alegni sa...

nää, de där ser ju alldeles för hälsosamma ut, a-c! ;)
fast jo, jag ska nog också testbaka dem någon dag!
kram
ingela

Hajan sa...

tack för receptet ,dessa skall jag
fixa i dag. Får skriva dit Kesella på
inköpslistan, brie -ost,skall jag
provsmtaka till På Spåret
kram f rån mig

Syster vit sa...

Dom är riktigt goda, bakade dom i förra veckan och känns faktiskt nyttiga också.
Kram Liselott