lördag 26 januari 2008

Att få ta fram plånboken...

Jag spinner vidare på det där med shopping...vad är det som gör mig så glad att langa upp plånboken..och sen gå hem med en påse. Vad det är i påsen har egentligen mindre betydelse.. ja nu pratar vi inte matpåsar för det ÄR INGET UPPHETSANDE PRECIS..nej nu menar jag sånt man gått och sneglat på, klämt på..tänkt på. För egentligen är köpelyckan rätt kort ändå... den där lite euforiska känslan sitter inte kvar länge precis...nej då är det nästa grej, klädesplagg som jag trånar efter.
Igår fick jag i allafall ta fram börsen och ta hem mina små fynd från Stadsmission.. det var en rätt så nöjd Ann-Catrin... hela 150 kr fattigare...och lite gladare..i allafall för stunden..hihi!!Den lilla minibyrån har jag redan målat vit..kanske ska jag byta beslag också. Ni ska snart få se den, långsam är ett ord jag inte känner till...nej här ska det gå undan.
Den gamla flaskan hittade hem i mitt kök, likaså glaslådan som tillhört ett helt set antagligen. De två söta ramarna för 10 kr styck kunde jag inte motstå. Silverborsten ligger redan på min nymålade skänk likaså ljusstaken i fattigmanssilverHar ju inte visat min nymålade skänk..kommer ni ihåg hur den såg ut förut?När jag ändå var i farten så fick sig spegeln sig en omgång också. I de gamla ramarna hittade jag gamla tapetrester som jag satte i. Om ni ser uppe till höger i bild ser ni ett litet vitt trådhjärta jag köpt på Ambiance Den söta kannan med rosen är gammal från Rörstrand , glaset är ett gammalt portvinsglas som jag lagt lite rosor i. den söta vita virkade asken i bakgrunden fick jag av min mamma hon fyndat för halva reapriset... på Åhlens... Och den söta silverborsten passar fint ihop med de gamla ljusstakarna i fattigmanssilverHär ligger lite torkade rosor i ett vackert fat på fot i fattigmanssilverTvå gamla sångböcker letade jag fram från bokhyllan..passar fint ihop och bildar en fin helhet tycker jag.
Jag känner mig nöjd med skänken..blev så mycket snyggare i en ljusare kulör.. nu kan jag se den varje gång jag slår upp mina ljusblå...med kuddrynkor och allt!!
Oh jag tror vi ska åka och titta ut ett snyggt fönster idag.. ett gammalt och vackert.. sambon ska nämligen snickra ihop ett vitrinskåp modell större...alla vi tittat på har antingen varit för dyra eller fula...näej fula är väl att ta i..men man är ju inte "flickan med guldbyxorna" precis...och har man en händig andra hälft så har man...så varför inte utnyttja det!!

Ha det nu allra bäst...ni underbara med så fina kommentarer...det värmer ska ni veta!!
Ann-Catrin

35 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Ja visst är det magiskt att ta fram plånboken för en stund.Det riktigt lyser om en när man handlat nått nytt...hihihi.
jättefina saker du fyndat!!!
Din skänk är ju bara sååå fin å med alla detaljer på den...wow!!
Kram å ha en bra helg!
Pernilla

Radhusdrömmar sa...

Ja ibland undrar man varför det är så kul att shoppa :-)
Men det är ju bara det ....

Vad fint du gjort, jättefin skänk.
En sån vill jag också ha.

Ha en toppen helg!

Kram Johanna

Kathys Home sa...

Jag har varit så nyfiken på vad du skulle komma hem med för fynd...hihi..å visst var det väl bra fynd för 150 bupp...ska försöka smita iväg under flytten idag för att shoppa lite på vår lada en bit härifrån om det nu går. Spegeln som du har på skänken är precis som min spegel i ramen, ja, för jag har ju ingen spegel kvar dessvärre de är så vackra de där ramarna. Mumsfina bilder...hoppas Ni hittar några bra fönster idag då så det kan bli ett vitrinskåp..Kram kat

LantlivsAnette sa...

Nämen du..wow alltså..här händer det grejer..långsam..jag håller med dig vad är det !!
Vilka undebara saker du har köpt..du beskriver köp lyckan så himla bra..så är det.
Man blir sååå lycklig över att öppna börsen..hi.hii..
Ojj ojj vad skänken blev fin nu..och spegeln..så fina saker du har där på skänken..jag har också en sån där silver borste med en spegel till faktiskt,den måste jag söka fram..
Kram Anette

Beas sa...

Nej, du kanske inte är flickan med guldbyxorna, men flickan med TURbyxorna...eller jag tror nog snarare det är skickligheten som gör att du kan gräva fram så fina fynd som du gjort. 150 kronor...helt otroligt billigt.
Skänken blev underbart fin vitmålad!

Ha en underbar lördag med många härliga upptåg. Här ska vi bege oss iväg på marknad.

Kram Bea

LantlivsAnette sa...

glömde ju en sak..hoppas att du hittar ett riktigt fint fönster så att mannen får börja snickra..åhh vad det kommer att bli fint..jag har flera fönster ute i bodan som jag skulle vilja göra en stor härlig garderob av till hallen..men jag måste liksom portionera ut mina ideer i lagom takt där hemma...you know ;)
Kram Anette

Lilla Blanka sa...

Jag håller med dig, det är roligt att handla (sånt som man tycker är roligt). loppisköp brukar vara extra roliga tycker jag och du fick ju tag på några riktigt fina fynd ser jag!
Skänken har blivit såå fin och det ser fint och ombonat ut kring den.
Kram o ha en bra lördag!
Mia

Lisas torp sa...

Jo, visst är härligt att shoppa lite ibland och speciellt nöjd tycker jag att man är när man har gjort FYND!!! Eller när man äntligen fått tag i något man länge suktat efter!
Fina små saker du hittade, och den vita ramen verkar ju sååååå söt!!!!

Skänken blev ju jättefin! Jag har en liknande i hallen, men med spegel också. Vilken skillnad det blev när den blev vit efter att ha varit avlutad!!!
Det låter spännande med skåpidén och fönstren. Vilken tur du har som har en "handy-man"! :-)

Ha en riktigt bra helg!

Kram

Lisa

me and alice sa...

Hej Ann-Catrin!!!
Här händer det grejer!!! Vad du hinner med. Skänken blev så jädrans fin. Vilket mysigt sovrum ni har . Älskar det lilla fönstret ovanför er säng!
Öppna plånboken ja.... Det är man alldeles för bra på! I alla fall enligt sambon. Det lilla lådfacket var helt enormt fint. Tänk att du fick alla dom där härliga grejerna för bara 150 kronor! Det kallar jag fynd.
Hoppas ni hittar det fönster ni söker.
Ha en mysig Lördagskväll du goa tjej!!!
Kramisar från Susanne

Dorthe ♥ sa...

Vilka fina saker du har fyndat. Så konstigt att läsa, det du skriver, för jag tänkte på precis samma sak, när jag hämtade hem min Madonna. Visst är det en härlig känsla...jakten på nya fynd och nya saker.

Kramar
Dorthe

Goa sa...

Underbart jättefint!!
Älskar din skänk..och visst är det nödvändigt med shoppande!! Det är en sån otrolig känsla...nästan som när man är nykär...tror att det är därför man alltid måste fortsätta, lättare det än att byta karl...*ler*
Puss och massa kramar på dig

MiaMaria sa...

Vilket härligt köp....och din skänk är underbar.....

Och shoppa det hör liksom till....man blir ju glad om så bara för en stund....fnisss..

Miamaria

Hem och Lycka sa...

Oo, vad mycket fint! Men håller med dig, undra vad det är det där med att shoppa.. kram!

Bodil sa...

Åh så mycket fint du visar. Och ljuset i dina bilder är väldigt speciellt.
Jag la särskilt märke till dina vackra skira gardiner. Urläckert tyg.
Ha en go helg!

n o r d i n g å r d e n sa...

Så makalöst vackert allt du gör och arrangerar! Fina loppisfynd och din vita skänk/skåp är så vacker!! Ha en skön helg! Mari.

My Lovely Things sa...

åh, vilka trevlig fynd. Jag stod och höll i ¨åna ljusstakar som du fyndat i dag! men jag köpte dem inte .De var jätte billiga men jag visste inte vadr jag skulle ha dem, men nu ångrar jag mig. När jag ser hur fint du gjort.

Otroligt fin skänk.Du har dekorerat jätte trevligt på skänken. Ja du har det så trevligt så!
kram Anna

Marie sa...

Det är verkligen en speciell känsla när man har köpt något man vill ha, man känner sig så himla glad och nöjd. Förstår om du är nöjd så många fina saker som du har fyndat!

Skänken blev verkligen jättefin och så mycket vackra saker du har på den. Du har så fint hemma!!!!

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Ps. Hoppas ni hittade något fönster!

Stina sa...

Otroligt fint, säger jag bara. Kram:-)

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ann-Catrin!
Vad roligt att du äntligen fick komma iväg på lite loppis, och att du dessutom fyndade med! :-)
Jättefina bilder du visar idag IGEN! Har ett likadant skåp, och spegeln ser väldigt bekant ut den med, fast min är svartmålad(tro det eller ej,- men det SKA ändras).
Det är verkligen jättemysigt alltihopa! Alltid lika roligt att titta in här!
Ha det så himla gott!
Kram Hanna

Änglahem sa...

Jaa...varför är det det igentligen?
Maken min suckar så lyckligt varje gång jag kommer hem med något nytt "fynd"...Ska nog iväg imorgon och leta lite fynd, måste ju hålla gubben glad och nöjd*tihi*.
Dina fynd är jättefina, den lilla byrån är sååå söt!

Byrån blev verkligen bra som shabby vit och så fint du gjort ovanpå!

Ha en skön söndag!
Kram
Ulrika

Smått och gott hos Lina sa...

Åå så mycket fint du visar!

Visst är det kul att shoppa hihi

Ha det bra!
Kram Lina

ChatrinesLiving sa...

Så fin komoden ble i hvitt!
Det er jo bare litt maling som skal til, så blir det som nytt!:)
Masse spennende små saker du har i rommet. Koselig!
Ønsker deg en fin søndag!
Klem:)

alegni sa...

det räcker inte med att ha vackra saker, det gäller också ha förmågan att placera sakerna så de tar ut sin rätt, o det kan du verkligen!
skön söndag!
kram
ingela

Unknown sa...

Åh du fick ju mkt fint för de 150:-
Jag är också en såndär shoppoholic.
Obotlig sådan också...
HA det gott kram petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Anonym sa...

Terapi det är vad det är, shopping=terapi... Jag tror det på riktigt.. jag mår i alla fall jättebra av det...
Fina fynd!

Vårt lilla hem sa...

Så vackert! Skänken är jättefin och fynden med!

Känner igen den där känslan av lycka när man precis köpt något, litet som stort, och alltid så kul att komma hem och packa upp det! Kankse är det så att iallafall en kort lycka för stunden kan köpas för pengar?!?! :)

Kul att du vann tävlingen, så vackra kort!

kram! Jenny

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina saker du fyndat!!! Allt gör sig i ditt fina hem! Din skänk är helt i min smak!

Att shoppa stillar ett begär...förstår precis det du beskriver....hi hi....Var ute och stillade den där känslan lite igår....

Ha en fortsatt skön söndag! Här strålar solen! Kram!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Fina saker du fyndat!
Skänken blev ju superfin, och borsen och ljusstaken passar ju perfekt där!
Kannan med rosen är jättefin! Precis sån´t som väcker mitt ha-begär!

ha en riktigt skön kväll!

Birgittas minnen sa...

Sådana underbara loppisfynd du gjorde, hårborsten och ljusstaken ger sådana härligt romantiska känslor, vackert med dessa saker på din fina skänk och rosor på fatet, var otroligt vackert. Kram och ha det gott.

Tea Kristin sa...

Shopping er terapi!!! :D Kjempefine bilder!!

Poppins sa...

Visst är det härligt att göra fynd! Och dina ser väldans fina ut! :)
Skänken blev snygg och kul idé med tapeter inom ram. Du har så mycket kul idéer!
kramar

Anonym sa...

vilka härliga fynd du har gjort.
Det är verkligen kul och shoppa loss ibland.Om det börjar bra så hittar man ofta mycket. Sen beror det också i vilken sinnesstämmning man befinner sig i.
Mycket snyggt på din skänk.
Ha det så gott
kramis

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Usch ja , shopaholic varning ibland !!
Men , man tycker ju när det är nästan gratis emellanåt... så varför inte . Är det sedan loppisgrejor så får man väl se det som ett miljötänk , eller hur ;-)
Dina fynd var ju underbara , för att inte tala om hur din byrå blev...sååå fin och med alla dina smakfulla ting på , me love Very much !!!
Tänker du måla sängen oxå !?!
Jag har inte någon affär , möjligtvis kunde jag kanske öppna en loppis och ett antikvariat;-)
Ha det gott !
Kram/Lotta

Tidsmästarinnan sa...

skänken blev ju helt ljuvlig i vitt.
Och vilka fina fynd! Njuter av alla härliga bilder du har på bloggen nu.
Kram!
S

Hanna sa...

Varför är det så kul att shoppa...vi är verkligen lättroade eller hur?
Vilka underbara bilder...fynden va ju prima.
ha de gott
kram kram