onsdag 21 maj 2008

Fortsättning följer.. titt i dotterns rum

Min äldsta dotter Josefin har det allra minsta rummet i vårt hus.
Hon fick ta över det när hon flyttade till London för att plugga design. Vi hivade över alla hennes pinaler dit och sonen Ludvig övertog hennes som är lite större.
Eftersom hon inte är hemma speciellt mycket så tyckte vi det var ett bra alternativ. Men mycket saker på väldigt liten yta.. det är inte så bra.. speciellt inte när man är en riktig bohem som hon nu är.
Nu letar hon ju bostad varenda ledig stund... så vi får väl se vad detta lilla näpna rum får för ansiktslyftning sen.... Som ni ser bor det en blivande designer här...men jag har lovat att skriva att det som är uppsatt på väggarna inte är något som hon gjort nu... nej det är gamla alster som hänger uppe!
Klädesplagget dock... har hon både ritat mönster och sytt upp... men det är inte nygjort heller!!

Vintageklänningarna hänger som draperi för en liten sovalkov.. den hade Ludvig förut, där innanför står det mycket kassar och annat som ska med henne när hon flyttar! Det är BARA vintage som gäller..om hon inte syr själv.. inga dussinkläder här inte!! Kuddarna är sydda av gamla påslakan.. och ja det är mamma som sytt dom! de söta prickiga muggarna kommer från Laura Ashley
Undrar om hon tänker ta med den gamla järnsängen när hon flyttar sen??? Det vackra pyjamasfodralet kommer från Zara home

Ni vet väl att det är BLOGGTRÄFF på söndag på Rosendal. Jag ska gå och jag är lite pirrig faktiskt, att gå alldeles ensam men det ska bli så kul att få träffa några av er in real life så att säga...Gå in till Evelinas hus och anmäl er om ni inte hunnit det....
Jag är medlem i bloggkoll... och det är ju såå bra man kan hålla sig uppdaterad när ni lägger in nya inlägg.. men just nu när jag har så mycket jobb.. ja då känns det nästan övermäktigt när jag nu hade 256 nya inlägg att spana in... men så mycket att se fram emot när jag får mer tid!!
Nu ska jag lägga mig raklång i exakt 20 min.. varken mer eller mindre, har varit vaken sen gryningen och gjort iordning för pubafton ikväll... den ska nu snart levereras och jag ska påbörja mat för en 40 åring... de e mycket nu!

Ha det gott /Ann-Catrin

44 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket mysigt flickrum! Vad duktig hon är på att designa och sy din dotter :) Otroligt fin järnsäng!

Kramar, Sofie

Jenny Oak Fae sa...

Vilket fint litet rum..!

: )

Kram, Jenny

<3

Karin i Villa Grå sa...

God eftermiddag vännen!

Jag var på väg att skriva god morgon, det går av bara farten eftersom jag förknippar dig och din blogg så starkt med morgonkaffe ;-) Fast nu är det iofs ett tag sedan den lilla bärbara fanns i köket, så jag kanske kan tänka om!

Vilket otroligt charmigt, mysigt och genomtrevligt litet rum hon har, din begåvade dotter! Så hennes alster på väggen är gamla, säger du? Not in a million years skulle jag kunna åstadkomma något liknande, oavsett hur mycket tid jag hade på mig. Hon har talang, den saken är klar!

Om hon hittar bostad (och det är klart att hon gör till slut), tror du då att hon kommer att inreda sitt hem i samma anda som mor sin? Nu bor hon så himla fint, jag hade gett en hel del för att ha ett sådant rum när jag var ung!

Lycka till med pubaftonen för 40-åringen och ha en UNDERBAR dag på söndag! Jag är ju som du, går ogärna själv, men det hade jag ju inte gjort om vi kunnat åka. Ni kommer garanterat att få en riktigt bra dag, ni som ses där. Japp, jag är avis *ler*

Kraaaaaaaaaaaam!

Karin

Tidsmästarinnan sa...

Vilket fint och personligt litet rum. Härligt med alla vackra skisser på väggarna!

Och vilken säng!! Hjälp så fin. Om jag vore du skulle jag hoppas att dottern inte ville ta med den när hon flyttar hemifrån, hihi!

Vi ses på söndag!! Det ska bli jättekul! Det pirrar lite här också vet du :-)

Kram på dig!

Änglahem sa...

Jaha....när ska jag komma?!....tihi...trädgården menar jag....i nästa liv?... i mitt nästa ska jag förhoppningsvis bara ta det lugnt och vara coool*fniss*.

Josefine...det är ett väldigt fint namn!! Hugo & Josefine....*ler*.
Det där lilla söta rummet kan jag ta och hyra när Josefine flyttar hemifrån....ha som mitt lilla fly hemifrånlitesemesterviste*puh det blev långt*, det är sååå fint och gulligt!

Tidigare alster? Tror inte de flesta av oss hade kunnat se om det var nytt eller gammalt....som Karin säger...Never in a million years att vi hade kunnat göra något liknande ändå!! Jag håller fortfarande tummen för henne, när får hon veta om hon kommit in eller inte på Beckmans?

Varför ska det alltid bli så mycket här just i slutet maj/början juni....måste allting ske i sista stund? Här är det knökat som jag sagt + att det kommit till en skivinspelning för stora tösen på lördag...då vi andra är på konfirmation...och hon ligger sjuk Igen i halsont och feber stackarn...så dagens långa utflykt med skolan missade hon..inte första gången det händer.

Hjälp...nu blir det en av mina långa romaner igen*tihi* sorry...

Nu ska jag avsluta tjöteriet här!
Ha det så gott min vän, försök att hämta andan mellan alla passen.

Kramaaaar, Ulrika

My Lovely Things sa...

ojojoj!!

ja vila effektivt i 20 min..sen så får vi hoppas du är pigg som en mört..du vet man fdår den bästa vilan när man vilar en kort stund..så där så man precis börjar dregla..då är det som bäst..fniss..fnisss.!!

jätte mysigt rum....

ha det så gott..
kram anna

Elzie sa...

Mysigt rum. Ja, det är inte lätt för de unga att hitta någonstans att bo, det är då säkert det. Men säket har hon tur och får napp någonstans. Hon är duktig på att teckna och sy.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

PS! Jag gick ur bloggkoll av samma anledning. Kändes som det stressade upp mig totalt *s*.

Annas skattkammare sa...

Hennes rum är så fint och personligt, och duktig är hon på att sy och designa! Vad roligt! Hoppas hon hittar ett bo som känns bra. Kram /Anna

Bodil sa...

Du skriver att ert hus är så litet. Kan inte fatta det riktigt. På bilden i högerkanten tycker jag att ert hus ser stort ut. Sovrummet som du visar här är bara helt bedårande. Ser så svalt och fräscht ut.
Åh vad du jobbar tösabit. Pubafton och 40-åringar och jag vet inte allt. Fick du 20 minuters vila, eller?
Kram

Glitter och Marsipan sa...

Vad fint rummet är ,och vad duktig hon är dottern din.
Sängen är ju bara så maffig.
kram Anette

Marieinwonderland sa...

Så utrolig fint pikerom. Vakkert og en god ide med mønstrene til pynt på veggen!

Jessan sa...

Hallå! Jag kom precis på hur kul det skulle vara att träffa er bloggarkompisar "där norröver" Ni har ingen träff på gång? Det skulle vara så otroligt kul att träffa er IRL! Lova att ni bjuder mej på en ev bloggträff?? Om ni vill förståss! Ha en fin fredag! Kramar Jessan

IKT i min vardag sa...

Vilket mysigt tjejrum! Vad duktig din dotter är!
Jag är med i bloggkoll, men hinner inte med alla inlägg ändå...:-/
Vad ska man göra? Jag tror att jag lägger mig raklång jag me´! ;-)

Kram

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!!!

Åh att slumra till i växthuset lät alldeles underbart..man skulle ha en gammal vacker järnsäng därinne..hmm

Jättefint i flickrummet..underbara saker..och så fint med hennes alster också..! Så charmigt!

Kraaaam
Mia

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja du är helt otrolig kvinna !! Kreativiteten ligger i generna för vilken dotter sen , ser fantastiskt lovande ut !! Säg att hon ska satsa på oss lite "bigga" där finns en STOR marknad ;-)
Har du inte läst om mej och tandläkaren , ha ha ha !! Han tror att jag är lite förtjust i honom eftersom jag gick dit en xtra gång trots att jag inte behövde ( en lång historia ) så han trodde att jag inte ville lämna honom när jag skulle flytta , så han erbjöd sig flytta med ;-)

Ha det gott !
STOR kram/Lottan

Mamma C sa...

Det är jättefint rummet som hon har.
Kram mamma c

Hagbacken sa...

Jättemysigt rum, verkligen...och vilka fina kuddar du sytt!

Hoppas du kan varva ner och inte stressa alltför mkt..men känner tyvärr igen fenomenet...

Kram på dig!

MiaMaria sa...

Hje!

Men vilken duktig dotter du har!!!!

Och rummet är bara så härligt. och alla hennes teckningar och kreationer.....

Ha´en bra morgondag!
MiaMaria

alegni sa...

finfint rum. hur kan hon vilja flytta ifrån det ;)
det är mycket här nu också. ibland vore det skönt att ha någon att dela jobbet med...
kram,
ingela

Galleri MochB sa...

Rummet är så charmigt, mysigt och personligt!! Powernap brukar vi kalla den vilan...:O) väldigt effektiv! Ha en skön helg och bloggträff låter trevligt.

Radhusdrömmar sa...

Jättesött rum!
Järnsängen var fin.

Ja det ska bli roligt att ses
på söndag!!!

Kramar Johanna

Anonym sa...

Jag kan fortfarande inte låta bli att känna "pirr" när jag blir inbjuden att gå husesyn...tycker det är så mysigt att få se hur andra inreder.
Vilket förtrollade rum din dotter har...hur gammal är man när man har så fin ordning?? Jag får jämt kliva över högar med "all skönans bråte" när jag skall in i något av barnens rum... Din dotters rum är så personligt, hemtrevligt, kreativt och ser så fräscht lockande ut...underbar säng...gillar även provdockan skarpt...hoppas verkligen din dotter kommer in...branschen är hård nog ändå! Fortsätter att hålla tummarna...hoppas de ser den talang vi andra ser!
Bloggträff låter sååå härligt! Träffade en bloggare på Liseberg och det är spännande att se om den bild man skapat överensstämmer. Tycker faktiskt att den brukar göra det...Man hinner konstigt nog skapa en rättvis uppfattning genom bloggandet.
Bra att du vilar ibland...det måste man! Tack för titten än en gång!
Många kramar,
Bella

Zizzi sa...

Vilket fint rum! Jag blev helt förälskad i de prickiga muggarna från Laura Ashley. Jag har en tävling på min blogg. Titta gärna in.

Lindesnäs-Annika sa...

Vad kul att ni ska ha bloggträff, den vi hade härnere för ett tag sen ger fortfarande mängder av inspiration. Det är bara såååå kul att träffa likasinnade!

Hoppas att du får en underbar helg, och förresten järnsängen är helt ljuvlig!!!

KRAM

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hello...önskar dig en trevlig helg o en skööööön morsdag!!!!

<3MASSOR AV KRAMAR MILLAN<3

Designe sa...

Så mysigt!..men va duktig hon är! Jag älskar hennes teckningar på väggen! Hennes rum ser ju ut som en ateljé, det gillar jag! Kul att hon är duktig på att sy oxå!
Jag skulle gärna ha såna skisser på väggen, ser verkligen kreativt ut! Ha en fin helg! Kram :)

Willewira sa...

Hejsan!!

Insåg att det var såååå länge sedan jag var här och hälsade på.
Har haft en hysterisk vår och det har inverkat både på bloggskrivandet och besökandet!!

Vad mycket roligt det fanns att läsa!!
Gillade skarpt din besticklåda - jättefin! Greengatemuggarna var ljuvliga - älskar också detta märke...
Picknickkorgen - så söt!!

Som sagt, massor att läsa!!

Din dotter påminner om mig när jag var lika gammal - älskade att rita kläder och sy. Men hon verkar ta steget längre och verkligen bli designer... eller uppfattade jag det fel?
Om jag hade rätt... Kul!!!

Vill önska dig en trevlig helg!
Kram Willewira

Doften av vanilj sa...

Det där rummet är bara så mysigt! Underbar säng, bedårande liten pyjamaspåse och härliga vintage kläder! Vackert med alla skisserna på väggarna, vilken duktig dotter du har! Ha en skön helg/Kram

NICOLINAS BONING sa...

Mysigt tjejrum!
Hoppas att du får kul på bloggträffen,men då är det bäst att du vilar dig först så att du orkar med att ha roligt tillsammans med dessa trevliga och käcka bloggerskor som kommer dit!
Kramar/Birgitta

Sara sa...

Fint rum med många fina detaljer. Ha en fin helg.
Kram Sara

Vända blad sa...

Å, så mysigt dottern har det i sitt rum! Det syns verkligen att hon är kreativ och gillar att fixa...
Jättemånga fina bilder på din blogg, kul att se lekstugan, ska själv snart ta itu med dotterns så det är bra med inspiration..
Kram Maria

Goa sa...

Vilken talang! Har suttit och beundrat hennes väggkonst..:)
Åhhh, hoppas nu hon kommer in!!

Ha det bäst med massa varma kramar från mig...
Kraaaaaaaaam...

Marie sa...

Din dotters rum är superfint och oj vad duktig hon är på att teckna och sy, vilken talang!!

Ha det riktigt kul på bloggträffen på söndag, tänk om man ändå hade kunnat vara med.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Mjuka sa...

Åh ett sådant rum vill jag också ha!! SUperläckra vintageklänningar!!
kramar Malin

C De-sign sa...

Så fina bilder...alla hennes skisser på väggen...och jag tänker på min egen designtid...som ung....hoppas nu verkligen att din dotter kommer in på Beckmans! Roligt med bloggträff också!! Maj är ju en månad då man har fullt upp med ALLT..... nu gäller det att ta det LITE lugnt också!!! Önskar dig en fin helg!!
Kram fr C

Vackrare vardag sa...

Hon har det så vackert i sitt rum! Och så vackra saker! Duktig ser hon ut att vara också. Hoppas hon når sina mål!

Anonym sa...

If you wish fοr to оbtain much from this аrticle then уou
hаvе to apρly such mеthods to youг ωon websіte.



My homepage ... payday loans

Anonym sa...

It's awesome in favor of me to have a web site, which is helpful for my knowledge. thanks admin

Here is my blog: payday loans no credit check
Also see my webpage :: payday loans no credit check

Anonym sa...

Hello, I bеlieve уour web site could be having ωeb browѕеr compatibility issueѕ.
When I takе a look at your webѕite іn Ѕafаrі, it looks fine
hοwevеr whеn oρening in I.
E., it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, fantastic blog!

my site: Property for Sale

Anonym sa...

obviously liκe уοur ωеb site hοwеveг you need to taκe а look at the ѕpelling on
several of your posts. A numbeг οf them are rіfе with
spelling іssues and I in finding it ѵery troublеѕome to inform the reality on thе οther hаnd I wіll surely сome again аgаіn.


my wеbрage instant payday loans

Anonym sa...

Greаt aгticle! Thаt is thе tуpe of infоrmatіon thаt should be shared аcross the web.
Dіsgrace on Gоoglе fοr no longeг pοѕitionіng this put
up upper! Comе on oѵer and discuѕs with my websіtе .
Тhanks =)

my blοg - payday loans

Anonym sa...

What's up friends, how is everything, and what you want to say about this post, in my view its in fact remarkable in favor of me.

my blog post :: payday loans

Anonym sa...

Hеllo There. I dіscovегeԁ уour wеblog using
msn. Thіs is аn extrеmely ѕmartly ωritten аrticle.
I ωill be surе to bοokmаrκ it and сome back to
read ехtгa of уοur helpful іnfο.
Τhanκs for the post. I will dеfinіtely
comebaсκ.

Here is my webpаge: short term loans

Anonym sa...

I аm eхtrеmely impresseԁ wіth уour wrіting
ѕκillѕ and alѕo with thе lаyоut on your weblog.
Is this a paid theme or did you modify it youгself?

Anyωay κeep up the excellent qualitу writіng, it's rare to see a nice blog like this one today.

my blog post - payday loans