måndag 30 mars 2009

Hitta Välja Måla Hinna

Jag får ganska många mejl hur jag målar möbler, var jag hittar loppisar, hur jag hinner med och hur jag kan skilja mig från saker som jag säljer på min webloppis.
Att gå på loppis och auktioner är något vi gjort i många många år, särskilt sommartid är det ljuvligt att sitta på en gräsmatta, ha med sig fika och lunch och vara med på en riktig "bonnauktion".
Loppisar hittar man lite varstans, man kan titta på anslagstavlor och små notiser i tidningar.
Det gäller alltså att ha ögonen öppna, och inget annat.
Sommartid vimlar det av skyltar med "loppis" ut efter vägarna, alltid lika spännande om man ska hitta något fint!
Hinner med... gör någon det egentligen, just nu är jag på gränsen till utmattning men det är ju så roligt och jag har faktiskt inga småbarn längre som kräver
När jag målar möbler och prylar använder jag mig oftast av Alcros vattenbaserade färger, men jag grundar alltid med grundfärg, och ibland räcker grundfärgen jättebra om det inte är en sak/ möbel som ska slitas för mycket på.
Ett bord däremot kräver oftast en oljefärg som är mer slitstark. Kulörerna är oftast vit, ibland kan jag använda mig av tonad vit med.
Sen till frågan hur jag kan slita mig från det jag säljer, ja det är en annan femma det.
Ibland går det så snabbt att jag ångrar mig, för jag har som regel att bara handla sånt som jag själv tycker mycket om, sånt jag själv kan tänka mig att ha i mitt hem, så skulle det inte bli sålt är det ingen fara utan jag har det själv. det är min tumregel.
Men jag ångrar mig ibland det gör jag men det glöms strax..hihi

Den här fin hyllan tex är en härlig och annorlunda


eller den här hyllan.. bedårande

När jag var på trädgårdsmässan köpte jag även de här ursöta vita pärlhyacinterna. de får stå inne nu och komma ut i trädgården sen, så får jag glädjas av dom nästa vår med


För nu är det vår i luften ta mig sjutton, solen skiner och vårlökarna spritter.
Men just nu har jag urmycket att göra att jag inte hinner njuta så väldigt, men man blir glad av åsynen av solen och ljuset.
Och i eftermiddag ska jag sätta mig en stund med tekoppen och förhoppningsvis är vårsolen framme då med.
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Datorn... ohh den kommer ikväll..hurra.. nu kan jag börja blogga igen, om ni visste vad jag saknat er!!
Back to work!
Kram Ann-Catrin

9 kommentarer:

Liten Bod sa...

Visst är det precis så, att tid har man egentligen inte men gör det ändå! Det är ju så roligt! Svårt att hitta fynd i Stockholmstrakten tycker jag nog, och värre har det blivit... Kram, Tina

alegni sa...

egentligen borde man hyra en lastbil, ta en månad ledigt i sommar o loppisluffa i era trakter ;)
kram
ingela

Skatan sa...

Jag känner igen frågorna! Det är en livsstil. Därför hinner man inte. Därför lever man, äter och andas loppis, auktion och måla :)

Kram!

Annas skattkammare sa...

Ja ibland önskar jag att jag bodde med loppis-centralt (hihi), häromkring finns inte så många bra loppisar.. men så tänker jag att det är väl tur det, för hur mycket mer pengar och framförallt tid skulle det gå åt då!!?
Skilja mig från saker har jag jättesvårt för.. ja jag menar sånt som du säljer på din loppis, de skulle jaga ldrig kunna skiljas ifrån.. jag är en prylgalning.. =)
Kram /Anna

Kajsa sa...

Tack för alla bra tips..har själv ALDRIG varit på loppis och ALDRIG på auktion!!! Kanske borde bege mig dit snart...
Förstår att du får många frågor om målning o annat, dina bilder är fina och ger mersmak...
Kajsa

Viola sa...

Tror du att jag känner igen mig....här är det segslitna skilsmässor ibalnd vill jag lova utav alla inköp till butiken, här har vi oxå underbart vårväder, ha en bra kväll, KRAM

Nygammalt sa...

Hej!
Så vackra bilder du visar. Tack för tipsen också.

Så mkt fint det var på trädgårdsmässan, måste bege mig dit någon gång.

Kram.

Tankar tar tid sa...

Visst är det så att när man gör något som man tycker är roligt så räcker tiden helt plötsligt till *ler*. Det är väl ofta en fråga om prioritering ... man kan ju inte hinna med allt ... utan man får välja.

Vad sugen jag blir på att ha en liten webbloppis som din ... det tråkiga är att det inte finns så många och bra loppisar häromkring där man kan fynda. Skulle kunna tänka mig att köpa möbler och måla och sälja vidare men, men ... "tankar tar tid" ... så vi får se ...

Kramar Christina

Anonym sa...

l?rt en masse