torsdag 4 mars 2010

På semester i Enskede

Mamma och pappa och lillebror på playan. Vi, Evelina och Josefin, Britta och Ylva, de övriga familjemedlemmarna, vi är kvar hemma i detta arktiska land man kallar Sverige. Medan resten av familjen glassar vid någon slags turkos pool eller vandrar längs en strandpromenad eller spelar yatzy eller strandpingis eller äter god mat på någon restaurang med utsikt över havet, så äter vi denna kväll varsin påse micropop (lyx, för vi har ingen micro hemma hos oss) och slöar i varsin soffa. Men det är rätt gott att va hemma i vårt mysiga hem i Enskede faktiskt. Det känns nästan som att åka bort på lyxsemester till någon herrgård, och lite som att åka på spa. Här finns STOR TV, mysiga filtar, fina lampor och stolar och bord och söta saker i kylen. Bor man i ett litet kollektiv på tre personer i en tvåa i hägersten så blir det lätt stökigt och ofta tomt i kylen. Hoppas inte mamma har något emot att vi kanske råkar länsa skafferiet och kylen lite medan de är borta. Sanningen är den att här i Sverige är det faktiskt kallt, men på Teniriffa är det varmt.


Så här ser det ut hemma hos oss, när man tinar en baguett utan micro.

7 kommentarer:

alegni sa...

jag tror mamma förväntar sig att kylen och skafferiet ska vara tomma när hon kommer hem. då vet hon åtminstone att ni inte behövt gå hungriga ;)

Lisas torp sa...

Åååh, jisses - hoppas inte mamma läser detta! Ha-ha-ha!!!
Ta´t lugnt med elden bara!:)

Lisa

Hem och Harmoni Marie sa...

Ha ha, underbar bild! Alla knep är bra utom dom dåliga... :)

Ha en skön vistelse i Enskede! Kram Marie

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej Ann-Catrin,
Åhhh vad jag saknar min gas spis från stan. Nu får jag lära mig att stå ut med el. Kommer aldrig bli klok på den där. Men hahaha, skratt vilket fiffigt sätt att tina bröd. Alla sätt e bra förutom de dåliga.
Ha en underbar helg.
Kram, Nina

Anci sa...

Visst kan man ha semester i Enskede också :D Hoppas att ni har det riktigt härligt.

Kram
Anci

Mamma C sa...

Hahaha, vad skönt ni verkar ha det nu. DEt kanske är som en riktig semester för er oxå. Tror nog dom vill att kyl och frys ska nallas lite i.
Kram mamma C

Huset vid sjön sa...

Detta var ett nytt sätt att värma baguetter på *L* Men alla sätt är bra utom dom dåliga haha

Cattis