onsdag 26 november 2008

De allra ljuvligaste

Ja jag kapitulerade fullständigt för dessa handgjorda ljuvliga små tomtar med sitt fantastiska fårskinnsskägg.
I vitaste vitt...kika in, de finns i min Webloppis.
Jag var i stan igår kväll... skulle träffa en kompis och tänkte mig en timme innan stängning få lite julkänsla i Stockholms innerstad... men..... det var KAOS!!
kändes som dagen innan julafton där folk stod och köade med korgar fulla med julkulor... visst det är lön... men det är ju inte ens december än..Jag är inte där än... hjälp mig finna lite julstämning... t. om blockljusen var helt slut på stan... bara de i hundrakronorsklassen fanns kvar och 400 pix för en adventsljustake... nej du där går gränsen..
Är det så månne att i dessa "kristider" vi vill inte tänka på det... allt trist.. nej vi köper oss en extra kula, vi startar julen och advent redan nu... vi myser och tänder ljus... bort från alla tråkiga nyheter om varsel, höjda priser, villaras, börskras och gud vet allt...


KRAMAR
Ann-Catrin

25 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Gomorron!
Ja, jag har tänkt samma tanke.Känns som folk håller händerna för öronen och inte vill veta om nåt om kristider. Roligare då att drömma om dina ljuuuvliga tomtar...

Kram Viveka

Annas skattkammare sa...

Ja så länge man inte märker av något på lönekontot så är det nog lätt att lägga locket på och mysa desto mer istället för att tänka på det tråkiga..

Underbara tomtar! Har inte sett dem i vitt förut..
Ha det gott!
Kram /Anna

Elzie sa...

Det har du nog alldeles rätt i. Många som tänker att vi ska minsann fira som vi brukar, sen kan det gå åt hel-e hur mycket det vill efter jul. Är så trist med denna finanskris så det är nog många som inte vill ta det till sig.
Men dina tomtar var ju för ljuvliga. Helt underbara.
Ha en bra dag.
Kram Elzie

PS! Jag föreslog gubben lite linssoppa igårkväll men det såg ut som han ville slänga ut mig ur huset om jag försökte en sån sak, ha, ha. Lika bra att låta bli!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja du...det börjar tidigt i år. Men så tycker jag det varit i många år nu. Blir alltid lite förvånad över hur tidigt det sätter igång och innan jag vet ordet av så är jag meddragen i "yran".

Ärligt talat finns det nog en risk för ett nytt shoppingrekord. Som Essemia skriver - "vi SKA fira som vi brukar"... Så tänker kanske för många. Nä, som vanligt gäller det att ha koll på sin ekonomi och veta vad man har råd till.

Hur som helst - underbart söta små tomtar! Och hoppas du får en fin onsdag.

Brunkullan sa...

Å så söt:)
Jag blundar för krisen, och håller tummarna att vi båda två har jobbet kvar efter stormen!
Försöker fånga dagen..hihi!

Susanne

Jenny Oak Fae sa...

Underbara tomtar..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Designe sa...

Vilken söt tomte! Jaa du, gällande adventsljusstakar i 400-500 kr klassen hoppar jag oxå över..nån måtta får d va!..jag har däremot investerat i en fin blomljusslinga för 240..den kan man ju ha året runt! Kram :)

Anonym sa...

Tack så hemskt mycket för tipsen! Nu börjar jag bli mer övetygad om hur rummet ska bli. ska absolut fota under tiden, lät som ett bra knep! tack :) ha en bra dag!

My Lovely Things sa...

Ja en del butiker tar snna mina ord ut så mycket de kan för sakerna..
just nu sitter jag och super surfar i raket fart..mitt mobila bredband är så kasst..teckningen kommer och går..har betällt ett nytt adsl i stället..skönt med krångelfri surfning..
så fin tomte..
sköt om dig ..
kram anna

Sofie sa...

Rackarns goa tomtar!! Kikade in på din webloppis, och det borde jag inte ha gjort.. där fanns ju hur mycket som helst som jag vill ha, men jag bor ju så långt bort..

Skatan sa...

Nog kan det hända att vi försöker stoppa huvudet i sanden en smula och därigenom skaffar oss en extra kula...jag är urless på att höra alla mörka nyheter om kriser av alla slag. Det gör inte saken bättre när man matas full med den typen av budskap om och om och om igen...

Nä, nu tror jag jag går och tänder ett ljus ;-)

/A.

PS - välkommen till mig och tävla om du vill!

Viola sa...

Man får nog hålla med att det är såå...trorjag??!!....
Mysiga tomtar!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!!

Precis vad jag pratade om med min granne igår..jag tror folk fått fnatt i år.de handlar som om det vore sista julen vi får uppleva...*LER*
Jag var i stan i lördags...var där i 20min för att sen få panik å vilja åka hem...inte klokt.
Jag har heller ingen julstämmning.Försöker städa å pynta lite men jag har ingen lust eller glädje iår..varför kan man undra....massvis känner så!!!

Kramizz Nilla

Veronica sa...

Ååå vilken rar liten tomte. =o)
Ja, visst är en del människor näst intill HYSTERISKA när de julhandlar?! Är dom ovana eller??? Fniss

Kram Veronica

Lisas torp sa...

Jodu, det är nog så att man tröstar sej kankse lite med något extra medan alla nyhetskanaler tjatar om kriser och varsel! Sånt blir väl kris av i sej!

Tomtarna var jättesöta!

Ja, att ge sej ut på stan i snöglask och vid lönedag är nog ingnen höjdare.
Själv håller jag mej nog inne och fortsätter snora och snörvla!

Kram
Lisa

Eva Linnea sa...

Jättegoa tomtar! Jag håller med dig. Nå´t konstigt är det i år. Håller man sig hema från Thailand och lägger slantarna på julgrejor i stället månntro? Kram Eva Linnea

alegni sa...

jag visste inte att det fanns vita sådana också. jag har "lånat" sonens röda med grått skägg...
det är säkert för att vi är nästan lika gamla som vi är så lika ;)
visst är det kul med stora fester med myyycket o god mat :)
kram,
ingela

Hannis sa...

Så sööta!!
Tror faktiskt att du har rätt.
Folk orkar inte med allt krisande.
Har varit på facklig kurs i dag och alla pratar om oron inför nedskärningar och omoganisation.
Men på lunchen stack alla ut på stan och shoppade..

Får inte i gång nån riktig julstämning här hemma men det blir väl=))

Kram Hannis

Mitt hvite hus sa...

Så nydelige de hvite nissene var=)

Klem )

n o r d i n g å r d e n sa...

Jo, nog börjar hysterin och krisen! Fast, det låtsas vi tydligen inte om, nu är det jul, nu jäklar ska det shoppas! Urgulliga tomtar du har! Mari.

Anneli sa...

Jättesöta Tomtar...
Tack för dina ord hos mig... Kul att gillar...Nu ska vi kika runt lite här
Kramar/Annelie

Anonym sa...

Jag blev med två liknande tomtar igår...det var liksom kärlek vid första ögonkastet...maken såg lite bekymrat på mig när jag visade de små tomtarna för honom...egentligen började det hela med att syrran undrade om jag kunde hjälpa henne att göra en adventsljussstake till hennes arbete...tycker ju det är ganska kul så jag åkte med till vår handelsträdgård för att inhandla det vi skulle behöva...det var där de fanns...de vita, ljuvliga tomtarna...syrran såg hur jag trånade efter dem och ...så köpte hon dem till mig!
Vad god din linssoppa ifrån igår såg ut...skall pröva att laga den...här skriker de efter vegetariska alternativ...så woken med grönsaksblandningar går varm...därför extra kul med soppan!
Har sagt det förut...säger det igen...du har rätt kokbokstouch på det du gör!
Stor kram,
Bella

Jojo sa...

håller med dig, mycket söt!

Kram Jojo

Viola sa...

Vilka underbara stolar du har på din loppis, blev så sugen på dom, så mycket fint du har där, hade inte en aning om deta, på loppisen kommer jag nu har järnkoll, kram

A home far away sa...

Hej Ann-Catrin!
Ja visst känns det som om julruschen satt igång, så även här i Singapore, var på IKEA igår och det var kaos där med, en torsdag runt lunchtid, märkligt...

Nu kanske jag är ute och cyklar hej vilt, men jag tror att du har en I.b laursen låda (med 4 glasluckor) med ett ovanligt fint arrangemang i.
Jag införskaffade en sådan i Sverige nu och behöver lite inspiration...jag har letat länge och väl på sidan din nu utan att finna den. Om det nu är du och du har kvar den på din blogg kan du inte vara så gullig och skicka mig länken:-
Jag har lite små ideér hur jag ska göra med lådan ljus i osv. Men lite inspiration skadar ju aldrig!

Ha en fin helg och trevlig advent!

Kram Gunilla