lördag 20 augusti 2011

fruktläder

Av skålen plommon jag plockade i spöregnet igår blev jag så sugen att göra "fruktläder".
Hade faktiskt aldrig hört talas om det tidigare
 men fick se ett tvprogram mitt i natten när jag inte kunde sova
 hur en dansk kvinna i ett matprogram gjorde just fruktläder 
och det såg så gott och lätt ut att jag bestämde mig för att prova
(namnet fruktläder kändes mer tveksamt dock)
Smaken är otroligt koncentrerad och smakar som en blandning av godisremmar och
naturgodis.
Supergott!!

Recept
500 g urkärnade plommon
2 dl vatten
1 dl socker

Koka i ca 20 min
mixa i kastrullen till en pure'
Häll upp på bakplåtspapper i en plåt
Torka i ugn 80gr i några timmar

Gjorde även några burkar plommonmarmelad.
Oh om jag hade haft lite getost igår kväll..
icke, det fick bli en fullkornskorpa istället.

Söndag och det har äntligen slutat regna
jippie!!
kram
A-C



8 kommentarer:

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Wow, vilket intressant recept :)
...måste prova!!

Kram från Australien♥

Skatan sa...

Hm...lite nyfiken blir man ju allt även om namnet på godiset avskräcker en smula ;)

Önskar en sköndag.

Annakarin

Johanna Stålros sa...

Vilka spännande ätbara remmar;) Getost och plommonmarmelad- ohhh så gott. Kram Johanna

Stina sa...

Du är då duktig på att greja du.:-) Kram stina

Linda sa...

Verkar spännande. Måste prova! Kram Linda

Mamma C sa...

Vilken kul grej, har aldrig hört talas om detta förut. Får försöka testa detta nästa år.
Kram Mamma C

Annas skattkammare sa...

Så spännande och gott det lät. Synd att vi inte har några plommon iår, förra året var det så att trädet bågnade. Hoppas helgen varit skön. Kram Anna

alegni sa...

ärligt talat låter det lite otäckt, men jag kan tänka mig att det smakar gott!
kram
ingela