måndag 18 februari 2008

Lilla toan och fredagsmyset som gick upp i rök!!

Hoppas helgen varit bra för er därute!!!.
Och jag som skrev så fint om vår myskväll i soffan i fredags.. jag säger bara ha!!!
som vanligt i den här familjen går inte kommunikationen så där jättebra alltid...
Jag hade gjort smarrig fredagsmat, tänt ljus och tänkt duka upp.
Sambon ringer hem och säger att dom ska på fotboll....va fotboll en fredag.. vad är det för trams... och en fredagskväll.....okej ja vi är ju tre till i familjen i allafall, så lite fredagsmys kunde det väl få bli i allafall...
Dottern ringer hem sisådär vid femsnåret och säger att hon och syrran ska till en kompis "en stund". En stund visade sig att klockan hann bli över åtta innan prinsessorna var hemma.
Så kött och potatisgratäng med skogschampinjoner avnjöts framför tvn....och då hade jag varit hungrig i cirka 2 timmar och kastade i mig härligheten... det var "mys" på hög nivå det!! Tänkte visa vår lilla toalett. Kanke inte så mycket att visa egentligen... den är väldigt liten och inte alls påkostad..men den fyller sin funktion om man så säger.
Tycker det var bra som M i underbara bloggen Jordgubbar med mjölk skrev: Lite lyx som Lexington och Himla blandas med handdukar från Ikea. Och det är väl ett bra tips om något...
Förra sommaren var jag sambon och sonen på semester i Smögen.... Mina stora döttrar som var hemma fick för sig att måla om både vardagsrummet och lilla toan... snacka om lyxigt va.. komma hem och allt är klart.

Som sagt en liten toa. Toaletten gick förut i vitt, gult och lite gröna inslag. Nu blev det vitt och svart istället. Som ni ser satte tjejerna upp klisterdekaler i form av gamla tavelramar uppe på väggarna, som en bård nästan.
De har jag sett att det finns tex på Lagerhaus.
Krokarna som var gröna och gula tulpaner de målade om i svart!!
Tavlan är en billig spegel från någon "krimskrams" affär och målad vit!
Den lilla söta ljushållaren är från Syster lyckligHyllan har sambon snickrat när vi renoverade huset.. det gjorde han av spillbitar från just "gamla" toan som var så hiskelig när vi flyttade in. det har han t om skrivit in på baksidan...lite rolig kuriosa.Kroklisten är en vanlig billig sak, där hänger lite olika saker. I den randiga svart-vita flätade korgen som kommer från Vass ligger tandkräm. Den lilla hyllan ovanför är nog ett gammalt loppisfynd från jag vet inte när.Här ser ni hyllan i närbild. De två porslinsmuggarna kommer från Bruka. Vår söta toapapperhållare är hemsydd och är gjort av ett gammalt fint broderat lakan.När jag var i London för några år sedan köpte jag en ursöt sån här "klänningsförvaring" på Laura Ashley., den var ju naturligtvis blommig och romantisk. den fick lilla mamma, som raskt sydde en liknande i svart och vitt till mig. Bra att ha pads och liknande i. Ja lite lyx ibland.. Några handdukar från Lexington. Kostar lite mer men man behöver ju inte bara ha sådana..man kan ju som sagt blanda!!.

Ha det så gott mina vänner
Och en stor kram till Goa... jag blev så glad för din kommentar förut, den kom när jag behövde den som mest!! men glömt att tacka för den!

Kramar Ann-Catrin

Ps. har fått flera mejl ochj kommentarer om Englandsresan... lovar att återkomma med lite tips om resrutt, underbara trädgårdar och bed and breakfast... härligt att vi är så många som delar samma passion för engelsk landsbygd!!Ds

62 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Men det är ju dina goda föresatser som räknas, eller hur?! *skrattar* Sedan att de övriga inte förstår att uppskatta dem, det är en annan femma ;).

Toan blev verkligen fin! Blandar också gärna loppis med lite lyx.

Kramar

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh den fotballen har noen sinnsyke tider. Har er det ofte kamper kl 8 lørdagsmorgen, fysjom. Nydelig toalett du viser, og synes selvsagt den lille klesklypeposen fra L.Ashley er skjønn, syr slike så de henger overalt i huset;o))) I dag skal jeg ned å vaske baderommet,undrer på hvordan det ser ut, her var nemlig teateroppvisning i går , 6 barn hadde laget et lite stykke som de høytidlig viste frem, med teater makeup,og baderommet var omkledningsrom...hjelp!!!
Ha en skjønn mandag.
Klem

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

oj, vilka underbara dötrar du har som fixar så fint till dig, ja menar bara få för sig att måla om så där.....tur ni blev nöjda & har samma smak!!;)

Ne, vad trist med myskvällen...nya tag nästa fredag1!

O till sist ..din lilla toa är helt under bar!!Har en liknande spegel på vår toa!!O klart man ska unna sig lite lyx;)

Kram♥Millan

~~*Pennyshouse*~~ sa...

åååå jag trillar av stolen...av häpnad!!!!

vilken toalett!!!
Så duktig kärlek du har...Flirtar lite med han....kanske han kan göra en hylla till mig oxå...fniss....

Kram Pernilla

Tidsmästarinnan sa...

Men hallå! på den toan skulle jag bli sittande läääänge :-) Har ni inte problem med gäster som försvinner in dit och inte kommer ut igen?
Kanonmysigt!
Extra kul med lite tillfixade fynd och en hemmagjord hylla!
Kram på dig, ha en go dag!
S.

Anonym sa...

Halloj! herregud så fin toalett. Allt behöver inte vara påkostat för att vara tjusigt, där skulle jag kunna tillbringa några timmar, haha! Superfina hyllor, kul med sådant ingen annan har likadant.
Och vad skönt att få allt fixat medan du var borta. vilken present!

Kram Sara

Millas hem sa...

Bilderna på lill-toan är helt ljuvliga!
Jag tänker visa dom för min man när han kommer hem!!
Nu vill jag måla på vår lill-toa!
Det är sand färg nu men när jag ser din vita så...
Plus att det ser lite större ut om det är vitt, och det är precis vad jag kommer att "trycka" på när jag kör igång operation övertalning..Hihi :)
Kram Camilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig!
Så fint det är på din lilla toa!
Tyckte det du berättade om hyllan var så kul! Kan vara något för kommande generationer...
En toapappershållare av ett lakan, hmmm vilken bra ide! Den kan man kanske kopiera!
Kram
Marie

Vårt lilla hem sa...

Er gästtoalett är ju fantastiskt söt! Så snyggt med svart och vitt och läckra detaljer. De gjorde ett himlans bra jobb dina döttrar :)

Hyllan är jättefin och spegel gillar jag verkligen!

Ha en fin dag i solskenet! Kramar! Jenny

Liten Bod sa...

Hej! Vilken underbar lill-toa! Önskar nästan att jag hade en :) Tack för din kommentar. Vi hade öppet hus i lördags pga min makes stora dag, och det kom 65 personer! Vi hade köpt all mat färdig, och alldeles för mycket så klart... Nu kan jag vada i rostbiff, sotarskinka och kycklinglår! Nåja, det går ju att göra om dem lite eftersom. Kram, Tina

Änglahem sa...

Vilka supergulliga döttrar du har!! målar om medans mamsen är på semester! Snyggt är det med, svart & vitt blir ju igentligen aldrig fel.

Åååhhhh denna fotboll.....!!! Där hade jag med blivit sittande ensam om det fanns chans att få se på fotboll! Iofs så förstår jag att det inte är så kul att se på fotboll med mig=noll intresse!*hihi* och maken är då gammal fotbollsspelare. Jag skulle aaaaldriiig data en fotbollskille*fniss* nu är jag gift med en, så det kan bli.
Den där kommunikationen är vi nog många som borde öva på!

Trist med din goda mat, blev sååå hungrig när jag läste det!

Ha det gott vännen!

Kram
Ulrika

Jenny sa...

Kanske är det för tillfällen som det här man kommit på uttrycket: "Det är tanken som räknas" Kan förstå att det kändes lite snopet. Men maten lät väldigt god!

Vilken söt toalett! Och jag håller absolut med om att unna sig själv saker, tänk så tråkigt livet hade varit annars.

Kram

Goa sa...

Hej ljuvlingen min!!
Inte ska du tacka mig inte...så får du inte känna!
Jag är bara så himla glad att få fortsätta njuta av din underbara blogg, med allt ditt vackra...och inte minst det du skriver!
Du vidrör verkligen mina tankar!!
Tack!
Massa kramar till dig...alltid!

Goa sa...

...men det är klart att jag blev glad för din hälsning..:)
Den värmer långt!!
KRam igen!

me and alice sa...

Hej A-C!
Vet inte var jag ska börja...Men gud vilken fin toalett ni har. Tänk att döttrarna har målat den. Vilka tjejer!!!
Där hittade jag många ideer att ta efter.
Ert tv rum är superhärligt. Så skönt med hörnsoffa när ni är många. Det skulle vi också behöva. Här ligger vi nästan på varann när vi ser på tv...
Har haft en helt ok helg trots att man är så klantig, hi, hi...
Nästa gång skulle det vara kul att ta en fika...
kram från Susanne (klantfia)

My Lovely Things sa...

nämen vilket utfint badrum eller lilltoa kanske jag skulle säga..så mysigt med så många trevliga detaljer..
ha det gott
kram Anna

Karin i Villa Grå sa...

Är det möjligt att vara kär i en toalett? Det måste det vara för jag är svårt förälskad i din!

Det ska vara DU som, med din familjs hjälp, får till ett så litet utrymme och gör det till ett charmigt och fint krypin..! Wow!

Tack för att du visar så många detaljer *gillar* Framför allt den urläckra, hemsnickrade hyllan föll mig på läppen. Hur fick ni till den där kanten upptill?

Ja du, det är så synd att lakritsfudge väger så mycket. Speciellt när det krävs väldiga mängder för att tillgodose ett till synes bottenlöst begär efter de svarta godbitarna *fniss* Tur att plånboken har sina begränsningar när nu magen inte verkar ha det :-)

Jag känner för att ta itu med vårt fönsterlösa badrum på övervåningen NU och få till samma känsla som du visar i ditt inlägg idag. Du har inte funderat på att frilansa som inredare..? Här har du din första kund! *sträcker upp armen och viftar frenetiskt*

Kram på dig!

Karin

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men oj vilken bedårande liten toalett! Du får allt att bli smakfullt! Så många fina detaljer och hyllan din sambo snickrat var verkligen söt och passande! Vilken god mat du hade lagat men gå hungrig i 2 timmar för att andra inte behgar komma i tid, nej, då ska du festa själv, tur de kompenserar med annat, toan blev jättefin! : ) Mari.

Anonym sa...

men oj oj oj så mycket fint du visar!! Måste nog vara ett av världens mysigaste toaletter!!
kram

husnummer30 sa...

Vad fint! Och vilka duktiga tjejer du har! Tänk om någon kunde fixa och dona hemma hos oss när vi är på semester...

Spegel är verkligen ursöt!

Ha det bra! //Jill.

alegni sa...

åh, så fint! ser ut att allt är ditplacerat med sådan eftertanke.
synd att myskvällen rann ut i sanden, men det går kanske flera tåg ;)
ha en trevlig arbetsvecka!
kram,
ingela

Designe sa...

Vilken gullig toa och vilken himla söt hylla du har där!

Jaa du, ibland blir inte allt som man tänkt sig..typiskt..synd att du fick vänta så länge på att äta den mat du fixat för mysstund! Hoppas det smakade ändå! Kram :)

Nettan sa...

Vad roligt det är när man gör sig till & står & stökar i köket, sen är det inte nån som behagar dyka upp, när man offrar sig. Tror fasen det att du " slukade " maten sen... =0).
Jättefin " lite " toa du har...
Kram Nettan

Lilla Blanka sa...

Vilken urgullig toalett...! Gillar spegeln och hyllan och..ja ALLT hihi :)
Mia

Staket & Designkonsulterna sa...

Stackars dig som fixat med mat och allt...jag vet hur det är.

Så fint ni gjort i toan, så fina saker och hyllan med den fina listen...ja där inne skulle jag kunna sitta i timmar.

Må så gott och forstsatt trevlig måndag, kram/ Annelie

Tankar tar tid sa...

Kan du inte ta och skicka hem dina döttrar till mig...jag har också en liten toa som behöver en ansikslyftning ;o)
De var verkligen duktiga att få till det. Jag har en son som går bygg men han är inte så pigg på att hjälpa till med renoveringar hemma.
Synd på myset...men det kommer fler fredagskvällar...och du kan ju be att de fixar något som kompensation för den här fredagen.
Christina

MiaMaria sa...

Men vilka duktiga döttrar....
Himla tjusig toa allt ser bara så snyggt ut......

HA´det så gott!
Miamaria

Lily of the valley sa...

Nä, det blir inte alltid som man har tänkt sig...;)

Så gulliga och duktiga döttrar du har som fixat lilla toan så fint.
Hyllan är supersnygg...

kram Lily

Snäckornas sjö sa...

Jag tycker din lilla toa ser superlyxig ut!!! Vad fint det är, med allt det vita och sen några svarta detaljer som bryter av. Me like!!! Och vad snällt att få allt målat!! WOW!

Kram

Maria sa...

Mysig toalett med de rätta detaljerna!!

Radhusdrömmar sa...

Vilken söt liten toa :-) skönt att komma hem och så är det ommålat!

Men vad trist med fredagsmyset...det blir så ibland :-)

Ha det gott!

Kram Johanna

junhe sa...

men vad mysigt dt blev i badrummet =) här fick man minsann lite tips till vårt lilla hemlighus... ha en bra kväll/ kram junhe

IKT i min vardag sa...

Så trevlig toalett! Där kan man ju sitta och njuta en bra stund, utan trängande behov ens ;-D!
Kände igen tandborstmuggen har en likadan, är fast i Brukaträsket...
Visst är det så man ska göra, blanda billigt med lyx. Du har väl sett jämförelsebilderna i Allt i hemmet där man ska avgöra vad som är billigt och dyrt? Jag tycker ofta att det billiga alternativet är snyggast.

Kram på dig!

Kalkstenssommar sa...

Vilken fin liten gästtoalett! Va kul när ungarna börjar bli så stora så de fixar häftiga överraskningar i form av ommålade rum! Där är inte vi ännu och tur är väl det. Dottern har kärlek för andra färger än sin mamma......

Kram L

Poppins sa...

Så häftigt av tjejerna att fixa till toaletten. Och roligt och personligt blev det. Svart och vitt är snyggt.
Så typiskt med fredagsmyset! Så har man så stora förväntningar... :)
kramar

Guldkorn i min vardag! sa...

Åh så fin toan blev, tänk vilka härliga ungar som kommer på att hjälpa till med renoveringen
Kram Ulla-Bella

Gammalt o nytt 1:12 sa...

klart man ska unna sig lite lyx.
Hyllan är super snygg,vill ha en jag med.
Bilderna på lillatoan är helt under bara.
Mvh irene

Marie sa...

Så fint det är på eran lilla toa, massor av vackra detaljer! Hyllan var superfin och den lilla klänningsförvaringen var ju jättesöt! Vad gulligt av flickorna att måla om medans ni var på semester, vilken lyx!

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Ps. Tack för din jättegulliga kommentar. Vill dock påpeka att bilderna är bloggbilder, hihi, med två småbarn i huset brukar det oftast se ut som ett katastrofområde.

Solsjö - Under en vind sa...

Tycker att er lilla toalett är sååå msyig! Kul att tjejen gjorde den och att de delar intresset för hemmet!

Ha det gott, kram!

Tonje sa...

Hei!
For ett utrolig vakkert hjem du har...og så vakkert som dere har det på den lille toan. Jeg har linket deg,håper det er ok?
TA gjerne en titt innom min blogg.

Smått och gott hos Lina sa...

Så synd med myskvällen. Ni får ta igen det en annan kväll :-)
Jag gillade er lilla toalett, härliga detaljer, som den hyllan t.ex. jättefin!

Ha det bra!
Kram Lina

Vardagslycka sa...

Vilka duktiga tjejer ni har! Toan är verkligen jättefin! Massor med fina detaljer.
Synd med myskvällen förstås! Ni får ta igen det till helgen istället.
Ha en bra vecka!
Kram, Carina

Karin sa...

Känner igen det där alltför väl...blir aldrig som man har tänkt sig. Liten men ack så söt! Jättekul att få kika inom er toalett. :) Blir alltid lika glad för dina kommentarer.

Ha en skön tisdag! Kram Karin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

I love de där små toaletterna , som man med min rumpsize får backa in för att få plats ;-)
Vilka tjejer du har ... går dom att leasa !?!
Har en massa målarprojekt som jag måste få klart så fort som möjligt .
Nästa gång du sitter ensam med en massa god mat , ring mej ..så tar jag första bästa buss in ;-)
Kram/Lotta

ChatrinesLiving sa...

Så koselig lite toalett! Flott med hvitt og sort!
Ja tenk den fotabllen... Jaja det blir ikke alltid som man har tenkt;)
Ønsker deg en super dag!
Klem:)

Anonym sa...

Vad kul att få följa med in och kika bakom dörren. Jag får ge en eloge till dina döttrar som tog initiativ, målade om och slutförde projektet. Det är lätt att dra igång ett projekt men inte alltid lika kul att slutföra. Toaletten blev verkligen jättefin!
Jag hoppas fredagsmyset denna vecka blir bättre!
//Bella

Anonym sa...

Hejhej! javisst är det nedräkning på hög nivå här hemma. bara längtar till det nya och fräscha. Få stå och välja tapeter och färger, köpa nya soffor och allt sånt. Vill göra det nu, haha. Är som julafton fast flera gånger om!

Ja, skåpet är vi mycket förtjusta i. Tänk att snälla svärfar ger det till oss. Vilken present, är såå glad.

Vad händer hos dig idag då? Här ska det jobbas, men myser en stund till hemma först.

Vi ses!
Kramar Sara

Dorthe ♥ sa...

Vilka tjejer du har! Måste vara underbart att komma hem, och allt är klart.

Kram
Dorthe

Philura sa...

Känner igen det där med kommunikationen, har lärt mig att inte "drömma" för mycket, det blir sällan som man tänkt:). Toan blev JÄTTEFIN!
Cathrine

Katarina sa...

HEj på dig :)
Sicken söt toa ni har ;)
Alldeles underbart när barnen överraskar en så där !!
Själv kämpar jag med badrummet, det tat lite tid men snart så....
Blandningen av Ikea o lyx är super, ler*
En fotbollsmys kväll, hihi* Jo jag tackar jag, ler*

HA det gott

Kramar i massor
Katarina

Karin i Villa Grå sa...

Inspirerad av dig, Ann-Catrin, byggs det badrumshylla här hemma just nu! Min plan var att göra det helt själv, men det blir som det brukar: Jag vill men kan inte, så maken får rycka in... *ler*

Är din lilltoa målat i vitt vitt eller krämvitt? Är det kameran som trollar fram den där mjuka krämvita färgen? Oavsett vilket SKA vi få ordning på vårt badrum uppe nu. Badrummet nere blir en dyr historia och kommer inte att fixas förrän senare i vår. Där inne har tiden stått stilla sedan tidigt 70-tal med mörkgröna tapeter och äckligt, fläckigt brungulbeige golv... Blä! *ryser* När jag väntade vår minsting och mådde som värst kunde jag inte gå i där alls för färgerna var bara för vidriga. Dumt att göra illamåendet värre!

Kram på dig!

Karin

K sa...

Har en fråga som inte alls har med din toalett att göra :) Den grå krukan från Bortom bergen, vad kostar den?? Ska åka till Stockholm snart och funderar på om det kanske ska bli ett inköp av en sådan om den är hyfsat rimlig i pris. Fin blogg du har annars, lägger till den i mina favoriter :)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för söt kommentar..idag visas resten...

Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥

ängeln i vitt sa...

Men gud vilken toa, Jag svimmar!!!
Måste kolla mera ha ha.

Ha det gott
Kram Carina

Doften av vanilj sa...

Hmm ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Vilken mysig liten toa du har. Precis så där skall det vara, lite nött och lite nytt. Lagoma doser med loppis och så lite lyx som pricken över i/Kram

Anita sa...

Så masse du har fått utav det lille rommet!! masse koselige detaljer! Ha en koselig uke videre, og kanskje en hyggeligere fredagskveld!
Klemmer fra Anita

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ann-Catrin!
Kollade in din toa igår och läste ditt inlägg. Så paff jag blev när jag insåg att jag inte kommenterat!

Tycker det är jättefint och så fräscht!!! Vilka gulliga barn du har! Gillar alla detaljer kan inte välja ut en. Men säg mig (jag är lite trög) den där toapappershållaren, den måste vara att lägga extra rullar i va? Den var fin....

Sköt om dig!
Kram Hanna (Min Gubbe gillar inte heller House sådär kanonmycket, han brukar blänga lite på mig när jag sitter och skrattar eller ojar mig!)

Jes/Vita villa vila sa...

Hej A-C,
Å vad jag gillar dina härliga inlägg... Du är så detaljerad & berättar så mycket rolig kuriosa, det är en fröjd att läsa :D

Önskar dig den bästa av veckor! Kram /Jes

lottens vita och gröna sa...

tur att du har så mysigt i hela hemmet annars hade gästerna blivit kvar där på jättefin toa! fotboll är också mycket viktigt för två i huset, däriblan är inte jag och dotter...kram lotten

me and alice sa...

Godmorgon prinsessan A-C!
Hoppas prinsessan på ärten sovit gott?
Det är askungen det här.
Något slott bor vi då inte i. Gör vi det så är jag i så fall uppassaren.*fniss*
Jasså, din mamma vet vem Richard är? Nu blev jag nyfiken!!!
Ha det så bra! Du e så go!
Massor med kramar från Susanne...

Majas mammelucker sa...

Godmorgon Vännen!!
Tack för din kommentar..
Men jösses vilken söt toa ni har..vilka underbara tjejer som fixar när mamma och pappa är borta känn dig stolt...Här har vi bara en toa på 4 pers, men det går...
Skulle aldrig ha sagt att jag började känna mig bättre i natt har jag hostat och snoret rinner..jag blir tokig att jag aldrig blir av med förkylningen.
Men jag ska försöka att jobba i dag.Ha en underbar dag trots kylan vi hade minus 2grader i morse burrr!!
Kramar Maria

Anonym sa...

Jag hade ju aldrig väntat på att nån skulle komma hem å äta emd mig. Toan blev fin! Tänk vad det gör med lite färg.