fredag 18 april 2008

Senaste,Bästa Sämsta

Jag fick en utmaning av Lisas torp..ni vet tjejen med det mest fantastiska torp man kan se..och när hon beskriver det och visar bilder..ja då ryser jag av välbehag, hon vill att jag skulle att berätta om mitt senaste, bästa och sämsta köp.
Så svårt att välja.. speciellt om man går bakåt i tiden så finns det ju mycket sämsta tex.. så många saker man köpt som hamnat på undantag..och sen kastats bort. Här nedan visar jag det jag valde ut... Mitt senaste inköp har nis redan sett.. den lilla kombinerade spegeln men lådor och knoppar köpte jag på Trädgårdsmässan.. kånkades hem med ett annat litet skåp och en hel del annat på buss... gillar det skarpt!!


Det Bästa var svårare.. egentligen hade jag velat visa mitt vitrinskåp.. men det har ni sett precis ur alla vinklar man kan se nästan.
men de här söta kläderna köpte jag i London.... en grå klänning, en blekrosa och en vit brodyrblus.. känner mig rustad för våren...gillar färgerna som går bra till det mesta..och brodyr är alltid snyggt enligt mig...och jag ska säga att de var riktiga kap också... 6 pund stycket... cirka 70 kr i svenska pengar...kan inte förstå hur de kunde vara så billiga.. men det var mid season sale när vi var där

Och så till det Sämsta då..hmmm ja då väljer jag det här vita lammskinnet.
Beställde två stycken och jag tyckte nog de kändes lätta redan när jag fick paketet i min hand... hade de glömt att lägga i skinnen tro??.. Nej då men det finns en otrolig skillnad på dom kan jag säga.
Jag är en lycklig ägare av två underbara skinn från Gotland... det var nog inte de här kan jag säga.... en gatukorsning kanske.... ibland går man på nitar..och det har jag gjort... jag får se vad de får duga till. kanske blir det till omklädning av en stol eller så...men sämst hittills är det i allafall!!

jag är precis hemkommen från en mysig eftermiddag/kväll med en kompis.. vi ar ätit och fikat på söder i Stockholm... nu ska jag kura ihop mig i soffan med mina vovvar... alldeles ensam i huset då döttrarna åkt till Berlin över helgen och sambo och son är fotboll...

Jag vill nu utmana de härliga tjejerna bakom underbara bloggarna Änglahem, Vita villa vila och Lilla blanka.... jag hoppas ni vill anta utmaningen och berätta för oss om er bästa, senaste och sämsta inköp.
det verkar som om vädrets makter vill oss väl denna helg... sol och värme.. det tycker jag vi är värda..jag ska försöka vara ute i trädgården så mycket som möjligt... härliga VÅR!!!!
Kram på er Ann-Catrin

49 kommentarer:

Anita sa...

Kuul! Liker sånne utfordringer! De blusene er såååå fine! Ha en strålende helg! Klem!

Klarafina sa...

Dina bästa blusar är jättesnygga!
Ha en trevlig helg!

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vilka härligt fina vårkläder!
Och spegeln väcker ett stort habegär hos mig :)

Kram
Flisan.

Kol och Rosors sa...

Vilka vackra vårblusar & klänning... så bäst...

Ha det så gott & trevlig helg!
Kram L-Lott

Änglahem sa...

Attans också.....jag glömde ju köpa en lott!! kom jag bara på sådär totalt ur det blå...

Jaha du....hmmm....jo klart jag antar utmaningen!! Måste bara klura lite.....senaste är inte svårt för det var idag det!! Plåster på såren*tihi* näää den var dålig den!*haha* jag är ju hemskt lättroad iofs.

Så söta blusar!!! och verkligen ena riktiga fynd!!

Ditt vitrinskåp....kan vi se ur alla vinklar en gång till.....*drömmer*...

Nu äntligen är våren här!!! Det är såååå härligt, det spritter riktigt i mig!

Ha en jätteskön helg ute i trädgården!!! Tänk vad vi kan bli bruna o fina nu, eller?

Många kramar min kära goa vän!!
Ulrika

MiaMaria sa...

Här kommer stora Vååååår skriiiiket!!!!!!!

Och vad kul att ta del av dina senaste, bästa, sämsta....

Underbara käder det lyser sommar om dem och ditt spegelskåp är ju bara så fint.
Underbara foton!!!!!!!!!

TREVLIG HELG!
MiaMaria

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Kul utmaning det där !
Men ooops vad hände med det lammet , blev han ihjälskrämd eller ;-)
Men så söta blusar , tänk om jag var så liten och nätt då kumde jag slinka in i en sån oxå , nu får jag njuta av dina .

Jag hoppas du förstår att huset inte var mitt , utan lånade bilder !! Men drömma går ju :-)

Hoppas du får en riktigt skön helg nu , och vila mycket det behöver man .
Vid vår ålder räcker det ju inte längre med en natts skönhetssömn , nu behövs att man går i ide ......
skojar bara !!!
Kram/Lottan

Karin i Villa Grå sa...

Hej hej!

Jag såg att du hade utmanats av Lisas torp samtidigt som jag och såg fram emot att få se vad du skulle välja ut. Den där spegeln från trädgårdsmässan hade garanterat hittat hem till oss också om jag bara hade sett den. Hur kunde jag missa den? Jag tror att jag missade en hel del, irrade liksom runt och trodde att vi hade sett allt, men det hade vi alltså inte :-(

Sååå fina blusar, visst är de i tunt, tunt tyg? Jag tycker om de mjuka färgerna och kan bara gratulera dig till att ha gjort riktiga kap!

Ditt sämsta köp SER bra ut på bild i alla fall, om det kan vara en liten tröst *ler*

Ja, vi måste ha gjort bra val när vi satte klorna i män som kan förverkliga våra idéer. Vi föll ju för varsin lång man också, hi hi!

Visst var en av dina döttrar i Berlin i november eller början av december? Hon måste ha trivts där om hon återvänt nu med syrran som sällskap! Kul!

Ha det så bra, vännen!

Kram!

Karin

Mamma C sa...

Vilka fina blusar du köpt.
Kram mamma c

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ha ha dax att putsa "glajjorna" , det stod där hela tiden !!
Lotta

Anonym sa...

Jättefina blusar - riktig vår/sommar känsla över dem! Allt du fick med dig hem ifrån Trädgårdsmässan såg också alldeles underbart ut - förstår att du är nöjd... Summan av kardemumman är många kanonköp! Konstigt att fårskinnen kunde bli en nitlott eftersom de borde vara "naturligt" bra... man borde inte kunna göra dem av dålig kvalité, men, men...
Har haft lite julafton här hemma - rensade min krukbod och hittade korgar jag helt hade glömt att jag ägde - vad glad man blir! Blåsipporna är totalt utblommade nu så jag blev riktigt nöjd när jag såg att mina dubbelfyllda vitsippor stod i blom, likaså de lila vitsipporna jag kom över förra året...det är sååå spännande att se vad som kommer upp ur jorden!
Om man får önska, så önskar jag kort ifrån din trädgård och växthuset...ser så spännande ut...såg genom ditt nya vitrinskåp hur trädgården speglade sig!
Många kramar,
Bella

Kalkstenssommar sa...

Vilka underbara blusar!!! VILL HA!

Hoppas du känner dig lite bättre, tänk din text gick rakt in i mitt hjärta! Precis så känner jag också titt som tätt.....

Trevlig helg!

Kram L ♥ ♥

Stämningsfullt sa...

hej!
Kul att få se ditt senaste, bästa och sämsta.
Blusarna var ju hur fina som helst!
Kram.

lottens vita och gröna sa...

halloj vännen! men vilka bästa saker, din hylla är så fin och blusarna, nedrans vilka sötingar, vill ha alla, min stil med serru!

ja ett fårskinn trodde man ju var ett fårskinn, men fåret kanske inte var lyckligt,hihi!

varmkram och trevlig helg ann-catrin! //lotten

C De-sign sa...

VILKA fina vårkläder du verkligen FYNDADE...helt otroligt billigt! Så vackra milda pasteller! Tråkigt med fårskinnen.....men man gör sina "missar" ibland! Härligt med vårsolen !!! Jag önskar dig en SKÖN HELG! Kram fr C

Annika sa...

Så kul att få se din utmaning och skåpen du kånkat hem var jättefina :o)

Önskar en trevlig helg,

kram Annika

Tonje sa...

Nå begynner det å bli lenge siden jeg var innom her og så masse vakkert jeg har gått glipp av...har sett lenge på bildene du viste av vetrinskapet og de vakre bildene fra ditt hjem.

De blusene dine var kjempe flotte,og så billig som du fikk dem=)

Ha en flott helg=)

Mjuka sa...

Hej
Otroligt fina blusar, och till ett sådant pris. Man skulle ju bli helt köpgalen. Är det verkligen det sämsta du kan visa från ditt hem? Då måste du ha ett otroligt vackert hem och det tror jag att du har, i allfall de bilder som du visar.
kramar från Malin och ha en skön helg

På min gatan i stan sa...

Härliga blusar! Tråkigt med skinnet. :-(

Ha en fin helg!

Kram!!!

My White Cottage sa...

Vilken kul utmaning! Dina blusar var verkligen helt fanstastiskt ljuvliga!! Hyllan är såklart också jättefin! Det är trist när inköp inte motsvarar förväntningarna... men som sagt du kanske kan änvända skinnen till att klä om någon stol eller pall!!?

Här skiner solen, hoppas den gör det hos dig också!

Många kramar från Jenny

My Lovely Things sa...

åh vilket kap...blusarna är så otroligt fina..ojojoj!!!

Trist med lammskinnet??? Hoppas att du hittar nått bra användningsområde..
åh vad det är härligt med sol...

kram Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Ann-Catrin, ja du har det verkligen bara så fint, även om skinnet var lätt och bedrövligt; ) Vackert skrivbord med och de kläderna, vilka smycken för rummet där på galgen! Lilla spegelhyllan var ju verkligen ett fynd! Nästa gång ska jag visa lite bloggvinster jag vunnit; ) Ha en riktigt bra och solig helg! Mari.

Anonym sa...

Jag har startat en ny swap-blogg. Titta gärna in och anmäl intresse.

My White Cottage sa...

Jodå, jag hade två hundar som väckte mig vid halv sju... Sedan kom yngste sonen springades vid kvart i, lagom när jag höll på att somna om! :)

Ja, jag är väldigt förtjust i mina turkosa glas, men de kommer inte från Ittala utan från Housedoctor...

Det är helt underbart väder här så vi ska gå ut så småningom, jag skulle behöva städa lite först... Känns så där lagom roligt... Troligtvis blir det nog någon sväng ner till havet också... Man kan nästan inte låta bli när det är sånt här väder! Om du hade bott närme hade du kunnat hänga på på en promis! :)

Ha en skön dag vännen!
Kram igen!

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej, suck det är INTE jag som skaffat en blogg! Så otroligt tråkigt att en har skaffat samma namn som mej, så det är INTE jag som har den bloggen, sånt intresserar mej inte, suck... Mari.

Annas skattkammare sa...

Ja, förstår att du gillar skåpet och kläderna, de var ju helt underbara! Tråkigt när man förväntar sig något fint och så kommer det något helt annat, man blir så besviken! Ha en fin lördag! Kram /Anna

Gårdsromantik sa...

Vilka underbara klänningar - dom där har du väl hängandes framme sör jämnan?

Kram Maud

Designe sa...

Superfint skåp och kläderna du köpt är ju heeeelt underbara! De ser ut som hämtade ur Lantlivs reportage, verkligen min stil..älskar sånt!...Skinnen ser ju helt okej ut men visst de är väl inte som "riktiga" skinn men...

Tack för den fina kommentaren hos mig!
Ha en fin helg! Kram :)

Anna - På landet Mot skogen sa...

Kul att se dina bästa/ sämsta!

Jag är grymt imponerad över ditt jobb med vitrinskåpet!! Och så underbart fint det blev!

Ha en härlig lördag!

Lisas torp sa...

Först och främst - TACK för fina ord om mej och torpet! Så glad jag blir! Och så roligt att du ville anta utmaningen!!

Ja, det där skåpet skulle man inte tacka nej till. Vi måste ha gått på helt olika ställen på trädgårdsmässan!:) Förstår om du är nöjd!
Blusarna är ju ett fynd, så skira och söta nu till våren! Så fin du ska bli!!!

Ja, ibland kan det vara vanskligt att skicka efter saker, en del är bra att att lova en bra kvalitet!
Trist och jag förstår ditt missnöje! På bilden ser det i alla fall rätt gosigt ut! Men känslan är ju himla viktig!

Tackar för fin kommentar hos mej och önskar dej fortsatt skön helg!!

Kram

Lisa

Jessan sa...

Gusingen vilka fina blusar! förstår att du är nöjd med dem! Vädrets makter är med även mig så jag ska gå ut i min trädugård och njuta nu! Var rädd om dej och ha en underbar helg! kram Jessan

me and alice sa...

Hej Vännen!
Åh, vilka underbara blusar du köpte i London. Precis min klädsmak!!! Den lilla spegeln är så söt o passar så bra hos dig...
Synd att skinnen inte var bra!
Men ert stora skåp. Helt otroligt vilket fynd. Så jädrans snyggt!!
Ha en go Lördag...
kram Susanne

Willewira sa...

Hejsan!"

Vilka fina köp du gjort, var sig de är senaste eller bästa!!!
Blusarna var jättesöta!

Fast vad retligt med fårskinnen!!

Måste få beundra ditt vitrinskåp!!! Ett sånt vill jag med ha!!! Ursnyggt!!

önskar dig en skön helg!!
Kram Willewira

PS.tar en paus i städandet, därför en kort kommentar...

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så kul att se din utmaning..fina blusar du köpt dig ju..japp brodyr är alltids ljuvlgt!!!!
Söt hyllamed!!!

Ha det så fint!!
Soliga lördags kramar Millan!!

Anonym sa...

Vilka blusar! Men skulle jag titta runt i min garderob skulle jag nog hitta många "sämsta köp" också. Tänk så många grejor man bara använt en enda gång...

Unknown sa...

Jättefina bilder du visar! Jag har en väninna som precis som du har köpt fårskinn som också var av urdålig kvalité...mycket tråkigt. Ha en fortsatt trevlig helg, kram Pia

Staket & Designkonsulterna sa...

Vilka underbara fina blusar...de skulle passa mig perfekt;)

Ditt sämsta ser kanonfint ut på bild, jag har en gammal stol som jag tänkte göra om när jag såg din stol i ett annat inlägg hos dig i just vit fårull och undrade var du fått tag i det...är det äkta eller fejkad fårull?

Bästa kraar från mig...Annelie

Bodil sa...

Vilka vackra vårkläder du hittade i London.
Och du, jag hann en repa i växthuset också.
Ha en skön vårhelg!
Kram

Skatan sa...

Skinnen från en gatukorsning? Ja du, det lät roligt :)

ÖNskar dig en riktigt solig och skön helg!
Kram.

Anna sa...

Hej hej! Jag hoppas verkligen inte att någon kommer utmana mig eftersom det kommer bli hur svårt som helst! Men det är jättekul att läsa andras! Och skönt att höra att man inte är den enda som går på nitar. Men så är det ju ibland när man handlar på internet. Ibland blir det inte riktigt som man tänkts sig... Så är det!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Härliga bilder från dessa inköp :) Å en utmaning till lilla moi! Vad du är gullig som tänker på mig! Just nu brukar jag tacka nej till de flesta utmaningar pga tidsbrist men ska försöka lösa denna... Hoppas du inte blir ledsen i fall det inte blir något... Det är så mycket i mitt liv just nu så bloggen kommer inte riktigt i första hand, tyvärr, för det innebär ju att man inte hinner hälsa på alla och så vidare - MEN hoppas det lugnar ner sig snart...

Hur som helst älskar jag att kika in på din makalösa sida - alltid en ren fröjd!

KRAM Jes ♥

n o r d i n g å r d e n sa...

Jag vill passa på och "utnyttja" din blogg för lite information och sprida ut i bloggvärlden,
Kommentarer från "mej" om ngn swapblogg är INTE från mej utan ngn som har tagit mitt namn och startat en blogg! En blogg som hon nu "raderat" men det underliga är att hon kommenterat hos såååå många bloggvänner denna dag men som tydligen "inte kände till mej"! Ja, alltså, jag är väl inte kändast i stan men har dock bloggat i 14 månader och många känner till mej och har dessutom med mej på sina länklistor. Trist och skumt. Så jag får traska vidare och skriva hos alla andra med... men så du/ni vet, ngn swapblogg kommer jag aldrig att skaffa...

Mari-Riktiga Guldkant på Livet.

Karin sa...

Kul att se ditt senaste, bästa och sämsta! :) Är det inte härligt med vårliga kläder så säg. Men otur med fårskinnen. Ha en härlig helg! Kram Karin

Anonym sa...

hej!! vilket underbart vitrinskåp, ditt hem är som en dröm!!!

vilken fin hylla med knoppar, jag har en precis likadan förutom att spegelglaset är utbytt mot en griffeltavla på min. ska ha den i hallen här hemma när den är klar :) gillar kläderna du visar, precis min stil.. verkliga fynd!!

tack för de fina orden om vår renovering och tapet, blir sååå glad!! nu är vi färdiga med vardagrummet, bilder kommer inom kort!!

stor kram sara

Glitter och Marsipan sa...

Å,vilka fina kläder du har köpt i London,och till vilket pris sen..
Din spegelhylla är ju så fin,och jag gillar koppen du har på.
Vad mysigt det låter med ert fika.
Ha det gott
/Anette

Maria sa...

Är lammskinnet verkligen ditt sämsta köp ?? Då är du nog en kanon shoppare !! Underbara kläder du köpt, vilka fynd!! riktigt somriga!

Och ja bara äälskar ert hem, sååå underbart......har varit och kikat i ditt växthus, på alla underbara detaljer och mitt HA BEGÄR bara växer!!

Kramisar!!

Solsjö - Under en vind sa...

Go förmiddag!!! Vilka fina bilder!!! Hyllan är så söt, blusarna ljuvliga och skinnen säkert användabara ändå!

Hoppas att du haft en skön helg trots kallre väder! Pratade med min kusin igårkväll som bor nära dig och han trodde att jag skojade då jag sa att vi satt ute i trekvartsbyxor med grillen tänd vis sju på kvällen! fniss...Men precis så hade vi det igår och det var härligt och efterlängtat!

Idag är det gråare, men på väg att spricka upp....I eftermiddag ska det vara kalas för dottern och hennes kompisar, det lär bli livat!

Ha en fortsatt mysig söndag! Kram!

IKT i min vardag sa...

Åhhh den grå klänningen blev jag lite kär i...kan du inte åka tillbaka och köpa en åt mig me´?;-)

Man lär sig av sina missar iallafall...för att sedan göra några till ;-) Mina felköpsmissar trängs i garderoben...

Hoppas solen skiner på dig denna söndag!

Kram

En inredoholic sa...

Men vilka underbart vackra blusar! Helt i min stil! Skick ner dem till Skåne vet ja ; )

Ha en underbar dag.
Kram
Jannice