tisdag 8 april 2008

Skåpmaraton

Tro det eller ej.... men skåpet är målat... och på plats....och jag är helt slut!!! Ja jag vet jag är bedrövlig, kan aldrig vänta med någonting,
Hade bestämt att skåpet med vitrin skulle få stå i vår bod ett tag.. ni vet för att "mogna" lite. Men så snart kalas och allt annat var avklarat då blev jag så ivrig.. iväg och handla målarfärg, ny pensel ...
MEN JAG SÄGER ALDRIG MER!!! aldrig mer ett skåp med vitrin... 2, 5 timmar / strykning..hihi Anette jag är som dig.. tar tid!!. 3ggr behövdes det.. min kropp känns som den genomfört ett maraton. t o m knäna värker....
När jag gick och lade mig vid 01.30 inatt hade jag kånkat tillbaka alla böcker och burit porslin...innan sambon gick och lade sig fick jag honom att byta plats på möblerna också
Men nu står skåpet på plats... ja det blev riktigt snyggt... passade så fint där. visst nu när jag ser det så kanske det inte är DRÖMSKÅPET.. ni vet ... men för oss och för 350 kr... ja då är det ett drömskåp.
Jag bjuder på en liten tjuvkik idag...men bara en liten.. för det måste tas bort målarfärg lite här och där med rakblad..och nya beslag ska dit.
Den här.. får man säga fula brickan blev över från ett kontor när det städades.
Jag tog tillvara den. Jag är ju ingen pysseltjej..inte duktig på det helt enkelt.. finns så många i min närhet som kan det där så mycket bättre.
men nu fick jag för mig att en bricka måste jag väl ändå kunna styla.
Sagt och gjort målade jag IKEA-brickan vit..och klippte ut rosor från sevetter. Använde mig av Decoupage och vips blev det en ny fin sommarbricka

Visst blev den söt
en sommarbricka
Det var absolut inget svårt.. t.. om jag klarade av det. Ni alla här ute i bloggvärlden är ju så otroligt duktiga, ert skapande är beundrandsvärt och jag är så imponerad av er kreativitet och påhittighet.
hade det inte varit för att jag börjat blogga hade jag nog aldrig ens gjort en simpel bricka.. Ni inpirerar mig!!!
Må så gott Ann-Catrin

69 kommentarer:

Anonym sa...

Du lyckades ju jättebra med pysslandet av brickan, den blev jättesöt!

Krusidull sa...

Hallå där, de blev ju jättefina både skåpet o brickan, önskar jag hade din uppfinningsrikedom och energi.
Mvh
Krusidull

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!
Wow, vad fin den blev! Så somrig också ju, perfekt nu till sommaren! Och skåpet blev så fint det med! Önskar att jag var lika duktig på sånt som ni är!
Ha en fin tisdag!
Kram, Susanne

Anonym sa...

Underbrt vacker bricka, tack för ideén. Kanske jag lånar den. Är även väldigt nyfiken på hela skåpet. Ha en underbar dag. Kramiz Mamma Mia

n o r d i n g å r d e n sa...

Jag känner jag lyfter från stolen när jag ser dina bild, FY vad duktig och driftig du är och vilken stilsäker kvinna du är! Så snyggt du gjorde brickan, himmel så vacker den blev och som sagt, din veranda/uterum, himmelriket....jag skulle antagligen inte få i mej ngt kaffe alls utan bara sitta med lätt öppen mun o glo: ) Skåpet, vilket fynd, så snyggt och vilket jobb du lagt ned, jag beundrar dig, jag är inte den som älskar att måla direkt...Bra jobbat! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

...alltså, jag är inte så pysslig, som många andra är och DU är, jag vill också ha en sån bricka med såna rosor till min utevernada i sommar, säljer du brickor? : ) Måste ila, byter inlägg i morg! Mari.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jäklar en så fin bricka du har gjort! Jag måste svära lite, hoppas det är ok, men ibland måste man ta till lite kraftuttryck!
Så blev det när jag såg den här...
Sen förstår jag dej precis, att du satte igång att måla meddetsamma, ibland kan man inte vänta utan är så ivrig på att börja, sen glömmer man både tid och rum...
Kram
marie

Karin i Villa Grå sa...

Hej igen!

Andra koppen kaffe för idag och vad gör jag då? Sitter vid el computer, så klart ;-)

Vad duktig du har varit som målat skåpet! Jag vet så väl hur jobbigt det är. Fönstren är underbara med det vackra spröjset *gillar*

Brickan är ljuvlig, man kan inte tro att du INTE är pysslig - när du pysslar blir resultatet så bra! Och så har vi dessa bilder där vi får ta del av ditt hem och jag bara smälter för det är helt enkelt oemotståndligt..!

Ha det så kul med fakturorna ;-)

Kram!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

Visst ja, måste tacka för länken till Stoff och stil! Jag surfade dit direkt och de har massor, men priset är 0,00 på varenda vara..! Verkligen billigt, hi hi!

Det lär bli en beställning därifrån, för som sagt, jag suktar efter färg!

Btw, vårt kök är inte särskilt stort, det ser bara ut så på bilderna. När fler än två personer vistas här inne utan att sitta vid bordet uppstår trafikstockningar! Nu har maken fått en lysande idé om att bygga ut just köket och få ett slags uterum där vi kan ha bordet. Vi ska ta kontakt med en arkitekt och låta honom eller henne skissa på förslag och berätta vad som är genomförbart. Dessutom vill vi gärna ha ett hum om vad det skulle kosta... :-O

Tänk om det kunde kosta 0,00? Det vore ju underbart *smilar*

Näpp, nu ska jag slita mig från din blogg och göra lite nytta här hemma innan alla familjemedlemmar trillar in genom dörren.

Kram!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

så fint skåpet blen..väl värt mödan....
Jag är lika dan måste gå fort....hihihi..

vilken ljuvlig bricka du gjort.
tänk vad man kan förändra av liten peng...

Kram Pernilla

Mamma C sa...

Vad duktig du är. Både skåp och bricka blev jättefina.
Kram Mamma C

Marie sa...

Skåpet ser jättefint ut! Jag är precis som dig, vill börja måla med en gång. Även jag har den där konstiga idén för mig att ta tid på allt jag gör, hihi!

Brickan blev helt ljuvlig, en riktig sommarbricka!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram Marie

Betonggården sa...

Vilken underbar bricka! Nu börjar det verkligen dra i fika-ute-i-sommar-tarmen! :)

Nettan sa...

Förstår om du är trött efter slitet med skåpet, men det vart jättefint !!
Och brickan du gjort vart helt underbar =0)...vad du kan !!
Många fikastunder med den till sommarn då..
Kram Nettan

Steinheim sa...

Skaet ser kjempefint ut, blir spennende å få se mer av det.

Brickan ble bra, har en sånn selv og syns den er trist og ful, men det kanskje blir litt maling på vår også!! Takk for ideen.

Galleri MochB sa...

Jag brukar också tänka ALDRIG MER när jag håller på med den där förbaskade målarpenseln, men på nåt sätt står man där med den där pensel igen efter någon tid...:O) Jättesöt sommarbricka du pysslat ihop!

My Lovely Things sa...

hej !!!
ojojoj!!! vilken kanon bricka det blev...så fin...Det där måste jag prova...har vart sugen på dekopage länge nu..har fått jätte fin rosservetter..måste nog inhandla sånt lim och en bricka förståss!!!

ja du skåpet blev ju kanon fint...för bara 350 pix..ojojoj!! Ska bli roligt att få se skåpet...

Känner så igen mig...Jag är otålig..vill helst vara färdig innan jag börjat med ett projekt..målar målar målar..skyndar skyndar...sen när det är precis torrt in med saker...piffa piffa!!! När man kommer i säng..ja då är det mitt i natten..men så kul det är..och men så man abosolut inte längtar efter att måla igen(tyvär så går det över)

Ha det så gott..
Kram Anna

My White Cottage sa...

Åh, så fint vitrinskåpet ser ut!!! Fnissade igenkännande vad det gäller det här med värk i hela kroppen efter målandet... Jag kände mig som en hundraåring efter att jag hade kvistlackat och grundmålat vår pärlspont på samma dag! *haha*

Passar på att förvarna dig om att jag gör lite förändringar på min blogg och vill samtidigt klargöra att du kommer SJÄLVKLART vara fortsatt välkommen in att läsa på Seaside Living!

Många kramar från Jenny

Tidsmästarinnan sa...

men vilket SKÅÅÅP!
jag tror jag svimmar.
Och vilken somrig och fin bricka!
Snacka om att bli inspirerad här inne... tack för allt fint du visar du goa tjej!
Kram
S

Vardagslycka sa...

Så somrig och fin bricka! Älskar rosor! Förstår att det var ett pillergöra med att måla vitrinskåpet, men du fick säkert lön för mödan när det var klart. Ska bli spännande att få se hela!
Ha det gott!
Kram, Carina ( som också har målarkläderna på )

Himmelbit/Njut en smula sa...

Åhh vill se mer av ditt skåp!! Det ser ju verkligen ut som ett drömskåp!

Brickan blev ju jättefin! Vilket lyft!! Somrigt mysig.

Ha en toppendag!

Annas skattkammare sa...

Härligt skåp du målat! Förstår att det tar tid med vitrin.. har ett litet vägg-vitrinskåp som jag ser framför mig i vitt.. men det kommer ta ett tag innan jag orkar ta tag i det.. =) Brickan blev ju jättefin!! Bra tips! Kram /Anna

alegni sa...

attans, så aktiv du är a-c! o allt blir så snyggt i dina händer!
själv är jag nerlusad med jobb o hinner inte ens tänka på inredning just nu.
kram,
ingela

lottens vita och gröna sa...

halloj!

men hörru vilket skåp vi får se en glutt av, en riktig gåshudare! men det där med deucopagen? hur gör man fattar inte att du kunnat gjort sådär, det är ju underbart, gåhud igen...varmakramen en iskalldag..lotten

Tidsmästarinnan sa...

hej igen!
det där med hjärtana var lite svårt att besrkiva, jag kunde ju inte bara skriva ut koden exakt som den är, för då förvandlas den till ett hjärta!
men om du skriver dessa tecken i till exempel en kommentar, med semikolon och &-tecken:
&Xhearts;
obs! förutom X:et - det ska bort!
så ska det fungera...

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så fin brickan blev!! Vilken bra idé :)
Skåpet ser också så fint ut. Ska bli kul att få se mer av det sen!
Kram.

Anonym sa...

Hej! När jag skaffar ett mindre B&B ska du få inreda det! Väldigt trevliga foton. Ska lägga till din blogg i mina favoriter. Själv påtar jag lite med www.cardo.nu som blandar lite kunskap med information och spel. Tror den skulle passa dig och dina vänner. Annars stationerad i Härnösand sedan ett par år tilbaka och frilansar som reseledare så nu är sommaren uppbokad. Det blir härligt. Lite mer allmänt tjafs återfinns via den rätt bedrövliga blogggen mattiasbloggar.wordpress.com Mvh. Mattias Andersson.

Designe sa...

Skåpet ser superfint ut! Så fina spröjs! Har ni skåpet på verandan nu då? Brickan blev ju supersomrig och fin!
Jag målar oxå så snabbt jag kan..vet inte varför :)..målar just nu en byrå och en bokhylla i vattenbaserad färg och det torkar ju snabbt..skönt! Ikväll blire målning igen! Vad har du använt för färg? :)

Liten Bod sa...

Vaddå inte pysslig!!!??? Det blir ju fantastiskt allt du gör! Brickan var jättefin, precis lagom blommig för mig som inte vill ha för gulligt... :) Kram, Tina

Gårdsromantik sa...

Gud va nöjd du skall känna din!
Det blev ju superfint! Rena Drömskåpet!

Brickan blev ju helt fantastisk! Har du lackat den mycket? Håller dekorationen?

Du är ju värsta pysselmänniskan ;)

Annika sa...

Vilken fin bricka du gjort helt underbar:) passande kaffekoppar..Bra ide det där med att ta och klippa ut fina bilder från servetter och sätta på något annat som behöver piffas upp........Skåpet var fint det med....Kram Annika

Unknown sa...

Va duktig du är!! Skåpet var jättefint och brickan sen...ögongodis verkligen. Kram pia

Anonym sa...

Det gäller att hålla ångan uppe när inspiration och lust faller på (samtidigt)... själv har jag målat lite för mycket, får kramp i handen bara jag tänker pensel...förstår att du är trött efter en sådan omgång - det är tur att man glömmer!
Vitrinskåpet ser jättefint ut, du är duktig på att se vilka möbler och saker som har potential.
Vilket Decoupage verk! Det ser alldeles underbart ut, du kan din sak! Man blir så glad av att bara titta på bilderna, ser ljuvligt ut!
Ännu en gång, har något återvunnits och blivit fullständigt sagolikt!
Kramar,
Bella

Lilla Uthuset sa...

Hej!

Vilket fint hus du har och uterummet,wow. Vad driftig du är hit kommer jag igen.

Hälsn Åsa

Stina sa...

Åh, vad du gör det fint. Blev ju super...:-) Kram

Grindelunda sa...

Så vackert skåpet blev. Önskar jag hade din energi. Håller själv på med några stolar som ska stå på altanen...det är 4 st. och det går väldigt lusigt. Men snart exploderar våren och då måste de vara klara.

En riktig läckerbit blev brickan :)

Kram Gunilla

Bodil sa...

Skall bli spännande att se skåpet i helhet. Det jag ser verkar hur fint som helst.
Och brickan då. Jag bara gapar. Hittar inte riktigt ord. Riktigt äkta ögongodis!!!
Jag har aldrig provat på decoupage.
Skulle kanske prova på nu när jag ser hur fint man kan göra.
Kram från Bodil

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Guuuuud vad fin din bricka blev! En sådan VILL jag ha!!!

Får ge mig ut på jakt efter något liknande tror jag!

Kram Annica

Kathys Home sa...

Guuuud, såååå Sööt bricka...verkligen jättefin!! Du ser hur lätt det är ibland, så man inte tror det själv eller hur?!
Skåpet var också fint, men brickan blev helt underbar...Vad duktig du är Ann-Catrin..:))Ha det gott//kat

Vitt är vackert sa...

Hej!

Gud vilket tjusigt skåp det ser ut att vara!!!! Är också mitt i målartagen. Skittråkigt är det, men man blir så nöjd när det är klart! Å va fin brickan blev!!! Å va härlig stolen du la fina duken över blev!!! Superfin! Så mycket fint du visar, man blir alldeles...ja..stum...

Kram Ellinor

Glitter och Marsipan sa...

Å,vad roligt att titta in till dej,och få lite inspiration.
Vilken jättefin bricka du har decourpagat.Har faktiskt precis provat på det.Det blev ju inte lika snyggt som din bricka,men rätt okej.
Må så gott
/Anette

Karin sa...

Men vilket jobb och det ser ju verkligen kanonfint ut! Men jag förstår att du är helt slut. Vad använder du för färg när du målar? Jag har nya planer på att måla (vet inte om du såg mitt inlägg om mina kära stolar) och tar gärna emot tips. Tar du bort färg som har runnit med rakbladet? :)

Vilken omvandling av brickan! Helt ljuvligt söt. :) Ha det gott! Kram Karin

Tvert-om-tanten sa...

Brettet ble jo kjempefint, det, nå kanskje du blir en "pyssler"..?! Har et brett selv som trenger en oppfriskning, har ikke bestemt meg enda for om det bare skal bli maling eller om den skal få litt decoupage også. Ditt ble iallfall veldig søtt med roser!
Klem

Anonym sa...

Skåpet ser ju helfint ut. Ialla fall det lilla man fick se.
Så snygg brickan blev. Få jag skicka min bricka till dig så du fixar den. Hi hi.
Kram ewa

Anonym sa...

Brickan blev ju helt fantastisk, jag begriper inte hur man gör bara...

Tankar tar tid sa...

Brickan blev jättesöt ... visst är det kul när man har lyckats med något som man inte trodde att man kunde.
Ser fram emot att få se hela skåpet i sin glans.

Kramar Christina

Kalkstenssommar sa...

Hej!
Fint inlägg, va duktig du är!

Ja, det blir bloggträff i sthlm. Gå in på bloggen evelinas hus, där finns info.

Kram L

Zizzi sa...

Vad fin brickan blev! Jättefin! Och den passar ju ihop med dina koppar! Skåpet ser jättefint ut det med, ser fram emot att se hela skåpet!
Kram cissi

Kol och Rosors sa...

Vilket vackert skåp!!! Vilka dörrar...
Tjusig sommarbricka...

Ha det så gott!
Kram L-Lott

Ann-Sofi sa...

Hej!
Vilken fiin bricka du fixat ihop den vart jättebra(: tycker om rosor(:

Mvh ann-sofi

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Å ja , male vitrineskap er noe herk.. Jeg har malt 2 slike og begge gangene stod jeg bare å tenkte WHY!!!!.. er det mulig å være så stygg med seg selv, hi hi. Men vakre blir det så det får være trøsten. Gleder meg til å se ditt helt ferdig, det er nok et riktig drømmeskap.
Brikken din ble nydelig, det stråler sommer av den!
Klem

Anita sa...

Og du sier at du ikke kan!! Det brettet ble bare sååå flott! Vil ha! Hmm! Har et par brett som virkelig trenger en oppussing, det må jeg gjøre en dag!!! Nydelige tekstiler du viser i forrige innlegg! Ha en koselig dag! KLem!

Jessika sa...

Men vilket vackert skåp, det lilla man ser!

Du är nog som jag, har inte ett jätte tålamod. Att måla alla små lister och sidor PUH! Vad duktig du har varit.

Brickan blev ju jätte fin.

Var stolt över dina resultat. Männen brukar tröttna på detta engagemang och påhitt man har. Men visst ger alla bloggtjejer och enstaka killar oss inspiration, jag håller med.

MVH Jessika i Gula Villan.

Goa sa...

Hej min ljuvling!
Ja, tack!...ett sånt skåp för nästan inga pengar alls, det är väl en dröm!
SÅ vackert, nu vill jag bara se mera!
Och brickan, den är supersöt...så otroligt somrig och fin!
DU är visst en duktig pysslare...så det så!!

Massa varma kramar till dig från ett soligt skåne..:)
Må bäst!

Solsjö - Under en vind sa...

Go middag!!!

Vad spännande att se ditt skåp klart sen, lilla tjuvkiken ger mer smak!

Brickan blev ju såå fin! Decopuage är något som jag aldrig gjort hemma...bara på jobbet....blir kanske mättad där!

Idag är det en skön ledig dag! har precis kommit in från en promenad, dottern cyklade bredvid så kan man hålla bra tempo.

I eftermiddag ska vi till vänner för lek och prat! Kram!

LantlivsAnette sa...

Nämen jisses..lilla vännen..det där är ju DRÖMSKÅPET !!! Såå vackert,jag förstår att du är helt slut nu..lilla tidtagare..hii..hii..
Och vilken ljuvlig bricka..vad du kan..visst är det så att bloggandet gör en kreativ och man får såå mycket ideer..
Ojj ojj vad du har det ljuvligt fint alltså..
Kram Anette

Lina sa...

Hej!
Vilket jobb du lagt på skåpet, men du, VA FINT DE BLEV! Brickan är ju en riktig sommardröm...tänk när man kan bära med sig en sån fika- bricka ut i trädgåren och njuta av sol & värme!

Ha en bra dag!
/Lina

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Så fint du har gjort! Både skåp och bricka :)
Visst är det rätt kul med decoupage ;)

Kramar.

Doften av vanilj sa...

Oj så söt brickan blev! Ska bli spännande att se skåpet i sin helhet. Jag förstår om du är lite less, brukar vara så när man hållt på med något riktigt stort projekt. Man lovar ofta sig själv aldrig igen...Men lik förbaskat så faller man dit igen :) Men det är ju så kul när det är klart/Kram

Klarafina sa...

Jättesöt bricka .... och söta koppar!

Frida sa...

Hej hej!
Brickan blev juh hur gullig som hellst! Tänk vad man kan göra..
Finns inga gränser med lite fantasi! Pasteller tycker jag hör våren till! Vad fint du fått!
Ha en trevlig helg! Kramar
Frida

Lisas torp sa...

Du är ju helt otrolig!!!!!!
Jo, många av oss vet säkert vad som krävs för ett sånt jobb, och du har så rätt - det krävs "mognad" först, men sen....!! Då är det bara att köra och det har du gjort!! Kanon!!!

Väntar med spänning för att få se hela kalaset s.a.s.!

Brickan är ju helt underbar! Så fin den blev!! Gud, vad du är duktig!!!

TACKAR för titten hos mej!!

Ha en riktigt skön helg! Själv ska jag på Trädgårdsmässan i Älvsjö!

Kram

Lisa

LOPPISLIV sa...

Wow vilket skåp så underbart och spröjsen på glasdörrarna...super duper fint...förstår att det var jobbigt att måla det men ack så vackert det blev....ska bli spännande att få se mer...Vilken sommar söt bricka du fixade till....Kram Paula

me and alice sa...

Hej Vännen!
Det är du som inspirerar oss!
Menar du att ni bara gav 350:- för skåpet!!?? Helt otroligt billigt!
Det är så himla fint...
Brickan blev hur fin som helst!!
Kram Sussa

Majas mammelucker sa...

Men 350kr för skåpet är ju rena fyndet..det blev kanoon fint..
brickan blev som en karamell.. vill komma och få fika från fina brickan..hihi..vad du är duktig..
Kramar från lilla mej!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Woow..sååå snygg!!!Ja deacoupage är fantastiskt ju...kan förtrolla vad som helst..kul dessutom!!O härlig känsla när man gjor nåt fint juuuu!!
Jätte söt blev den..likaså skåpet ju!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Fru Sirlig sa...

Hej!
Har kikat in här förut men nog inte lämnat något spår hi hi
Otrooligt vacker bricka, sådana skulle du lätt kunna sälja.(som om du ville det) Blev väldigt nyfiken på vitrinskåpet, ser ut att vara ett riktigt kap faktiskt.
Ha de /Helene

Vackrare vardag sa...

Skåpet ser jättefint ut! Ser också ut att fylla en funktion. Och brickan... den blev såååå söt! Vad då kan inte pyssla? Det ser hur bra ut som helst och alla rosor, är nog inte säker på att jag skulle ha orkat börja klippa ut dom...:) Jättefint!

Trevlig helg!

Anonym sa...

Åh så söt bricka. Nu blev jag inspirerad. Jag köpte decoupagelim för längesedan men.. Ja det blev aldrig av att jag gjorde något.

Din sida är så vacker och jag bara njuter av att titta runt på allt fint.