söndag 20 april 2008

Snuvad på värme och sol

Som det pratades om den här helgen som skulle gå i vårens tecken.. solen som skulle skina och värma.. sitta ute och grilla...påta i trädgården..ta av sig i bara tröjan och njuta i fulla drag!!.
Vad hände????
ja här i östra Svelaland var det ruggigt och solen var inte här många sekunder i taget.
Snuvad, lurad... ett tag tänkte jag gå in och hämta vantar faktiskt. för ute i trädgården var jag... och en snabbfika tog vi ute... men grilllning och annat mys .. ja det fick vi göra inne istälet!!
Men idag söndag...vad skådar mitt högra öga... JO SOL!!! och vindstilla...det bådar gott inför dagen idag..Jippie!!!
Den här bilden togs nu på morgonen..ja jag vet..vi har en lekstuga men inga småbarn längre. och många bud har vi fått på den..
men jag tycker den är så söt och den är som ett litet smycke för vår trädgård.
Och vet ni...den ser exakt likadan ut fortfarande sen barnen var små... t om invändigt... jag tänkte visa er någon dag... riktigt sött är det där inne... en liten dröm i vitt och ljusblått!!

Den här underbara klappstolen köpte vi på auktion för många år sedan...ingen ville ha den så den gick för en tia...jag tycker den är så vacker.. men i år ska det bytas klädsel på den för det gamla har spruckit

Ja jag bara älskar sån här patina... som blivit av åren.. så vacker!!!
Nu står jag i startgroparna och ta mig ut i trädgården igen.. och förhoppningsvis utan att frysa... det ser lovande ut..
En stor kram till er från mig// A-C

57 kommentarer:

Maria sa...

Tvärtom har vi det här i Finland...soligt de senaste dagarna men idag ser det mulet ut *suck*

Underbara bilder från trädgården, och lekstugan gör ni rätt i att inte sälja.....den kanske eventuella barnbarn kan leka i ;-)

Solsjö - Under en vind sa...

Sååå mysigt det ser ut!!! Skrev precis på ditt förra inlägg så vi verkar sitta här i varsin ände av skärmen...hi hi....Kram!

Anonym sa...

Hej vännen!
Så snopet, såg sol på kartan över Stockholm - men gott att dagen ser ut att gå i solens tecken. Igår hade vi sommarvärme (jag vet att april är en lurig månad men vi kunde inte jobba med jackan utan fick ta av den) och man blir lika förvånad varje år vad solen kan åstadkomma. Man träffar grannar, alla är glada, blommorna sträcker på sig, jorden var varm, ogräset växte om än ett par centimeter (vet inte om det är möjligt men det kändes så)...
Öppnade vår lekstuga igår - har heller inga småbarn men jag tycker den är så söt och jag njuter själv av att den finns där! Önskar dig en riktigt skön trädgårdsdag!
Många kramar,
Bella

Mamma C sa...

Vi har sol idag oxå. Från en klarblå himmel. Vilka fina bilder. Vi tog bort vår lekstuga förra året, men den höll knappt ihop längre då. Annars hade det varit kul för barnbarnet.
Kram mamma c

Smått och gott hos Lina sa...

Vi har det också soligt idag. Riktigt härligt att vara ute och pyssla.

Så fin klappstol och flaska. Och jag förstår att du behåller lekstugan, den är så söt.

Hoppas du har en riktigt skön dag ute i solen!
Kram

Gårdsromantik sa...

Här börjar solen spricka fram!
Håller emd dig - älskar rost, skav och patina!

KLart du skall behålla lekstygan - den är ju ett trädgårdssmycke!

Kram Maud

Staket & Designkonsulterna sa...

Visst är solen underbar när den tittar fram...passade på och vi åt frukost ute på vår veranda.

Vilken under bar klappstol med den fina patinan som kommit fram.

Man blir så sugen att möblera om...tror att vi skall ta fram vår järnsäng och ha ute...får se om maken har lust att plocka fram den från vinden idag.

Kramar från mig...Annelie

Lilla Blanka sa...

Hej A-C!
Vilka vackra bilder..ja klappstolen är verkligen fin!
Kram
Mia
Ps ang. din utmaning så hoppas jag komma på nåt vettigt inlägg för det, men det blir inte nu i alla fall tyvärr..Jag har fått utmaningen av Stämningsfullt oxå, men tycker utmaningen är lite svår

husnummer30 sa...

Jättesöt liten pall - förstår att du är förtjust i den.

Hoppas du får en riktigt fin dag i solen!

Ha det gott! //Jill.

Änglahem sa...

Hej vännen,

VILKEN CHARMIG PALL!!! 10:- låter ju nästan som stöld!!*hihi*
Jag gillar den där gammeldagsgröna färgen som tycks vara svår att få fatt i nu för tiden. Jaa..alltså ingen gammal färg men tonen...*fniss*

Hoppas att du har en jättehärlig dag i solen, vi hade strålande sol igår, men idag känns det som lite mer soldis...men härligt är det ändå!!

Kramar/Ulrika

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Jeg kan trøste deg med at du har det mye bedre med været enn hva jeg har! Her snør det enda...
Fine bilder! Å den skjønne lille klapp-stolen da!:)
Ønsker deg en riktig fin søndag!
Klem fra chatrine:)

Lisas torp sa...

Vilka härliga trädgårdssaker och lekstugan är ju ljuvlig! Förstår att ni vill ha den kvar!

Snuvad på sol - jodå, jag också, där jag var var det mulet hela lördagen, och jag var lite febrig och låg mest, men idag - när jag skulle åka hem från torpet - så hjärtskärande vackert det var - inte ett moln! *suck*!
Men kyligt är det ju - minusgrader på nätterna! Huvva!!!!

Vi får hålla tummarna för en varmare vår!!

kram

Lisa

My Lovely Things sa...

ja visst är det ljuvligt med vår..tur att ni ficj fint väder i dag..

vi har vart på picnic vid havet intill ett vackert slott..
Så trevlig pall..verkligen härlig patina..
ha det så gott..
kram anna

Stämningsfullt sa...

hej!
Tur att ni fick lite sol ändå :)
Här är det strålande solsken så jag ska passa på att njuta av det en stund nu efter ett arbetspass...
Kram!

A home far away sa...

Vad synd att solen lyste med sin frånvar när man längtat hela veckan till helgen. Typiskt om det blir fint väder i veckan då alla jobbar..

Kram från Singapore

ängeln i vitt sa...

Men herre gud en sån liten söt klappstol vill jag ju bara ha. 10 kr = inga pengar ju. Du får en selma av mig * skrattar *

Kram Carina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh så jeg håper våren er kommet for å bli hos deg. Vakre bilder av din hage, og så skjønt dukkehus. Klart det må stå der, utrolig hvordane et sånt lite hus pynter opp. Men oj så nydelige klær , har ikke hatt tid til å shoppe noe enda, men nå blir jeg inspirert til å anskaffe noe nytt. Du har hatt en enorm jobb med ditt vitrine skap, herre min skaper for en malerjobb, men for et praktfullt resultat. Her er det nesten sommer, 17 grader om dagen, men minus om natten, mine sommerblomster blir bært inn og ut, tjihi.
Klem

Anita sa...

Åh! Her hos meg har det vært nydelig vår i to dager!! Fått masse farge og frisk luft, og kommet langt i våronna ihagen!! Nydelig! Håper dere får flott vær framover!

Marie sa...

Hoppas du har sluppit att frysa idag! Här har vi haft kalasväder, sol och riktigt varmt. Vilken ljuvlig lekstuga, förstår om ni inte vill sälja den. Lova att du visar bilder inifrån, jag vill jättegärna se.
Klappstolen är supercharmig, vilket fynd!!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Radhusdrömmar sa...

Ja visst var det underbart väder idag (söndag), fast vi hade ganska bra igår också. Kanske är för att jag bor lite närmare kusten.
Lekstugan ser mysig ut, kanske kommer till användning igen, så låt den vara kvar.

Ha det gott!

Kram Johanna

Mjuka sa...

Åh, jag tycker synd om dig. Det har varit strålande väder här. Tog min första glass i dag. Åkte till Alingsås och promenerade med mina döttrar. Fina bilder du tagit och vilken bedårande lekstuga. Supersöt
kramar Malin

Glitter och Marsipan sa...

Å,vilka fina vårbilder du visar.
Man blir lite sugen att sätta igång i trädgården.Själv har jag inte gjort något där ännu,men maken håller på med grenar och mossa.
En så fin lekstuga kan man ju inte göra sig av med.Vi har vår kvar som tur är,för nu har vi en liten sladdis.
Må så gott
/Anette

Unknown sa...

Åh va härligt att du fick sol idag! Här på Göteborgssidan har vi haft sol båda dagarna. Ja underbar är den tid som är nu, jag skulle önska att tiden bromsas ner...vill att våren ska vara riktigt länge.

Fina bilder visar du! Ha en go måndag, kram Pia

Doften av vanilj sa...

Vilken gullig liten stuga det ser ut att vara. Härlig liten fällstol!

Ja här har det varit soligt och hääärligt hela dagen. Har släpat fram mina trädgårdsmöbler,kunde inte låta bli när det var så fint väder!! Så imorgon när jag vaknar så är det väl typ en decimeter med snö eller nått!! Är så himla sugen på att plantera några blommor i lite krukor. Så det får nog lov att bli lite blom- och blomkrukejakt till nästa helg. Har varit ute hela dagen så det svider lite i kinderna känner jag./Kram på dig

C De-sign sa...

Jag hoppas verkligen att dagen blev fin hos dig!!! Så ljuvligt att känna solens strålar värma...både jorden och själen! Jag förstår att ni har kvar lekstugan, tänk vilken lycka för barnbarnen........ Önskar dig en bra start på veckan!
Kram fr C

Designe sa...

Vilka härliga vårbilder! Så söt lekstuga!..här var det soligt och härligt igår men idag hade vi bara sol på morgonen..Kram :)

tindra lite mera sa...

Vilken underbar blogg,vart kvar här en lång stund:O)Vill gärna länka dig om det går bra!?

Kram Katarina

lottens vita och gröna sa...

oh solen ja, har liksom smält idag, bekymmer och stress försvinner!

din trädgård ser ut som en dröm i mina ögon, oh vilken pall!

varmkram lotten

LOPPISLIV sa...

Härliga utebilder du bjuder på...Här i södra sverige har vi haft sol hela helgen.....Dina brodyr plagg från London är ju helt bedårande vackra...vilka fynd...och ditt vitrin skåp...kan inte se mig mätt på det...vilken makeover du gjort med det....Ha det gott...Kramis Paula

Kol och Rosors sa...

Även sol i Södra Dalarna tidigt på måndag morron... Igår tillbringades dagen med att gräva och lägga kantsten i kortärmat...

Vilken vacker pall & underbar färg...

Ha det så gott & en bra start på veckan!
Kram L-Lott

Jes/Vita villa vila sa...

God morgon vännen,

Vilka härliga bilder från er mysiga trädgård. Å lekstugan är ju bara så söt (är lite insnöad på just sådana för tillfället ;))

Önskar dig en finfin vecka! Hoppas värmen kommer till er i Stockholm nu!

KRAM Jes

Unknown sa...

Vi hade rätt Ok väder här i Värmland, men det är klart det blåste mindre skönt.
Vilka mysiga bilder du visar! Tyckte verkligen om allt jag såg.
Nej, nu är det dax att sätta sig med studierna igen! ¨
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Galleri MochB sa...

Så mysiga bilder! Pappan i huset har lovat bygga en lekstuga åt våra flickor också, så får se om vi hinner få det projektet klart under denna sommar... Hoppas du hade en skön dag i solen!

Maria renoverar sa...

Hej!
Hittade just din blogg - och den föll mig verkligen i smaken. Vilka underbara bilder!!!
Jag ser att du gillar gamla saker auktioner och loppisfynd, vilket även är min passion. Ser också att du bor i ett 1920-talshus - det gör jag med! Ja, vi verkar ha många liknande intressen - kul. Jag håller på och renoverar mitt 1920-talshus. Är ny i bloggvärlden men har alltid dokumenterat allt jag gör med bilder - så nu kan jag dela med mig av dessa.
Ser också att ni har en lekstuga - kanonfin. Jag har planerat länge för en lekstuga och har just påbörjat bygget (snarare grävt plintar...).
Jag gillar din blogg skarpt och återkommer (länkar).
Tack för inspirationen!
Hälsningar MARIA

alegni sa...

vet du vad som hände med min gamla lekstuga? först blev den hundkoja o därefter båtskjul. vad som hände med den när brorsan sålde båten, vet jag inte :(
här skiner solen också idag!
kram,
ingela

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Tack snälla för uppvakningen på min dag!

Vilka härliga trädgårdebilder.Lekstugan ser ljuvlig ut.å den ska absolut stå kvar om du frågar mig...

Kram Pernilla

LantlivsAnette sa...

Nämen du..vad härligt att kunna vara ute och påta i trädgården..här dröjer det ett tag till..jag brukar kunna vara ute och rensa landen varje år på morsdag ungefär...
Vilka fina bilder du visar..stolen är ju hur charmig som helst..
Ha det så bra,nu ska jag sätta mig vid symaskinen..nya rullisar ska jag sy..
Kram Anette

Evelina sa...

Å vad det är fint med gamla saker som man verkligen ser blivit använda med hjärta och själ. Supersöt lekstuga. Skulle behöva "pimpa" till våran, men jag har ju tre pojkar jag och de bara rör till det med en gång så det är kanske säkrast att köra utan inredning ;-)

Kram

idémakeriet sa...

Jag förstår, orättvis att man inte overallt kan ha solen framme. Hoppas du kan njuta av vårsolen idåg då.
Håller med dig lekstugan är söt och är mysigt i trädgården. Kanske ni kommer ha den till använding senare. I alla fall nu en härlig minne av barnen.
Kram Gerda

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken gullig liten lekstuga! Föstår att många vill köpa den...
Det har varit ett underbart väder, och vi har grillat och suttit ute och ätit. Det är så mysigt, och de första gångerna är det extra kul.
Kram
Marie

Liten Bod sa...

Vädret tog sig ju under helgen! Jätteskönt igår... Din pall är så fin! Jag ropade in en liknande på Tradera, men de är tyvärr i dock-storlek :) Kram, Tina

faster atta sa...

En lekerstuga är ju altid bra att ha! Även om barnen inte använder den nu så kansske det kommer barnbarn eller andra barn i framtiden som kommer älka det lilla huset!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken härlig gammal klappstol och så mysigt du har i din trädgård, jag förstår att du vill behålla det bedårande lilla blå huset, så söt!! Ja, igår var det verkligen sommar och rätt hyfast i dag med: ) Tack än en gång för bloggvinsten!! Mari.

Anonym sa...

Så härliga bilder du tagit! Ja visst är det härligt när solen kommer fram, man blir ju så mycket piggare och gladare!! :)
kram

Anonym sa...

Åh vilken söt liten lekstuga och jag håller verkligen med dig om att det är ett litet smycke i trädgården.Ja här har vi fortfarande snö på gräsmattan (suck)
kram ewa

Anonym sa...

Sååå fint det ser ut i eran trädgård... och den söta lekstugan.

Här hos mig är det vitt ännu... 4-5 dm snö i trädgården och jag hoppas verkligen att snön hinner smälta bort innan vi går in i maj månad...

Däremot har vi strålande sol här om dagarna och under helgen har vi tillbringat större delen ute på havsisen.

Vilka jätte fina kläder du hade köpt i London föresten... billiga verkade dom vara dessutom.

Kram Kram

På min gatan i stan sa...

Det ser härligt ut! Idag har det ju varit otroligt gott väder. Iallafall här nere i Göteborg. Många sånna dagar vill vi ha!!! :-)

Kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Nu har jag gjort ett försök till senaste, sämsta & bästa inköp :)

Passar på & njuter av dina härliga trädgårdsbilder än en gång!

Tänkte på dig i går på afternoon tea :) Se till att boka in det i kalendern till oktober - när de kör igen - det är sååå mysigt, jag lovar!

Kram!!! /Jes ♥

Anonym sa...

Härliga bilder! Sugen på att hänga med på temavecka:mönster? Mer info hos mig! Kram Karin

Poppins sa...

Lekstugan är som ett litet smycke, passar perfekt i trädgården. Och den där klappstolen är ju underbar charmig!
kram

PS Vi hade en underbar solig helg och måndagen är lika vacker. Synd att gå in från trädgården men det börjar bli kyligt vid 20-tiden.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ÅÅ så fina bilder, sista bilden var ju så vacker!!

Söt lekstuga med.....får ni spara tills den dan ni får barnbarn!!!;)
Tycker med lekstugor är som ettsmycke för trädgården ju!!
Likaså ert sååååå vackra växthus!!

Häääärligt med sol värme!!!!!!

Ha det så fint i vår solen!!
hoppas ni får en härlig vecka!!
kramar Millan

husnummer30 sa...

Hej igen!

Det är många som frågat efter "scrapbook-sida", så jag tänkte berätta lite om den imorgon.

Ha det fint! //Jill.

Anonym sa...

Vad mysigt.:-)

Nä, muggarna kommer från Dollar Store för länge sedan. Kramis

Anonym sa...

ser att du har ett litet mysigt växthus... trevligt =)

Tonje sa...

så bra at solen endelig kom da...den stolen hadde jo en nydelig patina=)
Takk for kommentaren på min blogg=)

Goa sa...

Hej du rara kvinna!
Och tack för dina varma hälsningar, jag blir alldeles rörd, varje gång. Du är så snäll!

Underbara bilder, vackra saker, härlig text...allting är som det ska och jag kan fortsätta lata mig..:)
Gillade sååå dina London köp...lovely färger!!

Mina varmaste kramar är dina...

Tingeltangel sa...

Vilken otroligt fin liten pall. Patinan är underbar. Och vilken söt lekstuga.