söndag 1 juni 2008

För 250 pix... i Stockholm

Hallå där ute i sommarvärmen, tänk ett sånt underbart väder det är..
koltrasten sjunger så vackert att det riktigt svider i själen..
doften av allt som blommar ligger tungt och man vill bara stanna upp tiden en smula.. en liten smula för att kunna få ut max av denna underbara försommartid!
Men så är det plötsligt juni.... maj var tog du vägen????
En ledig helg och sambon och jag var ute cch "luftade" oss en sväng med bilen... och med ögonen på helspänn så åkte vi förbi en lokal loppis... och vilken loppis så säg.. tycker inte att det blev så stort hål i plånboken..och härligt att man här i Stockholm också kan göra ett och annat fynd...
Den här var dyrast.. 100 spänn..och med en skvätt färg på blev den så fin
kanske får den bo här.... med en mårbacka...

Gillar höjden på den... vi får se var den får stå.. kan nog tänka mig at jag kommer att flytta runt den ett par gånger 4 st gräddvita kannor.. till min lilla samling.. 20 kr st.. Den söta snirkliga spegeln var något gulblek och jag sprejade den med vitfärg ett lager. Dom här ville INGEN ha.. låg i en korg där allt kostade 5 kr/ st... det är verkligen det här jag gillar med loppis... den här med vitfärg blev helt ljuvlig... den ska nog hängas upp någonstans.. vi får se så småningom. Den lilla trälådan med vitfärg ska få sig en liten duning sen med ett sandpapper tror jag.. passade ju perfekt nu med små glasflaskor... kan nog vara fint också med några små terakottakrukor.. eller något annatEfter en härlig lunch sen på Ulriksdals trädgårdskafe så stod jag ute i trädgården och målade...det är faktiskt lite avkoppling för mig känner jag.
Sen hade vi lite gäster på kvällen och vi avnjöt en god middag från grillen och avlsutningsvis jordgubbar med lättvispad grädde.. ackompanjerad av en otroligt ivrig koltrast som sjöng för oss hela tiden...månne han ha haft dambesök???
KRAM //Ann-Catrin

37 kommentarer:

Kathys Home sa...

Godmorgon....men du lyckades då fynda må jag säga. Det är ju det som är så roligt, att man kan ha detdär seendet eller hur, för sakerna blev ju hur fina som helst! Ja, jag skall ta mig en tur till övergrans ikea idag och se om jag kan hitta något som bara måste hem till mig...hahahaha...Jaa, vädret är helt underbart tycker jag..kanske inte att jag orkar så mycket som jag skulle vilja men jag passar på att njuta en smula också..bara vara vet du..Syrran och jag åkte till Sigtuna en sväng på kvällen igår och åt lite gott..så härligt så får vi se vad som händer under dagen när det gäller det kreativa *Ler* Ha det sååå bra..kramelikram kat

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen !
Åhhh..loppis..himmel vad fin asaker du har köpt där !!
Och du är snabb som blixten du med penseln..allt är målat och klart..
Sååå vackert...bordet,spegeln med sina snirklar..jaaa allt.
Det är en loppis här i närheten idag,jag hinner dit innan jobbet..kan nog inte låta bli att köra förbi där...först tänkte jag att det får vara,men nu när jag ser dina fina fynd så känner jag nog att det får bli en sväng dit...
Vi var ju på dop igår,strålande sol och det var så fint.Och gott,jag fikade en hel del ;)
Jag hade på mig ljusgrå klänning och kofta,en jättefin kofta som ser ut som Odd Molly,jag har köpt den av Katarina med bloggen Lilla ugglebo,jag ska visa den i morron tänkte jag..
Ha det så bra idag Kram Anette

Anonym sa...

Hej!

Ja vart tog maj vägen egentligen, nu är ju sommaren här på riktigt och då tycker jag att tiden kan skära ner lite på farten och gå framåt i ett lugnare mak :)

Vilka fina fynd du har gjort! Håller med om att det roligaste på loppisar är att rota i de där lådorna där det ligger grejer som verkligen INGEN vill ha. För där hittar man de bsäta fynden, dina blev ju jättefina med en skvätt av vitt :)

Radhusdrömmar sa...

Låter som att du hade en bra dag. Och vilka fynd, kul!
Skönt med en ledig helg kan jag tänka mig i dessa festtider.

Hoppas du får en bra söndag i solen :-)

Kramar Johanna

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Åhhh så fint pelarbordet blev i vitt, man blir så glad när man kan göra lite fynd här i sthlm ganska svårt i bland... jätte sött med mårbackan, och allt de vita...
Kram linda

Gårdsromantik sa...

Det var verkligen fina fynd - och snabb var du med penseln också!

Kram Maud

Anonym sa...

Hej! Vilka fynd du har gjort! En fråga: Vad använder du för märke/färg när du sprayade ramen?
Har några småsaker här hemma som jag tänkte spraya. Ha en skön sommardag.

Mjuka sa...

vilka fynd!!!!
kram M

Bodil sa...

Ja det var då inga dåliga grejer du hittade. Tänk vad lite vit färg kan göra. Riktigt romantiskt allt ihop. Men så är du en proffsfotograf också!!!!
Kram i solen!
Bodil

Anonym sa...

Läckra fynd!
Och det dyraste, 100kr. Inte illa!
Den är mycket snyggare vit måste jag säga. Underbar!
Kram, DP

Stämningsfullt sa...

Hej!
Men gud så fina fynd du gjorde!! Och allt blev verkligen superfint efter målningen! Det är precis så man vill ha det efter en loppisrunda! Bara till att gratulera :)
Kram!

Malin - I min trädgård sa...

Hejsan! Vilka fynd du har gjort! Jag måste säga att min favorit var nog en av de som ingen ville ha, den lilla lådan. Den blev ju jättefin i vitt och med de små flaskorna i. Härligt!

Ha en skön kväll!

My Lovely Things sa...

Nämen vilka kanonfynd vännen!!

jag sitter här och baxnar av förtjusning..ojojoj!!Vilka kanon fynd..heltotroligt 25o pix..grattis förstår att din lycka var stor..

jag vill med fynda..hoppas på fyndarlycka nästa helg när det är en stor loppis i närheten som har öppet..
ha det så gott..
kram anna

Poppins sa...

Du är duktig med pensel och färg. Och har öga för att se hur fint det kan bli. Kul att fynda! Och att ni kan göra det även i Stockholm. Det är väl som här i Skåne, det finns för många uppköpare för att man ska kunna fynda i vanliga fall.
kramar från Poppins i sommarvärmen

Mamma C sa...

Så mycket fint du hittat för denna lilla peng. Så har du redan hunnit att måla till allt oxå.
Kram Mamma C

Sara sa...

Fin, fina saker du fyndat. Vitfärg gör underverk.
Kram Sara

lottens vita och gröna sa...

men jösses amalia vilke härliga prylar du hittat ann-catrin, och så kapigt! vitmålerska kan du ju nu tituleras och såååå fint det blev! jag har haft "oväntat" besök som bara kom örbi...stannade i 8 h sååååå denna helg blev inkentinken gjort, så kan det gå! varmastekramen lotten

Marie sa...

Vilka härliga fynd du gjorde och tänk vad vit färg förvandlar! Jag gjorde också några fynd igår, så här har också penseln varit framme idag!!!

Ha en riktigt bra vecka!
Kram Marie

Glitter och Marsipan sa...

Oj,vilka fina loppissaker du har fyndat.Och vad snabb du är på att piffa till dom.Vilket vackert underrede det var på pidestalen,och trälådorna blev ju så fina.
Låter som ni haft en härlig helg
kram Anette

Kalkstenssommar sa...

Vilka fynd, i Stockholm?!?!?!

Tack för dina tröstande ord hos mig, visst är det kul att de växer, men ändå, jag är ju så lycklig just nu....

Dina bilder är också helt underbara.

Många söndagskramar

L

Zizzi sa...

Vilka fina fynd du gjort! Var i stockholm hittar du loppisar? Jag bor här och jag vet bara av var erikshjälpen och läkarmissionen ligger...
Kram cissi

me and alice sa...

Åh, visst är det härliga tider just nu! Hoppas det får fortsätta ett tag till. Helst hela sommaren!!!
Vilka fina fynd du gjort. Vilken lycka det är när man kommer till en sån härlig loppis...
Kul att du vill vara med i min tävling!
Ha det så gott i solskenet!!
Kramis /Susanne

Vardagslycka sa...

Låter som du har haft en underbar helg och vilka fina fynd du har gjort! Och redan målade! Allt är sååå fint, spegeln med snirklarna och det höga bordet och... ja allt!
Önskar dig en ny härlig vecka med sol och glädje!
Kram, Carina

Useful Art sa...

Åh den där lilla trälådan var ju hur söt som helst! Jättefint med små glasflaskor och blommor i!

Hoppas du får en bra måndag!
Sara

n o r d i n g å r d e n sa...

Å vilka fynd, du har verkligen öga för detta! Korgen och lådan blev ju helläcker, så fint med flaskorna i och den pidistalen/pelarbordet, så snyggt! Liksom alla kannor och spegeln var verkligen unik och vacker! Ha en bra ny solig vecka! Mari.

My White Cottage sa...

Hej gulliga du! Så många fantastiska inlägg att läsa igen... Åh, dina bilder är helt sagolika! Dina loppisfynd likaså! Det är en fröjd att kika in här hos dig, så mycket vackert att njuta och inspireras av!!!

Må så gott i sommarvärmen!
Stor kram från Jenny

Lina sa...

Hej!
Vilka fina fynd du gjort! De är ju alltid lika spännande att se vad man kan hitta ;- )

Jag hoppas på ett nytt loppis besök på onsdag. Brukar besöka ”min loppis” på väg hem från jobbet. I helgen ska vi hälsa på mina föräldrar, där finns en JÄTTE loppis. Har som projekt att hitta ”silver saker” att fylla min tallrikshylla med. Där lär jag förhoppningsvis hitta nåt!

Må så gott!
/ Lina

Anonym sa...

Sååå roligt att du har gjort så fina fynd och det blev så fint med en omgång med vit färg... ja vad annars :)

Kram Kram

C De-sign sa...

Så skicklig du är på att förvandla saker....och dessutom arrangera dem så snyggt, ljuvligt med en blåklint i varje flaska!!!! Vilka fynd du gjort! Försommaren är ju bara helt ljuvlig! Vilka kvällar! Ha det gott och njut!!! Kram fr C

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Go kväll!

Vilket härligt väder vi har nu!!!
Man vill ju inte vara inne en endaste sekund...hihihi...

Vilken härlig tripp ni varit på...å vilka fynd sen!

Du får allt så fint..bara trollar å vips så är det en helt annan grej...*LER*

Underbar trädgård har du oxå ...lovely!

hoppas verkligen vädret håller i sig.mina barn slutar skolan fredagen 13....huvva...vi får hoppas allt går bra med tanke på datumet...hiihihi...

Ha det bäst i värmen.
Kram NIlla

Designe sa...

vilka superfina fynd du har gjort! Härligt! Jag tänkte äntligen göra ett inlägg ikväll men det gick visst inte att logga in, trist!..jag som inte gjort ett inlägg på länge..
Nu ska jag kika runt hos alla andra istället! Kram :)

Färjtorp sa...

Oj vad mycket fynd!!!
Och dina kannor var superfina, gillar verkligen kannor skulle vilja ha fler själv.

Ha det bra
Kram Johanna

drömmen om vitt sa...

Villka underbara fynd bordet var ju verkligen fint och billigt.
Ha det gott!
Lotta:)

Mitt hvite hus sa...

Så mye fint du har fått fatt i. Så utrolig det gjør seg med litt hvit maling. Helt fantastisk flott. Jeg likte også pidestallen din, nydelig:=)

Ha en fin sommerkveld.
Klem :=)

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hejhej!
Vilken fin sida du har, den ger mig insperation!!!
Å vilka rara fynd du gjort, de blev jätte läckra med vit färg på!

Kramisar/Benita

Anonym sa...

Tjohej Ann-Catrin...ropade jag när vi körde förbi dina kvarter...har ju varit på turne och försett mina kunder med möbler...verkar som om alla flyttat ut denna sommar! Om du visste vad jobbigt det var att köra förbi den ena loppisskylten efter den andra...men dagen räckte inte till...
Fick mycket inspiration...när jag fick kika in i kundernas trädgårdar...vad Stockholm är vackert så här i sommartid...med vattnet som glittrar vart man än kör!
Såå fina fynd du fick med dig hem - de passade så fin ihop med din övriga inredning!
Jag kan inte låta bli att säga det jag brukar säga...ohhhh, vad du har det fint hemma! Man vill bara sätta sig ner och stilla låta blicken glida omkring, insupa den otroligt vackra atmosfär som omger dig!
Kram kära Ann-Catrin,
Bella

Doften av vanilj sa...

Halloj! Men oj oj vilka fynd! Så mycket fint för en mycket billig penning! Kan säga att jag besökte ett loppis i helgen, där enbart din härliga gamla verktygslåda gick loss på 250 pix...Är såå sugen på en sådan låda.Men de är inte lätta att hitta de små rackarna!Så gissa om jag är lite avundsjuk på dig just nu..Ha det så bra/Kram