onsdag 14 december 2011

julens småkakor

Brukar ni baka massa småkakor till jul?
jag är en sån som mer gillar själva bakandet av de små runda sötsakerna än att äta dom...
Är nog mer bull och godistjej
Resten av familjen älskar kakor så det är ingen risk att de bara blir skådebröd
 De här  är proppade med kardemumma och var riktigt riktigt goda knapriga
 så de kommer jag nog ändå att äta måånga av.
Lättgjorda och väldigt smakrika.


Recept för ca 100 st kardemummakakor

1 msk hel hardemumma
200 gr smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här
Stöt kardemumman i en mortel
Rör smör socker sirap,
gärna i en matberedare så det blir poröst.
Tills ätt kardemumman
Blanda mjöl och bikarbonat och arbeta in det
i kakdegen.
Dela degen i två och forma till två rullar
linda in dom i plastfolie
Ställ i kyl minst en timme.
Sätt på ugnen på 175 gr
Skär kakrullarna i tunna skivor och
grädda i ugnen på bakplåtspappet
ca 7 -8 min
Låt kallna på galler.

Kram kram
A-C

4 kommentarer:

lisashus sa...

Kakorna ser jättegoda ut och särskilt fint att ha den i glasburk så att de syns, även om det blir en kortvarig historia!:)
Tackar för receptet!
Kram
Lisa

emblas-kanel sa...

Mmmmj - de så gode ut! Og så pent det ble med dem i det glasset. Har sendt deg en mail ang noe jeg vil kjøpe i din webloppis. :-) Ha en fin kveld. Klem :-)

alegni sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
alegni sa...

här brukar det bli litet av varje, både mjuka och hårda kakor... bland annat.
i förrgår bakade jag saffransbiscotti, och himmel, så goda dom blev!
kram
ingela