onsdag 12 december 2007

Rosa gen




Trevlig Lucia!

Hoppas ni haft en fin morgon med lussefirande på förskolor, skolor, arbetsplatser..eller framför tvn.
Det här var första året så lånt jag nästan kan minnas då jag INTE varit på firande själv... yngsta sonen går nu i sjuan och jag är inte inbjuden. En konstig känsla..det hör liksom till att stryka nattlinnen, fixa kransar och strutar kvällen innan..att gå upp upp i ottan väcka barnen och iväg tidigt för att sen stå med alla föräldrar och få tårar i ögonen när barnen så fint tågar fram och sjunger!!!.
Jag har i allafall tänt lite ljus, såg lucia på nyhetsmorgon..det var stämningsfullt och fint det med.
Sonen vaknade sen med feber och ont i kroppen så det blir nog en VÄLDIGT lugn Lucia!!

Vill ta upp det där med den "rosa genen"..jag vill hävda att det ligger något i det..jag dras till den färgen måste jag erkänna...rosa och vitt är en nästan oslagbar kombination.
Kommer nog troligtvis inte växa ifrån det heller..vare sig det gäller skålar, toppar, godis, handdukar..så dras jag till rosa..finns det något i den färgen så kan jag ge mig tusan på att det kommer med mig hem..
Det får inte ta överhanden..skulle inte kunna tänka mig inreda ett rum i färgen (inte som med vitt)..inte heller en jacka..men som accessoar är den ofta oöverträfflig.
Läste för ett tag sen att det gjorts en studie om "den rosa genen", man kom då fram till att
valet av färger är genetiskt betingat och har gått i arv sedan människan började jaga och samla sin föda.
Kvinnorna utvecklade då sin känsla för rött och rosa eftersom de behövde denna egenskap för att hitta mogna frukter och friska män.
Tro det eller ej..bara en studie som sagt!!!...OCH FÖR LÄNGE LÄNGE SEN!!!
Ha nu en mysig lucia...idag bjuder jag på ROSA MASHMALLOWS i form av hjärtan.. kunde liksom inte motstå dom i affären....och med mina gener så...

Kram//Ann-Catrin




18 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig Lucia på dig! Hoppas du får en riktigt mysig dag!
kram

Änglahem sa...

För att hitta karlar! rosa genen! vem är denne faaantastiske forskare måntro?! Ja, det kanske var så förr i tiden, é ju bara för väl att vi inte behöver "leta" på det viset nu för tiden. Nog för att jag gillar rött och rosa...men på karlen (hihi....)

Åh, jag älskar marshmallows! och dessa ser jätte ´yummiga´ut, tror nog jag tar en..njaa två får det bli. Tack så mycket.

Ha en fortsatt skön Lucia!

Kram Ulrika

Maria sa...

Rosa är snyggt til vitt och aldrig en fel färg till någont! Snygg skål!

linnea-maria sa...

Hejsan. tack för den snälla kommentaren! Vilka häftiga hjärtan, snyggt godis :)
Njää då måste jag vara lite maskulin då för jag har aldrig varit sådär jätteförtjust i rosa. Min storasyster fick alltid rosa kläder och jag avskydde att ärva de där rosa illasittande kläderna (vi har lite olika kroppsform). Sen har det kommit fram att hon inte heller tyckte om dem. Men rosa doftande rosor det är nog det bästa som finns i blomväg!! /linnea-maria

Karin i Villa Grå sa...

Vad härligt med en rosa gen! Vi har nog en hel radda med gener som förklarar olikheterna mellan kvinnor och män..! Visst är det fascinerande?

Så himla fina bilder!

Kram!

Goa sa...

Jag tror absolut att det är som du säger...bara att det är lite svårare att ta det till sig nu för tiden..:)
Numera har vi ju, mogna bär året runt..*thi,hi*
Älskar dina vackra bilder...som gör även mig sugen på marshmallows!!
KRam och fortsatt mysdag!!

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Här finns absolut den rosa genen *S* Fast jag skulle inte heller köpa en rosa jacka eller nåt större så där, men små saker, jepp!

Kul att ha hittat en ny blogg som verkar falla mig gott på läppen, ska kolla lite ordentligare när tid finnes :)

Ha en bra kväll!
Kram
Flisan.

Jennys Vita Villervalla sa...

Vilkem mysig blogg jag hittade här då!
Må så gott!
Kram
Jenny

Vårt lilla hem sa...

Vilka härliga bilder, underbart!! De ser riktigt smaskiga ut!

Roligt det där med generna! Tror jag har en mycket stark rosa gen i mig :)

Så fint ni har det i sovrummet! Jättemysigt!!

Och va härligt med paket, det är ju så kul coh spännande att få :) Och det är roligt att ge med :)

Kram! Jenny

Sol sa...

Hvilken vakker blogg du har. Jeg har sett gjennom hele, og nyter synet av de vakre bildene dine....
Ha en trivelig Luciakveld.

Kathys Home sa...

Visst e det en konstig känsla, att inte få vara med om Lucia firande men som sagt min yngste är ju 18 så det blir ju inget firande där inte. Men jag fick ju en liten stjärngosse på besök, det var riktigt roligt det. Ja Rosa hmmm jag har faktiskt målat mitt sovrum i rosa typ jordgubbmedmjölk..en härlig färg..tjingeling kat.

Engsroom sa...

Tack för besöket nu har vi kommit in från promenaden öronen är alldelse frusna känns det som även om jag hade mössa. Vi har haft en lugn Lucia här med alla barn är stora har också min minsta i sjunde klass och då är det över med lussetågen. Jag har inte ens sätt det på tv som jag tänkte att jag skulle ha gjort, men vi har myst endå med glögg pepparkakor och så lussebullar förståss!
Ha en bra Luciakväll!
Ella

Bodil sa...

Godkväll!
Tack för besöket och kommentaren. Din blogg är så fin och inspirerande, har varit och kikat här förut. Den här trädgårdsbolggen som du länkade i förra inlägget kommer jag inte fram till. så är det kanske bara något tillfälligt. Skulle gärna vilja titta in där också.
På återseende!
Kram Bodil

Lindesnäs-Annika sa...

Vad kul att du tittade in hos mig på Lindesnäs. Jag som är alldeles ny på det här med blogg blir värre än på julafton för varje liten kommentar jag får.... "Åhhhhhh nån har varit inne och läst!!!!!!" :)
Vilket vackert hem du har jag blir alldeles avundsjuk och alldeles försjunken i drömmar om hur en järnsäng skulle se ut hos oss...... om ett par år... om vi hinner och har råd....
Drömma kostar som tur är inget!!! Jag lägger upp en länk till dig på min sida om det är ok, så jag inte tappar bort dig i cyberrymden, för jag tittar gärna in igen!
Ha en riktigt go fredag!!!

Anna sa...

Jag älskar oxå rosa =D
Fin blogg du har!
Ha det så bra, kram Anna

faster atta sa...

Hum, jag tror då på riktigt att det ligger någonting i det du säger om kvinnor och rosa!

Skatan sa...

Hej!

Tack detsamma du : )

Trevlig helg...snart...önskar jag dig!

Kram.

alegni sa...

den enda lucian jag såg igår var när jag såg mig själv i spegeln, iklädd röd t-tröja o med ett ljus i handen, strax innan jag skulle lussa för vår 15-åring ;)

rosa är en färg som jag inte riktigt kommit överens med tidigare, men alla tre herrar i huset använder gärna rosa skjortor, så nu har till o med jag börjat vänja mig vid färgen :)
roligt att du tittade in hos mig o välkommen åter!