torsdag 15 november 2007

Bästa receptet på kladdkaka..


...jag lover, ni kommer inte att göra någon annan sen. Den blir perfekt, kompakt, fyllig. Tänk bara på att den absolut INTE får stå mer än 10 min i ugnen. Observera den höga ugnsvärmen.
Absolut godast blir den om den får stå ett dygn i kylen..men men det är inte alltid vi klarar av det i min familj, och jag kan lova att den går ner efter ett par timmar med...faktiskt INGA PROBLEM ALLS!!!

Receptet:

2 ägg
1,5 dl socker
100 g. smör
100 g. mörk choklad (minst 50% kakao)
1 dl. vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugenen på 220 gr
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och lägg i chokladen så den också smälter ner.
Blanda ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt, vänd ner smör/chokladblandningen.
Häll smeten i en form med löstagbar botten.
Grädda i högst 10 min.
Låt den svalna i kylskåpet och helst tills nästa dag!

1 kommentar:

an angel at my table sa...

Välkommen in i den underbara blogg världen. Receptet verkar ursmarrigt måste testa nästa gång jag ska baka.