onsdag 16 januari 2008

En vanlig onsdag

Jag kom på att jag inte visat er vår hall.
Vi byggde ut en liten förstukvist när barnen var mindre och fick då således ett extra utrymme i ett annat ganska så litet hus.
Vi är fem i familjen plus två hundar så mycket kläder blir det.
En ganska ordinär hall, inget extravagans här inte. Jag försöker hålla ordning så gott det går...och det ska sägas.. det är bara jag som gör det.
Resten i familjen tycker att jag är bedrövlig... pedant säger dom..
mycket kan man beskylla mig för kanske men inte är jag pedant i allafall.
Det är bara en fråga om vilken nivå man vill ligga på
Mina barn säger att -våra kompisar har inte alls så städat som vi... vet ni jag struntar fullkomligt i hur andra har det. Jag kan tycka det är befriande att komma hem till folk som har sådär trivsamt stökigt...verkar så avkopplande och tillbakalutat. Jag störs inte det minsta av att det står skor huller om buller. ligger slängda kläder, matrester i slasken osv...jag knappt ser det... men hemma hos mig (notera ordvalet mig) står jag inte ut ...måste fixa till kuddarna i soffan innan jag sätter mig, byta handdukar i barummet ofta, torka diskbänken..plocka undan skor. plocka tidningar som dräller... ja listan kan göras oändlig...
JAG ÄR EN PLOCKARE, ibland kan det tyckas var min lott här i livet att plocka efter andra..
men gör inte jag det gör ingen annan det heller och hemmet skulle rätt snart se ut som en soptipp...
Jag tycker det räcker att man varit borta ett par timmar eller någon dag...hemmet har förvandlats till ett ställe jag knappt känner igen... sjabbigt är ett bra uttryck tycker jag, mat framme i köket, disk som inte plockats i diskmaskinen, kläder lite överallt, konstig musik på HÖG nivå (fasen jag börjar bli gammal), ungdomar som dräller lite överallt... i soffor, vid datorn etc.
Inga myslampor tända...bara taklampan...hua!!
Vid såna till fällen har man bara lust att vända i dörren....jag får verkligen skärpa till mig då...Som sagt det är ju så olika vilken nivå man vill ligga på!! de verkar ju ha det så mysigt...härlig stämning... (antagligen för att inte mamma är hemma och ställer krav) men varför kan inte jag vara så!!! Det går bara inte..jag fixar inte det !!. Nu snart är mina äldsta tjejer på väg att flytta.. då blir vi bara tre i familjen hemma, jag undrar om jag kommer att sakna att plocka.. för det kommer ju att bli mycket mindre av sånt... sakna dom kommer jag ju naturligtvis göra... imorgon ska de titta på lägenhet.

Ja välkommen till oss.. dörren gillar jag skarpt fortfarande, det var säkert 10 år sen vi köpte den från "Snickar Pär! Här kommer man in, en enkel trälåda att sitta på från Rusta som jag målat vit. den fungerar som förvaring till vantar och halsdukar. Klädskåpet är från IKEA, ommålat och bytt beslag på

Vovvarna har en egen hängare från Mique. Visst är den söt,
perfekt oxå när den sitter precis innanför dörren och har en bajspåsebehållare så man inte glömmer det när man ska ut på´hundpromenadPå sittplatsen har jag lagt en fin kudde, så underbar men jag minns inte var jag köpt den..någon affär i Gamla stan var det i allafallFönstret i hallenJag gillar väskor.. den rosa är vintage, Parasollet kommer från en KinaresaHär blickar man in i nästa hall, dörren till höger går till källaren. Golvet är ett gammalt plankgolv som vi målat vitt.
och som ni ser är tapeten inte den vackraste..gul/vit randig.. antagligen tapetserar vi om när det blir två torsdagar i samma vecka.."ler"
inte det enklaste att tapetsera heller...mycket vinklar..och sen hela trappan upp och hallen där uppe...huaOj här satt Nalle.. min älskade nalle som härstammar från ett fashionabelt varuhus i London. han sitter på en gammal sittpuff som min duktiga mamma klätt omByrån har min mormor gjort i slöjden..ja ni läste rätt..i slöjden..ohh du duktiga människa! Ni ser också dörren till vår lilla toalettEn gammal pigtittare, lite skamfilad men fin, den vill jag inte måla om, tycker den bryter av fint och jag vill gärna behålla det orginala. Jag har lagt två små söta psalmböcker som prydnad,
tror mina mamma hade dom när hon gick i skolan... ni ser också vår lite skämsiga trappa, den har vi varit på G att måla säkert i 6-7 år...det kommer nog att bli gjort så småningom...MEN NÄR???? Här är ett gammalt fönster som vi sparat när vi gjorde om källaren. den har jag bara målat lite slarvigt för att bevara den lite skamfilade touchen. vi har bara satt i ett enkelt spegelglasBilden är tagen från trappan, här blickar vi in i vardagsrummet Vår inre hall rymmer också en av huses flera datorhörnor. Ett gammalt fint skrivbord med den staionära datorn på. Ovanför har vi bara satt enkla brädhyllor,
lite korgar och dokumetförvaring gör att vi har någorlunda ordning på papper..men som sagt bara någorlunda.

Jag hoppas ni orkat titta på bilderna...för vilken faslig massa det blev...och vad ska jag visa sen då.."fniss". Nu är det gjort i allafall..kanske har jag kunnat inspirera någon eller kanske rent av avskräckt..ja jag vet inte... så här ser det ut hos oss i allafall.
Jag måste bara berätta en dröm jag hade...
Åkte till en stor galleria... affärerna var era hem...I villa grå, en vilsen loppa, lantlif, me and alice, Stationshuset anno 1913, en doft av danmark... osv... det är sant... där fanns ni på som små butiker på rad... vilken dröm va..där stod ni och det var bara att gå in och hälsa på!!!
har jag månne bloggat för mycket på sistone...kanhända har jag det...men en härlig dröm var det, jag ville inte vakna!!!
Kramar Ann-Catrin

Jag måste bara hälsa och sända en stoor kram till kära "goa" jag saknar dig, men känner mig trygg i förvissning av små små lätta spår...jag tror hon mår bättre och det är allra allra viktigast.

59 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Go morron Ann-Catrin !!
Jo du..det var liksom lite befriande att läsa detta..att jag inte är ensam plockare här i Sverige..fniss..för det är det enda jag gör känns det som..nu när jag fixat o målat lilla hallen så vill man ju inte ha några skor och grejer där kring golvet,jag tror att jag har flyttat karln i husets skor och handskar där ifrån tusen ggr !!!Och som du säger , är man borta ett tag så ser det för hemskt ut,jag åker ju snart på mässa till S-holm,nu på Fredag,och när jag kommer hem därifrån så brukar det se hemskt ut här hemma,ingen har dammsugit eller plockat,dom tycker att det är nog att passa o gå ut med hunden !! Vaaa...det gör ju jag hela dagarna,plus jobbar och plockar !!
Jaaa..så är det..
Men fint har du det i alla fall,hallen är ju hur fin som helst,det är ju hela ert hus...du funderar på att måla trappen,jag ska ta tag i det nu här snart,våran är mörk beige,jag vill ha den vit..
Ha det så bra,jag ska gå o plocka och puffa i kuddarna nu...
Kram Anette

alegni sa...

här i finland finns också en plockare, fast lite bättre (eller sämre, beror på hur man ser på saken) har jag blivit. jag tjatar till exempel inte längre på ungarna o deras rum lika ofta som förr ;)
vilken otroligt underbar hall ni har, fast efter de bilder som du visat tidigare, kunde man ju heller inte vänta sig annat :)

Anonym sa...

Hej! Vilken fin hall ni har ..lr hallar kanske jag ska säga! Så fint med det vita golvet! Ser att vi har likadan ytterdörr, jag gillar den oxå!..och dina krukor i hallfönstret har jag med fast i annan storlek! :) Kram

me and alice sa...

Gud vad härlig du är Ann-catrin!
Har suttit här o skrattat högt. Känner så väl igen mig i allt du skriver, alltså vi måste ha varit systrar i ett annat liv...
Som när man kommer hem o bara taklamporna är tända, huu...Håller fullständigt med dig att det bekommer en inte när andra har stökigt. Bara inte man själv har det.
Men vilken fin hall ni har, och vardagsrummet ser underbart ut...
Brukar också tänka så att visar jag det här nu...vad ska man då visa sen,hi,hi..
Vilken härlig dröm du hade. Tänk om det var så. Skulle så gärna få komma in till alla härliga bloggare...
Ha en störtskön dag...
kram susanne

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Först vill jag bara med risk för att verka tjatig bara säga att du har det såååååååå fint . Eftersom det verkar som ni snart får ett rum ledigt , så får ni snart en inneboende i form av mig ;-) Då slipper jag allt plockande , kan bara tillåtas njuta av allt ditt vackra :-)Är oxå en plockare , som tyvärr mår dåligt av stök .
Men hua vilken mardröm , du verkar ha haft , det är den där Karin som spökar även i dina drömmar ;-)
Kram till dej du underbara /Lotta

Lilla Blanka sa...

God morgon Ann-Catrin!
Vilken härlig start på dagen jag fick nu när jag slog på datorn och tittade in till dig det första jag gjorde...älskar när det är mååånga fina bilder..och ni har ju det ljuvligt hemma, verkligen fint!
Hihi kul läsning också, och jag får nog säga att jag tillhör samma skara... "Plockare". Det är ju ett never-ending-jobb liksom, man plockar o plockar från morron till kväll (förutom de 8 tim man är på jobet då). Fattar inte hur det är möjligt..vad kommer allt ifrån haha, jo barnen släpper ju sina grejer, kläder..leksaker överallt i huset o maken lägger tidningar o verktyg överallt...o så är ju diskbänken av nån anledning alltid full..även om man just plockat ur o i diskmanskinen. Vi är 5 i familjen så det blir ju en del kläder också..Ja, nu skall jag titta på dina fina bilder igen! Stor kram vännen!!!
Mia
Ps vilken rolig dröm du hade hihi :)

Anonym sa...

Det är som om jag hade skrivit det själv.Fick mig ett gott skratt trots mitt dåliga morgonhumör.
Tack för detta underbara inlägg.
Jag blev så glad när jag läste det.
Sittpuffen i hallen var bara för mysig.Så fint hus ni har.
Ha en riktigt skön dag
kramis

Radhusdrömmar sa...

Ha ha vilket roligt inlägg! Och jättefina bilder! :-)
Alltid kul att titta in hos dig.
Inbjudande hall.
Hallen ska jag också ta tag i.
Jag är också en "plockare", och det är lite jobbigt när man har 2 småbarn, för det märks inte så mycket. Och om det märks, så känns det bara fint i 2 minuter....

Jag tror att många kvinnor är plockare, för vi ser nog mer att det blir stökigt och har en lägre tolerans när det gäller sånt..
eller vad tror du?

Ha det bra!

kramar Johanna

Smått och gott hos Lina sa...

Så fina bilder från din hall. Verkligen inspirerande. Håller ju själv på med vår hall och då är det extrakul att kolla på bilder från andra hallar såklart :-)

Ha det bra!
Lina

IKT i min vardag sa...

Plockare är vi nog allihopa:)Det var ljuvligt att titta in hos dig och få se så många fina bilder på din hall. Du har det verkligen "fint hemma":)

Kram Linda

Änglahem sa...

Plockare vadå plockare...hm känner iiinte igen det. Kläder, skor, muggar, hårborstar, tidningar....jaa listan kan göras hur lång som helst!

Meeen..alltså vilken hall ni har!!
Den är ju så FIN! har suttit här en bra stund och..bara tittat...
Vilken duktig Mormor du har, gjort byrån, den är ju fantastisk!!

Ha en skön "plockardag" vännen!

Kram
Ulrika

Tidsmästarinnan sa...

*anmäler mig till plockarklubben*
(Ibland försöker jag låta bli och strunta i det men då nästan kryper det i hela kroppen. Men med det sagt så har vi fortfarande väldigt stökigt hemma ibland, tiden räcker bara inte till...)

(och vad är det med karlar och taklampor?? OMYSIGT!)

Jag gillar din hall skarpt också! Och ett sånt fint gammalt skrivbord skulle jag gäääärna vilja ha.
Kram!
S.

Dubbelörn sa...

Skrattar när jag läser ditt inlägg. Tror nog vi är flera just av det kvinnliga könet som just är plockare. Här tycker de att det räcker att man röjer när man städar... *tar mig för pannan*

Lamporna ska vi inte heller tala om *fnissar*. Fast jag får medge att mannen börjar bli bättre på det... ;)

Härliga bilder fr en underbar hall. Blir så avis på dina vackra dörrar. Här renoverads alla spegeldörrar bort i början på 60-talet. Trappan hos oss skriker också efter extreme makeover *skrattar*

Kramar

Dubbelörn sa...

Nu länkar jag till dig så jag vet var jag har dig ;)

kram

Karin i Villa Grå sa...

Vilket UNDERBART inlägg! Jag ler alltid brett när jag läser vad du har skrivit och beundrar dina vackra bilder. Vad har du för värstingkamera egentligen? Eller är det fotografen det hänger på? *hoppas inte*

Er hall är inbjudande, som en hall ska vara. Det fina klädskåpet, som visade sig vara pimpad Ikea-möbel, måste svälja en hel del (aldrig tillräckligt, jag vet) och en byrå snickrad av din mormor..? Wow! Ni har det verkligen superfint i ert hem och eftersom jag gillar din blogg så mycket har du en utmärkelse att hämta hos mig! Se själv! :-)

Vilken märklig dröm *lol* Då var det nog inte jag som höll dig vaken ändå! *fniss*

Måste säga att jag känner igen mig själv så väl i din beskrivning av att vara plocktant hemma. Kaoset väller fram här och jag ensam försöker hålla huset i någorlunda ordning. Det är bara det att när jag röjer i ett hörn, stökas alla andra hörn till å det grövsta. Det är helt hopplöst! Vissa dagar, som idag, tycker jag att det är okej. Det är lite mysigt att gå och plocka och bringa ordning. Det är ju en kärlekshandling - jag vill ge min familj en lugn och trivsam plats att vara på. Så pedant? Näpp. Kärleksfull! Så klart! ;-)

Kram!

Karin

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, oj, vilken ljuvlig hall!! Sånt vackert golv och väggar och byrån din mormor har gjort inte illa, så snygg och unikt för sin tid! Gullig nalle fr London där, fina detaljer såsom lampan, kudden och väskor! Fin skrivbordshörna, du har verkligen ett fint och mysigt hem! Mari. ( Plockare är ett kvinnoyrke, tyvärr :, plocka undan saker fr borden, tända RÄTT lampor, puffa till kuddar mm mm )

Anita sa...

Åhh! Som om jeg skulle sagt det selv!! Jeg var på jente kveld i går kveld og når jeg kommer hjem, ser det ut som..... Ting over alt! Ingen ting erryddet opp!! Vurderte og lage ett innlegget i bloggen min med tittelen når mor ikke rydder, men lot det i allefall være denne gangen!! Kan love at anlednignen byr seg ofte!!
Så fin hall du har!! Masse koselige detaljer!
Ha en flott dag videre!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Känner igen mig i att vara den enda som plockar och plockar och plockar... Men jag har faktiskt blivit lite slappare, jag tar tag i de olika rummen i ryck, ett om dagen eller så :) Har väl liksom insett att jag inte hinner med, jag hinner inte göra nå´t annat om allt ska vara uppplockat hela tiden... Vardagsrummet är jag dock stenhård med, där ska det vara iordning så att man varje kväll riktigt kan slappna av. Och kravet för att kunna slappna av är att inte behöva se några leksaker alls :)

Underbar hall ni har, lika vackert som huset i övrigt! Tycker att tapeten är helt ok, den kan nog sitta tills de dubbla torsdagarna infaller ;)
Byrån är jättefin! Jag har en lillebror som utbildar sig till möbelsnickare, så jag hoppas ju på att jag med ska ha många vackra unika möbler hemma i framtiden :)
Ha en skön dag, och en *kram* till dig för att man alltid blir glad av din blogg!!

My White Cottage sa...

Vilken fin och välkomnande hall ni har! Är så sugen på vita golv... men är lite tveksam om det är en bra kombination tillsammans med två stora hundar. I synnerhet som vår Morris gärna "rivstartar" när någon knackar på dörren...

Kramar Jenny

My Lovely Things sa...

att läda det du skrev. Var som att läsa mina egna ord. Jag plockar ständigt. Blir så trött på alla. Försöker få dem att fatta att var sak har sin plats..

Vilket fint hem du har.
Du förresten...Nu är skänken på plats!!
Kram Anna

Lily of the valley sa...

Vilket härligt inlägg! Jag känner igen mig precis på pricken! Jag vill också ha det snyggt hemma hos mig och störs inte av att komma hem till andra och deras "röra".
Något av det värsta jag vet, och som stör mig mest, är när man kommer hem och endast den "fula" starka takbelysningen är tänd! Rysningar~~~~~~~~

Så tjusig hall du har! Jag gillar din supersnygga ytterdörr jättemycket.

Härlig dröm...
kram Lily

LantlivsAnette sa...

jaaa du..nog har man väl puffat kuddarna minst två ggr idag..hii..hii..jag kom just hem och jag tror nog att jag måste puffa dom igen...ser att några är slängda på golvet också..fyy..
Kramis...

n o r d i n g å r d e n sa...

...glömde ju säga, tack för köptipset! Mari.

Marie sa...

Haha, det var ett roligt inlägg! Jag är också en plockare, tycker inte att jag gör annat än att plocka.

Eran hall är jättefin, golven är såå vackra och vilken underbar byrå din mormor har gjort. Massor av vackra detaljer på bilderna, eran hall ser verkligen välkomnande ut.

Kram Marie

Ps. Känner absolut igen det där med att bara taklamporna är tända. Hemskt!!!!!

Änglahem sa...

Bara jag igen....

Här ramlar utmärkelserna över dig, för jag var bara tvungen att få ge dig en från mig oxå. Du är bara så inspirerande och mysig så varje nytt inlägg du gör är ett Jippi-moment.

Kramar
Ulrika

Anna sa...

Tack för titten av "din" hemtrevliga hall. Så fin byrå din mormor gjort - vilken kvinna, och på den tiden dessutom då det antagligen var ovanligt. jag förstår precis vad du menar med plockandet och att du önskar att du kunde leva med taklampan och soffkuddarna på golvet typ - jag är likadan, jag blir hyper när jag kommer hem till mina mansgrisar. Suck!

Någon på Stinsen. sa...

Hahah ja du skriver för underbart!
alla andra har säkert skrivit som jag, med ÅH vilken underbar hall.
kram

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Hej jag känner igen mig jag är också en plockare vi är 5 i fam.Fint har ni i hallen.jag vill bjuda in dig tillmin blogg för att för en stund tanka lite energi,klicka på vinterbilden och njut mvh Maria Villa Nyhem

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Du skämtar med mig! "Byrån har mormor gjort i slöjden"... Det är annat än en smörkniv det ;)

Vilken/vilka härliga hallar ni har, verkligen jättemysigt.

Jag var i princip pedant en gång i min ungdom, jag hade så undanplockat som det bara går ... Nåt har hänt... Jag är inte någon värstingplockare längre :) Å det funkar fint det med *fniss*

Kramisar
Flisan

Hanna i Det stora grå huset sa...

Jättekul läsning och superkul att få se så mååånga bilder på en gång!
Det gillar jag...
Kram Hanna

Jes/Vita villa vila sa...

Oj vad mycket fint du visar för oss idag! Gillar även dina alltid så småroliga inlägg ;)

Jag hör nog till både plockare & stökig - om man nu kan vara både och?

Stor kram /jes

LantlivsAnette sa...

Go morron !
Tack för kommentaren hos mig idag,det är alltid så kul att läsa dina kommentarer..
Så du ska också på Formex en sväng..va kul..står din mamma där,vad säljer hon för nåt fint,kanske man svischar förbi henne och kikar lite,och lämnar en hälsning...
Jag tror att jag läste här tidigare att hon jobbar i en skinn affär i Gamla stan..eller ?man har ju koll..hi..hii..
Kram Anette

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men hallååå!!
Oj här sitter jag å gapar med hakan nere i tangentbordet...hihi.
Vilken Hall/Hem...ojojoj.
Vilket slöjd arbete mormor har gjort..helt otroligt.Annat än min smörkniv, skohorn, fotpall..hiihi.
Jag är oxå en plockare..tycker inte att jag gör annat än plockar.nu använder jag lillans dockvagn å samlar saker i...mycke praktiskt.Elin undrade varför jag leker med hennes dockvagn när jag är mamma...hihi.
Dammsuger gör jag 2 ggr om dagen.MINST.Fattar inte var allt kommer ifrån.Man städar, plockar, röjer ändå finns lika mycke kvar...huvva.
jo du..jag har adressen kvar.Paketet postas idag!

Kram Pernilla

me and alice sa...

Glömde bara säga att väskorna är helt underbara!
alice o jag är väskomaner...
kramis Susanne

me and alice sa...

Hej på dig vännen!
Hi,hi... Kan tänka mig att ni har mååånga väskor hemma. Med tonårsdöttrar o allt.
Åh, skulle också velat åkt på mässan. Ha det så kul! Njut åt mig oxå...
kram kram Susanne

Evelinas hus sa...

Här är en till plockare! Ibland är det lite jobbigt att man inte kan slappna av och låta saker bara vara. Hallen ser stor ut, jättefint är det.
Men det låter otroligt att din mormor gjort byrån i slöjden.
Kram Caroline

NICOLINAS BONING sa...

OJ,vilken fin och smakfull hall!
Älskar eran dörr som jag har tittat på många gånger,men det bidde en billig från Byggmax istället.
Jaså,du tror att det kommer att bli mindre plock när ungarna börjar flytta ut...fniss...det kommer inte att hända kan jag ju upplysa frun om;-)
Jag flinande mycket igenkännande åt ditt plockande och funderande...tur att vi är fler som plockar, plockar, plockar...
Varför ser dom andra i familjen inte att det är hemskt med bara taklampan som lyser?!
Det vore mysigt att komma hem ibland utan att "strålkastaren" lyser upp all röra.
Kramar/Birgitta

Bodil sa...

Jättekul att du visar interiörbilder. Annars blir det lätt detaljbilder. Otroligt läckert! Men det har jag förstått sedan tidigare. Ert hus har ju hur mycket charm som helst. Själv bor jag i ett 70-tals enplanshus. Passar mig bra - slipper trapporna. Har tidigare bott i 1½ planshus med källare.
Kram

Goa sa...

Tack du rara för din hälsning! SÅ glad jag blir! Samt för detta underbara inlägg! Precis så är det...känner igen varje ord..*ler*
Din hall skulle jag gärna bo i...helt fantastiskt vacker och mysig!!
Massa varma isländska skånekramar till dig...från mig

ChatrinesLiving sa...

Tusen takk foe koselig bursdagshilsen til meg!:)
Så mange fine bilder du har i dag! Hallen din er jo kjempefin. Og jeg er en "plockare" også... Her ligger det bestanding kjær og sko overalt i hallen. Har bare en gutt boende hjemme, men har har forferdelig mange kompiser med masse klær;)
Ønsker deg en super dag!
Klem:)

Kathys Home sa...

Snälla Ann-Catrin..är du min tvillingskäl måhända??!!Jag skrattar gott när jag läser det du skriver..otroligt men sant för ibland tror jag att jag är själv om mitt pedanteri..hahaha..
Jättefina bilder på hallen får vi se, och jag blir jättesugen på att bygga ut min furstukvist..omedelbums. Å den rosa väskan..aaaa helt underbar..jag vänder tillbaka och tittar lite till. Ha det bäst//kram kat.

Unknown sa...

Hejsan!
hhihi, vilken dröm.
Jag tyckte att din hall är jätte fin!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8178

Staket & Designkonsulterna sa...

Vad kul att få se hallen och den vackra dörren... vilken mormor...gjort i slöjden!

Jag är en riktig plockare också.. kan inte se när det ligger en hel hög med papper, tidningar, skor överallt...listan kan bli lång.

Vilka fina hängare till hundarnas saker. Det är något för våran familj att ha så kanske de hamnar på rätt plats:)

kramizz Annelie

Sara sa...

Jag är precis likadan, vantrivs i röra, puffar kuddar, måste plocka och fixa och dona. Jag vill ha ordning omkring mig! Men däremot får andra ha det som dom vill, fast ibland kan jag ju tänka att "om de bara gjort så eller så så skulle det bli finare" Vilken fin byrå som din mamma(eller va det din mormor?) tillverkat på slöjden, inte fy skam. Tack för härlig läsning och för att du delade med dig av vackra bilder från ditt hem. Kram Sara

Solsjö - Under en vind sa...

Vi är många plockare i detta avlånga land!!!! Jag är också en!!! Plockar efter alla jämt....Sambon har inte alls samma nivå på vad som gäller för städat som jag.....
Du har ju en kanonfin hall med amssor av fina förvaringsmöjligheter! Visst vore det toppen att få titta in oss alla andra bloggare, "på riktigt"!!! Ha en skön kväll! Kramis!

Lisas torp sa...

Såååååå himla fint du har det! TACK för att du delar med dej, så roligt att få titta in hos dej!

Pigtittaren skulle inte jag heller måla,jag har en också på torpet som min pappa gjort i vacker björk.
Snyggt när något bryter av i naturmaterial.
Ja, jag kan bara sucka hänfört när jag tittar på dina bilder!!!

Kram

Lisa

P-lina sa...

Hej!jag vet inte ens hur jag råkade hamna hos dig men här är jag iaf! ¨Vilken tur jag hade! för jag fick se ett så underbart fint inrett hem och en massa andra fina bilder! Tack för titten! jag återkommer! :-)
Du....du är inte ensam som PLOCKARE.Jag joinar dig där! :-)

Hanna sa...

Härlig hall...eller nej...otroligt vacker hall. Så välkomnande. Är bitter över att vår hall är det enda utrymmet i huset som det gamla trägolvet inte ligger kvar under platsmattan. men det ör väl många barn som sprungit där genom åren så det blev väl slitet. Avis blir jag i alla fall....så vackert.
Ha de gott
kram kram

Karin i Villa Grå sa...

God afton!

Nejdå, jag har inte kommit hit för att spöka utan bara för att spana in er fina hall igen. Den ser ut att vara riktigt stor *avis*

Japp, lakritsfudge är de där svarta fyrkanterna som man köper på lösvikt. Upps, börjar dregla nu för att jag skriver om dem... *dreggel* Sorry, torkar upp här senare..!

*smiter*

Kram i all hast!

Karin

Jessan sa...

Blev helt såld på din vackra blogg och ditt underbara hem, när jag tittade in här ....så vackert du har omkring dej! Här kommer jag att titta in många gånger och vila ögonen o få inspiration! ha en fin helg!/ kram Jessan

Anonym sa...

Hej på dig!
Jag säger som så många andra här att man känner igen sig i det du skriver.
Det känns som jag plockar och städar alltid!!!
2 hundar och 2 katter och en make som är så slarvig att om du slår upp det ordet i ordlistan så ser du en bild på min make.
Vi har också små rum i huset som gör att man städar alltid.
Nå, då fick man det ur sig skönt med likasinnade!
Din hall är verkligen jättefin och så stor, som vårt kök, hihi.
Ha en trevlig helg!
Kram Bodil.

faster atta sa...

Bakade dina muffinsar igen och bjöd på vid ett arbetsmöte, de blev uppskattade!!!

Katarina sa...

Go morron Ann-Catrin ;)
Åhh va härligt med hallbilder, min skulle duintre ens vilja se på Vykort, haha*
Attvara 5 pers o 2 hundar och samtidigt ha en så vacker Hall, det vete tusan hur du bär dig åt,ler*
Men jag får väl luta mig tillbaka o tänka att Jösses vi är faktsikt 6 pers o 2 hundar o 1 liten katt...så det e inte underligt att min hall e överjäkl...
Skall kanske bli en Halldag rentutav i dag ?
Vad sägs om det ?
Så när du kikar in till mig nästa gång( ehh låt det dröja för guds skull, haha) så kanske jag kan bjuda på lite foton från vår hall....kanske kanske;)

Ha en toppenfredag Ann-Catrin, du är en av de jag nästan måste gå till varenaste dag för att kika lite, fniss*

Massor av Kramar från stationshus häxan !

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Nope, jag har icke testat Fazer m Mariannekross. Men tack för tipset! :)
Favvon varierar, fast ren mjölkchoklad är alltid med på topplistan *S* Marabou Digestive också... Nä, skärpning nu!

Jag önskar Dig en riktigt härlig fredag, till att börja med :)
Kram
Flisan.

Vackrare vardag sa...

Vilken jättemysig hall ni har! Tycker om att se bilder, så det kan inte bli för många:)

Och du... här är en till plockare! Ibland undrar jag om jag är tokig, men har konstaterat att jag blir det om jag INTE plockar;)

Anonym sa...

Tycker du har en jättefin hall! Inspiration var det! :-)
Känner igen det där med taklamporna...allra helst lysrören...burr..
Fast jag har tur, min sambo älskar ljus och tänder gärna ett gäng lite här och var, lite då och då.

Trevlig Helg!

Anonym sa...

Hallå vad jättefint du har det! jag tycker den randiga tapeten var jättefint! synd att byta ut den!!

Poppins sa...

Tusen tack för att vi fick titta in i din hall - det var verkligen inspirerande! Tycker det ser så fint ut och förstår inte alls varför du vill tapetsera om eller måla om trappan. Det ser charmigt gammeldags ut tycker jag, tapeten passar väl perfekt!
kramar

AGENT 77 sa...

vilket fantastiskt fint hem du har,verkligen i min smak.kul att få titta in! kram Elizabetth