fredag 18 januari 2008

En mamma, två utmärkelser

Jag ska försöka beskriva min mamma. Hon är ett energiknippe av sällan skådat slag..
En vanlig dag kan vi pratas vid...jag råkar nämna i förbifarten att jag skulle vilja ha nya dynor till stolarna, jag säger också till våren...och betonar det rätt starkt. Vi lägger på luren och jag dagen fortskrider.
Under dagen ringer hon igen, som av en händelse står hon i en tygaffär och de har sååå fint tyg och sååå bra pris... pratar fort och snabbt..gå och mät nu lilla gumman och hejsan hoppsan.
Nästa dag kommer hon..och märk ord nu...med nysydda och nystrukna sittdynor...
...in svischar hon och pang på med dynor... skitsnygga... med en så underbart söt spets längst ut.. som en extra touch.. som bara hon kan.. Är inte det kärlek så säg!!!.
sen lika fort som hon kom svischar hon ut igen.. på nya uppdrag...en sån mamma jag har...min svägerskas arbetskompisar vill adopotera henne de tycker hon måste ha världens bästa svärmor..hon gör nämligen inte bara saker till mig utan till alla andra också.
När vi var små sydde hon allt till oss barn. Inga köpekläder här inte. Jag hade t. om virkad bikini.. en rosa och en vit... men den fungerade inte så bra... på badhuset med klassen blev den sååå tung.. när jag skulle upp ur bassängen, den liksom hängde, det kommer jag ihåg än idag...men inte mamma inte..ha!
Mina gula gabardinbyxor blev för korta...inga problem, mamma förlängde...med en gardinfrans.. det var sent 70-tal det hihi.
Sen kom då dagen då man började köpa kläder, mammas hemmasydda var ju bara bläh!!
Min första UCLA-tröja, Lacoste...vilken lycka!
Sen in till stan ställa sig i kö på Gamla Brogatatn och köpa "puss &kram" jeans, där stod expediterna och bedömde vilken storlek man skulle prova...inte fick man göra det själv inte. Gul&Blå jeansen på Birgerjarlsgatan..stå och prova i massomklädesrum.
Tänk vad man kommer ihåg..jag gör det som om det vore igår. Våra barn får också klädminnen.. men tyvärr inte lika starka tror jag..DET FINNS SÅ MYCKET AV ALLT!!!.. hela världen står till deras förfogande..
Tänk er när vi såg på tv när man var liten, då kunde man prata om det dagen efter.. för alla hade sett samma program, nu är det ren och skär tur om man sett på samma sak.

Igår gick jag runt med kleenex i mungiporna.. det rann så förskräckligt hela tiden... var nämligen på Formex... så vårigt, så vackert, så ofantligt mycket.. kommer säkert att skrivas mycket om denna mässa av andra som kanske är inköpare så jag lämnar det..men underbart var det och vilken inspiration jag fick.. och vad fult och trista saker jag tyckte jag hade när jag kom hem... en annan historia!!

Nu har det hänt igen....I villa grå, och Änglahem har givit mig denna award...jag blir så glad och så rörd över denna fina utmärkelse, ni underbara som glädjer och inspirerar och ger mig så goda skratt.

Jag fick ju två förra veckan också....då valde jag inga, ingen...nu ska jag försöka var en duktig flicka och nämna några som ger mig sån glädje! Det stora grå huset för att du är så himla duktig på att skriva nya inlägg, varje dag!, Me and Alice, för ni har så otroligt vackert hem och du Susanne har blivit en kär bloggvän!, Pennys house, för att du är min idol, fem barn och hinner sticka och virka så fantastiska saker, Lisas torp, för dina vackra kärleksbeskrivningar till ditt gulliga torp, Nicolinas boning, för att du skakade av dig den där jäkeln som satt på axeln och började tro på dig själv, Stationshuset anno 1913, för ni verkar renovera så fint och alltid har något på gång, Inrednigstankar, kolla in deras trappa, imponerad, vilket slit. samt Fru gredelin, för hon är så duktig på scrapbooking och gör så fantastiskt snygga kuddar till försäljning.
Denna söta piedelstal kom kära mamma med, inköpt på Stadmission för några tior... underbar i sin enkelhet!!
Mina nya dynor... visst är dom fina...ni ska få se lite mer helhetsbilder sen..
Ser ni spetskanten längst ner... så lite som gör sååå mycket!!!





Ja då är det helg igen mina vänner, ni ska bara veta hur mycket ni betyder för mig.. era komentarer är obetalbara.. jag skrattar, gråter om vartannat!!!
Nu vill jag önska er den bästa av helger... må solen lysa och var försiktiga i blåsten.. har hört talas om stormvarningar!!

HÅLL I HATTEN!!!
KRAM Ann-Catrin

50 kommentarer:

Anna - På landet Mot skogen sa...

Vilka fina dynor! Och vilken härlig mamma du verkar ha! Den energin önskar man att man hade :)
Hoppas du och familjen får en riktigt skön helg! Kram :)

Anonym sa...

Vilken underbar mamma du har! jag vill med adoptera henne!! hahaha
Dynorna blev ju sagolikt söta och som du säger.. spetsen är ju pricken över i !!

Stor fredagskram!!

Lillafruluva sa...

Åh, får jag skicka min mamma på sykurs hos din???! ;-)
Jättefina bilder!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag skrattar och ler när jag läser om Puss&Kram och Gul&Blå osv... tänk vilken nostalgikick man får!
På den tiden var jag så smal att jag hade svårt att hitta några kläder överhuvudtaget, men drömmen var ju dessa märken...
Vilken kvinna din mamma är! Helt otroligt...mycket snyggt och mycket snabbt!
Det blev ju jättefint med spetsen längst ned...det vill jag härma om jag får. Och så härligt att se ifrån ditt fina hem i förra inlägget, oooo så snyggt!
kram
Marie

Änglahem sa...

Vilken mamma du har!!! Så full av energi, vad härligt och till på köpet en sån duktig sömmerska!!!
Dynorna blev ju så mycket finare än köpta, spetsen är ju verkligen pricken över i!! Är vi nog många som kommer ta efter, dvs om vi får?
Kan man låna din mamma eller kanske hyra henne...?

Ha en skön helg och nu hoppas vi på SOLSKEN!!!!! Stormen har jag oxå hört talas om, vill inte lyssna på det örat*tjurar*.

Stora kramar
Ulrika

Bodil sa...

Fräscha dynor, verkligen. Duktig mamma du har. Förstår henne så väl när hon syr åt dig. Lyckan är lika stor att ge som att få.
Kram

Jessan sa...

Vilken mamma du har! Så gullig! jag förstår att det finn de som vill adoptera henne! Min mamma syr jättebra, men inte kommer hon med såna överaskningar...hon lägger all tid och ork på barnbarnen istället iofs...Dynorna är jättefina!! Hihi " puss o kram jeans" de hade jag glömt bort..."seargent pepper" jeans fanns också. Supersmala med små kulkedjor på sidorna.....nostalgi..... Hoppas du får en jättefin helg! Håll i dej i blåsten! / kramar jessan

Maria sa...

TACK snälla söta rara du för utmärkelsen !!....jag tänkte ramla ur stolen när jag läste om den *blink*...Känner mej minst sagt hedrad!!

Och vilken KANON mamma du har...och mormor (hon som gjorde en byrå i slöjden !! WOW säger jag bara)

Har själv just blivit klar med stolsdynor och det tog INTE bara en kväll !

Ha en skön helg, kram!!

Lisas torp sa...

TACK för din utmärkelse! Så jätteglad jag blev!!!!
Du är så generös i dina inlägg och delar med dej av så mycket i din vardag.
Vilken underbar mamma du du har och så fina överdrag hon har sytt!
Tala om känsla för detaljer!!

Kul att höra din notstalgitripp också, man minns och ler lite...och jag tänker lite som du -
att utbudet idag är enormt på många plan. Förr fanns en eller två TV-kanaler - bara en sån sak!
Nu ska jag ta till mej din fina utmärkelse och fundera vidare över vilka jag ska uppmuntra lite extra
- det blir inte svårt!
Ja, på Formex-mässan kan man verkligen dreggla du! Har själv varit där några gånger, men längesen nu...men jag minns!

Ha en skön fredag trots gråmörkret i Stockholm idag!
Varma kramar

Lisa

Radhusdrömmar sa...

Vilken mamma!!!!
Min är bra på att köpa kläder och små presenter, men inte på att sy.

Jättefina bilder.

Är nyfiken på Formex, du får berätta mer.

Kram Johanna

Anonym sa...

Skulle du inte kunna hyra ut din mamma. Jag tycker det verkar som vi står i kö här :) jag skulle ju också behöva nya stoldynor. Din mamma är super duktig. Var rädd om henne.Jag ler hela tiden när jag läser din blogg i dag. Känner igen mej, jag hade också en del hemsydda kläder. Kommer så väl ihåg gul och blå jeansen. Vilken känsla...man blir nostalgisk. Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Vilken frisk fläkt din mamma verkar vara.Det måste få vara kul att få ha henne så nära. Mina föräldrar bor 25 mil härifrån. Ska nog dit nästa helg.Åh formex... jag är inte där den här gången, det är verkligen en inspirationskälla.Visserligen är det ju leken jag ska spana in men försöker altid hinna med andra gobitar också.Åker alltid på höstformex för då är det så mycket som ska köpas in för julen.
Ha en riktigt skön helg själv
Kramiz ewa

Fröken Fräken sa...

Vad härligt med en sådan mamma! Jag börjar direkt tänka på min egen mamma och saknar henne. Fast det var nog mer jag som sydde åt henne och kom med grejer, än tvärtom! Nu har man en pappa istället som komer med matlådor så att frysen är full. Det fungerar rätt bra det med. Trevlig helg!

Bestefars Verksted. sa...

WOW,for en snill mamma !!! De stolputene var nydelige,heldige deg !!! Vil også ha sånne.....God helg :)

Klarafina sa...

Lyckliga du som har en så fantastisk mamma! Det berättelse om jeansen känner jag igen. Vilken lycka det var med ett par puss & kram jeans.

Jes/Vita villa vila sa...

Men åååååååå!
Jag vill också ha så fina dynor! Vilken himlans go & rar mamma du har :)Och med lilla spetsen på.... Jag säger bara: UNDERBART!

Trevlig helg önskar jag dig! Kram kram /Jes

Vackrare vardag sa...

Vilken härlig mamma du måste ha! Kan man få hyra över henne nån gång;) Dynorna är jätte vackra och nu ser mina stolar ännu mera nakna ut, utan dynor;)

Trevlig helg!

alegni sa...

vilken snäll mamma du har, men det beror säkert på att du är en snäll dotter :)

"M" sa...

ha ha, jag skrattar när jag läser om din mamma, kan tänka mej att jag blir sån...vill sååå mkt...och hAha, virkad bikini, ser detbframför mej. Vilken mamma du har, önskar jag hade en sån mamma. Och jösses så fina stolsdynor..Sånna skulle jag vilja ha...lyllo dej....kram "M

Anita sa...

Wow!! Kan man klone henne tro!!??? Og så god smak også da!! Koselig å mimre litt!! Håper og tror jeg kan gi mine barn noen goe minner også!!
Ha en flott helg!

Staket & Designkonsulterna sa...

Vilken underbar mamma du har och så fint det blev...spetskant nertill kanon fint.
Jag kommer ihåg när du nämner Puss och kram jeansen...jag var så lyrisk när jag fick köpa ett par vita sådan och jag minns än idag vad de heter...Kajsa med hög midja. Det var tider det.
Du skriver så underbart och det är så kul att läsa dina inlägg.

Trevlig helg och många kramizzar från mig/ Annelie

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ann-Catrin!
Tusen tack för utmärkelsen, vad gulligt! Jag ger tillbaka den till dig, för du är en av de jag besöker mest regelbundet! Och man ska väl välja de man helst vill, och inte bara om någon fått den eller inte?

Hur som helst. Superfina dynor. Vilken mamma du har!
Ha en fin helg!
Kram H

Unknown sa...

Jättefina dynor -- vilken härlig överraskning!
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Dorthe ♥ sa...

Vilken mamma du har! Alldeles fantastisk! Hon är verkligen värd en jättekram.

Kramar
Dorthe

Marie sa...

Vilka underbara dynor din mamma har sytt till dig, så gulligt med den lilla spetsen längst ner. Din mamma låter som min mamma, hon är också ett riktigt energiknippe, hihi. T.ex om jag råkar nämna något som jag skulle vilja hitta på loppis så säger det vips och så har hon lyckats få reda på att en arbetskamrats mamma har en sån och att jag jättegärna får ta den. Dessutom är hon precis likadan mot alla i sin närhet, hon är helt enkelt toppen, precis som din mamma.

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Marie

Ps. Lyckliga dig som varit på mässan och grattis till utmärkelsen!

Unknown sa...

Vilken mysig och snäll mamma du verkar att ha!
Grattis till utmärkelsen!Som vanligt bjuder du på så mkt vackert! Man blir alltid glad och inspirerad av att besöka din blogg!
Ha en trevlig helg!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Skatan sa...

Hej! Du både sänder och emottar utmärkelser - härligt : )

ÖNskar dig en sittskön helg med dina dynor!

/Skatan

Färjtorp sa...

Men guuud vilka dynor, ser ju såååå ljuvliga ut helt enkelt!!
Vilken duktig mamma du har!

Trevlig helg.
Kram Johanna.

MiaMaria sa...

Nu blir man verkligen avis vilken mamma och snabb är hon också....jag säger det bara WOW!

Kanske du kunde lura din mammma och säga att du vill ha 10 dynor till.....hm jag skulle behöva det....fniss... kanske hon går på det.

Hoppas du får en underbar helg!
Miamaria

Lilla Blanka sa...

Söta stolsdynor...och vilken go mamma du har!
Kram
Mia

me and alice sa...

Hej du fantastiska tjej!Det är bara jag som tassar runt här mitt i natten.
Du är min favorit i alla avseenden just nu. Ser nog inte klok ut när jag sitter vid datorn och läser dina inlägg. Resten av familjen tittade på mig. Har hon blivit tokig, sitter o skrattar högt, till och med vid datorn. Ha,ha kommer ihåg precis alla dessa plagg. Hur man fick ligga på en bänk inne på puss o kram för att kunna stänga dom förbaskade jeansen. Som hade knappar som skavde rakt på höftbenet. Kommer du ihåg sko uno?
Där köpte jag såna där minne tonkas(indianmokasiner). Och en massa annat fult.*fniss*
Asså, vilken go mamma du har. Du kanske kan låna ut henne till mig några veckor...Snälla!
Tack för den fina utmärkelsen!
Nu måste jag nog ta o sova. Natti natti!
kramis susanne

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Vilken mamma...
Vilka dynor.....
Helt stum...sitter här å ler.
Visst har man underbara klädminnen...
Jag tillhör åldersgruppen som gick runt i trikåkläderna TAKANO, tubsockar mm...ojojojoj...vilka minnen som dök upp i huvudet.
Tusen tack för awarden...den värmer *LEEEEER*
Kramar på en blåsig lördag//Pernilla

På min gatan i stan sa...

Vilka vackra dynor! Det är himla fint med spets...

Kram!

IKT i min vardag sa...

Vilket härligt inlägg! Kan du inte klona din mamma så hon räcker åt oss alla? För jösses vilka fina dynor hon sytt!

Kram Linda

n o r d i n g å r d e n sa...

Underbart vackra stoldynor med spetskant din mamma har gjort! Och du har det så mysigt hemma! Jaså, du var på Formex, jag tummade på biljetterna i väskan men beslutade mej för att åka hemåt Dalarna idag, jobbar i Sthlm men var sååå trött att jag inte orkade med ngn mässa, men kul är det, och så mycket att titta på att man kan glo ögonen ur sig! Under inläggen i april har jag foton fr förra årets mässa! Ha en fortsatt skön helg! Mari.

Anonym sa...

Skrattade åt din beskrivning om klädinköpen,minns själv när jag som 12-årig lantis från norrland besökte Göteborg på lovet och köpte mina Puss&kram jeans där vilken chock att komma in i det svartvitrandiga migränframkallande provrummet och pröva jeans bland andra okända människor.Sen tillbaka i norr stod alla tjejer i klassen i kö i gympans omklädningsrum för att pröva mina jeans.Härliga tider(nu låter det som man är hundra år)m.v.h Katta

My Lovely Things sa...

vilken mamma du har!
Vilka otroligt fina stolsdynor!
Min är väldigt driftig och omtänksam med. Visst är det härligt med mammor!
Min mamma ringde och sa att hon hade hittat en vacker spets som hade suttit på engammalt örngott. Och en fin glasburk. Ja blev så glad... Nu vet min mamma vad jag gillar utan att jag behöver säga det. Min mamma är inne på bloggen och läser varje dag, det tycker jag är kul!
Vilken trevlig pedistal!
Nu är mitt tv rum färdigt för denna gången.
Kram Anna

Solsjö - Under en vind sa...

Grattis till dina awards! Dem är du värd, din blogg är härlig att besöka!!!

Vilka dynor!!! och vilken mamma!!! Så roligt och jag förstår att du blev väldigt glad!!! Spetsen är verkligen pricken över I!!!

Stor kram och en riktigt skön lördagskväll!

Anonym sa...

Vilken alldeles underbar mamma du har!! Så fina stolsdynor hon gjort till dig och spetsen var pricken över i:et, jättefint!! När man vet vilket jobb det är att sy stolsdynor med volang så kan man inte annat än beundra henne oerhört som sytt ihop dessa så snabbt!! Jag har själv sytt stolsdynor med volang en gång i mitt liv, slet som ett djur med dem och sa sedan aldrig mer... Komiskt nog skrev jag också om min mamma idag på min blogg:-)
Vad härligt det lät med lilla rapporten från Formexmässan, är så nyfiken på nyheter därifrån!! Hoppas få se mycket bilder därifrån att dregla lite över:-)

Hälsningar
Sanna på My little Home

Anonym sa...

Ps: Läste om din barndom med hemsydda kläder, dina inköp på Gul & Blå med igenkännande nickar;-) Härligt skrivet!! /Ds

Karin i Villa Grå sa...

Åh, vilken underbar mamma du har! Stolsdynorna är så fina med spetskanten längst ner!

Om hon är en lika underbar mormor som hon är mamma är det bara att gratulera inte bara dig utan även dina barn. :-)

Kram, Karin

Grindelunda sa...

Haha...jag skrattar gott och känner mig piggare än igår. Vilka fina dynor Din mamma sytt...underbart. Jag hade en mamma som också var som ett energiknippe. Sydde mycket av mina kläder. Glömmer aldrig då hon förlängde mina knallgula jeans (från affären)med lila tyg, samt satte ett stort lila hjärta över den utslitna baken. Snacka om att man var cool då på 70-talet. Min lilla mams finns inte längre här på jorden...men hon har nog fullt upp med div. pyssel där hon är nu:)
Många kramar från Gunilla

ängeln i vitt sa...

Vilken underbar och härlig mamma du har. Och vilka dynor sen. Gillar den lilla spetskanten jättemycket. Se nu till att lilla mammsen får läsa kommentarerna så hon riktigt får veta hur duktig och omtänksam hon är.Och lova att ge henne en bamsekram från oss alla.

Ha det gott
Kram Carina

Grindelunda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Snäckornas sjö sa...

Men vilken urgullig mamma du har!! Dynorna är to die for!!! Önskar sååååå att jag kunde sy!!!

Piedestalen var också mycket fin, och vilket fynd!

Kramar

Flickan på landet sa...

Så fint och snällt av din mamma!Jättesöta dynor =)
Ha d bra!

Millas hem sa...

Åh, vilka fina bilder du visar, tittar gärna in här igen..
Kram Camilla

alegni sa...

jag kan förstå att det är tråkigt när barnen flyttar hemifrån, men å andra sidan vill man heller inte att de ska bo med mamma o pappa rester av livet, eller hur?
tack för komplimangen om min utmärkelse!
varm kram
ingela

Poppins sa...

Din mamma låter verkligen fantastisk!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Din mams verkar helt underbar...jag tror jag också vill låna henne ett tag hihi ;)
Dynorna är underbart vackra och spetsen gör verkligen dem till något helt otroligt sagolikgt..som sagt pricken över i!!!

Kul med lite nostalgi. Ja nog är det en lyckträff om någon annan sett samma tv-programmdagenefter, då det finns så många olika kanaler idag.

Ha en bra dag!
Kraaam B