fredag 31 oktober 2008

Jag vill inte...

...köpa tulpaner i oktober och inte heller äta lussekatter nu.
Lika lite vill jag äta semlor mitt i sommaren eller lyssna på julmusik ännu.
jag tycker det är så synd att inget längre är riktigt heligt, jag vill hellre längta till vissa saker som kräftorna i augusti och julskinkan på julafton.
Nu finns Allt året runt och överallt.
Jag kom att tänka på det när jag var på torget här om dagen och skulle köpa mig en bukett rosor, det som fångade min uppmärksamhet var mängder av tulpaner i alla dess färger... jag älskar tulpaner.. men inte NU!
Jag vill längta till de första tulpanerna i vår... de där lyxiga och lite dyra blommorna...
jag vill längta mer till mycket.
Som jag längtade till mycket när jag var barn... till lördagsgodiset , de nya träskorna jag fick varje vår, märkesjeansen på Gamla Brogatan...
Är inte det halva nöjet... att längta!
Får våra barn längta lika mycket?

Jag knipsade av lite kärleksört och satte i min fina vattenkanna från London

Rosorna jag köpte på torget passar fint ihop med kärleksörten

Min lyx för den här veckan!

Jag delade upp buketten och några hamnade här!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Mina döttrar sitter i skrivande stund på flyget till Berlin, för jag vet inte vilken gång i ordningen.
Helgen stundar och vi firar Hallowen, inte någon högtid som jag anammat men tända ljus på kyrkogården gör vi alltid denna helg och tänker lite extra på dom som inte finns med oss längre!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ha en skön helg!
kramar
Ann-Catrin

50 kommentarer:

Zizzi sa...

Jag håller helt med! Själva känslan man får sen är ju att man längtat så till nåt! Jag förstår inte att julsakerna i butiken var framme så tidigt som september! Vad har hänt med skyltsöndag?
Kram cissi

Dubbelörn sa...

Är helt på din sida... Tycker också längtan är halva nöjet. Jag vill hålla på traditioner o datum o tulpaner ska man frossa i på våren ;).

Vet inte om vi båda börjar bli "gamla" när vi nu börjar tycka att det var bättre förr *gapskratt*.

Vad jag saknar Hötorget!! Denna vackra färgprakt o priser som gör att man kan unna sig en ljuvlig helgbukett.

Berlin i skytteltrafik?! Vad är det för kul som pågår? Berlin är ju en häftig stad.

Vi åker upp till storstan idag o glada är vi för att de förvarnade snöovädret inte kom till våra trakter.

Goa helgkramar till dig

Anonym sa...

Men tänk...

Jag håller faktiskt med dig. Det är rusning efter allt hela tiden och många traditioner de börjar folk med månader innan det är dags.

NU börjar jag med en del pyssel som ska vara klart till advent men det är bara för att jag stickar annars väntar jag till december. Många verkar starta med allt redan i augusti/september men jag trodde bara det var jag som var motvallskärring :D

Kram Lena

Anonym sa...

hej gumman :) jag tycker precis som du, halva nöjet med saker är ju att längta!! jag vill längta till saffransdoft, till pepparkaksbak och till lucia.. jag vill längta till julafton och till tulpaner på våren, till scillan kommer upp ur marken..

jag är mycket för traditioner :) det roligaste är just nu är nästan när mitt jobb alltid kommer på glöggfest innan jul ;) det längtar jag till :)

stor kram sara

Skatan sa...

Godmorgon!

Det är en viktig fråga du ställer. Mamma sa alltid till oss att det är viktigt att få önska sig...att det är en stor del av glädjen och nöjet. Det finns självklart fler poänger än så, men just det har etsat sig fast hos mig. Jag förösker göra samma sak med min dotter. Hon har fått lära sig att säga: mamma jag önskar mig...när hon går förbi någonting som ser kul ut. Sen vill det så klart till att hon har en pappa som inte är så fasligt hårt lindad runt lillfingret på dottern ;-)

Ha en fin dag!

Kram.

C De-sign sa...

Hej
Jag håller verkligen med dig!!! Det blir ju inte samma sak.....och traditioner, mat som hör till ska vara årstidsanknytet!!!! Längtan är ju något mycket speciellt, som finns som tankar och känslor inom oss...förväntningar, hopp....jag tycker ju också att man måste ha fantasi för att ha förmågan att längta och skapa sig de inre bilderna.....det sägs ju att det är just den förmågan som gör att människan klarar av och överlever "svåra" upplevelser i livet....... när du skriver frågan om vi inte låter våra barn nuförtiden längta tillräckligt, sätter mina tankar igång.....det kanske är det som är en av de bidragande orsakerna till att så många unga mår så dåligt....de känner sig ju så "tomma".... intressanta tankar du förmedlar!!!!
Jag kan också känna att det är "sorgligt" att samma typer av varor finns i alla butiker...här och över hela världen... Önskar dig en fin helg! Ska också tända ljus och se till att ha det riktigt skönt! Kramar fr C

Stämningsfullt sa...

Hej!
På ett sätt håller jag med dig men på ett annat sätt så får det mig att längta ännu mer.....
Så vackra rosor du köpte!
Ha en bra dag.
Kram!

Kari sa...

Jeg holder med deg! Det å lengte etter noe, hører med til livet. :-)
Ha en fin dag! Klem fra Kari

Unknown sa...

Detsamma! Tar ju bort det roliga och mysiga i alla traditioner och annat skoj.

Har förresten nåt litet till dig ....

Kram Malin :)

Lotta sa...

Hej,
fina blommor och arrangemang. Visst är snittblommor en lyx :)
Ang. att längta...jag längtar till julen, men håller i mig då jag tycker det är för tidigt. Tycker också att butikerna skulle göra som förr när de täckte för skyltfönstren innan julskyltningen. Det var något speciellt, men jag förstår att de måste vara igång med julförsäljningen långt innan för att få sälja. Det handlar om ekonomi.
Ha en bra helg.
Kram Lotta

Radhusdrömmar sa...

Vad fint! Och smart att dela buketten lite och ha dem på fler ställen.
Håller med dig om att längta. Fast jag har redan ätit lite pepparkakor. Vi fotograferar ju en hel del i min bransch och vi har ju redan gjort en del julplåtningar, då slank det ner lite pepparkakor.
Men det där med tulpaner tänkte jag också på häromdagen när jag såg det...de vill man ju verkligen köpa när det börjar bli vår och inte NU.

Hoppas att du får en mysig helg!

Kram Johanna

Karin Lindström sa...

Hej!

Visst är det så sant. Och att längta lite det är verkligen inte fel!

Så fint det är hos dig! Och lyx med så fina blommor.

Ha nu en riktigt skön och mysig helg!

Många kramar
Karin

LantlivsAnette sa...

Gomorron bruden !
Jaa men visst är det ju så..var sak har sin tid, vi ska inte börja för tidigt, vi måste hålla på tarditionerna även om man är sugen på julen nu så håller jag mig till advent...
Nog minns man hur man längtade som barn precis som du skriver, lördags godiset och träskorna...
Himmel vad fint med rosorna där hemma hos dig, just nu så går det inte att pynta här nånstans, allt är upp o ner och jag känner mig vimsig i skallen av färgen som jag precis har målat golvet med, den luktar så nåt förfärligt...men den är stark o tålig...
Jag har knappt haft tid att tänka på att det är allhelgona helg...jag har inte planerat någon god mat eller nåt...vi får se vad det blir..
Ha det gott
Kram Anette

Elzie sa...

Säkert inte. Är så trist när man kan köpa semlor på annandag jul. För att inte tala om alla julsaker som kommer upp i slutet av september. Kan inte något få vara heligt?
Hoppas ni får en riktigt skön helg.
Kram Elzie

Jenny Oak Fae sa...

OTROLIGT vackra bilder!!!

: )

Önskar dig en riktigt skön helg!

KRAM, Jenny

<3

Anonym sa...

Hejsan käraste vän,
Så vackert det blir med färska blommor...njuter som bara den av dina bilder...står själv med kaos upp till knäna...försöker renovera två rum samtidigt...vilket innebär att jag tömt dessa rum och fyll resten av huset...usch!
Därför är det extra skönt att slå sig till ro hos dig en stund!
Jag tycker precis som du när det gäller för vilken tid man skal njuta av vad...jag vill längta efter semlor i februari och får låtsas att de jag ser innan...inte finns...fånigt men jag vill längta...de smakar ju så mycket bättre då!
Stor kram,
Bella

Lisas torp sa...

Jag håller verkligen med! Att inte få längta är en brist i livet och precis som du vill jag också ha de olika saker i rätt tid och inte alltid!

Vackra vita rosor med kärleksörten! Vilken fin hörna du har med skänken där!

Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Mmm jag tycker också om att längta! Men samtidigt så vill jag gärna kunna njuta lääänge av det som är. Vi kanske har påskdekorationerna uppe en vecka och kanske har röda soffklädslar i 2 månader eller så, inte bara en vecka :P Men visst, inget påskpynt nu heller! Nä, jag tycker om traditioner!

Och visst får sonen längta och önska sig, det är ju bara skoj :) Vi förbereder honom t ex på att vi ska åka en sväng ner söderut till mina föräldrar och det tycker han är jätteskoj, att LÄNGTA dit! Men han är inte så materialistisk av sig sonen, han värdesätter att vara tillsammans mycket mer. Och ja, självklart är han underbar och supergullig :) Som vi alla tycker om våra barn gissar jag!

Ha en skön helg!
Kram, Susanne

Snusilus o Sannibus sa...

Haha kanske lät lite förvirrande det där... Jag menar att vi kanske har påskpyntet uppe i en vecka runt påsk. Och att vi har mörkt röda julklädslar i två månader (dec + jan) runt jul naturligtvis.

Vi har inte både påsk och jul jämt, haha! Jaja, du förstod nog :P

Kram!

n o r d i n g å r d e n sa...

Så vackert du fixat med kärleksört och vita rosor, mycket snyggt och din sekretär är ju för fin! Ja, halva nöjet är ju att längta, tråkigt vi gör allt för att ta bort den glädjen hos folk...Ha en trevlig helg min bloggvän!! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Brunkullan sa...

Jag både håller med och inte. Tycker det är fantastiskt att få längta, och gör det! Just nu efter jul!

Jag pysslar till jul (för att hinnan det jag vill), och har gjort i några veckor nu, men jag JULPYNTAR inte före 1:a advent.

Tulpaner hör som du säger till våren! Det första jag vill ha när julen är ute är ett stort fång vita eller rosa tulpaner! Frasiga och härliga!

Susanne

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
håller helt med..Man vill längta efter vissa saker..Inte ha allt i förväg..
Underbar vacker bukett med kärleksört och rosor..

ha en bra helg..
kram anna

Anita sa...

Så enig med det der!! Syns alt blir så utvannet, nå ligger det julemarsipan ig butikken og det er juelnisser i utstillingen i blomster butikken! I oktober???!! *Rister på hodet* Her hos meg er det fortsatt høst, selv om jeg så vidt har startet på julegavene! Ha en strålende halloween! Klemmer fra Anita!

Unknown sa...

Jag tycker precis likadant!! Nej våra barn får inte vänta och längta efter saker och händelser som jag själv fick göra lika ofta som liten...fast vissa saker får de faktiskt vänta på och spara själva till, så med lite saker har man lyckats:)

Dax att tänka till och prata med sina barn om detta tror jag. Jättebra ämne du har tagit upp!!

Ha en go helg, jag ska också tända lite ljus. /Pia

Anonym sa...

Hallå där! Nu var det alltför längesen som jag lämnade en liten kommentar, men jag är alltid inne och läser. Vartenda inlägg :)

Jag håller med dig, i ditt inlägg. Jag kan också gilla själva längtandet, man bygger upp förväntningar osv. Bara man inte sätter för höga ouppnåeliga förväntningar, som jag tror många gör. Jag kan känna det lite med julpyntning osv. Det tycker jag är alldeles för tidigt. Samtidigt blir jag himla sugen när jag kikar runt på bloggar där det pysslas och blir julmysigt. Men jag vill spara på det. Allra helst till 1 advent, men åtminstone till mitten av november. Så jag håller med - mer längtan!

Kram M

Anonym sa...

Hej kikar in här och passar på att säga att barnstolen var SÅÅ fin!
Här kan du se den i sitt nya hem med liten Ture på ;-)

http://emmyt.blogg.se/2008/october/liten-stol-funnen.html#comment

/Emmy

Lallis - liv och leverne sa...

Men du så väldigt jättefint du har piffat till det:)
Jag håller med förresten om det där med längtan.
Ha en fin helg.
Kram Lallis

me and alice sa...

Hej A-C!
Håller absolut med dig om att få längta. Detsamma gäller dessa julinredningstidningar som handlar om julen nu redan i Oktober. I och för sig är julen som härligast att få längta efter nu så här lite före. Men det är egentligen inte klokt om man kollar i alla butiker. Där har julpryttlarna varit framme flera veckor redan. Åh, jag kommer också ihåg när man låg på bänkarna på Gamla Brogatan och försökte stänga jeansen. (på puss & kram). Vi kanske låg där samtidigt! *fniss*
Tack snälla A-C för dina fina ord om reportaget...
Hoppas ni får en trevlig helg!
Här ska vi också till kyrkogården och tända ljus... Måste bara skotta gården först...Hi, hi...
kraam Susanne

Mamma C sa...

Tycker lika som du. Nu finns nästan allt året om i butiker och på andra ställen. Men man kanske börjar bli gammal, vad vet ja. Du ska ha en trevlig helg du med.
Kram mamma c

Emma sa...

Håller helt med dig. Blir svettig av att se alla andra julpyssla redan. Vi gör alltid det vid lucia.

Ha en fin helg du med kram Emma

Inspiration i vitt sa...

Såå fint du har gjort det Ann Catrin du sätter allt guldkant på ditt hem du.
Visst vill man väl längta till saker och ting, minns oxå hur det var att få vänta lääänge på att få något när man var barn.
Kram på dig och ha en trevlig helg/Ingela.

linnea-maria sa...

Vita rosor är såå vackert! Jättefina arrangemang! Jo jag blev alldeles matt när jag såg tomtar på ICA maxi i början på oktober!! Det är ju det som är charmen med svenska klimatet. Vi har säsonger! Vitkål äter man på hösten, sparris på våren osv.

Anonym sa...

Jag håller helt med dig!!!

Vilka fin fina bilder... verkligen inspirerande :)

Kram kram & trevlig helg!

Mitt hvite hus sa...

Ja det er en tankevekker disse tankene dine. Helt enig med deg. En får julen rett i armene etter sommeren O=) Prøver å holde igjen med julesnop og kaer ol lignende til adventstiden=)
Nydelige bilder av ditt vakre hjem =) Nyt helgen Klem Kerstin

Viola sa...

Hej Ann-Chatrine, du har så rätt så som Alfons farmor brukar säga, man måste längta för att kunna glädjas, prata om att det känns konstigt att börja med jul i butiken, har inget val måste ju hänga med de andra nätbutikerna, och jag som nyss accepterat hösten. Ska oxå och sätta ljus hos mina nära släktingar i morgon, ha en skön helg, kramis VIOLAN

hem ljuva hem- helena sa...

Jag håller verkligen med dig om att det längtas alldeles för lite nu för tiden!!

NinaH sa...

Du har så rätt!
Ha en trevlig helg!

Katta sa...

Tack för det inlägget Ann-Catrin. Jag tycker som du jag.Julen hinns med och tulpanerna får komma sen nu är vi ju där vi är nu och har möjlighet att njuta av det(själv anammar jag både halloween och allhelgona).Fint du gjort med blommorna.Kram Katta

♥ Fyra årstider sa...

För mig är längtan fram till jul, det är tydligt i min julblogg som har 500 besökare om dagen...att vi längtar men att det nästan ska vara lite förbjudet. Hos mig är det snö och kulstäming ute.
Kram Lotta

Leamarlené sa...

Vad vackra rosor. Tänk om man själv skulle unna sig det lite oftare.

kram, Marlene

Anneli sa...

Jag håller med dig - halva nöjet är att gå och längta -
Jag längtar till Julen, Älskar att plocka fram och fixa med allt - får nästan lite Abstinens och pratar mycket om det men det börjas inte förns till 1 December -
Däremot kan det bubbla i huvudet av idéer som man då sen får plocka fram...;)
Jättefina bilder...
Kramar/Annelie

junhe sa...

trevlig helg/ kram junhe

Dalatorpet sa...

Det är såå fint med blommor :-)Håller med!!

Krusidull sa...

Du har sååå rätt!
Snar firar man väl alla helger på en o samma gång. Nä i det avseendet så var det bättre förr.
Att få längta o tråna var ju en del av tjusningen.
Trevlig kväll
Kram
Krusidullan

Mamma Linda sa...

Jag har självt ställt mig den frågan. Hur ska jag få mina tjejer att verkligen längta och känna "traditionerna" det blir ju inte på samma sätt när de finns nästan året runt. "ingenting är heligt" som nå´n skrev.
Vilka fina rosor, jag älskar vita rosor. Jag kan tyvärr inte ta hem rosor mer i mitt hem eftersom de slokar på en gång. Förstår inte vad som händer med dem. Jag har kunnat få rosor att stå i åtminstone 1 vecka. Nu får jag vara glad om de står tre dagar!
Kram Linda

Nygammalt sa...

Jaaa, så rätt du har A-C!
Jag tänker framför allt på lördagsgodiset ;) Vid vissa speciella tillfällen fick man köpa på plock och då valde man ut några speciella. Nu kan man hälla i påsar för en struntsumma. Huva!

Och tuplpaner tillhör våren! =)

Så mycket vackra blommor du har , här hemma finns det förvånansvärt mycket snittblommor just nu =)

Ha nu en riktigt mysig helg!
Kram.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tack för de orden! Känns som alla andra i bloggvärlden tjuvstartat julen och jag sitter bredvid och är tjurskallig...men så tittade jag in hos dig och insåg att jag inte är ensam!

kram Annica

Anonym sa...

Här har du en till som verkligen håller med dig om att man njuter ju mest av något när man har fått längta efter det riktigt länge.

Jag är nog lite hård när det gäller traditioner och datum och sådana saker... men jag vill ha det så och även kunna förmedla det till mina barn.

Här hemma äter vi aldrig tex semlor efter julen när dom börjas bakas på konditoriet. Nej nej... vi väntar till rätta dagen.

Och vad gäller julmust och glögg mm... så gäller det magiska datumet... första advent eller första december (beroende hur det infaller)...

Man ska längta tycker jag...

Kram Kram

Anonym sa...

Jag glömde ju kommentera dina jätte fina bilder från ditt hem och dina vackra nyinköpta vita rosor och kärleksörten som passade så fint tillsammans.

Du har så fint där hemma !

Kram Kram